Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
válasz
KillerKollar
üzenetére
Úgy látom, neki már megvan minden Alder Lake proci. Neves jutyúber lehet ez a Mike Benchmark.
-
Yutani
nagyúr
Pontosan arra kell az iGPU az Intelnek, hogy ne kelljen mellé dVGA-t tenni, ha csak képet kell adnia. Látjuk, hogy régóta így adják el a legtöbb laptopot és az asztali gépekben is csak elvétve kerül külön VGA az OEM-eknél (a nagy mennyiségben fogyó irodai/otthoni OEM gépekről beszélek alap felhasználásra). Az AMD nagyon messze van attól, hogy ilyen igényt kiszolgáljon, eleve sokkal kevesebbet forgalmaz, és azoknak is csak egy része tartalmaz iGPU-t. Az Intel meg mindenbe tesz, ami desktop (kivéve a herélt F-es procik, de az selejtmentés).
Szóval kell a CPU-ba az iGPU, ezt az Intel csinálja jól. És már az AMD is meg tudná szerintem ezt csinálni a modulos felépítéssel, mert biztosan megoldható lenne az IOD-ba tenni egy egyszerű iGPU-t, de egyelőre ha iGPU, akkor monolitikus design.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
i3-10105F és i5-11400F érdekes lesz a low budget gamereknek.
-
Yutani
nagyúr
https://prohardver.hu/tema/prohardver_abszolut_kezdoknek/index.html
Itt le van írva, hogyan kell linkelni a Prohardver fórumban.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
Illetve ami még érdekes kérdés... arm szekértolók azt mondogatják, hogy az Apple M1 megjelenésével az x86 az új Nokia.
Túl erős, túl széles az x86 bázisa, hogy egy jöttment Apple M1 romba döntse.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
Márt most is lehetne érezni, ha az ember 120+k-t elköltene egy 5600X-re. Csak rézsemről az a helyzet, hogy mondjuk el tudom adni 30k-ért az 1600X-et, hogy a négyszereséért vegyek újonnan egy ugyancsak 6c/12t procit, ami ad másfélszeres teljesítményt 1080p-n egy 2080Ti-vel, miközben én egy RX 5700-on vagyok, de szintén 1080p-n, 60Hz-en. Hozzátéve, hogy az 1600X-et nem érzem kevésnek ebben a setupban.
Szóval csak akkor van értelme erősebb procira váltani, ha dolgozik vele az ember, vagy olyan VGA van mellette, amit ki is tud vele hajtani.
Tudom, ez az új vs használt dolog egyesek szerint nem fair, de az én nézőpontomból ez a helyzet. Amikor RX 570-ről váltottam RX 5700-re, a használt RX 570 árának háromszorosát fizettem ki az RX 5700-ért (most 4x a szorzó), de ott volt 2x sebesség különbség. Ott meg lehet magyarázni, hogy miért kell 1080p-re egy 5700, de a procinál a saját esetemben nem tudnám megindokolni.
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
Akinek van pénze majomra, legyen banánra is!

-
Yutani
nagyúr
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Ja, most olvastam Tom's Hardware fórumon, hogy 6600K után mikroakadt a Ryzen 1600X, aztán egy rendes Win reinstall a megfelelő AMD driverekkel megoldotta a problémát.
-
Yutani
nagyúr
Most kaptam értesítést a beszállítónktól, hogy a kliensek ellátásában nagy csúszások lesznek a második félévben, mert az Intel nem tudja szállítani a chipjeit a kívánt mennyiségben, mivel nagy gondok vannak két gyárában is.
Nem igazán találgatós, de lehet találgatni az okokat. Vagy ha valaki hallott valamit, az ne tartsa magában...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi