- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, érdekes, vagy halott a proci vagy annyi áramot kér be amit a lap már nem tud adni de a cerkának még elég.
Igen, jó a Sandy/Ivy, volt ez a G530, 3470, 2600K (2 is), 2400, 3930K
Később egy brand gép i5-6500 de azt eladtam, ment a helyére egy g4400 netezni
Aztán megint jött egy brand gép 4570-nel, abba most ment egy 4770 az i5-öt eladtam
és most jött újra ez a sandy brand gép 2400-zal de nem indul, a régi g530-ammal meg megy.
Szóval most van 1155, 1150 és 1151v1 itthon
Gyakorlatilag nagy különbség nincs, Sandy és Ivy közt van valamennyi, aztán még egy kicsi ugrás Haswellnél, utána már nagyjából semmi.
Ha elég 4 mag i5-2400 vagy i5-3470 elég. -
carl18
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #2397 üzenetére
Én még nem, de rossz hűtés mellet és silány táp mellet simán megpusztulhat a hosszú évek alatt.
Bár érdemes egy másik lapban is kipróbálni, a G 530 és i5-2400 ugyan úgy második generáció. 32 nm, úgy hogy elméletileg mennie kéne.
Nekem I5-3470 volt pár éve, remek példány és hűvös darab!
Nem sokkal volt erősebb a 6. Generáció Skylake még is árban jelentősen többe került. -
Egon
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #2397 üzenetére
Ha húzva volt, hibás feszültség beállításokkal (sok feszt kapott), akkor degradálódhatott esetleg. Meg nyilván semmi sem örök életű: attól még hogy ritkán döglenek meg, 1-1 darab elromolhat időnként.
A procit azért megnézném egy másik lapban is, ha lehetséges: lehet hogy a lap kehes némileg, a cerka még éppenhogy de megy benne, komolyabb proci meg nem.
De ez itt off. -
Ti hallottatok már elpusztult i5-2400-ról?
Vettem egy hibás gépet olcsón, gondoltam ha egy alkatrész hibás a többi akkor is ér annyit bőven, de hogy jó legyen a 1155 alaplap az i5 meg hibás az elég durva, celeron g530-cal meg megy. -
Busterftw
nagyúr
Kis erdekesseg, Alder Lake-el teszteltek a DDR5-6400 RAM-okat.
-
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2388 üzenetére
Ár-érték arányban a 11400F elég jó lesz!
De senki álla nem fog le esni, ahhoz kell az Alder Lake-S!
A 11900K a Zen 5900X fényében nem tudom kinek fog kelleni 10 dollárral kevesebbért..... -
Yutani
nagyúr
válasz
i3-10105F és i5-11400F érdekes lesz a low budget gamereknek.
-
Petykemano
veterán
válasz
Meg is jött a bejelentés
-
Petykemano
veterán
$157-262
Ezek nagyker árak - /1000db értendő
$200-250 között a 11500 és 11600 elég versenyképes lehet majd. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #2385 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #2383 üzenetére
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hokuszpk #2378 üzenetére
> hat nemtom, ami cpu-z nekem van, abban 3 teszt van: sima, avx, avx2
akkor lehet, hogy tévedtem ..
bocsi.
tényleg .. különböző ..másik tippem:
az új BIOS - amit reszelnek ... az okozza ezt a növekedést ..
mert az előző 11700K -hoz képest ez már jelentős előrelépés .."The test was performed on the latest CPU-Z (version 1.95) that officially supports Intel Rocket Lake-S CPUs, therefore it is believed that the readings from the software are correct. According to the result website, the CPU achieved a clock speed of 4.7 GHz on all cores. It is worth noting that according to leaked specs the CPU supports Thermal Velocity Boost technology with up to 4.8 GHz on all cores and 5.2 GHz on a signal-core. This engineering sample was likely running at stock settings. Update: @VampsLeaks (the author of the test) confirmed the CPU is running at stock settings."
https://videocardz.com/newz/intel-core-i9-11900k-scores-716-points-in-cpu-z-single-thread-benchmarkha így van a valóságban is .. akkor lesz egy kis verseny .. és a verseny jó ...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #2377 üzenetére
"a CPU-Z nél a megfejtés az AVX-512 (is)"
hat nemtom, ami cpu-z nekem van, abban 3 teszt van: sima, avx, avx2
ha megnezed a linkelt eredmenyemet, ott van sima es avx, single kb. ugyanazt hozza.
Abban picit bizonytalan vagyok, hogy az AVX2 == AVX512, mert szerintem != deakkormeg az avx512 teszthez uj cpu-z verzio kell.
utana meg lehet picit osszeveszni rajta, mert ugye Intelnel sem volt eddig minden cpuban engedelyezve, ezert aztan nemisnagyon van szoftver, ami hasznalja... -
S_x96x_S
addikt
válasz
hokuszpk #2376 üzenetére
> persze ettol meg biztos megvan a 716, csak nemtom mivel osszevetni.
a CPU-Z nél a megfejtés az AVX-512 (is) ( amije nincs még az AMD-nek )
Ha van olyan program, amihez kell - akkor jó ha van.
- de nagyrészt a játékokhoz még nem kell.
- és sok más alkalmazásnál jobban jön a multi-core -os teljesítmény ..
- a maradéknál, meg a CPU-Z -nél tényleg hasznos. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #2375 üzenetére
AMD procikat nemszoktak validalni ? a 3800XT -m fut 560-570 kozott, ehhezkepest ott a 3950X 524 -es ertekkel a legjobb AMD.
persze ettol meg biztos megvan a 716, csak nemtom mivel osszevetni. -
Zsohi
őstag
válasz
Petykemano #2372 üzenetére
Hát 500$ alatt van a wafer ára, a 14nm-es fejlesztés gondolom már réges-régen visszahozta az árát és ha tudják gyártani kellő mennyiségben olyan mindegy nekik. Szerintem.
-
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2372 üzenetére
Hát az intel magának gyárt, szóval biztos kitalálnak valamit.
Szerintem az i5-I7-I9 Rocket Lake lesz, az i3 és attól kisebb meg a régi generáció.
Én így tudom elképzelni, de nézzük az is a Zen 3 fényében már az intel is tud vágni a profiton az eladás reményében. -
Petykemano
veterán
6 magos Rocket lake - előzetes tesztek
Elég érdekes...
Mármint találgatni, hogy Mit hogy fog megoldani az Intel.
A rocket lake 8 magos változat ~280mm2. Ehhez képest a 10 magos comet lake csak 200mm2.Ha jól tudom, akkor a 6 magos comet lake verziók saját - kisebb - lapkát kaptak, nem a 10 magot tartalmazó 200m2-esből vágták. Tehát egy 6 magos comet lake mondjuk 160mm2-ből is kijöhet kb.
Namost a fullos rocket lake ennek majdnem kétszerese és a hatmagos verzió valószínűleg nem kap saját lapkát.
Hogy fogja ez megérni az intelnek? Vagy inkább úgy teszem fel a kérdést, biztos mindent 11k példány rocket lake lesz? Nem lehet, hogy a 11400 frissített comet lake?
Én értem,.hogy a 14nm sok van és olcsó, de majdnem kétszer akkora lapkát adni a $200-300-os mainstreamben?
-
gV
őstag
válasz
Petykemano #2370 üzenetére
a Nehalem középkat. chipje a Lynnfield 296mm2 volt [link], szóval én nem nevezném nagynak. inkább az volt a fura, hogy ilyen pici chipekért mint a Skylake stb. olyan sokat elkértek.
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/279530/intel-core-i9-and-core-i7-rocket-lake-lineup-leaked-claims-beating-ryzen-9-5900x
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/279478/intel-prepares-19-alder-lake-processors-for-laptops-ranging-from-5-55-watts
-
carl18
addikt
Hát ez a jelenlegi formájában a tesztek alapján nagyon vérszegény lett. Ha híres hirdedt régóta várt ipc emelkedést megtörtént, de úgy látszik a Willow Cove magok nem hozták meg azt a brutális áttörést.
Legalább a Zen 3-al versenyképesnek kellene hogy legyen, de úgy látszik az intel még egy jó darabig csak második lehet a piacon.
Sajnos úgy látszik a Rocket Lake csak ennyire képes, de remélük az Alder Lake-S Golden Cove magok mellet nem fog ilyen csallodást okozni. -
-
Petykemano
veterán
Hát ez nem az, amit reméltem.
Szerintem nincs ez még készen.
Az Intel eddig kényelmes biztonságban volt, mert lényegében nem változott az architektúrája, csak adogatta hozzá a magokat.
Ez most egy új architektúra és biztosan kelleni fog hozzá optimalizáció.A cache latency szinte mindenütt magasabb. Nagyobb cache általában ezzel együtt jár. De valahogy olyan, mintha csak reménykedtek volna abban, hogy ez majd mindent megold.
De az még lehetséges, hogy a szoftverek nagyon Intel fordítóval készülnek nagyon skylake magra optimalizálva. Szóval talán még van remény. -
Petykemano
veterán
Videocardz [link]
-
Jack@l
veterán
https://www.guru3d.com/news-story/pat-gelsinger-as-of-today-ceo-of-intel.html
-
Jack@l
veterán
https://www.guru3d.com/news-story/intel-alder-lake-s-cpu-with-16-cores24-threads-and-ddr5-gets-geekbenched.html
-
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2356 üzenetére
Úgy értettem hogy végre megint fejlődik valami és nem egyhelyben toporgunk. A DDR5 drága lesz elsőnek az tény, de idővel beáll az ára és utána ha belejöttek igen sokat javíthat a teljesítményen.
Főként arra gondolok már az AMD Ryzen is mennyie igényelte a gyors memóriákat. Persze nem kell csodát várni, de jó látni hogy a fejlődés ne maradt annyiban.
Egyenlőre nekem még megfelel az Am4 platform, van benne hova váltani Ryzen 1600-ról. Időtálloság végett még van benne jó pár év, talán az IPC emelkedés miatt váltanák ha szükség volna rá.
(Starcraft 2 multi) Igazán kéri az erős egyszállas teljesítményt. -
Jack@l
veterán
válasz
Petykemano #2356 üzenetére
Ha abu mondja
https://www.techspot.com/news/85829-kioxia-demos-new-e3s-form-factor-pci-50.html -
Petykemano
veterán
Hát igen, tudom, hogy annyi lesz, volt már ártáblázat.
De a lepényhal..."DDR5-Pci-E 5.0 és új foglalat ez majd felkavarja az álló vízet."
Nem értem, miért kavarná fel?
A DDR5 bizonyára drága lesz.Tudomásom szerint a nagyobb sávszélesség inkább a több processzormag megfelelő etethetőségét szolgálja majd, egyes magok teljesítményét kevéssé fogja befolyásolni. Legalábbis én nem találkoztam még olyan elemzéssel, ami ezzel a ígérettel kecsegtetett volna.
Tehát a magszámnövekedés benne lehet a pakliban a DDR5-től, de ez leginkább a munkaállomásokat érinti. Vagy gondolod addigra beérik a konzol 8/16 mag és szükség lesz PC-n többre?a PCIe5 is drága lesz. Szerintem az alaplapgyártók vonakodni fognak implementálni, a PCIe4-től is fáztak picit. Abu nemrég írt cikket arról, hogy idén nem is készülnek PCIe5-ös SSD-vel.
a DDR5 esetleg számíthat majd a nagyobb IGP-nél.
És a PCIe5 a DDR5-tel együtt számíthat az esetleg olyan GPU bővítőkártya, amin nincs fedélzeti ram, csak egy nagy, egyébiránt pedig úgy viselkedik, mint egy IGP, csak fizikailag külön kártyán van, de ugyanúgy a DDR5 rendszermemórát használja, amihez a PCIe5 biztosít elegendő sávszélességet. -
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2354 üzenetére
350-400 dollár között lesz szerintem!
Bár szerintem a Rocket Lake csak arra lesz elég hogy kicsit vissza vágjon. Majd az Alder Lake lesz az igazi, ha cpu háborút akarunk látni.
DDR5-Pci-E 5.0 és új foglalat ez majd felkavarja az álló vízet. -
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/278393/first-comprehensive-review-of-the-core-i7-11700k-es-surfaces
-
Jack@l
veterán
https://www.techspot.com/news/88598-intel-cuts-10th-gen-comet-lake-prices-amd.html
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/277846/intel-reportedly-signs-deal-with-tsmc-to-outsource-3-nm-production
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/277815/at-stock-all-core-boost-i9-11900kf-rocket-lake-hits-98-c-with-360mm-aio-clc-under-stress
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/277792/intel-rocket-lake-s-i9-11900k-i7-11700k-and-i5-11600k-specs-confirmed-native-ddr4-3200-support
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/277579/intel-has-fixed-its-7-nm-node-but-outsourcing-is-still-going-to-happen
-
gV
őstag
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/277229/trendforce-tsmc-to-mass-produce-select-intel-products-cpus-starting-2021
-
Yutani
nagyúr
https://prohardver.hu/tema/prohardver_abszolut_kezdoknek/index.html
Itt le van írva, hogyan kell linkelni a Prohardver fórumban.
-
Jack@l
veterán
https://www.guru3d.com/news-story/10nm-alder-lake-cpus-from-intel-will-be-available-for-pc-and-laptops-in-the-second-half-of-2021.html
-
huskydog17
addikt
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #2333 üzenetére
-
Samott
addikt
Az apple M1 amugyis csak a gettoba erkezett meg, nem hiszem hogy lesz valaha belole windowsos PC. Viszont az ARM lehet fenyegetes az x86 szamara, mert ma mar eljutottunk oda, hogy van annyira eros (az osszes proci / architektura) hogy emulalva elboldoguljon a regebbi x86-os kodbazissal. Elfogadhato sebesseggel. Az uj alkalmazasokat, uj kodokat meg lehet mindket architekturara forditani (mert a fejlesztokornyezet tamogatja). De a PCs piacon meg nem fekudt neki komolyabban senki (a qualcomm/microsoft megoldasa eleg gyengecske meg).
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #2332 üzenetére
19% IPC
https://twitter.com/aschilling/status/1348744241418280967/photo/3Azért az előny az 5900X-hez képest nem túl vastag. De nem ez a lényeg.
Az alapján, amihez hasonlították, valószínű, hogy az 11900K-t az 5900X-hez fogják árazni.
Ha mákunk van, akkor $500
Ha nem, akkor $600 -
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #2331 üzenetére
🔥 Intel Core i9-11900K
🔥 8 Cores / 16 Threads
🔥 Up to 5.3 / 4.8 GHz (TVB single-core, all-core)
[link]Ez elég jól hangzik. Én nagyobb kiváncsisággal várom most ezt, mint bármilyen AMD holmit
Remélem nem szúrják el böszme árazással. -
Petykemano
veterán
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #2328 üzenetére
ez az "X86 az uj Nokia" azert nem allja meg a helyet, mert a Nokia telefonokra ( a regiekre, es a winesekre sem ) soha nem volt annyi szoftver, mint X86-ra. Marpedig bizonyos Akio Morita könyvéből tudjuk, hogy "a hardverhez szoftver kell".
* Az emlitett úr a Sony egyik alapítója, és ha jóltudom az idezett mondat a mai napig a cég alapfilozófiájának része.
// mi másért is indítanának saját streamingszolgáltatást a premium tvkhez ? // -
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano #2328 üzenetére
Illetve ami még érdekes kérdés... arm szekértolók azt mondogatják, hogy az Apple M1 megjelenésével az x86 az új Nokia.
Túl erős, túl széles az x86 bázisa, hogy egy jöttment Apple M1 romba döntse.
-
Petykemano
veterán
Egészen kiegyensúlyozott küzdelem várható.
Az AMD zen3 jelenleg 24%-os IPC előnnyel (cb20-ban mérve) rendelkezik a skylakehez képest.
Ebből idén farag az Intel a rocket lake-kel
És a golden cove 50%-os IPC mövekedése (vs skylake) a zen3-hoz képest már csak 20%-os távolságban van, ami talán nem elérhetetlen a zen4 számára.
Ha a rocket lake idén év elején rajtolt, akkor az alder lake bárhatóan jövő év elején kerülhet bevezetésre.
Zen4 pedig nem lesz idén, hanem egy újabb zen3-as iteráció. Tehát zen4 is legkorábban jövő év közepén várható. Fej-fej mellett.Ugyanígy az ocean cove is 20%-os előrelépest jelent, a zen5-ről meg még semmi infó nincs, de hát remélhetőleg sikerül lépést tartani.
Ez láthatólag attól fog függni, hogy melyik cégnek milyen gyártástechmológiához lesz hozzáférése.Jól látható, hogy igazán különbséget valamiféle exotikum jelenthet. Például hogy ha valamelyik cég el tud lépni AVX512 használatával, vagy IGP-s vagy FPGA-s vagy más fixfunkciós gyorsítással.
Illetve ami még érdekes kérdés... arm szekértolók azt mondogatják, hogy az Apple M1 megjelenésével az x86 az új Nokia.
-
carl18
addikt
válasz
KillerKollar #2326 üzenetére
Ahogy én elnézzem, most 8 magnál zár az intel. És az IPC-re fog rágyurni, mert ők is tudják magszámban nem igazán versenyezhetnek az AMD-vel.
Szóval szerintem lesz 8 erős mag, de nagyon erős ipc-vel.
Már a Golden Cove 50% ipc emelkedése is elég brutális volna.
A 80% Ocean Cove meg egyenesen dimenzió váltás.
Szóval reméljük pár éven belül jönnek a nagy fejlődések. -
KillerKollar
őstag
"Manapság a hardverek élet tartalma jelentősen hosszabb mint régen volt."
Ennek mondjuk részben az az oka, hogy az Intel sokáig dominálta a piacot és nem igazán léptek előre, sokáig csak 4 mag/8 szálas procikat kaptunk, jelenleg meg 2015 óta 14nm + Skylake kombó megy... Most, hogy az AMD elkezdte őket fenekelni fel fognak gyorsulni a dolgok szerintem.
AMD komoly IPC előrelépést hozott az eddigi összes Ryzen generációban talán a 2000-est leszámítva, de azt nem véletlen hívták Zen+-nak és nem Zen 2-nek.
Ha meg igazak a pletykák a Golden + Ocean Cove IPC-ről akkor végre az Intel is belehúz majd. -
carl18
addikt
válasz
KillerKollar #2324 üzenetére
Hát majd meglátjuk mit hoznak!
Mondjuk akinek már van egy 8700K annak se sürgös most váltani.
Manapság a hardverek élet tartalma jelentősen hosszabb mint régen volt.
Én egy Ryzen 5 1600-at haználok ami 3 éves, és még távol vagyok attól hogy cserélni kelljen. -
KillerKollar
őstag
Mire kijön az Alder-Lake addigra a Zen 4 is a kanyarban lesz. A Rocket Lake márciusban fog csak piacra kerülni, tudom, hogy régebbi roadmapok alapján 2021-ben kijött volna az Alder Lake is, de így szerintem 2022 Q1 előtt semmiképp sem. A 8-adik generációt szokták felhozni, de ott is eltelt 10 hónap a 7700K és a 8700K között, szóval akkor is max január. Ráadásul ott csak annyi történt, hogy kapott +2 magot egy ugyanúgy 14nm-en készülő Skylake architektúrára alapuló chip, itt elvileg új architektúra, új chipset, DDR5 támogatás PCIe 5.0-ról is pletykáltak...
-
carl18
addikt
válasz
SECTORnooB #2318 üzenetére
Igen, DDR5-re váltanak. A foglalat LGA 1700 is és állitólag az Alder Lake-s jön Golden Cove magokkal. 50% ipc emelkedést igért az intel a Skylake-hez képest.
A Rocket Lake-S Asszem Sunny Cove magokat tartalmaz, de visszaportolva 14 nanoométerre.
Az Alder Lake-S teteje 8/8 mag lesz, Big.Little dizájn. 8 erős és 8 gyenge magot fog tartalmazni. De a 8 erősebb mag rendelkezik Hyper treadingal is. Igy 24 szálas lesz valszeg, itt főként a windowsnak kell majd tudnia kezelni a külön álló szállakat.
Minden esetre érdekes lehet a történet, kiváncsian vároom mire lesz elég egy ilyen egy 16 magos 5950X ellen.
Igy mondhatja az intel neki is lesz 16 magos processzora. -
huskydog17
addikt
válasz
SECTORnooB #2320 üzenetére
Rocket Lake (11. gen):
Alder Lake (12. gen): ez még nagyon messze van (legkorábban idén év végén, de valószínűbb, hogy csak jövőre jön), nincs még róla hivatalos infó, egyelőre annyit tudni, hogy valószínűleg DDR5 és PCI-E 5.0 támogatást kap, de ezek nincsenek megerődítve, így még csak pletykák. Annyi biztos, hogy LGA1700-as foglalattal jön. Sok az ellentmondásos információ is. Itt például az egyik Alder Lake példány még DDR4-et használ. A 16/24 felépítés (mag/szál) is érdekes.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
SECTORnooB #2318 üzenetére
10nm Alder Lake, lga 1700, elvileg ddr5 igen
-
Busterftw
nagyúr
válasz
SECTORnooB #2316 üzenetére
Lga1200 elvileg Rocket lake utan le lesz valtva.
En is ezt tervezek venni, most mar erdemes varni 2 honapot, pedig majdnem lecsaptam a 10700k-ra. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Petykemano #2315 üzenetére
Fogyasztást nem érint, én 6 mag körül gondoltam rá, nomeg az àrra, meg reszelgetès tekintetében a Ryzen unalmas.
Meddig lesz velünk az Lga1200? -
Petykemano
veterán
válasz
SECTORnooB #2314 üzenetére
Nagyon jó teljesítményt fog nyújtani 8 magon, vissza fogja venni az elsőséget sok helyen, ahol nemrég a zen3 megszerezte.
Viszont - a 14nm miatt - ezt továbbra is azon az áron fogja megtenni, hogy amikor full terhelést kap, akkor lényegesen többet fogyaszt.Várhatóan az 5950X-hez fogják majd hasonlítani az 5800X helyett, merthát mégiscsak előbbi az AMD legerősebb cucca, és az fog kijönni, hogy feleáron sokkal jobb teljesítményt nyújt, a fogyasztás, meg a multithread teljesítmény kit érdekel?
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok
Kb nettó mit lehet várni a Rakétàtól? Illetve az 1200-as foglalat mikor lesz cserès? -
Jack@l
veterán
https://www.guru3d.com/news-story/amd-surpassed-intels-market-share-in-desktop-processors.html
-
Jack@l
veterán
https://www.guru3d.com/news-story/intel-alder-lake-desktop-cpu-spotted-in-geekbench.html
8 nagy mag + 8 kicsi -
Petykemano
veterán
Ez elég jól hangzik.
Biztos fog fogyasztani, de az eredménye magáért beszél.Az eredmény önmagában is érdekes (14nm-re backportolt fejlesztés), de annak fényében különösen, hogy a pletykák szerint az AMD jövőre (2021Q3?) még csupán egy még mindig 7nm-en gyártott zen3+-szal (Warhol) fog jelentkezni. (Ennek oka feltehetőleg a szűkös 5nm kapacitás a TSMC-nél) A névből és a nodeból ítélve (7nm zen3+) olyan nagy előrelépést ez nem fog jelenteni.
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/276459/intel-core-i7-11700k-rocket-lake-cpu-outperforms-amd-ryzen-9-5950x-in-single-core-tests
UI: egy link bemásolást igazán megoldhatna már végre a PRO hardver -
carl18
addikt
Nos igen, én is igy állok hozzá hogy most az a +50% teljesitmény nem éri meg a 400%-os felárat igy nem is tervezek ilyen ár-érték arányú dolgot vásárolni.
Nekem is most Ryzen 1600 van, jövőre talán ugrade lesz Ryzen 3600-ra ha véletlen ismét jó árban lesz.
Aztán talán 2022-2023 fele meg platformot váltok, mert akkor telik le az alaplapról a garancia. És akkor már biztos lesznek még jobb és erősebb processzorok a piacon.Bár majd meglátjuk mi lesz, hogy ugorjak át Am5-re LGA 1700.
Vagy AM4 még mire lesz képes, ez egy jó kérdés a 12-16 mag miatt biztos hogy versenyképes marad.Amúgy nekem is egy RX 570-et hajt a Ryzen 1600 szóval nincs okom panaszra. 60 hz-re 60 fps-re tökéletesen kiszolgál, és 3800 mhz-t gond nélkül tudja hüvösen a cpu.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano #2304 üzenetére
Márt most is lehetne érezni, ha az ember 120+k-t elköltene egy 5600X-re. Csak rézsemről az a helyzet, hogy mondjuk el tudom adni 30k-ért az 1600X-et, hogy a négyszereséért vegyek újonnan egy ugyancsak 6c/12t procit, ami ad másfélszeres teljesítményt 1080p-n egy 2080Ti-vel, miközben én egy RX 5700-on vagyok, de szintén 1080p-n, 60Hz-en. Hozzátéve, hogy az 1600X-et nem érzem kevésnek ebben a setupban.
Szóval csak akkor van értelme erősebb procira váltani, ha dolgozik vele az ember, vagy olyan VGA van mellette, amit ki is tud vele hajtani.
Tudom, ez az új vs használt dolog egyesek szerint nem fair, de az én nézőpontomból ez a helyzet. Amikor RX 570-ről váltottam RX 5700-re, a használt RX 570 árának háromszorosát fizettem ki az RX 5700-ért (most 4x a szorzó), de ott volt 2x sebesség különbség. Ott meg lehet magyarázni, hogy miért kell 1080p-re egy 5700, de a procinál a saját esetemben nem tudnám megindokolni.
-
Petykemano
veterán
Nagy durranás nem lesz. De visszaveszi a legjobb gamer cpu címet. Persze nyilván több energiát fog felhasználni és ez továbbra is csak max 8 mag. De reméljük ezek a kis adok-kapok lépések talán mégiscsak konvergálják a fogyasztói árakat az emészthető szintre.
R5 1600-ról 2022-ben váltani bődületes változás lesz szerintem
-
carl18
addikt
válasz
Petykemano #2302 üzenetére
Hát azért annyira nem lesz nagy durranás, majd a LGA 1700 lesz az igazi előrelépés.
Én minden esetre 2022-2023 táján tervezek cpu-t cserélni, addig marad a Ryzen 1600.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós kamerák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Háztartási gépek
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest