- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
-
Motion_Blur
félisten
-
oneiros
tag
válasz
Joachim21 #295 üzenetére
A jó cuccokat először mindig a kínaiak kapják meg.
Itt éppen egy Asrock H67M GE/HT+i7 2600k kombó látható, de ez még csak preview.[link]
Ahogy már egy másik topikban leírtam: az igp 1600-as órajelen nagyjából egy húzott 8600GT/9500GT/ GDDR4--es 2600XT szintjén van 3dmark alapján.
Bár ezt a procit inkább P67-es tuninglapokban lehet majd látni, az igp teljesítménye a HD4200-as szériához és a HD Graphics-hoz képest elég impresszív. -
Joachim21
őstag
Alig akartam elhinni, Inpai-on már komplett letesztelték, kivesézték a Sandy-ket hogy mire képesek. Kínaiak megint előbb tudnak mindent mint mi. Itt éppen az i5-ösöket boncolgatják. De már a 2600-asok is megvoltak.
Láttam már más is megtalálta, most olvastam vissza.
-
i are robot
senior tag
i7 990x-ről hallott már valaki, lehet hinni azoknak a pletykáknak, hogy 2011 Q1-ben kihoznak egy ilyet? Lehetséges, hogy a Sandy-vel egyidőben szép csendben ezt is kihozzák, hogy a meglévő 1366 tulajoknak is adjanak valamit?
-
i are robot
senior tag
-
bpx
őstag
válasz
i are robot #291 üzenetére
jó, de a kínai tesztben az i7-875K is 3.4Ghz-en jár
-
i are robot
senior tag
válasz
DeckardCain #290 üzenetére
Eszerint ca. 10%-os teljesítménynövekedés jár az alacsonyabb fogyasztással. Én viszont egy ilyenbe futottam bele nemrég:
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.htmlNem vágom teljesen ez a táblázat hogy születik, de azért igencsak erős ellentétben áll ezzel a teszttel, és nem tudom melyiknek lehet hinni.
-
DeckardCain
senior tag
-
hugo chávez
aktív tag
Egy kis Fudzilla: Sandy Bridge to get USB 3.0 support
-
Sárpac
nagyúr
válasz
dangerzone #280 üzenetére
Konkrétan mi a jó benne? HT nélküli cpu-t meg se közelíti Ht-val persze odaver de olyan cpu meg nincs a listán ellenfélnek max a 6 magos, de az megint más kategória.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
ViiiiktorOC #277 üzenetére
L1 cache dupla olyan gyors L3 meg harmadával kevesebb!
-
gV
őstag
-
Peethy
őstag
Halihó!
1156-os foglalatba fog még jönni négymagos proci? Eddig olyanokat hallottam, hogy nem nagyon akarják bővíteni, így meg elég szűkös a kínálat.. csak érdekel, mostanság akarok gépet venni, és tetszik az i5-750-es, de nem tudom mennyire tudok majd később egy fokkal magasabbra váltani (jó, persze i7-8xx, de mégis..).
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
dangerzone #280 üzenetére
Igen, igen, szerintem egész jók lesznek majd az erősebb változatok
Turbo Boost-oa 3,6 Ghz -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #279 üzenetére
Na jó. Igazából egész jó lehet. Csak benéztem picit az adatokat.
A super pi-s eredmény meg azért múlik az órajelen is.
-
dangerzone
addikt
válasz
ViiiiktorOC #278 üzenetére
Akkor ez eddig elég gyenge.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
ViiiiktorOC #277 üzenetére
Tudom h ne szép dolog 3 hozászolást írni egymás után:
De kérdéseimet megválaszolomVilághálón ezeket az értékeket találta:
LGA1155 2,5 GHz: Superpi: ~16,3 Cinebench: ~4,6
LGA1156 i5-750 2,66 GHz : Superpi: ~15,7 Cinebench: ~3,5LGA1155 milyen számozású lessz? i7 v. más?
-
ViiiiktorOC
senior tag
Intel Sandy Bridge Quad-Core Processor:
LGA1155 quad-core processor 2.5 Ghz[LGA1155-Cinebench][LGA1155-Superpi]
Egy alap órajeleken működő Core i5-750 2.66Ghz-en mekkora superpi-t produkál?
Vagy akár Cinebench R11.5-alatt?
Viszonyításképpen?Lehet direkt képet linkelni, úgy h kicsinyít?
-
gooool
őstag
válasz
ViiiiktorOC #274 üzenetére
Igen,valóban nagyon ott van a toppon,de sajnos az ára is.
-
gooool
őstag
válasz
ViiiiktorOC #272 üzenetére
Hali!
Végül is nem lett ilyen nevű processzorcsalád,helyette i7 EE-ként jöttek ki a 6magos Gulftown-ok. -
ViiiiktorOC
senior tag
Core i9-cel közben mi lett?
Eltűnt vagy meghalt?Valaki tud róla valamit?
-
gV
őstag
moorestownrol cikk asszem ez mar komoly alternativa az armnak, nekem pl. asszem megvan mi valtja majd le a k610-em, 1 medfield alapu telo
arm megy a szerverbe, x86 a teloba, ezt sem gondoltam volna par evvel ezelott
-
rekid
addikt
HI!
Tud valaki dobni egy linket vagy esetleg ne adjisten elmagyarázni hogy hogyan oldjak meg a prociba beépített GPU illetve videokartya együttműködését? Tehat meddig dolgozik a prociban levo és mikor kezd el "átterhelni"? Vagy hogyis van ez? Nem kell bitszinten csak ugy elméleti síkon.
Üdv! -
Oliverda
félisten
Nem akarom a te mondatodat válaszban leírni nem nélkül.
Na de bizonyítékot nem tudtál mutatni, nekem meg valójában mindegy hogy kissé naivan mit hiszel el.
Bár ha olyan qrvajó akkor nem igazán értem hogy még miért nem dobtad ki a francba a vacak rv740-et a bloomfield-del egyetmben.
-
Oliverda
félisten
Azon a tényen ez még semmit sem változtat, hogy továbbra sem tudtál semmilyen bizonyítékot mutatni arról, hogy bármit is számítana az általad nagy büszkén linkelt tesztben az i3 GPU-nak csúfolt egysége.
Na de akkor már leírhatnád legalább azt pontosan, hogy a felső tesztben mit és hogyan konvertáltak és ugyanezt az alsóban.
"nem ugyanazt konvertálták"
Értem, akkor már az nem tiszta hogy miért hasonlítgattad össze feljebb a két eredményt?
"arrol nem beszélve h itt még lassabb a Clakdale Q8400-nál ugyanannak a proginak a "sima" változatában, mig most h segit a GMA HD 2x gyorsabb,"
"arra jó ez a két grafion h észrevedd a q8400 gyorsabb a i3 540-nél ha annak a GMA HD-ja nem segít be a konvertálásba viszont ha segit akkor már utobbi gyorsabb 2x,"
Ezzel csak az a probléma hogy a két alkalmazásnak annyira nem sok köze van egymáshoz:
MediaShow 5 - Preserve Your Memories & Share Your Stories
MediaShow Espresso 5.5 - Express Video Conversion
Vagy ha Cinebench-ben gyorsabb a Q8400 de a MediaShow Espresso-ban az i3 a jobb akkor az nálad már autómatikusan azt jelenti hogy az utóbbi már használta a GPU-t is?
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #263 üzenetére
jól benézted ezt megint
a q8400 eredménye is lassult pedig ott nem csinál semmit a g45, tehát elárulom miről van szó: nem ugyanazt konvertálták, te okoska
arra jó ez a két grafion h észrevedd a q8400 gyorsabb a i3 540-nél ha annak a GMA HD-ja nem segít be a konvertálásba viszont ha segit akkor már utobbi gyorsabb 2x, érted már?
-
Oliverda
félisten
"arrol nem beszélve h itt még lassabb a Clakdale Q8400-nál ugyanannak a proginak a "sima" változatában,"
LOL
Köszönöm hogy rámutattál erre a másik mérésre is ami bizonyítja, hogy nem hogy gyorsítana hanem inkább lassít a konvertáláson a GPU.
GPU gyorsítás nélkül 218 másodperc alatt végzett.
GPU gyorsítás mellett viszont már 224 másodperc lett.
Nos azt hiszem hogy ezt túltárgyaltuk.
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #259 üzenetére
lényeg h megy, ezen voltál kiakadva, h nem müxik, am szolj akinek Clarkdalje van nézze már meg ha ez annyira fontos neked, arrol nem beszélve h itt még lassabb a Clakdale Q8400-nál ugyanannak a proginak a "sima" változatában, mig most h segit a GMA HD 2x gyorsabb, rád bizom h milyen következtetést vonsz le, persze tuti valami f* lesz, de proba szerencse
-
Oliverda
félisten
Mivel valamilyen véletlen folytán GPU gyorsítás nélkül nem próbálták lefuttatni a tesztet ezért baromira nem lehet tudni hogy valójában ott mennyit is számít a GPU.
Vagy esetleg te meg tudod mondani pontosan, hogy ott mennyit számít ott GPU? Ha igen akkor írd le de az ilyen ovis dumákat mellőzzük ha lehetséges.
Amúgy pedig már többször leírtam, hogy írj róla nyugodtan egy saját cikket aztán abba azt írsz bele amit akarsz. Én nem fogod odapofátlankodni hogy ezt meg azt még írd már bele mert az nekem úgy tetszene.
-
gV
őstag
végre közzétették a Gulftown felépitésést [link],
Raymond látod nincsenek benne letiltott magok, ez ah mondtam nativ 6 magos
-
sislaciii
aktív tag
sziasztok! egy i5-750-nek léghűtéssel mennyi a maximálisan adható fesz?
-
-Ben-
veterán
egyébként.. a sandy bridge gpu -járól tudni vmit h milyen lesz? mezei integrált teljesítményű vagy már komolyabb ?
-
dangerzone
addikt
Amúgy az új i5 6xx széria esetében az integrált grafikus mag ér valamit ,ha van külön videókártyája az embernek? Vagy igazából csak pénzkidobás , ha van külön videókártyánk?
-
-Ben-
veterán
Háhhtt, azért szvsz nem valószínű, hogy 2011 -ben lecserélem az i7 procimat erre... :-D Nem vagyok benne biztos, hogy megérné.
-
gV
őstag
kösz
nem biztos megtaláltam volna a dátumos hszed, a korábbiakat is amiket linkeltem Oliverdának 2008 végén kerestem, aztán jutott eszembe h Fiery Clarkdaleos riportokról beszélt -amiben az AES eredménye is megvolt, de mivel titkos volt hiába faggattam
- de maga a 32nm sem volt kész csak dec. legvégén nem h proci ami rá épül így mentem a tavalyi hírekre
tlac: kb félúton van a 750 és a C2D között
Oliverda: sztem megint a lapgyártók miatt lett eltolva, h kicsit ürüljön a p55 a raktárból illetve legyen 1 vásárlói roham kari után, ha 1 hétel új év után végre boltokba kerül, hát sztem akkor lehetett volna az 1 hétel korábban is
-
Oliverda
félisten
Már csak az a kérdés hogy mit jelent nálad a "nem hivatalos információ". Mert feljebb is van kettő nem hivatalos ami más dátumról beszél. Amúgy én még rajtad kívül sehol sem találkoztam olyan forrással aki 2010 őszi dátumot emlegetne. Pedig általában elolvasok minden ezzel kapcsolatos hírt.
Mondjuk a hírös tikk-tokk szerint a Westmere-nek is 2009-ben kellett volna jönnie.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Vagyok.
A Sandy Bridge 2010 őszére van tervezve. Ez a legutolsó nem hivatalos információ a megjelenésről. Valószínűleg a karácsonyi szezon befogása a cél. Az IGP-ről annyit tudni, hogy a Clarkdale-es megoldás továbbfejlesztése. A Clarkdale-es IGP-ről sajnos még nem adhatok bővebb felvilágosítást, de a hardveres felépítés szempontjából nem tűnik rossznak. Pont ott javult ahol - az én véleményem szerint - hiányos volt a GMA X4500HD. Ezt majd pontosabban megírom a megjelenésről beszámoló hírben.Persze nem mondom, hogy verhető vele az AMD és az NV IGP-s megoldása, de az irány jó. A driver továbbra is hiányos támogatású, de ha az Intel erre ráfekszik, akkor elindíthat valamit. Nyilván nem lebecsülendő a dolog szoftveres része, szóval sok munka lesz vele. Ígéretek vannak 2010-re, így bizakodó vagyok, aztán majd meglátjuk.
-
Oliverda
félisten
"nem kell vágnia egyszerüen elmondják neki pl a LGA1155-őt is Ő kotyogta el, igaz nem a pontos nevét, de azt igen h lesz 1 mégújabb foglalat, tehát ez tényleg nem a hozzáértésén múlik"
Nehogy azt hidd már hogy ilyen infókat elmondanak egy akármilyen jött ment ország nemzetközi szinten jelentősnek nem éppen nevezhető egyik webes HW magazinjának. Amennyiben neki elmondanák úgy már kb 200 másik ember is tudná és régen kint lenne a neten az infó. Arról nem is beszélve hogy talán még az Intel sem tud pontosabb időpontot.
Itt az Intel-hez közel álló anandtech-es IDF írás ami ráadásul még későbbi időpontot emleget.
"Sandy Bridge is the next major architecture shift due out in the second half of 2011. Built on 32nm, Sandy Bridge should be to Nehalem what Nehalem was to Conroe. It will also be the architecture that competes with AMD's long awaited Bulldozer cores. If all stays on track, 2011 should be very competitive in the high end CPU space."
A Westmere is csak márciusban startol. Ennek tükrében még valószínűtlenebb az hogy alig néhány hónappal ezután szeptemberben már tök új architektúra jön.
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #225 üzenetére
én már korábban is ezt mondtam az viszont feltünő h neki változott a véleménye nem kell vágnia egyszerüen elmondják neki pl a LGA1155-őt is Ő kotyogta el, igaz nem a pontos nevét, de azt igen h lesz 1 mégújabb foglalat, tehát ez tényleg nem a hozzáértésén múlik
cikk címe is kérdőjelel a végén, am sincs lehetőségük késni, ebben még nem lesz FMA4, igp csak dx10, openCL teljesítményről lövésem sincs milyen lehet lévén a Larrabee mint GPU törlése miatt csak most kezdtek avval foglalkozni, szívás -
Oliverda
félisten
Na és ha Abu azt írja hogy már egy éve megjelent akkor te azt is azonnal elhiszed mint a szentírást?
Amúgy a CPU témát szerintem annyira nem vágja mint a GPU-t.
Szinte mindenhol 2011 első negyedéve szerepel úgyhogy egyelőre ez a valószínű Ráadásul a hivatalos Intel roadmap-en sincs sehol az SB még 2010ben.
Amúgy itt van egy friss hír erről.
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #222 üzenetére
Abu is már szeptembert mond szal idén jön az, ah én illetve az Intel ütemterve mindig is mondta, am meg ha mégse jönne hát nekem úgyse pálya a LGA1155 szal nem fog nekem összedőlni a világ
múltkor még milyen jól egyetértettél vele kérdezd meg miért most már mást
zetape7: mivel 8 mag lesz majd lassan, sőt már idén is lesz 6, Te minek neveznél 1 jöbőbeni 4 magost? játékra meg lehet nem lesz a legjobb az igp, de 80mm2 fog foglalni 32nm-n, a mostani Clarkdale igp-je 45nm-en kisebb sztem + van mellette 2 csatornás mem vezérlő és QPI link emelett a Sandy-s 1.4GHz-en üzemel majd, hozzáfog férni a proci L3 cache-éhez, szal majd meglátjuk
-
korcsi
veterán
-
-Ben-
veterán
ez a Sandy Bridge tul.képp milyen proci lesz? Azon kívül, hogy "jó" :-D desktop? (egyszerűen egyik hírben sem említi...) :S
-
gV
őstag
nem rossz, memoria 1600-on illetve magasabb 733 és 900-as órajelen ha jól skálázodik meglehet a 9300-as
-
Oliverda
félisten
-
gyiku
nagyúr
Intel iGPU smashes Nvidia, AMD
The iGPU Beats both GeForce G 210 and Radeon HD 4350 performance! Nvidia's entry dedicated card just got obsolete. -
korcsi
veterán
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #206 üzenetére
Miért? Nem lehet ekkora TDP-vel szerver CPU?
ezt honnan vetted? azt irtam h nem X lesz az hanem W mivel az jelöli a 130w-os tipusokat (X a 95w-okat) és elnézve h 80 a vége sztem majd lehet 90-es változat 3.47GHz-es órajelel
egyébként most is a L változat a legjobb (mint mindig a Xeonoknál) 60W 6 mag turboval 2.53GHz, kár h nincs még áruk -
Oliverda
félisten
Mindig elmosolyodok amikor így sunyiban letiltogatnak magokat.
“During a question-and-answer session following his keynote speech, Otellini was asked his thoughts on including three cores on a processor die, as AMD indicated it would on Monday. AMD’s solution turns off one core, which may or may not have met its rated speed. “We see a distinct advantage in having all the cores on our die work,” Otellini replied.”
Mondjuk már nem ezek az első ilyen darabok.
Why has not one reporter asked Intel, or at least published a story, about the die used for the new dual-core Intel Xeon E5502 and L5508? According to Insight64 principal analyst Nathan Brookwood, he has confirmed with Intel these are “defeatured quad-cores that create a low-end socket-compatible part.”
Érdekes hogy pont a néhol többszörös árú elvileg magasabb minőségi követelmények alapján készülő Xeon név alatt adják el a selejtet... na mindegy...
"a X5680 sztem W5680 lesz majd, lévén TDP-je 130W"
Miért? Nem lehet ekkora TDP-vel szerver CPU?
A táblázat alapján két új Xeon jön ami menni fog a desktop lapokban is. Az i7 980 Xeon néven csomagolt verziója és az i7 930 hasonló kiadása. Tehát gyakorlatilag semmi új.
-
gV
őstag
jönnek a 32nm-es Xeonok: [link]
4 magosok gondolom 2 letiltott maggal rendelkeznek
a X5680 sztem W5680 lesz majd, lévén TDP-je 130W -
Oliverda
félisten
Gulftown Product Name and Tentative Price Surfaces
"The first offering of these socket LGA-1366 processors, is the Core i7 980X Extreme Edition. Its positioning and pricing shows that Intel will replace its current flagship desktop processor, the Core i7 975 Extreme Edition with it, and at the very same price-point of US $999 (in 1000 unit tray quantities)."
-
roli70
csendes tag
meddig lehet huzni egy Core I5 procit minek a fügvénye mi az amit figyelembe kell venni ilyenkor!
-
roli70
csendes tag
válasz
South Velen #201 üzenetére
ok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest