- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
heló!
tegnaptól én is yorkfield tulaj vagyok de van egy kis gondom tuninggal kapcsolatban:
alaplapom: ep-35 ds3
cpu: q9300 (tegnaptól előtte egy e7200 volt)
memória: 2*2 giga kingmax cl6"default" így megy: fsb= 333 mhz; cpu 333*7,5=2500 memóriák 333*3,2=1066 mhz (6-6-6-18)
próbáltam a legkülönbözőbb módokon meghúzni egy kicsit a cput is és a ramokat is, ez utóbbiak elméletben tudják az 1200 mhz-t is de gyakorlatban még nem sikerült 1066-tól többet kipréselnem belőlük.
szóval próbáltam 355 - 375 - 400 mhz fsb-vel is, a ramokat 1000-1066-1200 mhz-ken próbáltam a legkülönbözőbb szorzókkal és időzítésekkel. az eredmény mindig az volt hogy 4-5-ször újraindult a gép és visszatette "defaultra" a cpu-t a memóriákat meg 800 mhz-re.
ennyire antituning lenne az új cpu-m? vagy miért nem bírom legalább 3000 mhz-ig felhúzni? előtte a 2,5-ös c2d e7200 simán bírta a 3,16-t. vagy a memóriák gyengék?ha valakinek hasonló konfigja van adjon egy kis mankót mert én kifogytam az ötletekből.
ja a feszültségek: cpu 1,15 V memóriák: 2,0 V
-
szeva000
addikt
válasz
karesz1980 #6193 üzenetére
-
szeva000
addikt
válasz
jah...nálam elindult a win majd 4200MHz-en is
-
C64
őstag
válasz
hali
a beállításokat mivel mented ki szöveges fájlba?
-
szeva000
addikt
válasz
tood mi a fura?Én is ezen a 470X8,5-ön tudtam legjobban elkapni a 4GHz-et.
Igaz nálam hamar befagyott aztán teszt alatt,de nem is kísérleteztem igazán,már első próbakor elindult a win.
Most 450X8,5-ön nagyon stabil már,ezzel nem is lesz gond így asszem.
Nálam nem is a proci sztem a leggyengébb,hanem a ram okoz gondot inkább.legalábbis nagyon úgy néz ki -
szeva000
addikt
Azt mondja már el vki, az létezhet e,hogy üresjáratban 1,312V van a procin...terhelve meg 1,296-ot ír minden szoftver.
-
karesz1980
csendes tag
Úgy néz ki kihoztam a 4Ghz-et!
Íme a részletes és nem utolsósorban stabil Bios beállítás(UD3+Q9550):******Motherboard Intelligent Tweaker (M.I.T.)******
Robust Graphics Booster.........................[ Auto ]
CPU Clock Ratio.................................[ 8 ]
Fine CPU Clock Ratio............................[ + 0.5 ]
CPU Frequency 4.0GHz............................[ 471 x 8.5 ]******Clock Chip Control******
CPU Host Clock Control..........................[ Enabled ]
CPU Host Frequency (Mhz)........................[ 471 ]
PCI Express Frequency (Mhz).....................[ 100 ]
C.I.A 2 [Disabled]******Advanced Clock Control******
CPU Clock Drive.................................[ 800mv ]
PCI Express Clock Drive.........................[ 900mv ]
CPU Clock Skew..................................[ 0ps ]
MCH Clock Skew..................................[ 0ps ]******DRAM Performance Control******
Performance Enhance.............................[ Turbo ]
(G) MCH Frequency Latch.........................[ 400MHz ]
System Memory Multipler.........................[ 2.00D ]
Memory Frequency 800............................[ 942 ]
DRAM Timing Selectable..........................[ Manual ]CAS Latency Time................................[ 5 ]
tRCD............................................[ 5 ]
tRP.............................................[ 5 ]
tRAS............................................[ 15 ]******Advanced Timing Control******
tRRD............................................[ 3 ]
tWTR............................................[ 3 ]
tWR.............................................[ 6 ]
tRFC............................................[ 54 ]
tRTP............................................[ 3 ]
Command Rate (cmd)..............................[ auto ]******Channel A Timing Settings******
Static tRead Value [ 10 ] ...............[ 9 ]
tRD Phase0 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase1 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase2 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase3 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]tRD 2rd (Differnt Rank) [ 6 ] ................[ Auto ]
tWR 2wr (Differnt Rank) [ 6 ] ................[ Auto ]
tWR 2rd (Differnt Rank) [ 5 ] ................[ Auto ]
tRD 2wr (Same/Difft Rank) [ 8 ] ................[ Auto ]Dimm 1 Clock Skew Control.......................[ Auto ]
Dimm 2 Clock Skew Control.......................[ Auto ]
DDR Write Training..............................[ Auto ]******Channel A Driving Settings******
Drive Strength Profile..........................[ Auto ]
Data Driving Pull Up Level......................[ Auto ]
cmd Driving Pull Up Level.......................[ Auto ]
ctrl Driving Pull Up Level......................[ Auto ]
clk Driving Pull Up Level.......................[ Auto ]Data Driving Pull Down Level....................[ Auto ]
cmd Driving Pull Down Level.....................[ Auto ]
ctrl Driving Pull Down Level....................[ Auto ]
clk Driving Pull Down Level.....................[ Auto ]******Channel B Timing Settings******
Static tRead Value [ 10 ] ...............[ 9 ]
tRD Phase0 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase1 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase2 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase3 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]tRD 2rd (Differnt Rank) [ 6 ] ................[ Auto ]
tWR 2wr (Differnt Rank) [ 6 ] ................[ Auto ]
tWR 2rd (Differnt Rank) [ 5 ] ................[ Auto ]
tRD 2wr (Same/Difft Rank) [ 8 ] ................[ Auto ]Dimm 1 Clock Skew Control.......................[ Auto ]
Dimm 2 Clock Skew Control.......................[ Auto ]
DDR Write Training..............................[ Auto ]******Channel B Driving Settings******
Drive Strength Profile..........................[ Auto ]
Data Driving Pull Up Level......................[ Auto ]
cmd Driving Pull Up Level.......................[ Auto ]
ctrl Driving Pull Up Level......................[ Auto ]
clk Driving Pull Up Level.......................[ Auto ]Data Driving Pull Down Level....................[ Auto ]
cmd Driving Pull Down Level.....................[ Auto ]
ctrl Driving Pull Down Level....................[ Auto ]
clk Driving Pull Down Level.....................[ Auto ]******Motherboard Voltage Control******
Load-Line Calibration...........................[ disabled ]
CPU Vcore [ 1.21250 ]...................[ 1.325 ]
CPU Termination [ 1.20 ]...................[ 1.30 ]
CPU PLL [ 1.50 ]...................[ 1.50 ]
CPU Reference [ 0.760 ]...................[ 0.863 ]MCH Core [ 1.100 ]...................[ 1.36 ]
MCH Reference [ 0.760 ]...................[ 0.863 ]
MCH/DRAM Refernce [ 0.900 ]...................[ 0.960 ]
ICH I/O [ 1.500 ]...................[ 1.500 ]
ICH Core [ 1.100 ]...................[ 1.100 ]DRAM Voltage [ 1.800 ]...................[ 2.20 ]
DRAM Termination [ 0.900 ]...................[ 0.960 ]
Channel A Ref [ 0.900 ]...................[ 0.960 ]
Channel B Ref [ 0.900 ]...................[ 0.960 ]******Advanced BIOS Features******
Limit CPUID Max to 3........................[ Disabled ]
No-Execute memory Protect...................[ Enabled ]
CPU Enhance Halt (CIE)......................[ Disabled ]
C2/C2E State Support........................[ Disabled ]
C4/C4E State Support........................[ Disabled ]
CPU Thermal Monitor.........................[ Enabled ]
CPU EIST Function...........................[ Disabled ]
Virtualization Technology...................[ Disabled ]*Természetesen csak a megfelelő hűtéssel ajánlott!
ui: 2 napja nyúzom a gépet, tesztekben és játékokban is stabil("egyenlőre")!
ui2: Azért szóljatok, ha valamit "nem kellett volna"!
ui3: Hosszútávon ez árthat a procinak, vagy akár-akárminek?
ui4: A System Memory Multipler beállítása csak a mem Mhz-ét állítja, vagy változik más is vele?
ui5: A Load-Line Calibration-t nem veszélyes kikapcsolni?Üdv: NK
-
C64
őstag
-
szeva000
addikt
nos itt még atomstabil a gépezet,de nem is az a gond..melyik hőfokmérőnek lehet hinni?
mert 4-ből 4 mást mutat
Igaz nem nagyon izgat,mert 80fok maghőmérséklet fölé még nem tudtam menni4GHz-en sem,de ott már befagytam
[link] -
lala42
őstag
válasz
karesz1980 #6182 üzenetére
Elmenni elmegy, de szerintem nem 24/7-ben. Némi teszt erejéig nálam is megy, stabil is, de amint belépek net-re játtszani, előbb-utóbb kifagyok, no meg kékhalál. Annak ellenére, hogy 8x500-on a tesztekben stabil. Lehet,hogy ha türelmem lenne, no meg időm, akkor játékokban is stabillá lehetne tenni, de nem látom ill. érzem a szükségét.
-
karesz1980
csendes tag
Óóóó hát én sem rekordot akarok dönteni, csak mindenki(mindenhol)írják, hogy ezek a 9550-es procik UD3-as lapokban 4Ghz elmennek, csak nem találok stabil beállítást hozzá.Szóval nekem megfelelne egy 3,6, vagy 3,8 körüli beállítás is ha az stabil, de tényleg olyan részletes kéne amit én is írtam(#6118)
Ha valaki tudna ilyet azt tényleg megköszönném!Üdv: NK
-
lala42
őstag
válasz
csige791 #6173 üzenetére
Az 20%-os tuning. Egy jobb fajta hűtővel légben semmi akadálya.
Bátran odaadhatod neki azt a 20 %-ot.
(#6178) karesz1980
Minek is az a 4 Ghrz. 24/7-ben? Vagy csak az egódnak kellNekem is betölt a 4 Ghz-nél, még a P95 is lefut, tesztek is mennek, de a játékokban kihal. Ne is idegesítsd magad. Én a játékok ( ArmA II, a jövőbeni Operation Fleshpoint II stb.) miatt váltottam. Nem volt célom a 4 Ghrz. Jelenleg 3600 körül ( 10-12
) megy 1700-as memóriákkal és minden faxán müxik. Nem célom a rekorddöntögetés
( igaz jó lenne
) hanem a stabil működés. Az meg megvan.
-
Laraxior
titán
válasz
karesz1980 #6178 üzenetére
Gorneck23 oldala?
go P45 Giga topik -
karesz1980
csendes tag
Nos lehet, hogy stabil volt tesztekben, viszont játék alatt kidob
van valakinek stabil bios beállítása 4Ghz-re? -
csige791
tag
-
Bagira01
veterán
Dfi helyett Gb ud3R vagy p jobb döntés lett volna. Ha akkora pro vagy akkor se 1xű a dfi, x48 meg.... Bár azt írtad 3Ghz-hez kell annyi meglesz szerintem
-
csige791
tag
válasz
Bagira01 #6168 üzenetére
Azért vettem, mert az elozo gepem
gigabyte GA-MA74GM-S2H
6000+ X2
hibás volt.
már elotte is intelt akartam, visszavittem a boltba és mondtam ráfizetek, csak adjanak egy quad core-t mert ARMA II vel játszom és annak kell a 4 mag. Pont ez a proci volt raktáron, viszont nem árultak DFI alaplapot, uh. most azt várom hogy megérkezzen mert csak neten tudtam megvenni.
Szóval ez nem volt annyira eltervezve -
csige791
tag
Köszi a segítséget.
Amúgy ez jó proci vagy annyira nem ?
-
csige791
tag
Sziasztok!
Most hoztam el a boltból a Q9400-emet. Kérdéseim:
A proci teteje nem teljessen "szűz" azaz van rajta kisebb karcolas szeruség. Ez a gyári teszt miatt van, vagy átbasztak ?
ez van ráírva a doboz oldalára:
core(tm) 2 Quad Q9400, LGA775 Pkg
2.66GHz, 6MB L2 Cache Total 1333Mhz FSB, 45nm
Requies electrically compatíble board - PCG 05APROD COCE: BX80580Q9400
MM#: 899303
FPO: L825B468
Version: E45221-001 1.25 V max.
Pack Date: 08/25/08S-SPEC: SLB6B
A legfontosabb kérdésem az első, azaz az átbaszós része.
Sajna kipróbálni nemtudom mert az alaplap még nem érkezett meg.
Ezt akkor feltudom tolni 3ghz környékére ? -
lala42
őstag
Hali!
L839B357-es FPO-ról tudtok valami közelebbit mondani?
Egyáltalán az FPO mit jelöl pontosan?
MegtaláltamDe az első kérdésem még mindig áll.
-
Bagira01
veterán
válasz
Sziszifeca #6159 üzenetére
Persze, rögtön úgy kéred, h legyen 4Ghz-re kitesztelve nem
Fpo-t talán kérdezhetsz, L830B550 nagy valószínűséggel nem lesz rossz ha sikerül olyat
-
keIdor
titán
válasz
Sziszifeca #6159 üzenetére
E0-t igen, de a VID-et nem, főleg ha bontatlan, úgy nehéz is lenne megnézni.
-
Bagira01
veterán
válasz
Sziszifeca #6154 üzenetére
Egyértelmű h e0-át. Vid általába 1,1625v-1,1875v-os ami jó. Inkább az fpo-t nézd L830B550 ami jó fpo. Újak közül már van 1,2675v vid-es is. 4Ghz nem garantálható, de szinte már mindenhol e0-t kapsz szóval az van
(#6156) csige791: Szerintem simán kijön x48-ba a 3Ghz szóval az jó
-
csige791
tag
sziasztok!
Intel Core 2 Quad Q8400 LGA775 'Yorkfield' 2.66GHz 4MB-cache (1333FSB) Processor.
Ezt a procit feltudom tolni 3 ghz-re egy DFI X48 T2R Alaplapban?
Vagy pedig milyen lapot ajánlotok hozzá leginkább ? Asus, gigabyte nem kell.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #6154 üzenetére
Nekem elég lenne 24/7 használatra egy 4ghz! Ez melyikből hozható ki?
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Q9550-et szeretnék venni, és abban kérném a segítségeteket, hogy a C1 vagy E0-át érdemes venni? Itt is az E0 jobban húzható ugye? A VID ennél a procinál mennyi számít jónak?
-
NFree
addikt
Igazad lehet , de attól függetlenül itt ph nem igazán láttam 4,2-4,3ghz en járó quadokat, vagy csak azért mert elspórólják az emberkék amit megértek , én sem könnyen kockáztatok 50-60k-t pár mghz-ért de amíg nem látjuk ezeket az alacsony vid-es procikat addig nem lehet tanulságot levonni.
Hogy megy az í7 gondolom megvan már -
szeva000
addikt
engem qrvára hidegen hagy,hogy mennyit megy majd,nekem dolgozni kell a gép,nem szétgyilkolni.Az egy dolog,hogy kíváncsi volk mit is bír a proci,de nem azért,hogy szétgyilkoljam.
Egyébként most éppen a F1-ek konvertálom,most 460X8,5-el megy stabilan..ez már majdnem 4GHz...és 1,296V-ot adtam a procinak.
Elindul símán 500X8-on is,de ott hibbant.Viszont már kisebb FSB-vel délelőtt 4200MHz-en ment normálisan.Az meg a másik gond,hogy erre nekem nincs időm,hogy napokat,heteket próbálgassam az összes variációt....Az bizta,hogy itt megy és számomra kb itt a vége
Visszábrakom 3600-ra és ottmarad alapfesszel és kész.De ha lesz időm,azért csak nekiesek
A nagy baj az,hogy ez a qrva giga lap egy fos.Ilyen szemetet nem veszek mégegyszer.Az este alig bírtam elindítani a lapot úgy beállt a bios....nos ha egy lap ilyen kaka,hogy még reset sem lehet rajta normálisan,az mehet is a kukába sztem -
NFree
addikt
Nem feltétlen igaz , alacsony vid nem mindíg a legjobb tuningban láttam anno c1 es q9550-et és nagyon ment igaz nagyon is kellett feszelni, 1enlőre itt ph-n alacsony vides prociktól még nem nagyon láttam nagyon nagy durranásokat igaz a 4 ghz-et azt szépen viszik kevés fesszel is, de hogy hol a vége még nem igazán mutatták meg magukat, vagy csak elkerülte a figyelmem,
de azért jobb ha alacsony , 24/7-re jobban boldogul vele az ember(#6146) g@bo
Kérded, vagy mondod, mert én nem tudom ,s mint írtam nem is vagyok tájékozott ez ügyben mivel az i5-ös híreket eddig nem nagyon nézegettem. -
NFree
addikt
-
John D'oh
aktív tag
Ma vettem egy Q9300-as procit, és az E8400 után picit magasnak találom a hőmérsékleteket. Tuning nem volt. Hűtésnek Scythe Ninja Mini-t használok.
Alap : 50-52 körül (Real Temp használatával)
100% : 64-65 körül (Real Temp használatával)Kétszer is újrapasztáztam, de sajna semmi javulás. Ugye jól érzem ,hogy ennél jóval alacsonyabb értékeket kéne kapnom ?
-
lala42
őstag
Na pá, holnap sok lesz a tennivalóm.
ArmA II-t kell űzni
-
NFree
addikt
válasz
szeva000 #6136 üzenetére
Nos ha jól tudom q9550 nem nagyon szereti a 8 as szorzót legalább is nem megy többet fsb-ben mint ha 8.5-ön hajtod 4ghz-ig el lehet vele menni simán, ha jó darabot fogsz ki szinte alapfeszen, a lényeg a termination és az mch és a refeken múlik , ezek finom összehangolásával lehet napokat elbaxni s szép eredményeket elérni, tudom javasolni itt a topikba keress rá sárpac kolléga hsz-e i re sok tapasztalatot osztott meg itt a fórumtársakkal, nos meg a giga topik 1 hsz gornek oldala [link]
Ha netán sikerálna 500 fsb kiszorítani belőlle blend stabilan mindenféleképp értesíts mert eddig sokaknak nem sikerült köztük nekem sem, az enyém kb 485-ig hajlandó full stabilon működni asszem sárpac kollégának sikerült kisajtolni belőlle 495-ös fsb-t de többet még ha jól tudom senkinek persze vannak itt 500 feletti eredmények de egyik sem blend stabil
Sok sikert -
szeva000
addikt
Q9550+ Giga ep45-ud3p+ 2X2GB kingston HyperX 1066MHz
Még pár órája dobtam össze,uh remélem holnap már lesz időm küzdeni vele.
Még feszt nem emelgettem,sőt inkább csak a szorzókat,de így is 4GHz fölött ment,igaz már befagyott a dög
3808MHz-en már lasan 1órája rángatom,semmi gond -
NFree
addikt
válasz
CHIPman #6132 üzenetére
Lehet bevallom őszintén i5, i3 nekem abszolút nem jön be, s nem is tudok róluk valami sokat szinte semmit, réges régen egy messzi messzi galakszisban, na mind1 a lényeg volt egy cerkám s kicseréltem egy azonos órajelű p4-re, s azóta nem foglakozok úgymond butított procival számomra az i5 , i3 hasonló kategória , 775-után csak is i7 vagy ha addig, mire én váltok kitalálnak valami jobbat csak az jöhet szóba. DE Még Agyalok egy q9650-en csak most még drága.
(#6133) lala42
-
lala42
őstag
Szerintem is jelenleg vagy 2-2.5 évig ellesznek a q9-es szériák. Aki játékokban gondolkodik, az lehet, hogy hamarabb kell,hogy váltson 1-1,5 év, de aki csidivel foglakozik, annak évekig elég lesz a 4 mag. Persze, hogy mit hoz a következő fél év
a mai világban senki sem tudja.
(6125) karesz1980 Vedd vissza alapra.
De Gornek oldala elég sokat elmagyaráz. Valamint tegyél mindent alapra és kezdd el az elején kicsi lépésekben, mint ahogy a többiek is javasolták.
Performance Enhance.........................[ Turbo ] tedd alapra standard
-
szeva000
addikt
Mondja már el valaki,hogy a p45-ös giga lapban miként érdemes elérni a 4GHz-et?Mert elérni símán elérem
(végre estére sikerült összedobnom a szerkentyűt
,csak az a kérdés,hogy ha az FSB-t tolom nagyon fel és a szorzót lejebb...ez a jobb vagy ha a szorzót feljebb és FSB-t kisebbre???
Vagy fingomm nincs
Az bizta,hogy mikor összehajítottam,azonnal felpakoltam 3600MHz körül és már úgy telepítettem
Most 476X8-on tesztelgetem,de itt is atomstabil -
NFree
addikt
Bakker lejárt az idő limit a i5 v i3 sajna én nem ismerem de val szinünek tartom egy darabig amíg ilyen 4 ghz környékn fognak menni a q 9550 elgyepálja őket viszont a későbbiekben esetleg ha elérik vele az 5-5.5ghz-et akkor a régi q9xxx kevéske lessz , hogy mikor lessz ilyen nem tudom lehet nem is lessz képes rá az i5 v i3
de nincs kizárva , hogy 2 év múlva jönnek majd olyan procik, s szerintem inkább akkor lessz érdemes váltani 775-ről
-
NFree
addikt
válasz
karesz1980 #6125 üzenetére
Szerintem 800,900 legalább is a giga topikban ezt ajánlják hozzá, egyébként tuningnál nem szükséges ezeket emelni, fix
De ugorj át kérdezd meg(#6127) g@bo
Ezt neked kell eldönteni, még mindíg kevés olyan game szaladgál ami kihasználja a 4 hengerest,
Egyéb célok tömörítés konvertálás 1értelmű
mostani e0-ás 9550-ek szinte mind mennek 4ghz-et 1.36v-alatt azért nem írom az alapfeszt mert azért az nem olyan gyakori.
Az i7 azt nem tudom az a bibi szerintem mire igazán kilyönnek azok a gamék amik használják addigra lehet kevés lessz a 4 ghz.
Úgyhogy szerintem aki most 4 hengeresre vágyik s le bírja nyelni , hogy a markokban s egy két alkalmazásban az i7 erősebb, kivéve 1enlőre gamék az nyugodtan vehet q9550-et 1 évig bőven álni fogja a sarat, de lehet több is -
g@bo
nagyúr
urak
érdemes q9550 et vennem ( 43600+fa ) vagy az lga775 alapvetően halálraitélt platform?
vagy kussoljak, és i5 v i3...
-
karesz1980
csendes tag
Szia!
Igaz még nem próbáltam játékokban, talán ma többet tudok mondani.
Gondolod visszavegyem?
CPU Clock Drive.............................[ 1000mv ]
PCI Express Clock Drive.....................[ 1000mv ]Károsodhat a gépem ettől?Ezért is írtam, hogy nézzétek át, nehogy baj legyen.
-
lala42
őstag
válasz
karesz1980 #6118 üzenetére
Az adatlapodat kitölthetnéd.
Nem sok az a :
PCI Express Clock Drive.....................[ 1000mv ] ?
És ugyan a tesztekben stabil, de a játékokban? alkalmazásokban? Tudom,hogy a teszt jobban megnyúzza, de nálam ami a tesztben stabil volt, egyes játékokban fagyást kidobást okozott. -
kulerr
őstag
Sziasztok!
Na ma végre volt időm szórakozni a procimmal...és igaz nem kis időbe tellett de sikerült megfogni 1,136V-al a 4Ghz-et..
-
diegho
nagyúr
most nem igazán éri meg szerintem fejleszteni. Nyáron normális ember úgyse egész nap játszik, mikor meg beköszönt a rossz idő (bár ezen a nyáron az idő...) akkor meg ott lesz már a Core i5 és az új AMD kártyák. Én is azért nem veszek most kártyát, mert várok egy a 4670-nél erősebb, de hasonlóan keveset fogyasztó megoldásra. Prociból meg talán egy Q9400-at bepróbálok, ha tényleg semmibe nem kerül a csere.
-
karesz1980
csendes tag
Nekem ezekkel a beállításokkal még megy (6órája)
, szóval akinek UD3-as alaplapja van és Q9550-es procija az megpróbálhatja.
És igen létezik komplett bios beállítás! Íme:Robust Graphics Booster.....................[ Auto ]
CPU Clock Ratio.............................[ 8 ]
Fine CPU Clock Ratio........................[ 0.0 ]
CPU Frequency 4.0GHz........................[ 500*8.0 ]******Clock Chip Control******
CPU Host Clock Control......................[Enabled ]
CPU Host Frequency (Mhz)....................[500 ]
PCI Express Frequency (Mhz).................[100 ]
C.I.A 2.....................................[Disabled]******Advanced Clock Control******
PCI Express Clock Drive.....................[ 1000mv ]
CPU Clock Skew..............................[ 0ps ]
MCH Clock Skew..............................[ 50ps ]******DRAM Performance Control******
Performance Enhance.........................[ Turbo ]
Extreme Memory Profile (XMP)................[ Disabled]
(G) MCH Frequency Latch.....................[ 333MHz ]
System Memory Multipler.....................[ Auto ]
Memory Frequency (Mhz) .....................[1200 DDR2]DRAM Timing Selectable......................[ Manual ]
CAS Latency Time............................[ 5 ]
tRCD........................................[ 5 ]
tRP.........................................[ 5 ]
tRAS........................................[ 15 ]******Advanced Timing Control******
tRRD........................................[Auto ]
tWTR........................................[Auto ]
tWR.........................................[Auto ]
tRFC........................................[Auto]
tRTP........................................[Auto ]
Command Rate (cmd)..........................[Auto ]******Motherboard Voltage Control******
Load-Line Calibration [Enabled]
CPU Vcore [ 1.25 ]...............[ 1.3500 ] (1.328 CPU-Z)
CPU Termination [ 1.20 ]...............[ 1.28 ]
CPU PLL [ 1.50 ]...............[ 1.570 ]
CPU Reference [ 0.760 ]...............[ 0.835 ]MCH Core [1.1 ]...............[ 1.32 ]
MCH Reference [0.760 ]...............[ 0.850 ]
MCH/DRAM Refernce [0.900 ]...............[ 1.000 ]
ICH I/O [1.500 ]...............[ 1.500 ]
ICH Core [1.100 ]...............[ 1.100 ]DRAM Voltage [1.800 ]...............[ 2.20 ]
DRAM Termination [0.900 ]...............[ 1.000 ]
Channel A Ref [0.900 ]...............[ Auto ]
Channel B Ref [0.900 ]...............[ Auto ]******Advanced BIOS Features******
Limit CPUID Max to 3........................[ Disabled ]
CPU Enhance Halt (CIE)......................[ Disabled ]
C2/C2E State Support........................[ Disabled ]
C4/C4E State Support........................[ Disabled ]
CPU Thermal Monitor.........................[ Disabled ]
CPU EIST Function...........................[ Disabled ]
Virtualization Technology...................[ Disabled ]* Ternészetesen a memóriának annyi kell amennyi.
ui: Valaki aki keni-vágja azért fussa át nemhogy valami őrültséget állítottam be aztánÜdv
K
-
Geccoka
csendes tag
Szerintetek egy Asus P5K (P35) alaplap mennyire bir kihajtani egy C1-es Q9550-t? Szeretnem levaltani a regi E6600-amat, mert renderre jo lenne a 4 mag, de jobb alaplapra most nem futja.
-
G4ga
őstag
én most cseréltem le a gtx260 egy olcso 4870. most vagy soha alapon, eljön lassan az idö amikor veszek még egyet 30K ért és kiprobálom. tudom hogy bukó lesz, de akarom ...
lehet a proci csere halasztodik, hisz jó ez a quad. megy ez többet is, csak ott már hütés problémák adodnak. nem tudom mi lesz még. ha lapot, procit kell cserélni az huzós összeg. most lapot vettem volna. azt minimális ráfizetéssel abszolváltam volna. a procit csak azért cseréltem volna mert hüvösebb és többet megy kevesebb fogyasztással. meglátjuk majd. talán egyszerübb lenne ha rámszakadna az otp. -
diegho
nagyúr
-
G4ga
őstag
Kicsit böngésztem, ez piciti off de ugy érzem bele fér hisz füzödik a proci teljesitményhez is.
Ha ezt a tesztett megnézzük akkor PH! Teszt! levonható a p45 hátránya esetenként 10+ % felet van.
Kérdés inkább bukjam azt a 10+% a videókarikon minthogy a proci teljesitményén? Elvben a proci nélkül nincs videókártya teljesitmény. jól látom a helyzetett ugye? -
G4ga
őstag
válasz
Bagira01 #6111 üzenetére
hát igen... tudod hogy van ez... most fejezödik be a ház modding project, ugy indult hogy pár ezerböl kihozzuk. azota vettem uj proci hütött, + 6K dobtam a régire, uj VGA + hütö + 5K, Memó hütö - jó ez lehet 0 ft lesz, ha elmegy a fekete kama wing, és ugye a ház festés, csavarok, hosszabitó kábelek stb. már nem is tudom mennyi ez a plusz amit bele raktam. most meg rákattantam a lapra. a feket a mániám. köszi az infót. átgondoljuk akkor ezt! max modositom a hirdetést!
-
G4ga
őstag
válasz
Bagira01 #6109 üzenetére
Tudom tudom, jer1cho is ezt magyarázza, de annyira bejön a fekete alaplap! kérdés ugye hogy mennyit ér meg az embernek! nézegetni kell akkor a használt Maximus II Formula ket. Az azért jó lehet nem?
Várható javulás a lap cserével a jelenlegi q6600-omal vagy várjak mig lesz pénz procira is, és együtt a ketött?
-
G4ga
őstag
válasz
Bagira01 #6107 üzenetére
Maximus II Formula - ez jó lehet akkor? bár nem megy a dijájn beli elképzelésembe. x38 és x48 ba jobban mutatt a frissen ujitott copper true és memo hütök. ugyanis ott a chipszett hütö réz szinü. de tudom ez az én hüjeségem!
tehát teljesen kizártnak tartod hogy eldöcögjek vele?
a mark nem mozgat annyira. most a dizánj és a játék beli teljesitmény, de nem markban!
-
G4ga
őstag
Üdv Mindenkinek?
Kérdésem lenne elképzelhetö a váltás, jelenlegi Q6600 cserélném egy Q9550 ha ugy alakulnak a dolgok.
Két lapot nézegettem Asus Maximus Formula / x38 vagy a Rampage Formula / x48. Melyikkel járnék jobban? CF-et is szeretnék a jövöben, ezért a P45 kizárva.
Jelenleg egy P5E-m van. voltak rossz tapasztalatok Q9550 el ezért nézegettem a lapot is mellé. Ha meggözstök hogy jó lehet a mostani lapom is a proci alá annak örülnék a legjobban. Olyan 4Ghz lenne amit kiakarok hozni a prociból 24/7-re
Válaszokat elöre is köszönöm!
-
Cobrusz
senior tag
most újra picit felakartam húzni a gépet, mert amióta gariba van a karim azóta alapon megy minden
mch core-t ha felrakom 1.2V-ra akkor megfagy a gép újraindul post képernyő megfagy aztán visszarakja 1.1V (alapra)
1.3V-nál islétezik hogy a lapom is beszart?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged