- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Adonimus: 1,5 hónapja dohányzás nélkül. E-cigi a megoldás!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
-
Bandit79
aktív tag
válasz
Bandit79 #1793 üzenetére
Nem olyan rossz az, főleg,ha fogyasztás sem emelkedik..
Intel Core i7-8700K
3.7 GHz (6 cores)
5905Intel Core i7-7700K
4.2 GHz (4 cores)
5696
Intel Core i5-7600K
3.8 GHz (4 cores)
5360AMD Ryzen 5 2600X
3.6 GHz (6 cores)
4664
Multi
AMD Ryzen 7 2700X
3.7 GHz (8 cores)
26420
Intel Core i7-8700K
3.7 GHz (6 cores)
25982
AMD Ryzen 7 2700
3.2 GHz (8 cores)
23076
Intel Core i5-8600K
3.6 GHz (6 cores)
22301
AMD Ryzen 5 2600X
3.6 GHz (6 cores)
21648 -
Bandit79
aktív tag
Lassan lehetne is nyitni neki egy topicot:
[Intel Coffee Lake R] -
gV
őstag
válasz
clyvejhamma #1790 üzenetére
már tavaly kikellett volna adni kb. a 7700-nak 8 magosnak kellett volna lennie, erre ez, szánalmas ez a vergődés
-
clyvejhamma
aktív tag
-
Yutani
nagyúr
Most kaptam értesítést a beszállítónktól, hogy a kliensek ellátásában nagy csúszások lesznek a második félévben, mert az Intel nem tudja szállítani a chipjeit a kívánt mennyiségben, mivel nagy gondok vannak két gyárában is.
Nem igazán találgatós, de lehet találgatni az okokat. Vagy ha valaki hallott valamit, az ne tartsa magában...
-
Jack@l
veterán
-
clyvejhamma
aktív tag
9900k preorder elég húzós áron.
na, azóta mindkét helyről levették -
westlake
félisten
válasz
Petykemano #1779 üzenetére
-
dandyn
csendes tag
válasz
Petykemano #1779 üzenetére
A processzorok nevét le lehet még írni?
Teljesítménytesztek nélkül akár AMD mag is lehetne ezentúl a kupak alatt
Tiszta black box. -
Petykemano
veterán
Intel Publishes Microcode Security Patches, No Benchmarking Or Comparison Allowed!
https://perens.com/2018/08/22/new-intel-microcode-license-restriction-is-not-acceptable/
-
Segal
veterán
Azert volt (gondolom en) fixre irva a 14 mert 13-tol volt kaphato az uj amd tr proci es varhato voot hogy azt a hype-ot probalja majd csendesiteni az intel egy bejelentessel de ezekszerint nem. Ha azt lesz*rtak akkor viszont szeptember vege elott en mar nem is varom a bejelenteset ha valoban okt 1 a varhato megjelenes. Viszont az sem hivatalos info hanem csak pletyka...
-
Jack@l
veterán
"Come October 1st, Intel will unveil its 9th generation of chips, a new report reveals.
However, you can expect desktop PCs launching after October 1st to offer support for up to Intel 9th-gen chips. CES 2019 is one place where various desktop vendors will certainly unveil their new creations, including machines packing Intel’s latest chips." -
Segal
veterán
Mivel a tr megjelenésére nem reagált az intel a 9gen bejelentésével ezért innentől kezdve szerintem leghamarabb szeptemberben jelenthetik be. Tudom hogy nem a tr ellen jön a 9gen csak amolyan figyelem elterelő hadművelet lehetett volna a részükről. Ha a q3-at a megjelenésre értette a kiszivárgott dia akkor talán szeptember első felében bejelentik és a második felében megjelenik, ha viszont csak a bejelentésre akkor várhatóan csak szeptember vége felé jelentik be és október elején jelenik meg. Én is piszok mód várom de ezt a kicsit már kibírjuk
-
westlake
félisten
Intel X599 Chipset to Drive 28-core HEDT+ Platform
Érdekes helyzet lesz. Gondolom az Intel nagyon nem számított arra, hogy az AMD ki tud adni egy 32 magos szörnyet HEDT kategóriában. Persze kutyafuttában le tudják hozni Xeon vonalról a 28 magos szerver CPU-t szorzó lock nélkül, de szerintem kevés lesz. Elve mennyiért fogják adni? Ha drágábban adják, mint a 2990WX, akkor csak a fanok fogják megvenni. Ha olcsóbban adják, ráadásul terveznek belőle dual socketes "kiszerelést" is (véleményem szerint egyébként nem lesz ilyen), akkor a saját maguknak teremtenek konkurenciát. Arról nem is beszélve, hogy a 7980XE ár erősen meg fog zuhanni. Persze ez nem kell hogy érdekelje őket.
Egyébként az alacsonyabb fogyasztás miatt és a hat csatornás memória miatt még mindig inkább vennék HEDTX gépet, de nagyon kíváncsi vagyok az árára. És persze arra, hogy normális hűtésekkel mit mennek ezek és a 2990WX-ek. -
westlake
félisten
Ha van egy működő géped, akkor miért ne tudnál BIOS-t frissíteni? A gyártók már egy ideje publikálják ezeket a BIOS-okat, nem feltétlenül kell várni a CPU-k megjelenéséig. Egyébként az is jól látszik, hogy nem csak a Z370-es alaplapok egyik majd meg őket, hanem a teljes 300-as széria.
Milyen alaplapod van?
-
Segal
veterán
válasz
westlake #1758 üzenetére
Akkor ezek szerint (pocsek az angolom
) a z390 csak 2019 q1-be jon?
Mert akkor nalam eloallhat az a lehetetlen szitu hogy z370-be kene beletenni a 9900k-t de mivel ivyrol jonnek fel ezert nem tudom hogy tudnam lefrissiteni a biost hogy felismeje a procit...
Szerintem ez nem csak engem erinto problema mert nyilvan nem 8gen-rol fogjak elso napokban cserelgetni 9gen-re a tulajok a procikat...Bocsi semmi siettem a cikkel mar latom hogy a tobbi procira erti a q1-et sorry.
-
Petykemano
veterán
Rendben, hogy nem az a lényeg, hanem, hogy viszi ezt a frekvenciát. Persze. Engem nem zavarna, ha ráírnák, hogy 140W TDP, nem venne el ezirányú érdemeiből. A hatékonyság meg más tészta.
De ha vízhűtés helyett reteszel egy 95TDP-re besorolt léghűtőt és nem tudja 8-16 szálon tartani ezt a frekvenciát, akkor az átverés. (Persze papíron nem, mert papíron le van írva, hogy a TDP az összes mag alapórajelen való terhelése mellett értendő.) -
westlake
félisten
#1756: Inkább az a furcsa, hogy a 8/16-os modell TDP besorolása ugyanaz, mint a 6/6-osé, ami ráadásul még sebességben is kevesebbet tud.
-
Segal
veterán
válasz
Petykemano #1756 üzenetére
Ezt még laborba sem de nem is a fogyasztása lesz a lényeg
Lehetne már kedd(vagy inkább október
)
-
Petykemano
veterán
ezt ki hiszi el?
8core @ 4.6Ghz
16thread @ 4.7GhzMármint persze nem azt, hogy ez lehetséges-e, mert persze hogy az. Hanem azt, hogy ezt a (95W) TDP kereten belül (bármilyen hűtéssel, bármilyen alaplapban) hozza majd?
-
Petykemano
veterán
Nehéz elhinni, hogy ennyire tehetetlen és fegyvertelen az intel.
-
carl18
addikt
Jövőre jön az ice lake, az én feltevésem ismét kénytelen emelni a téten.
A 10 nanométeres ice lake nyilván javulni fog valamit újra IPC_ban és jobb IGP-t kaphat.De mivel a Ryzen 2 jövőre emelni fogja a tétet, így az intel és kénytelen bekeményíteni.
Szerintem lehetséges az I3 végre megkapja a 4/8 szálat i5-6/12 szál az i7-8/16 szál.
Azért ha ezt meglépik azzal elégé jól oda durrantanak a piacnak.Másrészt a Zen lehetséges 200 dollárért nem 6/16 szálat fog adni jövőre hanem 8/16-ot.
A 6/12 szál lehetséges 200 dollár alá megy, de az se volna piskota ha 100 dollárért adna 4/8 szálat.
Ezek a fejlődések azért is logikusak mert 12-16 magos is megkaphat a legnagyobb zen + IPC javulás.
Egy magas órajelen járó 6/12 szálas mondjuk nekem elég lenneIntelből még az Ice lake, és a Tiger lake jön. Utána jön az állítólagos nagy előrelépés a 7 nanométeres Sapphire Rapids. Erre leszek én nagyon kíváncsi mit fognak tudnak kihozni belőle
-
Petykemano
veterán
Tavaly jelent meg a 4 mag maintream helyett a 6-8 mag. A tesztek nagy része, amit láthattál olyan játékmotorral készült, amelyet azzal a gondolattal készítettek, hogy az AMD sose fog labdába rúgni, az intel meg sose fog magszámot emelni.
Ez egy folyamat, aminek csak az elején vagyunk.
-
Crytek
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
Ez így van. Ha meg az Intel meg tudja tartani az IPC és órajelelőnyét amellett hogy 8/16 vagy afölé lépnek majd a mainstreamben, akkor maradnak jó helyzetben. Persze az továbbra sem mindegy, ha a játékokban a 20% telejsítménytöbbletért +70-100%-kkal kell esetleg többet fizetni.... mert hogy nem lesz olcsó az Intel 8/16-os procija, az biztos.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Petykemano #1743 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű. Kegyetlen sok tesztet láttam ahol az alap k-s procik alapon elverték a szénné húzott Ryzeneket amik ugye több maggal /szállal is mentek.... Szóval amit írtál egy centit se igaz mindenhol... Még hosszú az út az amdnek hogy verje az intel ,mert ugye ők sem fognak leállni...Én örülnék a legjobban ha végre akár clock to clock egy szinten lennének...
-
snecy20
nagyúr
válasz
Petykemano #1743 üzenetére
A legjobb talán az lenne, ha a sok magból/szálból, és a minél magasabb órajelből egyaránt tudnának profitálni a játékok.
-
Petykemano
veterán
A zen+ zárta az IPC ollót, az intel már "csak" annyival jobb, amennyivel magasabb frekvenciát elér (5 vs 4.3), amennyiben a (még) több mag nem kompenzál. (Utóbbi nem annyira gyakori)
Ez azért távol van attól, hogy az intel - misztikusan, varázslatosan, születési előjogtól, - mindig jobb lesz.Tegyük hozzá, a konzolok már régóta 8/8 magosak, és az intel ia növelni kezdte a magszámot. Korábban a legelterjedtebb gamer CPU a 4/4 i5 volt. Ennél több szálra nem volt értelme terjeszkedni, mert már az i7 HT szálai kevés többletet adtak. Kilátás sem volt előrelépésre, ezért elgondolkodni se volt érdemes több szál használatán.
Most növekszik a magszám. Egy ideje tudható, hogy jön a mainstream 8 magos intel, tehát ami játék most készül, azt már lehet 6-8 vagy akár 10-12 szál használatára is. Hisz a pletykák szerint az AMD újra növelheti a magszámot a zen2-vel 12 v 16 magra, a mainstream mobil lapka is 6-8 magos lehet, és ezekre az intel várhatóan ugyanúgy reagál majd, tehát várható a progresszió. Egy motort, amit ma kezdenek el írni, már kézíthetik 16 szálra.
Összességében szerintem egyre kevésbé fog számítani, hogy egy szálon milyen teljesítményt nyújt egy cpu, és legalább ennyire fog számítani, hogy sok magon milyen frekvenciát tud tartani.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Petykemano #1740 üzenetére
De azért nem minden a játékok alatt nyújtott teljesítmény.
-
Petykemano
veterán
válasz
snecy20 #1739 üzenetére
Erről beszélek. Zen2 ryzen3000 alakban csak jövőre jön, ez elég biztosnak tűnik. A 2700X nem drága és elég jó - vélt vagy valós előnyök mellett apró kompromisszumok mellett jó ajánlat. Versenyképes. De nem üti az intelt játékokban, ami feltehetőleg a mainstream top elsődleges felhasználási területe.
Ha az AMD nem tud virítani a következő hetekben egy olyan zen+-t, ami 4.7-5GHz mellett zárja az ollót a 8700K-val, akkor hova kell kapkodni? Márpedig a Threadripper adatok alapján ilyen nem lesz, mert a 2950X is csak 4.4GHz-ig teker el. -
snecy20
nagyúr
válasz
Petykemano #1736 üzenetére
Tudott az AMD is gurítani, egyre inkább látszik, az árai miatt... A 8/16-os 1700x olcsóbb, mint a 6/6 8600k... azért nem mindegy.
-
Petykemano
veterán
válasz
westlake #1735 üzenetére
A hatmagos is kicsit paper launch volt, 1-2 hónapot várni kellett a széleskörű elérhetőségre. Ott nyilvánvaló volt, hogy a helyzet tarthatatlan, muszáj volt letenni valamit az asztalra mihamarább - akár csak papíron.
De a hatmagos versenyképes most. Mainstream asztaliban vagy mobilban az AMD nem gurított vagy virított olyat, ami halálosan veszélyes lenne az intelre. Mire föl a kapkodás?
-
westlake
félisten
-
Dtomka
veterán
-
westlake
félisten
-
vis.p
aktív tag
-
hoolla
aktív tag
Egyszeruen nem akad meg a szemem egy megjelenesi datumon sem. Van valami konkret mar a 9700,9900 procikra meg a lapokra?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #1723 üzenetére
95 ±100W
-
Petykemano
veterán
válasz
westlake #1715 üzenetére
A TDP nem fogyasztási maximum. Ha az lenne, akkor 95W-nál szigorúan nem lehetne magasabb fogyasztást mérni a processzortól. Márpedig ez rendre megtörténik. (Legutolsó amit láttam még a 8700 és 8700K tesztje volt, ahol valamilyen stressztesztre 150W-os fogyasztást mértek.)
A gyártóknak némileg eltérő maszatolós definíciója van arra vonatkozólag, hogy mit értenek TDP alatt. Pont a maszatolás miatt nem is mennék bele, hogy pontosan miképp definiálják.
Legjobb esetben is csupán valamiféle maximális átlagos fogyasztást jelenthet.A coffee lake botrány az aldis márkával kapcsolatban pont arról szólt, hogy amikor a procit a tesztelők A+ kategóriás alaplapban a+ kategóriás hűtés mellett tesztelték, akkor a proci nyomta ezerrel. Multithreadben ennek megfelelően többet is fogyasztott - outofthebox, kézi tuning nélkül.
Amikor pedig betették a medion márkás gépbe és a specifikációnak megfelelően állították be, C kategóriás alaplapban és hűtéssel, akkor 15%-kal alacsonyabb teljesítményt nyújtott, mint ami a tesztekből kiolvasható volt.nem arról van szó, hogy 30W-ot fogyasztó CPU-t 95W-os TDP-be sorolnak be. Azt mondtam, hogy 1 magos terhelés alatt lehet, hogy tényleg nem fogyaszt 95W-ot még max turbóval se.
A dolog arról szól, hogy a 95W-os TDP-be sorolt CPU megengedő környezet (alaplap, hűtés, alaplapi beállítás, ami nem kézi tuning!) mellett többmagos terhelés alatt átlépheti a névleges TDP-t. -
westlake
félisten
válasz
Petykemano #1714 üzenetére
A TDP nem iránymutató érték. Az nem egy körülbelüli valami. Az egy fix érték, aminél hivatalosan nem fogyaszthat többet (out of the box, nem tuning mellett!) egy CPU és amennyit maximálisan fogyaszt teljes terhelés mellett. Ha egy CPU 30 wattot fogyaszt, nem fogják "ráírni" a 95 wattot csak azért, mert kényelmes.
-
Petykemano
veterán
válasz
westlake #1712 üzenetére
Biztosan válogatják. Az intelnél nem gond a magas órajel, a 6/6 persze nyilván nem ér el ugyanakkora feszültség mellett ugyanakkora órajelet. De a lényeg szerintem az, hogy ST nem fogyaszt 95W-ot vagy annál többet.
MT esetén pedig biztos úgy vannak vele, hogy annyit fogyaszt, amennyit a felhasználó által alárakott lap adni, a felhasználó által rárakott hűtő pedig disszipálni bír. A 95 tájékoztató jellegű, iránymutatás, de se rövid, se hosazútávú átlagfogyasztásra nem iránymutatás. -
westlake
félisten
Golem: Intel Core i9-9900K will be soldered
Én ezt nehezen hiszem, de nincs kizárva.
Más: A 6/6-os CPU-nak ugyanúgy 95W a TDP-je, mint a 8/16-osnak, aminek ráadásul magasabb is a boos órajele? Ennek aztán van értelme. Vagy a 9900K nem fér bele a 95W-ba, vagy 9600K-nak nem kellene a közelébe sem kerülnie ennek az értéknek.
-
füles_
őstag
Intel Core i7-9700K with 8 cores and no Hyper Threading spotted
Itt a megerősítés, hogy 8/8 lesz a 9700K. Sokak szerint downgrade lesz az elődhöz képest.
-
Jack@l
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest