- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
Busterftw #2884 üzenetére
Én ezt ki találtam pár évvel korábban. Csak úgy hogy 4E Core tűnik 1 magnak virtuálisan.
Gondoltam ha sok magos egy cpu és egy alkalmazás kevés erős szálat kér akkor lehetne virtuális szál csak fordítva hogy több mag dolgozon össze és legyen egy virtuális erős mag.
Akkor lehetséges ha ez működik akkor valóban az Intel később lehet át vált only E Core Designra.De itt úgy látom egyenlőre 2 mag lehet 1 erős. Kíváncsi vagyok hogy működik csak E magra lesz érvényes? Vagy P Magra is?
-
carl18
addikt
Van már Prohardver Működik a oldal
Yeah
-
carl18
addikt
Ha ez igaz akkor nem lesz túl acélos a "Nova Lake".
Intel Nova Lake performance leak claims 10% single and 60% multi-threaded uplift
Mert több mint Dupla mag van mint a Arrow Lake-be. Talán a TDP Limit fogja vissza? nem elég 150 watt?Igazság szerint évek óta ígérték ( A Nova Lake lesz a hatalmas változás a intel történetébe) Lassan körvonalazodik mit is tudhat, de ha a Nova Lake Nem Veri Oda a Zen 6-ot vagy még a Zen 5X3D is oda veri játékba akkor az intelnek át kell gondolnia mit is akar a jövőbe.
Ha a Next Gen Nova Lake nem kínál valami újat, valami jelentőset akkor úgy gondolom az intel valóban komoly bajba van.
És nem csak a AMD a konkurencia, a ARM CPUk, az Apple M4 MAX.
Remélem ez a 10 és 60% egy korai szívárgás ami nem igaz.Csak a 12/24 Magos Zen 6 is lesz 50-60%-al gyorsabb mint egy 16 magos Zen 5.
IPC+Magszám emelkedés. Így úgy láttom Multi Threadba jó esélyel elég közel lesz egymáshoz a 24 magos Zen 6 a 52 magos Nova Lake "High END " Ultra 9 ellen. -
carl18
addikt
Én 2020 elején váltottam Amdre utána úgy álltam hozzá addig nem váltok vissza Intelre ameddig ismét nem szerzi vissza a Number one helyet.
Azért ennyi év után ideje lenne ha össze kapnák újra magukat. És ha ez össze jön akkor újra vissza váltok Intelre, feltéve ha az Amd megint nem nyújt többet.
De ha össze jön ez a új 52 magos Design az már csak Renderelés miatt is izgalmas lehet. -
carl18
addikt
Most olvastam 2026-ba talán jöhet a 52 magos Nova lesz.
Intel "Nova Lake" to Appear with up to 52 Cores: 16P+32E+4LPE ConfigurationSzóval úgy gondolom a Hyper Treading ki marad és valós magos kapunk helyébe ha ez igaz.
Remélem az Arrow Lake után ez valóban hozz valami új szintet.
Zen 6 24 magos lehet szóval kíváncsi vagyok több szállón ki nyer.
Az Intel új low power magok talán az idle fogyasztás fogják új szintre emelni.Bár egyenlőre túl szép ez a 52 mag ahhoz hogy igaz legyen.
-
carl18
addikt
válasz
paprobert #2796 üzenetére
Igen, ahogy mondod ez ketyeg és egyszer megadja magát.
Én arra lennék kíváncsi valaki vesz egy ilyen raptor lake-t, 3 év garancia ami jár neki.
Szóval 3 év alatt ha többet terheli renderel megadja magát 2-3 darab és mi lesz ha egy idő után a cég ráun és talál kiskaput ne kelljen a garanciát érvényesiteni.
Azért egy idő után ez nekik minusz/bukás.
Most a Arrow Lake a intel nagy esélye, esetleg a Nova Lake lenne a nagy platform váltás.
8P mag 32E meg de a Nova lake esetén jöhet az virutális mag így a 8P mag ismét 16 szálas lehet. Eddig azt hittem 16P mag 32E core a Nova lake és az igazán jó vétel lett volna. Aztán a AMD is játszhat ilyenekkel, hogy 16 Core Zen6+32Core Zen5C.
Intelnek erre tuti nem lenne válasza. -
carl18
addikt
válasz
szmörlock007 #2753 üzenetére
Igen a késés benne van a pakliba. Mindig azt kell választani ami az adott pillanatba jobb értéket kínál. Lehet Zen 5/Zen 6 is még lehetőség ha jobb lesz ár/érték arány, fogyasztás.
Most úgy látom a 14. Gen Raptor Refresh se nagy durranás kis órajel emelkedés volt. -
carl18
addikt
Kicsit keresgéltem a netten mi várható a közeljövőben!
Én az AM4-et minimum 2025-ig tervezem megtartani, 2026 fele elgondolkodok egy platformváltáson. Nova Lake tetszetős (16 P Core+32E Core) Renderelni biztos super lenne. Esetleg a Zen 5/Zen 6 lenne még alternatíva, majd nyilván azt veszem ami jobb értéket kínál.Amúgy jelenleg R5 3600 dübörög a gépbe és jelenleg még elég jól kiszolgál.
Majd a GTA 6 az egyik nagy cím ami miatt érdemes lenne platformot váltani.
Esetleg beérném én 4 mag 8 szállal is ha super erős az 1 magos teljesítményt.
Starcraft 2 Direct Strike alatt egy nagyobb csata igazán CPU heavy és okoz lassulást. -
carl18
addikt
Szerintem 20-25%-os ipc emelkedés hozhat majd a "Meteor-Tó"
Kis órajel emelkedés stb, de lehet ez a generáció hatákonyságra fog gyúrni. 35%-os hatékonyság nővekedés van tervbe ha jól olvasom, ami elég jó. Így lehet a 14700-14900K lehet el lesz 150-180 wattból, ami elég nagy előrelépés.Az intel talán most hosszú távra tervezhet, meg itt a energia válság így most pont remek érték volna egy sokkal hatékonyabb processzor.
-
carl18
addikt
Intel 13th Gen Raptor Lake Flagship, Core i9-13900K, Could Feature Clock Speeds Up To 5.8 GHz
Alakul ez már, igen magas órajelre tud majd boostolni!
Bár ilyen órajel mellet a fogyasztásra kíváncsi leszek.Bár szerintem a 2023-as Meteor Lake-S lesz a igazán izgalmas.
-
carl18
addikt
Kicsit körül néztem mind két gyártó fejlesztési "Pletykái szerint"
Egy dologban biztos vagyok, a következő pár év igazán ízgalmas lesz.
Hisz mind két gyártó minden belead, és mondhatni ez már szó szerint CPU Warnak is lehet majd nevezni.
Hogy ne csak off topik legyen, kicsit írok az intel terveíról amit eddig kiszivárogtak.
13. generáció
Raptor Lake (Raptor Cove / Gracemont) - 10% teljesítmény ugrás várható szállanként. "Több gyorsítótár, a játék teljesítmény miatt.
Megjelenés 2022 Q3-Q4 között.14. generáció
Meteor Lake (Redwood Cove / Crestmont) Az intel első valódi Chiplet alapu processora. (3D Stacked) Ha minden ígaz.
Megjelenés 2023 Q2 "Bár szerintem ez lehet fog csúszni"
15. generáció
Arrow Lake (Lion Cove / Skymont) Q4'23 – Itt már elég csúcsra lesz járatva a magok száma. 8 Lion, 32 Skymont mag lehet a csúcs cpu-ban.
Megjelenés 2023 Q416. generáció
Lunar Lake (Lion Cove / Skymont) Itt ígazán érdekes a helyzet, ezt a chipet már a TSMC fogja gyártani. 3 nanométeren, nagy sebbeség nővekedés várható, tervek szerint meghaladja az AMD-t mind sebbeségben és hatákonyságban.
Megjelenés 2024 Q417. Generáció
Nova Lake (Panther Cove/Darkmont) 2025
Új CPU-architektúra, 2006 óta előszőr. A Core 2 Duo szó szó szerint minden téren alázta anno a Pentum 4 szériát.
50%-os teljesítmény előrelépés várható a Lunar Lake-hez mérten.
Megjelenés 2025, de talán csúszik ez 2026-ra.Amit találtam próbáltam leírni, igazság szerintem én legjobban a 17. generációra leszek kíváncsi. Még anno az intel pletykálta hogy a Sapphire Rapids lesz az igazán nagyon előrelépés. De azóta annyiszor változtott az űtemterv, hogy már fogalmam sincs mi annak a mai megfelelője?
-
carl18
addikt
válasz
Fücsök007 #2610 üzenetére
Zen3 "Monet" APU-t ami 4 magos.
Talán ez fel tudja venni a versenyt az i3-12100-al, de úgy értem 6 magos megoldásra nem jön olcsó Zen 3.
A 12100F-ra az AMD nem is tud most sehogy se válaszolni, és azt a proci akkár hogy nézzük 6/12 szál. És arról ne beszéljünk már pár lapban működik a NonK BCLK Overlock.
A 12600K már szerintem jobb vétel mint egy 5600X. Erre a Raptor lake mindenkép rá fog valamivel licitálni. A Zen 4 biztos jó lesz ,de nyilván a gazdagabb réteget célozzák meg ezzel.Bár sokan még örülnének ha AM4-be jönne olcsó Budgen Zen 3.
Annyit tudok talán cache vágott Zen 2 jöhet AM4-be, de ez még a jövő zenéje. "Cezane X emlékeim szerint, volt erről rumor. -
carl18
addikt
válasz
Fücsök007 #2606 üzenetére
Hát igaszság szerint ezért jó hogy 2 szereplős a piacon. Az embernek van és lesz lehetősége választani. ha a Zen 4 drága volna, akkor marad a B-opció mint intel.
Idén a Zen 4 vs Raptor Lake ellen fog rabdába rugni. Mint kettő idén jelenik meg, szóval én őket tartom jelenleg azonos kategóriának, megjelenési dátum végett.
Szerintem a Zen 4 ha valóban jó lesz ,minimum olyan drága lesz mint a Zen 3. Persze nincs ezzel gond ha lesz aki megfizeti, inkább azzal a gond hogy a Budget és átlag ember kategória ezzel megint kilőve marad.
A Chiphiány még egy darabig kitart, szóval hiába a Zen 4 az olcsó szegmenst kétlem lefednék még vele megjelenés után. -
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2568 üzenetére
"- az Intel a gaming tesztet még az AMD win11 patch előtti vezióval készítette"
Nem is meglepő hogy már megint a csaláshoz folyamodnak.
Nyilván a Win 11 is szándékosan volt "AMD" Bottlenekre megírva hogy az intel marketing gépezet jobb eredményeket produkáljon. -
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2504 üzenetére
Ez nem semmi, ha ez valós akkor az AMD kicsit bajban lesz.
Durva hogy Multi Thread teljesítményben Cinebench alatt a 12900K 2X gyorsabb mint a 11900K volt. Persze erre rájátszik hogy van 8 kismag, de akkor is szép teljesítmény.
Meg úgy látom a 5950X is el lett most verve, de majd a valós tesztek itt lesznek 1 hónap múlva.
Úgy láttom végre az intel visszatért, persze még egy pár dolgot meg kell nézni, hogy ez a teljesítmény mennyi energiából jött elő?
Minden esetre ezek a Golden Cove magok valóban brutális teljesítményre képesek. -
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2430 üzenetére
Raptor lake érdekes lehet, 8 nagy és 16 kis mag?
24 mag összesen/32 szál. Ez már biztosan versenyképes lesz a AMD_vel. De a kérdés hogy ők mit dobnak piacra?
Az Alder lake-S-nél jó hír hogy lesz 6 magos I5 kis magok nélkül.
Így valszeg jó árazva is lesznek modellek.Nagyon kíváncsi vagyok Benchmark..stb teszteknél mennyi jelentősége lesz a kis magok jelenlétének.
Például ha a rendszer kizárolag a kis magókról müködik, a játékok meg nagy magokat használják tud-e abból profitálni egy játék? -
carl18
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #2400 üzenetére
Nekem is sok évig volt 1155 platform. De 2019 vége fele már éreztem szükség volna több erőre! Sokszor volt a processzor használat 80-100% körül az újabb játékokban.
Amúgy igaz most legjobb ár-érték arányban egy I5-2500/3470 van mikor utoljára néztem 5000-6000 ft környékén árulták őket.
Egy régi gépet is remekül meg lehet vele gyorsítani.
Kártya és ram mellet még mai napig is helyt áll persze ha az ember képes kis kompromiszumot kötni.
Nesze neked. 11 generáció!
INTEL 11th Gen CPU Performance in a Nutshell -
carl18
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #2397 üzenetére
Én még nem, de rossz hűtés mellet és silány táp mellet simán megpusztulhat a hosszú évek alatt.
Bár érdemes egy másik lapban is kipróbálni, a G 530 és i5-2400 ugyan úgy második generáció. 32 nm, úgy hogy elméletileg mennie kéne.
Nekem I5-3470 volt pár éve, remek példány és hűvös darab!
Nem sokkal volt erősebb a 6. Generáció Skylake még is árban jelentősen többe került. -
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2388 üzenetére
Ár-érték arányban a 11400F elég jó lesz!
De senki álla nem fog le esni, ahhoz kell az Alder Lake-S!
A 11900K a Zen 5900X fényében nem tudom kinek fog kelleni 10 dollárral kevesebbért..... -
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2372 üzenetére
Hát az intel magának gyárt, szóval biztos kitalálnak valamit.
Szerintem az i5-I7-I9 Rocket Lake lesz, az i3 és attól kisebb meg a régi generáció.
Én így tudom elképzelni, de nézzük az is a Zen 3 fényében már az intel is tud vágni a profiton az eladás reményében. -
carl18
addikt
Hát ez a jelenlegi formájában a tesztek alapján nagyon vérszegény lett. Ha híres hirdedt régóta várt ipc emelkedést megtörtént, de úgy látszik a Willow Cove magok nem hozták meg azt a brutális áttörést.
Legalább a Zen 3-al versenyképesnek kellene hogy legyen, de úgy látszik az intel még egy jó darabig csak második lehet a piacon.
Sajnos úgy látszik a Rocket Lake csak ennyire képes, de remélük az Alder Lake-S Golden Cove magok mellet nem fog ilyen csallodást okozni. -
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2356 üzenetére
Úgy értettem hogy végre megint fejlődik valami és nem egyhelyben toporgunk. A DDR5 drága lesz elsőnek az tény, de idővel beáll az ára és utána ha belejöttek igen sokat javíthat a teljesítményen.
Főként arra gondolok már az AMD Ryzen is mennyie igényelte a gyors memóriákat. Persze nem kell csodát várni, de jó látni hogy a fejlődés ne maradt annyiban.
Egyenlőre nekem még megfelel az Am4 platform, van benne hova váltani Ryzen 1600-ról. Időtálloság végett még van benne jó pár év, talán az IPC emelkedés miatt váltanák ha szükség volna rá.
(Starcraft 2 multi) Igazán kéri az erős egyszállas teljesítményt. -
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2354 üzenetére
350-400 dollár között lesz szerintem!
Bár szerintem a Rocket Lake csak arra lesz elég hogy kicsit vissza vágjon. Majd az Alder Lake lesz az igazi, ha cpu háborút akarunk látni.
DDR5-Pci-E 5.0 és új foglalat ez majd felkavarja az álló vízet. -
carl18
addikt
válasz
KillerKollar #2326 üzenetére
Ahogy én elnézzem, most 8 magnál zár az intel. És az IPC-re fog rágyurni, mert ők is tudják magszámban nem igazán versenyezhetnek az AMD-vel.
Szóval szerintem lesz 8 erős mag, de nagyon erős ipc-vel.
Már a Golden Cove 50% ipc emelkedése is elég brutális volna.
A 80% Ocean Cove meg egyenesen dimenzió váltás.
Szóval reméljük pár éven belül jönnek a nagy fejlődések. -
carl18
addikt
válasz
KillerKollar #2324 üzenetére
Hát majd meglátjuk mit hoznak!
Mondjuk akinek már van egy 8700K annak se sürgös most váltani.
Manapság a hardverek élet tartalma jelentősen hosszabb mint régen volt.
Én egy Ryzen 5 1600-at haználok ami 3 éves, és még távol vagyok attól hogy cserélni kelljen. -
carl18
addikt
válasz
SECTORnooB #2318 üzenetére
Igen, DDR5-re váltanak. A foglalat LGA 1700 is és állitólag az Alder Lake-s jön Golden Cove magokkal. 50% ipc emelkedést igért az intel a Skylake-hez képest.
A Rocket Lake-S Asszem Sunny Cove magokat tartalmaz, de visszaportolva 14 nanoométerre.
Az Alder Lake-S teteje 8/8 mag lesz, Big.Little dizájn. 8 erős és 8 gyenge magot fog tartalmazni. De a 8 erősebb mag rendelkezik Hyper treadingal is. Igy 24 szálas lesz valszeg, itt főként a windowsnak kell majd tudnia kezelni a külön álló szállakat.
Minden esetre érdekes lehet a történet, kiváncsian vároom mire lesz elég egy ilyen egy 16 magos 5950X ellen.
Igy mondhatja az intel neki is lesz 16 magos processzora. -
carl18
addikt
Nos igen, én is igy állok hozzá hogy most az a +50% teljesitmény nem éri meg a 400%-os felárat igy nem is tervezek ilyen ár-érték arányú dolgot vásárolni.
Nekem is most Ryzen 1600 van, jövőre talán ugrade lesz Ryzen 3600-ra ha véletlen ismét jó árban lesz.
Aztán talán 2022-2023 fele meg platformot váltok, mert akkor telik le az alaplapról a garancia. És akkor már biztos lesznek még jobb és erősebb processzorok a piacon.Bár majd meglátjuk mi lesz, hogy ugorjak át Am5-re LGA 1700.
Vagy AM4 még mire lesz képes, ez egy jó kérdés a 12-16 mag miatt biztos hogy versenyképes marad.Amúgy nekem is egy RX 570-et hajt a Ryzen 1600 szóval nincs okom panaszra. 60 hz-re 60 fps-re tökéletesen kiszolgál, és 3800 mhz-t gond nélkül tudja hüvösen a cpu.
-
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2302 üzenetére
Hát azért annyira nem lesz nagy durranás, majd a LGA 1700 lesz az igazi előrelépés.
Én minden esetre 2022-2023 táján tervezek cpu-t cserélni, addig marad a Ryzen 1600. -
carl18
addikt
-
carl18
addikt
válasz
KillerKollar #2263 üzenetére
Golden Cove & a Ocean Cove elég "insane" Ha ez valóban piacra kerül az elég nagyon üthet. Az AMD Meg pislog mint hal a szatyorba ismét, de addig ők se fognak elkényelmesedni.
Minden esetre elsőnek a Rocket Lake_S jön jövőre és végre willow cove magok piacra kerülnek. Nagyon kiváncsi leszek mit fognak hozni élesben. Sok évben pangás után jó lesz látni végre, Aktuális fejlesztést az intel piacon.
2021 minden esetre izgalmas év lesz, Zen 3 vs Willov Cove. -
carl18
addikt
Jó látni az AMD minden piaci rést igyekszik betölteni. Elfogadható áron, meg még fontosabb. AMD Ryzen 5 3500X and Ryzen 5 3500 CPU Specifications Leak Out – 6 Cores & 6 Threads For Budget PCs, Tackles The Intel Core i5-9400F
Addig az intel csak reszelget és valódi újitást nem dobot még piacra. Ha valóban lesz Ryzen 3500 129-ért az nagyon jó biznisz lehet.
-
carl18
addikt
A Zen 2 már sokat hozott, 749 dolcsiért ad 16 magot amit az intel 1600-ért, szerintem már az árazás is hatalmas előrelépés. Féláron ad azononat vagy többet, kisebb fogyasztással.
AMD Vonalon jövőre jöhet a 7NM EUV Zen 3, után Zen 4 5nm talán?
Intelnél 10 nanométer+/++-on jöhet Mainstream vonalra (Biztos a Sunny Cove magok). Az igazán nagy változást tudtommal a Sapphire Rapids hozza 7 nanométeren, de a kérdés mikor jön ez asztali piacra.
Ha a Ice lake 2021-ben jöhet, hozz fejlődést és 10 nanométert biztos nem 1 szériát dobnak ki rajta.
Mainstream vonalom 2023-24 előtt kétlem kijönne a Sapphire Rapids. -
carl18
addikt
válasz
Foglalt név #2117 üzenetére
De már az intelt elismerte, jön a 10/15% árcsökkenés. 9600K 260 helyet 220 dolcsira megy le, a kérdés hozzánk magyarba ezek mikor érnek el? 3-6 hónap múlva?
-
carl18
addikt
válasz
Foglalt név #2095 üzenetére
Mindegy a Lényeg már van végre konkurencia
Zen 2 szépen odaver nekik.
-
carl18
addikt
válasz
s.bala31 #2093 üzenetére
Persze igen sejteni lehetett hogy valami van a tarsolyukba, annyit tudok biztosan a Sapphire Rapids lesz egy nagy dúr fejlesztés és 7 nanométeren dobják piacra. Ez lehet Véget Vett a Core i7 szériának és új elnevezést is kapunk. Ha az ice Lake ennyit lépne erről IPC-ban az elég brutális volna, De hiába dobják ezt piacra mainstream fronton még a Comet lake, utána Rocket Lake 2020/21 eddigi tervek alapján. És ezek után jöhet a 10 nanométer ice lake.
Bár ilyen IPC mellet elég volna csak 4 ghz-en járatni a magokat és már is piacvezetők lennének, a következő években megint elég volna csak órajelet emelgetni mint a Skylake esetében.
Mindig 200 mhz és így kihúzzák 2-3-4 évig is.
-
carl18
addikt
Francot van valóság alapja, majd ha kint lesznek valódi tesztek akkor elhiszem. Guruljon cinebench alatt hasonlót vagy jobbat de ekkora ipc növekedés kétlem összejönni nekik. Főleg így hirtelen a semmiből, ha 10-15% lesz ez valóságba és már ekkor örülhet az ember. Azért ez is csak egy szivárgás, bár az tény valóban szép eredmény lenne. De a kérdés mikor kerül ez mainstream piacra? Addigra lehet piacon lesz a Zen 5000 széria is.
-
carl18
addikt
Intelnél mi várható? Tudtommal jövőre jön a Comet Lake-S ami csak magszám növelés lesz de IPC nem.
Még tegnap kicsit számolgattam és a jelenlegi inteles magszám se biztos teljesen lesz elég.
Szerintem a I7 lesz 10/10 szálas, az I9 10/20 szál az i5 hízik 8/8 szálra, az I3 meg lehet 6 magos lesz végre.Szóval ha azonos órajelen jár majd mint az elődje ilyesmi eredményt fog tudni magából kipréselni.
Intel Core i9-9900K 2081 pont I9 10900K (10/20) 2600 pont 500 dollár
Intel Core i7-9700K 1520 pont I7-10700K (10/10) 1900 pont 350 dollárA Zen 3700X egy hajszállal lesz gyengébb mint a 9900K all core-on szóval úgy 2000 pont körül kap.
I9 10900K (10/20) 2600 pont 500 dollár
I7-10700K (10/10) 1900 pont 350 dollár Talán 2020?
R7 3700X (8/16) 2000 pont 329 dollár ( Július 7)
R7 3800X (8/16) 2140 pon?400 dollár
R9 3900X 12/24 2950-3000 pont 500 dolcsiért.Ha úgy nézzük aránylag az intel ha valóban magszámot nem lesz elég arra hogy lépést tartson az AMD ellen.
Szerintem még szeptemberben elrajtol a comet lake mert a Zen 2 most elég szépen alájuk tett. -
carl18
addikt
válasz
s.bala31 #1993 üzenetére
Mint ha alaptalan lenne az állításom, bírom mikor érveket és valós dolgokat hozok fel és még én vagyok a hülye.
Jövőre is 14 nanométer ++++ de ha annyira biztos vagy az állításodba fogadhatunk is pénzbe
Én csak leírtam hogy látom a dolgot, és kétlem hogy ennyi év fejlesztés után 2 évet használnák a 10 nanométert. Bár ez attól is függ mekkora lesz a verseny, minden megtörténhet.
Nyilván ha te is dolgozol valamin 5-6 évet akkor nem 2 évig szeretnéd forgalomba helyezni.
Meg kell térülnie a beruházásnak különben értelmetlen volt kifejleszteni, így működik a világ. És ezt nem csak én látom így hanem az intel is. Csak mert az intel Roadmap azt írja nem kell ezt szent írásnak venni csak mert a cég jósolta. -
carl18
addikt
El ne sírd magad itt a végén, látom az idegrendszered nagy a végét járja
2019-ben a Comet lake platform jelenik meg, ami valszeg szeptemberben kerül piacra. 2020 előtt nem lehetséges hogy megjelenjen a 10 nanométer. Szerintem 2-3 évet tuti hogy az intel 10 nanométert fogja használni, (fejlesztési költség megtérüljön) A 7 nanométer 2023-de lehetséges 2025 a valós megjelenési dátum( Nem meglepő
) Az intel hiába hozz egy hírt arról mit mikor akar piacra dobni, semmi köze a valósághoz.
-
carl18
addikt
Rosszul állítottad be, nem az all core kihasználtságot mutatja a "Riva Tuner" Vagy lehet a bug, de a rendszer feladatkezelő általában jól írja a kihasználtságot. De lehet a Hyper Treading kavar bele a dologba.
Amúgy meg nem nem mindegy a kihasználtság ha a játék tökéletesen fút nem kell cserélni még ha CPU limit is volna. Majd ha ez a játszhatóság kárára megy akkor van gond.
Hogy a topikhoz is hozzá szóljak, jövőre jön a 10 magos intel 14 nanométeren?
Egy pár év és eljutunk a 16 maghoz is, a zen 2 már lehetséges 12-16 magot lehozza a piacra. Kezd beindulni a párbaj, a kérdés ki milyen áron árulja ezeket. Az intel 10 magért tuti elkér ismét 450-500 dollár körül, most a 9900K is eszméletlen drága.
Bár jelenleg fölösleges a 10 magos csodát játékra megvenni mert nincs cím ami kihasználja, talán a renderelés vagy konvertálás ahol a sok mag ereje kihasználható.
-
carl18
addikt
válasz
s.bala31 #1937 üzenetére
Aki egy 9900K-ra beruház nyilván nem 2 évre tervez vele az emberke, már ha van egy kis sütni valója.
Még van olyan emberke aki a 2011-ban megvásárolt I7-2600/2600K használja mai napig. Még ezeket se muszáj cserélni feltétlen. Mai napig szépen teljesítenek, ha egy ilyen régi processzor mai napig ennyire jól teljesít. Akkor egy 9700K/9900K is jó sok évig fog szolgálatba lenni, főleg ha kap tunningot is. -
carl18
addikt
+1 Egyetértek pár dologgal amit leírtál. Jelenleg valóban drága az intel jelenlegi generációja.
9900K-ra ilyen ár mellet is lesz vevő az biztos, vannak olyanok akiknek nem számít az ár csak a legjobb legyen.Hát igen azt én is hülyeségnek tartom mikor valaki vásárol egy 200E forintol drágább telefont de hát facebook és internetezésre használja. De muszáj volt megvenni törlesztőre, hát meg kell mutatni az embereknek mit tud.
Környezetembe van S8 és 2 db note 8 fogtam kezembe valóban van egy prémium érzés hangulata meg jó telefont a note 8 de nagyon drága és valóban nehéz kihasználni a tudását.
Mikor a tulaját láttam egy ocska 2 dimenzios játékkal játszani a fejem fogtam, ráadásul a messengernek nagyon kell a jó telefon.
Nekem már régóta van galaxy s5, lassan egy akkut cserélni kell de utána még egy darabig még kitartok vele.
Az biztos a Note 8-nak sokkal jobb a kamerája, én is alap dolgokra használom a telefont és oda bőven jól szolgál még az s5 is. 1080P kijelző 5 colon, snapdragoon 801-es processzor. Egyetlen bajom van vele hogy 28 nanométeren készült a cpu és hát kicsit többet fogyaszt és tud melegedni.Majd talán jövőre ha jönnek a 7 nanométeres telefonok akkor leváltom valami jó ár-értékű telefonra. Utána egy darabig ismét kihúzom.
De szerintem se éri meg úgy telefon venni hogy az ember ki se használja. Meg jönnek a kifogások hogy a telefon egy életérzés.
-
carl18
addikt
-
carl18
addikt
Én át állásnál például ddr1-ről ddr3-ra váltottam (Pentium 630 volt a cpu mint két esetben)
Volt valami asus deszkám ami ddr1 memóriákat fogadott, de sorra haltak meg benne a ddr1-es ramok.
Ezt kezdtem megunni, 14,000 ft-ból kijött az alaplap és memória (2012 májusában) Ekkor még diák voltam, és váltottam is. Ez a ram még mindig meg van és működik szóval nem panaszkodok, csak nem használom xd.De most is valahogy úgy tervezem hogy a ddr 4 lehet kimarad az életemből és majd ha jön a ddr5 akkor váltok generációt. 2012-es a ivy bridge amit használok, úgy 2022-ben mikor 10 éves lesz már valóban azt mondom megérett egy cserére. 4 év alatt főleg, a verseny helyzet kezd beindulni végre lesz miből választani
2022-re az intel tuti kidobja azt a generációt amely válaszol a Ryzenre ( Gondolok itt lényeges sebesség ugrásra, nem csak a jelenlegi Skylake foltozgatásra) Ez a Sapphire Rapids ígéretes volna váltásnak.
Amúgy a B450 deszka mellet G.SKILL AEGIS 8GB DDR4 3000MHZ ilyen memóriák találhatóak.
-
carl18
addikt
Nem az enyém, egyik haverom gép csak én raktam neki össze
Én már nem játszok mostanság arra elég az I5-3470 meg alap dolgokra. GIGABYTE B450 AORUS ELITE alaplap amúgy, egész jó deszka
Nekem az I5-3470 mellé egy GTX 1060-at lehet berakok majd egyszer, utána azért bírnia kell neki még egy darabig.
Ha én váltok tuti valami 7 nanométeres cuccra fogok, Zen 2-Zen 3 esetleg a Sapphire Rapids is jó volna amit az intel tervez 2022 környékére.
Az i5-3470 olyan játékokat ami nekem az igényem. Ilyen Dragon ball játékokat simán viszi 60 fps-el. Dead or alive 6 se fog rajta kifogni, majd akkor gondolkozok váltáson hogyha elfogy.
Ameddig nincs olyan játék amitől nekem is az állam esik le addig nem is fogok fejleszteni -
carl18
addikt
Haverom Ryzen 5 2600 gépét most délután raktam össze, most értem haza fél órája.
Valóban volt vele egy kis gond :S 3 ghz-es 2X8 giga ram van benne, de 3000 mhz XMP profil mellet kifagy a Windows telepítő. XMP-t kikapcsoltam és 2133 mhz-en már működött minden rendesen.Holnap kiderül hogy csak telepítő alatt rosszalkodott-e 3 GHZ_en. Lehetséges egy bios frissités kel neki
Hát én a digital Foundry tesztjeit láttam, még az Ryzen 1000 szériát tesztelték és a Kép kocka kevesebb volt mint az intelnél viszont a kép kocka késleltetés alacsonyabb volt is a digital foundry a ryzent hozta ki győztesnek. Most kétlem hogy a Ryzen 2000 rosszabb volna képkocka késleltetésben, de hát ember és környezett függő. Épp a tesztben az volt hogy a sok mag/szál előnye hogy javítja a képkockák közti késleltetést.
-
carl18
addikt
Hát ja mindenkinek szíve joga, itt szimplán az ár-érték arányról van szó. A 9900K valamivel erősebb mint mint a 2700X de idehaza több mint kétszer annyiba fog kerülni. Azért ezt a szándékos provokálást se bírom, malmozni?
Aki gépet vált annak nyilván van jelenlegi konfigja, egyik haverom most vált az I3-2100-ról Ryzen 5-2600-ra. Hatalmas ugrás és az ár se szál el, ma délután fogom össze szerelni neki.Manapság játékokra egy I7-6700-Ryzen 5 1600 nagy részt mindenre elég tud lenni. Csak mikor az ember kap 54E forintért egy Ryzen 5 2600-at ami manapság minden játékkal elboldogul ultrán, de az intel 4X annyiért add valamivel jobb processzort. De jelenleg a játékok nem igazán használnak 8/16 szálat az a jövő zenéje.
Én úgy vagyok a pc dologgal, hogy ameddig a jelenlegi hardver kiszolgál addig nem váltok. + Inkább vegyen az ember egy 55E forintos Ryzen 5 2600-at a maradék 150E forintot félre rakjak. És Mikor eljön a CPU Limit valahol 2022-24 tájékán ismét vásárol cpu-t és alaplapot csak sokkal nagyobb teljesítményt fog kapni mint a 9900K.
-
carl18
addikt
Jövőre jön az ice lake, az én feltevésem ismét kénytelen emelni a téten.
A 10 nanométeres ice lake nyilván javulni fog valamit újra IPC_ban és jobb IGP-t kaphat.De mivel a Ryzen 2 jövőre emelni fogja a tétet, így az intel és kénytelen bekeményíteni.
Szerintem lehetséges az I3 végre megkapja a 4/8 szálat i5-6/12 szál az i7-8/16 szál.
Azért ha ezt meglépik azzal elégé jól oda durrantanak a piacnak.Másrészt a Zen lehetséges 200 dollárért nem 6/16 szálat fog adni jövőre hanem 8/16-ot.
A 6/12 szál lehetséges 200 dollár alá megy, de az se volna piskota ha 100 dollárért adna 4/8 szálat.
Ezek a fejlődések azért is logikusak mert 12-16 magos is megkaphat a legnagyobb zen + IPC javulás.
Egy magas órajelen járó 6/12 szálas mondjuk nekem elég lenneIntelből még az Ice lake, és a Tiger lake jön. Utána jön az állítólagos nagy előrelépés a 7 nanométeres Sapphire Rapids. Erre leszek én nagyon kíváncsi mit fognak tudnak kihozni belőle
-
carl18
addikt
A hivatalos intel Roadmap szerint amit 2011-ben dobtak ki a terveik az voltak hogy 2013-ban jön a 14 nanométer 2015-ben a 10 nanométer és 2017-ben a 7 nanométer!
Ennek ellenére 2018 van és még most se jött a 10 nanométer
Hát az jó kérdés hogy jövőre megfog-e jeleni, szerintem így is 4 év tolják a 10 nanométer rajtját. 2019-ben minen bizonnyal csak megjelenik nem tolhatják öröké.
-
carl18
addikt
válasz
Petykemano #1681 üzenetére
Hát a Ryzen +-ból nem jött ki még a Ryzen 7 2800X talán pont az intelnek tartogatták ezt a modelt?
100+200 mhz és mindenki boldog ?
Morzsák bakker, ez teljesítménybe morzsa
Mire elég 100 mhz + manapság?I3-8100 3,6 ghz, I3-9100 3,7 ghz!
Jajj 100 mhz
micsoda megerőltetés
-
carl18
addikt
Intel References 9000-Series Chips Under 8th Gen Branding on Microcode Guidance Page
[link]Eddigi infok szerint nem lesz benne hardveresen javítva a meltdown hiba
100+200 mhz sebbeség különbség a 8. Generációhoz képest. Jó megerőltették magukat, nagy részt mindig ez a minimális foltozgatás megy
Mióta meglépte a 6 magot, azóta ismét megy a kis csiszolgatás. Úgy látszik folytatódik az ami az elmúlt jó pár évben.
A 9. Genes I9 8/16 szál biztos kerül majd vagy 500-600 dollárba
Esetleg akkor volna értelme az új generációnak ha jobb árazást kapnának de erre sincs sok esély, főleg nem inteltől
Nem arról híres hogy szokott árat csökkenteni
-
-
carl18
addikt
Az árazásra nagyon kíváncsi leszek ? 450, 500 dollár? a 8700K meg tartja az árát?
Bár hülyeségnek tartom 8800K-ért kidobni egy Z390 platformot, egy prociért felesleges komplet deszkát kidobni. Szerintem lehetséges jön új i5 is, akkor reális lehet a dolog
Az is lehet hogy a 8700K árazását kapja meg, a 8700K ára meg csökken. Végülis lassan már az is 1 éve van piacon
-
carl18
addikt
Hoppá jön a 8 magos Coffee lake ?
[link]
-
carl18
addikt
Az a baj, hogy semmi hír nincs arról hogy lesz a jövőben olyan processzor ami forrasztással jönne ki.
Marad a gagyi paszta, aki meg tunningolni akar az meg majd Delideli a rizikot vállalva, és ha tönkre megy közbe vesz másikat. Ami tovább növeli a profitot, sporolni akarnak mindene szóval a forrasztásra minimális az esély. -
carl18
addikt
Új hír ismét, a következő gen megint nagy változást hozhat!
Forrás [link]
"Intel’s Flagship 9th Generation Core i7-9700K To Pack 8 Cores, 16 Threads – Core i5 Upgrade To 6 Cores, 12 Threads and Core i3 Gets Quad Cores With 8 Threads"
Azért a 4/8 i3 ha jó árba lesz igazán bestbuy lesz, gondolom a pentium gold meg lesz 4 magos.
Mire elrerjedne a coffee lake addigra az intel kidobja a 9. Generációt
Azért kíváncsi vagyok milyen árba fogják vesztegetni a 4/8 I3-at. De durva hogy az i5 megkapja a 6/12 szálat lassan de beindul a verseny elég szépen. Ezzel már valóban meg akasztja a RyzentCsak számít az árazás is.
-
carl18
addikt
válasz
core i7 #1563 üzenetére
G 4560 proci utodjára lehet benevezzek, g 5600 és társai közül egyre. Esetleg I5 8500-8650 közül majd valamelyikre csak számít az árazás
Core i5
Core i5-8650K 6 / 6 ? ? 9 MB ? ?
Core i5-8650 6 / 6 ? ? 9 MB 65 W ?
Core i5-8600K * 6 / 6 3.6 4.3 9 MB 95 W $257
Core i5-8550 6 / 6 ? ? 9 MB 65 W ?
Core i5-8500 6 / 6 ? ? 9 MB 65 W ?
Core i5-8500B 6 / 6 ? ? 9 MB ? ?
Core i5-8500T 6 / 6 ? ? 9 MB 35 W ?
Core i5-8420 6 / 6 ? ? 9 MB 65 W ?
Core i5-8420T 6 / 6 ? ? 9 MB 35 W ?
Core i5-8400 * 6 / 6 2.8 4.0 9 MB 65 W $182
Core i5-8400B 6 / 6 ? ? 9 MB ? $182
Core i5-8400T 6 / 6 ? ? 9 MB 35 W $182Lesz választék I5-ből.
-
carl18
addikt
Néztem a sok tesztet, A digital foundry is tesztelte a 8700K- a 7700K ellen, Crysis 3-ban jött ki + 40 fps különbség és mind kettő alap órajelen futott.
Jelenleg a 8700K a legjobb játékos cpu, de akár hogy is, egy átlag gamernek elég a 60 fps. Most nem mindegy hogy 110 vagy 160 fps-el fut a játék single playerbe?Ahogy elnéztem odajuttunk hogy a 8700K overkill jelenleg a játékokhoz. Techpowerup tesztjei és az mutatják egy I5-7500 elég jólt helyáll minden mai játékban.
Szóval a Ryzen 1600X és a I7-8700K esetében is majd akkor lesz igazán nagy ugrás mikor lesznek játékok amik ki fogják használnak a sok szálat. De amíg nincs ami kihasználja fölösleges, vagyis játékok alatt ez a helyzet.
Van ami már most is ki adja a pluszt, de ez igen szűk rétegnek jelent előnyt. Én ha vásárolnák egy i5-8400/Ryzen 1600-nál meghuznám a határt. -
carl18
addikt
válasz
wjbhbdux #1518 üzenetére
Ha ennek köve van a valósághoz az I5-9600K durva cucc lesz. 8 magos I5, már a 6 mag is nagy előrelépés lesz.
Azért ha valóban 8 magos lesz az I5, egy I5-9400 jó áron jó vétel lehet
Még kajak én is váltanék rá.
De van egy megérzésem hogyha lesz 8 magos i5 akkor a 6/12 szálas verziót vezetik ki a piacról, mert teljesítménybe túl közel lennének egymáshoz. -
carl18
addikt
Azért ez a teszt elgondolkodtató, majd nem 10 éves i7
G 4560 2/4 elég szépen lenyomja játékok alatt a 4/8 szálat. [link] -
carl18
addikt
Hát mondjak magának, hát az életért csak csináljunk valamit!
Az intel dönt magáról valamit, ez fontos volt.
Fontos volt ez a lépés, meg mondom összintén hmm mit mondjak magának nem volt olyan fontos ez a i7 egyik cpu a másik, de szeretnék erre hogy legyen valami. Mindenkit azt vesz amit akar, nem nyilván de kampány van nem tudom énse.[link]
Félnek tőle, azért jött a coffee lake -
carl18
addikt
Ha én váltanák, vagy cpu csere előtt lennék és jót akarnák hosszú távra. Egyértelmű a 8700K volna a választásom, de ha megnézzem igényeim. Egy I5-3470 mindenre elég nekem, szóval majd akkor váltok nagyobbra mikor kevés lesz. Sims 4 meg ilyenekre bőven elég, tekken 7 is megy mint kés a vajon.
-
carl18
addikt
Hiába magasabb az alapórajel, úgy is a turbo boost fogja meghatározni mennyin gurul.
Azért én annak is örülök hogyha a használt árakat veri majd le, I3-8100 4 magvas és 3,6 ghz-en fút majd!
32E-ért ha beáll az ára még a hülyének is meg fogja érni. Esetleg ha jön a G4560 utodja, igaz most már nem kell visszafogni mert a 2 mag/ 4szál most már pentium lesz. Most már jöhet a 4 ghz-es pentium .
Hátha végre le csökken a használt piac ára, I7 3770 45-50E táján megy még mindig a 3770k 55E környéke. 5 éves cpu-ért azért az sok szerintem, hibába erős. Főleg mikor múltkor láttam 6700K 60E tájékán -
carl18
addikt
Szerintem valódi, csak mert a ryzen megjelenés előtt ugyan ide kerültek fel a hívatalos eredmények.
R7-es cpu-k tesztjei ide kerültek fel elsőnek és utána kiderült valósak az eredmények.
4,3 ghz a 6 magos turbo órajel, 4,7 ghz meg az 1 magos.De nézz körül az oldalon, fent van a I7-8700, I5-8600K és I5-8400 eredményei is.
Árazásról is írja. I5 8700 340 dollár I7 8700K 370 dollár.Számolgatni én is számolgattam, I7 7700K 10,7 pontot kap cinebench 11.5-ban. 4 magos turbo órajele 4200 mhz osztottam 4200-el a 10,7 utána szoroztam 4300-al. Az említett eredményt még szoroztam 1,5 és kijött 16,4 pont. Szóval a 0,3 tízed különbség, szóval nem lehetetlen hogy ilyen erős lesz a 8700k. Sőt én fogadni mernék
Holnap úgy is közé teszi az intel az adatokat, tudtommal 21-én van a nagy nap
-
carl18
addikt
Már jöttek szivárgások, nem semmi milyen erő lesz ebbe. 7700K nem semmi hogy megveri majd.
Forrás [link]
-
carl18
addikt
Üdv, na nincs új hír intel háza táján?
Talán jövő nyára de váltok 1155-ről ha lesz jó áron csere. Akkor mikor jön a coffe lake s? Augusztus végén mint a Skylake jött?Kíváncsi vagyok majd a használtpiacot hogy bolygatja meg.
-
carl18
addikt
Új pletykák szerint 30%-al lesz gyorsabb mint a Kaby lake, de ez nem ipc-be jön ki. I5-ből i3 visszont 4 MB L3?
[link] -
carl18
addikt
Igen, úgy se a neve számít ha nem a tudása. És persze milyen áron kapjuk meg azt a bizonyos teljesítményt.
Idén elég sok változás lesz a piacon, kíváncsi vagyok milyen lesz a coffee lake augusztusban -
carl18
addikt
10 mag 4 ghz?
WTF az intel bekeményit. Azért durva hogy a előző gen 10 magosa 3 ghz-es alapórajelet kapot. 1 GHZ emelés nem semmi azért, gondolom a ryzen és belejátszik, amd is ontja magától a procikat. Nálunk lesz 16 magos is 3,5 ghz alapórajelel. Nem semmi úgy látszik az informatika háború újra beindul végre.
Én a Mainstream coffee lake-ra leszek idén kíváncsi.
I5 8600K 6 magosan kíváncsi vagyok milyen órajeleket fog kapni. Számolgattam és le nyomja majd a 6700K/7700K processzorokat.Csak az árazás lesz a lényeg, ha nem emelnek árat a 7600K-hoz képest akkor jó vétel lesz. Most már megérheti váltani annak aki idáig nem akarta lecserélni a 2500K-t.
Végre meg lesz az i5-ben az a plusz tartalék ami idáig bizonyos játékok alatt nem volt meg benne. Watch dogs 1-2, Crysis 3, Ac Syndicte és stb. Egyre több cím jön ahova kevés a 4 fizikai magos i5. Így végre újra megérheti i5-őt venni végre
Csak jöjjön már augusztusNehéz kívárni ezt a fejlődést. Én mondjuk inkább egy G4560 útodot várok esetleg a 32E I3 árkategóriába várok fejlődést. Ha kapnánk simán egy átnevezést i5-ről i3-ra, jó árba én örülnék
32E-ért jó volna egy I5-6500-7500 teljesítmény.
-
carl18
addikt
Z8300 és társai a Cherry trail igaz? Tudtommal az intel már nem dob ilyen processzorokat a jövőben piacra, mert így is szinte ingyen adták a chipeket. Pedig én is örültem volna egy Z9700-as cpu-s tabletnek
Nekem egy Chuwi vi8 tablettem volt z3735f procival. Egész jó volt, colin mcrae 4 1024x768 elég nagy beállításon elég szépen futott rajta. Fix 55-60 fps környékén, egyetlen gond az volt mikor 73 celcius környékén visszafogta az órajeleket és 30-40 fps környékén ment utána. Windows 10 volt a tabletten, én nagyon imádtam. Párna alá beraktam és mikor felébredtem már betört a kijelzője
Majd lassan lehet akarok megint egy Win 10-es tabletett. Csak valami komolyabb hardver kéne bele
Épp ez a kár hogy a intel tudtommal már nem fog ilyen olcsó tabletbe cpu-kat gyártani. I7-6500U és társaiba vannak a nagy pénzek. 2/4 szálat eladni 280-300 dollár környékén :S
-
carl18
addikt
Hírek szerintem tudtommal az I5-8xxx széria már 6 magos lesz
Ha az ára se változik át gondolnám a fejlesztést idén. Arra leszek én kíváncsi ha a I5 lesz 6 magos, az i7 6/12 szálas akkor mi lesz 4/8 szálas?
Mert ha belegondolunk azért elég nagy ziccer volna kihagyni a 4/8 szálas cpu-k piacra dobását.
Így tetszene a piac például I7-6/12
I5-/6
i3- 4/8 esetleg 4 core Without HT
Pentium - 2/4 esetleg sima 4 mag
Cerka - 2- esetleg 2/4 szál
Kíváncsi leszek az idei fejlődésre. I3-2100-at lassan le akarom cserélni valamire. -
carl18
addikt
Én most akartam ide belinkelni, kajak durva megelőztek!
Én is viccesnek találom a I9-es nevet. A laikusok akik csak annyit értenek hozzá hogy i3-i5-i7 most már lesz i9 is szóval így egy új kategóriát hozhatnak létre! Azért ha belegondolunk jelenleg érdekes hogy egy 10 magos is i7 meg egy 4 magos is. Akkor gondolom a hedt platform kapja az i9 nevet. -
carl18
addikt
Remélhetőleg a következő platform változtat majd kicsit a piacon. Szerintem lesz egy kis átnevezés házon belül, például az I5-ből lesz I3 az I7-ből meg I5!
Pentium lesz majd 2 mag 4 szál mint a G4560
a Intel I3 meg lesz 4 fizikai magos mint az i5
Az I5 kap egy hyper treadingot és már is sokkal gyorsabb lesz.
Az i5 meg kap + 2 magot és 6 mag/12 szálas lesz. Én valahogy így tudnám elképzelni a piac alakulásat a jövőben. I3 árába még én is megvenném talán -
carl18
addikt
Na hogy a dolgokhoz hozzá szóljak!
ha vége az intel Intel i szériának, és kijön az új processzor család/architektúra kíváncsi leszek majd az képes lesz-e tartani a GTA negyedik részét maximum beállításon 60 fps-el!
A 6700K elvérzett a megpróbáltatás alatt
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest