Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cseneles
üzenetére
Versenyszellem.
Attól, hogy hidegben tolod, még nem feltétlen feszeled szét. Aki szétfeszeléssel lapátra tesz egy procit, annak meg úgy kell. Még a degradáció is ritka, mindenki tudja hol a határ. 
Ha feszemelés nélkül értelmetlen nekiállni tuningolni még 24/7 -re is. Bár vannak kivételek, ahol csökkenteni lehet a feszt, de ahhoz jó proci kell.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kimi02
üzenetére
Igen, még élek. Igaz, most még csak fél ember vagyok.

Persze megértem a kollégát, sejtem mire gondolt. Tudom, hogy szánalmas kint ücsörögni a hidegben, vagy legalábbis a gépet kirakni az erkélyre...De ha valakinek nincs pénze kompresszorra, vagy nincs elég tapasztalat dice és ln2 terén, nem mer belefogni, akkor ez a hidegbe kipakolok lehetőség marad csak, ha jó eredményeket akar az illető felmutatni.
Én múltkor jól megszívtam, volt vagy -18, és felforrt a proci. Heat pipe nem bírta a hideget.
players111: SPi32M -et lefuttathatnál.

-
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07
üzenetére
Nekem mondod. Nálunk is lesz vagy -15 vasárnap hajnalra. Holnap pakolom a cumót, rakom az autóba, viszem haza. Szerintem fel se viszem az emeletre, garázsban berendezem a cumót, és akkor éjszaka csak az asztallal együtt ki kell tenni. Netet ilyenkor 20m -es kábelen keresztül szoktam az erkélyről levezetni.

Ki kell használni ezt az időt, mert Karácsonykor enyhülést mond. 3DMark -ra jó az idő, főleg ha megkapom az új VGA -t. Csak adja isten, hogy ne legyen gond vele.
Meg persze pálesz be lesz készítve, hogy ne fázzak.
Igaz csak ésszel, másnap asszem Debrecenbe megyünk. -
MPowerPH
félisten
lipi67 fórumtárs.
A 7végén jó időt jósolnak, lehet dönteni az eddigi csúcsokat. Én is kiülök szerintem a 920 -assal, csak sokat nem várok tőle, mert olyan erős közepes maximum. 
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
SPi -ben van egy trükk, amire rá kell jönni, és amire még én se jöttem rá, a gonosz Subaru meg nem mondja meg.

Mi a gondod ezzel a 3DMark -al?
Piszok jó a cpu score, a többi úgyis a VGA -n múlik.
i7 -el se jobb, nehogy azt hidd, ott inkább a VGA számít a végső pontszámban. -
MPowerPH
félisten
Nem érdemes i7 -re váltani, ha nincs rá igényed. Bár D0 920 -as procit kapsz 52k körül, lapot is találsz már 45k körül(Asrock X58 SC), és ram is van már 18k körül. Csak körülményes egy rendszer csere.
Én egy Gigabyte UD3P vagy R lapot ajánlanék a quad mellé, vagy egy Asus Maximus II.
Mindegyik olyan 30k körül van, csak a Giga az elég ritka sajnos. -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
petya75
üzenetére
Jah, hát DFI -ben amúgy is piszok nehéz stabilizálni, főleg ha X48.
Szóval el kell dönteni, hogy X48, és akkor Wolfdale, vagy P45, és akkor mehet a York. Ha nem tuningolsz, akkor mind1. Nekem anno a Rampage Extreme -ben 3600MHz -ig sikerült stabilizálnom a Q9550 -emet, fölötte szétesett a rendszer.
Az már más kérdés, hogy addig piszok jól ment benne, jobban mint az UD3P -ben.lipi67: Ha ilyen babérokra törsz, akkor tényleg az marad, hogy -x fok, nehogy valami baja legyen a magas VTT -től. Én már készülök a télre, megyek haza ünnepekre, jön az első komolyabb fagy, hajnalban viszem ki a cuccot az udvarra, had szóljon.

-
MPowerPH
félisten
Ahha...akkor ott a probléma. X48+York, egyenlő agyvérzés és megtébolyulás. Soha az életben nem tudod stabilizálni benne a York -ot egy bizonyos FSB fölött.

lipi67: Elhiszem. De kis szabadidőd lesz, és hideg lesz, akkor meglehet az a bűvös 4Ghz@1,12v.

petya75: Várjuk a teszteket.
Am, mostanában piszok sok Q9550 van, ami 1.16v körül viszi a 4GHz -t, míg ez anno fehér hollónak számított. -
MPowerPH
félisten
Az Mch core az északi híd feszültség emelésére szolgál. Az Mch Ref. helyes és stabil értékét nehéz megállapítani, ki kell kísérletezni. Ez az érték(ésmég a CPU ref. is) automatikusan mozog a CPU Termination/VTT emelésével illetve csökkentésével.
Igen, pl, X48 -ban NB voltage néven szerepel, ott az az északi híd. Mch ref. meg nincs is.A ref. -ek kiszámítása se nagy dolog, de nem mindig válik be, főleg nem Mch ref. esetében.
CPU Ref.: CPU Termination/VTT x 0,625
MCH Ref.: 0,72v - 0,74v -->ez általában fix, de nekem 0,76v - 0,8vx között vált be.
Van még a CPU Ref. 2...
CPU Ref. 2: CPU Termination/VTT x 0,635 -
MPowerPH
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Hogyne vinné el. i7 -et is elviszi 4GHz -n, akkor egy quad meg se kottyan neki.

Quad -al ilyen 4GHz -n nem tudod megfogni a Mugen -t York -al.
És nekem a gyári halk venti volt rajta. i7 -re már fel kellett pakolnom szívni is egyet.
Amúgy a léghűtések között a Mugen a második legjobb, Megahelms előzi csak meg. -
MPowerPH
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Lipi, ezt vedd sürgetésnek.

Amúgy piszok közel vagy ahhoz a kerek 4GHz -hez. -
MPowerPH
félisten
Lipi, nehogy feladd.
Azt a pár MHz -t a föld alól is elő tudod túrni, kell egy kis idő, nem mehet minden elsőre. De ez már így is brutális. 
kasa85: Így van, akkor még várjál vele, ha nem használod ki akkor fölösleges pénzkidobás.
Mi van nálad auto -n?
Autn ne hagyj semmit, mert lehet hogy valami piszkosul túl van feszelve már most. 
-
MPowerPH
félisten
Ha CF -et akarsz, akkor a P45 az zsákutca, de még a P55 is. Vagy X48, d az szorzózáras York -al halott, vagy X58, és akkor i7. i7 -esek igazából a HT miatt húznak úgy el konvertálásnál és renderelésnél és tömörítésnál. A játék nem használja ki a 8 szálat, de még a 4 -et se. Jó, meg a beépített memvezérlő is közre játszik.
Szóval ha van pénzed, és cf -et akarsz, i7 -et össze lehet rakni 110k -ból. De ha nem konvertálsz, akkor fölösleges, inkább vegyél egy Yorkot a gépedbe. Játék alatt majdnem mind1.
Ha CF -et akarsz akkor meg leírtam, nincs sok kombináció. Vagy van, 5870 X2 -őt kell majd venni.
-
MPowerPH
félisten
Fasza, link nem sikerült, idő meg lejárt.
Teszt -
MPowerPH
félisten
Szeva!
Ez hülyeség, hogy az i7 genge game -ek alatt.
(tény, nem arra van szánva...) Én most váltottam, és ugyan úgy teljesít, csak a jobb memória kezelés miatt gyorsabb az egész gép. Teszteken a 920 -as az alacsonyabb órajel miatt vérzik el a Q9550 -el szemben(csak pár esetben, nézd meg magad), azonos órajelen kicsit előtte van.
DE! Mondtad, hogy játékra kellene a gép. Fölösleges várnod az i9 -re, mivel még a 4 mag sincs kihasználva, nemhogy a 6...
De ez pénz kérdése inkább, ha van pénzed váltani akkor lesz egy kicsivel jobb géped.
i7 -et és a Yorkot se lehet 4GHz -nél fejebb 24/7 használni, de ezeket a többség tudja. Amúgy elég a 3.6GHz is a mindennapokra. Ha csak a játék érdekel, akkor elég lenne egy válogatott pretested wolfi is, ami 4GHz -n szntén mindent kihajt, de ott még a 4.5GHz 24/7 se ártalmas. Az meg tényleg mindenre elég, tapasztalatból mondom.
És ne feledkezzünk meg az i5 -ről sem.
A 750 -esek többsége megy 4.4GHz -n, állandóba. Az is mindenre elég.
Játékok alatt inkább egy jó vga számít, és a memória mérete. 4Gb szintén elég mindenre.Mugen 2 nagyon jó hűtő, olcsó is. Csak ne lenne ekkora batár állat....
Mint láthatod az átfogó tesztből, game -ek alatt nem kell nagy proci. i7 -nek máshol van előnye. És azt vedd figyelembe, hogy milyenek a gyári órajelek.
-
MPowerPH
félisten
Igen, azért nem túl előnyös kihűteni a lakást.. Nekem most mázlim van, félig. Hétközben panelba kényszerülök, és itt 25c -nél nincs alacsonyabb hőfok. Ha itt tesztelek kipakolok mindent a konyhába, ot egész jó idő van. De itt ablakcsukás után mindig 1 óra múlva hőség van. Otthon a kertes házban meg vagy az erkély(kizárom a gépet, monitor bent marad
) vagy az udvar, de ahhoz erőt kell vennem.
Nem csak a barátnőm rágott be, hanem édesanyám is.
"Hogy képzelem, hogy ilyennek teszem ki szegény lányt..."
Meg ott vidéken ugyan csak drága a gáz, így szobát inkább nem szellőztetem én se.
-
MPowerPH
félisten
Kutyát el kell rekeszteni. Én is azt szoktam, bár szót fogadott akkor. Ráült a lábamra és melegítette.
Törpékre vigyázz, nehogy az egész család egy fránya teszt miatt kidőljön. Én tavaly a barátnőmet küldtem így betegállományba, azóta ez a tevékenység a jelenlétében tiltó listán van. 
-
MPowerPH
félisten
Kíváncsian várom összejön e az a 1.12v -s eredmény. Szerintem így hűvösebb időben 100%.
Tessék felvenni a télikabátot.
Emléxem anno kiültem a -20 -ba még a régi E8600 -as proccommal és az agyon bonyolított DFI lappal tesztelgetni.
23:00 -tól hajnali 4 -ig.
Mindig kedvesen gondolok az ilyen őrültségekre. Úgyhogy ne panaszkodj a 15C miatt.
-
MPowerPH
félisten
Nah, hogy bírod ki?
Én nem bírnám ki azt, hogy ne rakjam be.
Én szívok ezzel az i7 -el, valami nem stimmel.
De erőt veszek magamon, és szétszedem, hátha tényleg életemben először eltoltam a hűtő felrakását
. Coyot: Az finom darab lehet, 65W TDP.
Biztos készségesebb a tuningban is, vagy legalábbis nem melegszik olyan nagyon. -
MPowerPH
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Igen, combosabb hűtő kell.
De a Q6600 olcsó, futná egy jobbra, és még úgyis jobban jönne ki.lipi67: Elhiszem hallod.
Rem neked sikerül minden, bár mi gond lehetne.
Én meg most is szopkodom a...
-
MPowerPH
félisten
Abszolút megéri.
Ha komoly tuningot akar, akkor hyper212 ezt még elbírja lazán, végül is az se drága. Még a Yorkok se olyan vészesek, így utólag belátom.
De 37k -ból használtba vennék egy jó kis kombinációt.
Amúgy nem akarok beleszólni, de lehet egy Q6600 -as jobb választás lenne, nem?
Ezt megint biztos a betegség mondatja velem. -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Nah, ez már valami. Kicsit túl volt csak feszelve a kicsike, az volt a gondja. Látod, és a proci is alacsonyabb feszen müxik. Mindjárt előrébb vagy. Most majd szépen csökkenthetsz még az MCH -n, hogy alatta is stabil e. VTT szerintem jó így, bár azt is megpróbálhatod 1.26v -n. Ha úgy is stabil, akk csökkentheted a proci feszt, amíg bírja.
-
MPowerPH
félisten
Igen, itt lesz a bibi.
Tessék szépen csökkenteni azokat amiket mondtam, első körben annyira amit írtam. Utána lehet gondolkozni, ha úgy se megy. Proci feszt meg kik kell tapasztalni. Q9400 -at annyira nem ismerem, lipi -nek van vele tapasztalat, normális e ekkora fesz 3.6GHz -hez. De mondom, az semmit se befolyásol. -
MPowerPH
félisten
Nah, az ugye 3600Mhz. Ehhez alapból sokallom ezt a VTT -t, én 4GHz -hez adtam neki 1.28v -t.
Tehát neked is olyan 1.26-1.28v -n kellene próbálkozni.
450 -es FSB -hez 2x2GB rammal se kell akkora MCH fesz. Szerintem azt is állítsd első körben 1.28v -re. Nem tudom elhinni, hogy több kell neki.
És persze ezzel együtt a refeket is módosítsd. -
MPowerPH
félisten
2.0v -n... Nah, asszem én is álmos vok. 1.2v akart lenni.

-
MPowerPH
félisten
Nah, én ma bepróbálom kicsit magasabb MHz -n is, mondjuk 2.0v -n mit megy a proci.
Rem sikerül valamit alkotnom. 
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Holnap nekiesek akkor, és megpillázom.
Nekem az elég is lenne még, akkor kihagynám az i5 delegációt, és várnék a köv. szériára.
Bár a 4GHz is elég bőven, kellemesen meglepett azért. Menne ez lejjebb is, csak az a rohadt feszlépcső.
1.136v -n első teszt végén dobja magát az egyik mag, 1.144v -n viszont jó lenne, de olyan itt nincs. 
-
MPowerPH
félisten
Srácok, megérné váltanom erre a Q9650 -re? Magas frekin jól megy.

-
MPowerPH
félisten
Nah, ez még a saját beállításaimmal van, stabil volt, rátoltam közben egy IBT -t is, nem fagyott, nem lépett. Szóval próbálom lejjebb faragni.
4004MHz@1.152vMegnézem mit tud alacsonyabb VTT -vel.

-
MPowerPH
félisten
Jah, hát tudom én, csak olyan puritán. Isten bizony, végén i5 lesz belőle.
Vagy PhenomII X4...
Jah, hát kicsit éltem az életem...
Meg ugye az F1, most az van a a legelső helyen. Köszi szépen, igyekszek.
A köv. szezonra készülök már, és mivel nagyon bejön a 09 -es RFT fizika, így nagy reményekkel várom. Akkor már SSTV -n is lehet nézni a futamokat.
-
MPowerPH
félisten
Nah, UD3P/R tulajok. Várom a bios beállításokat 4GHz -re. Kíváncsi vagyok Ti hogy állítgattátok be, hátha valamit én néztem be.
Meg kíváncsi vagyok, ki mivel operál. 
Mindjárt nyomatom a 4GHz -s tesztet.
-
MPowerPH
félisten
Nah, megpróbáltam a 4GHz -t, első kör után hiba nélkül restartolt a gép, ami számomra érthetetlen. De nem baj, tuti valami nem smakkol beállítások téren, holnap megnézem.
Így csak ennyi lett:
4GHz@1.152vElső körben ez is elég, bemelegítettem.

-
MPowerPH
félisten
Nah, akkor:
Prime, SmallFFTs -1h -3910MHz@1.136v
Még kis energia kéne, jó lenne 4GHz -t is néznem. -
MPowerPH
félisten
Szép eredmény.
Keldoré 1.16v körül tudja ezt, ugye?
Mondjuk a VID nem minden, mert a PH legjobb E8400 -asa is a magas(1.175v) vid -el megveri még az 1.15v -s példányokat is.
Én itt panaszkodok, hogy meleg van a szobában. Zárt ház, kis fordulatú venti, és ott vannak a hőfokok. Már egy jó pont.
Azért az 1 órát megvárom, kivi vagyok lesz e hiba.

-
MPowerPH
félisten
Nah, 3910MHz@1.136v
lipi67: LOL, csak azok a hülye feszlépcsők.
Meg RE után primitív. 
Erről mi a véleményetek?

Most nézem, feszültség értékek közül a 2.5v -s ág rendesen megfingott.

-
MPowerPH
félisten
Jah, az a rohadt meleg itt is, nem fekszik neki.
Egyenlőre én ezzel a 3,91GHz -vel megszenvedek, aztán nézek 4GHz -t is, hátha lesz valami jobb eredmény. Gondolom itt is van olyan, ami 1,136v körül szaladgál 4GHz -n.
Lappal még meggyűlik a bajom, soha nem volt még ilyen hulladék a gépemben.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Jah, hát húzós volt a nyár.
Adataimnál van, most azt nyúzom. Most kezdem összeszedni magam, és visszatérni ide a PH -ra, már hiányzott nagyon. 
Elég gáz, nem valami jók a tesztkörülmények.
25C a szobában, és még a 3000 -es ventim sincs itt.
Nem baj, kivi vagyok.dime27: Pedig elfogom, mert számomra felfoghatatlanok ezek a feszlépcsők...szvsz, 0,016v -vel tudok csak lépdelni, ami nem túl jó....
-
MPowerPH
félisten
Hát srácok, beszállnék én szívesen, de rohadt fáradt vagyok.
Meg lusta Prime alatt stabillá tenni a gépet. Most 3910MHz -en 1,12v és 1,136v között ugrál a fesz, de a Prime eldob, és az IBT is. Közben már 3 hónapja így megy a gép restart nélkül, szvsz nem értem.
Majd nekifekszek talán én is.Most elindítottam a Prime -ot, kíváncsi vagyok mikor dob el.
3910MHz@1,136v
Csak próba, ha már ezen használtam eddig.
Viszont ez az UD3P repülni fog, az fix... -
MPowerPH
félisten
Nah, elkezdtem tesztelgetni, egy 3GHz -s eredménnyel nyitok.

Gondoltam ide is beteszem, végül is ez a proci topicja.
-
MPowerPH
félisten
Nah, alapon egyenlőre ennyi megy.
Majd még foglalkozok vele, bár engem a 4GHz érdekel. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
lipi67: Szerintem szereti.

-
MPowerPH
félisten
Nah, nem tok aludni, tolok pár Prime tesztet. Egyenlőre alapon próbálom a bzs73 féle Q9550 -est.
RE úgy nézem szereti, de nem akarom elkiabálni. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 04.25
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 4GB Garis!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Attól, hogy hidegben tolod, még nem feltétlen feszeled szét. Aki szétfeszeléssel lapátra tesz egy procit, annak meg úgy kell. Még a degradáció is ritka, mindenki tudja hol a határ. 

Akkor az n2o és a dice is szánalmas?
Igaz csak ésszel, másnap asszem Debrecenbe megyünk.
Nem fagytál össze? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most mid van az i7 után? 
De eljön annak is az ideje, kíváncsi leszek mit sikerül kihozni belőle. Még egy 3DMark -ot is nyomathatsz majd, mit tud max -on.
Over intézi a gariját, de számítottam rá, hogy ez lesz.
És nekem a gyári halk venti volt rajta. i7 -re már fel kellett pakolnom szívni is egyet.
Nekem az elég is lenne még, akkor kihagynám az i5 delegációt, és várnék a köv. szériára.