- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7292 üzenetére
Köszi!
Eddig még nem emeltem ezeket ennyire. Ki fogom próbálni.DroiDMester: Ez az amit azért nem tettem meg, mert a hütőhöz hátlapi, csavaros lefogatás tartozik ami annyit jelent hogy a gépet teljesen szét kéne cincálnom a hűtő levételéhez. Ha lesz extra időm rá akkor legózok majd vele.
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
DroiDMester #7288 üzenetére
A Mugen-en nagyobb légszállítású venti van de attól eltekintve a borda ugyan az mint az Infinity-nél. Ha olvastad amit linkeltem ott is írták ezt. Ezért lehet jobb a Mugen mint az Infinity. Nincs szándékomban győzködni téged.
A Hyper TX2 egy nagyon jó, erős középkategóriás hűtő. Az Infinity viszont felsőkategória. Ez az áraikon is látszik. Nem egy kategória a két hűtő és nem jobb a TX2! Nézz be a Scythe topikba ha nekem nem hiszel. Direkt a te kedvedért rákérdeztem ott is. Részemről a hűtős témát itt lezárnám.
#7290: Ezt nem értem én sem, hogy miért. A pluszban betett 8centis venti sem hozott semmi javulást pedig 1800-on forog. Ez elég furcsa, mert a processzorhoz legközelebb eső részen is épphogy langyos a heatpipe. Már arra is gondoltam, hogy esetleg nem fekszik fel rendesen a hűtő.....mindegy marad így és kész.
-
még mindég nagyon levagy maradva a hőfokokkal mint a borravaló! én itt járok azonos fesznél és jó 15-20.fokkal alacsonyabb hőfokokkal! és ~100.MHz feljebb
-
Valamit fére nézhettél nagyon!
Thermalright Ultra 120 Extreme 18,4.fok
Xigmatek HDT-SD964 18,8.fok
Scythe Mugen 19,5.fok
Scythe Infinity SCINF-1000 20,3.fok
Coolermaster Hyper TX2 29,9.fok
én most a 150.W os tesztről és nem a TX2.ről beszéltem mert az 9,6.fokkal gyengébb mint az infinity nézd meg jobban a mugen és infinity között van majdnem 1.fok a mugen javára de én az előbb a méretekről beszéltem hogy a HDT-SD964.es hűtő akkora méretű mint a TX2.es és lazán ledöngeti 2.fokkal az infinity-det! mivel az elöbb a méreteire hivatkoztál hogy ekkora hűtő mint az infinity nem lehet rossz!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
DroiDMester #7284 üzenetére
-
rup1u5
nagyúr
válasz
DroiDMester #7284 üzenetére
Nézz utána google-on. A Mugen az Infinity átkeresztelt, "újabb" változata. Egy az egyben ugyan az a két hűtő. A Mugen 2 az ami a részekre osztott bordákkal operál.
Én a Hyper TX2-ről elég sok lehúzó kritikát olvastam annó. Annak idején még vaciláltam is hogy TX2 vagy Infinity legyen és tesztek alapján döntöttem az Infinity mellett.
Ha megnézed a táblázatot amit linkeltél ott 1-2 celsius között van az előny a TX2 javára ami elhanyagolható. Arról nem is beszélve hogy sokkal zajosabb a TX2. Az én esetemben viszont sokkal nagyobb a különbség.dime27: mivel hűtöd?
-
Igen gyenguci! az infinity.d (mugen-el ne keverd össze mert az kicsivel jobb nála) az semmit nem számít hogy féltégla nagyságú meg van rajta 2-3.ventilátor! egy fele akkora TX2.méretű Xigmatek HDT-SD964.es hűtő lazán lenyomja 1.db 9.centis ventivel az infinity-det!
ha nem hiszed nézzél róla tesztet 150.W os terhelésnél is vidáman lenyomja! nem a méret a lényeg!
-
-
rup1u5
nagyúr
Szenzorra gyanakszom én is mert a hűtőn a heatpipe-ok nem tűnnek még langyosnak sem. Próbálkozom tovább.
A hátsó ventiről most leszedtem az ellenállást, így az teljes fordulaton tolja ki a házból a meleget amit leszív a hütöről. Pluszban betettem egy 8 centis ventit sréhen a videókártya és a hűtő bordája közé úgy hogy a hűtő aljára és az NB passzív bordájára nyomja a levegőt. Arra gyanakodtam, hogy esetleg az alaplap fűt föl, mert passzív heatpipe-os hűtés van rajta gyárilag és eléggé meleg tud lenni. Most az is hüvös lett, viszont a proci terhelt hőmérsékletein alig nyertem 1 fokot. Számomra elég hihetetlen, hogy egy polírozott infinity 2db 12-essel + 1db 8assal nem tudja lehűteni a polírozott procit. -
Aryan
senior tag
A tiedé több feszt is kap 3600Mhz mint az enyém, szerintem annyira nem veszélyesek a hőfokok. Mugen hűtőt nézted, hogy tényleg annyira meleg mint ahány fokot ki ír, mert lehet a procid szenzorai nem a legjobbak, nekem volt a Q9400 előtt Q9300 az alapból 60fok körül indul el, úgy hogy nem is volt húzva a proci.
-
Aryan
senior tag
Köszi!
Annyi segítség volt nálam, hogy nem volt fent a ház oldallapja tesztnél. Schyte hűtők szerintem sokkal jobbak mint a kicsi HyperTX(HyperTX-men egy Noctua 9cm-es hűtő van, de teljesen mindegy hogy mennyit pörög a rajta lévő venti). Ahogy nézem te IBT-vel tesztelsz, az rádob még plusz hőfokokat terhelésnél a Prime95höz képest. -
rup1u5
nagyúr
Szép eredmények.
Valaki megmagyarázhatná, hogy hogyan vannak ilyen jó hőmérsékleteid egy Hyper TX2-vel és nekem miért olyan magas egy kétszer akkora Scythe Infinity-vel és két 12-es ventivel.DroiDMester: Nézd meg Aryan eredményeit."Gyenguci"
? Ugye viccelsz! . Hyper TX-nél kategóriákkal jobb egy Infinity (Mugen) és nézd meg Aryan hőmérsékleteit.
HartgeH3-2.8: Nincsenek összekapcsolva?
Az illetőnek egyszerűen fingja sincsen a Quad procikról csak okoskodik. Ráadásúl hülyeségeket mond. Ha jót akarsz magadnak ne tőle kérj tanácsokat számitógép ügyben a jövőben.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #7274 üzenetére
Megy az XP alatt is szépen! persze Win7. már jobban van optimalizálva a több magos procikhoz így ott értelem szerűen jobban fog menni mint XP alatt de XP.ben is dolgozik ugyan úgy minda 4.mag!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Valakik azt állítják hogy hiába van 4 mag nincsenek összekapcsolva és nem tudnak együtt dolgozni ezért nem olyan gyors.. erre gondoltam
-
válasz
HartgeH3-2.8 #7272 üzenetére
Miaz hogy össze dolgozni?
működik az XP.től felfelé bármelyik OP.rendszerben mind a 4.mag!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
DroiDMester #7271 üzenetére
Üdv köszi a választ, még egy kérdés a magok tudnak együtt dolgozni? Vista és Win7 esetében például mi a helyzet? mennyire tudnak összhangban dolgozni a magok? Mert azt mondják hiába van 4 mag mert nincsenek összekapcsolva.Mennyi igaz ebből? Köszi
-
Hát pedig elég gyenguci aza hűtő nálam 1,30.v melett és 4000.MHz nél vannak közel ilyen hőfokok! sz.tem te megse próbálj ilyen malővert hogy 1,30.adsz a procinak és 3,8-4,0.gigára teszed mikor alapfesz alatt vagy bőven és ígyis 60.fokig felmegy!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
HartgeH3-2.8 igen jól tudod a Q9550.es az 2.db C2D mint ahogy az összes többi C2Q proci is!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Segítsetek nekem légyszi egy dologba amibe nyugtalan vagyok..
Valaki talán irigységből nem tudom azt mondta a Core 2 Quad nem is négy mag hanem mivel Core 2 azaza 2 mag a másik kettő logikai.Ugye HT ezekben nincs majd i7 ha egyszer lesz.Én úgy tudom a Core 2 Quad olyan mintha két Core 2 lenne egybe gyúrva ugye dupla annyi L2 Cache 12mb.
Akkor most mi a lényeg végülis..??
Ami még zavar hogy ennek a valakinek az állítása hogy a négy mag nem képes külön külön dolgozni főleg XP-n nem.Elvileg a Win 7 már olyam oprendszer lesz ami kihasználja teljesen ezeket a procikat?Előre is köszi az infokat.Jó lenne tudni mit is vettem valójában.
Intel Core 2 Quad Q9550
-
Aryan
senior tag
Q9400 tuningom és bios beállítások: [q9400]
-
rup1u5
nagyúr
meglepődnék ha egy infinity nem bírna el vele!
rajta egy 12-es venti és közvetlenül mögötte egy másik 12-es házventi. Ha ez sem elég akkor nem tudom mi kell ide. víz?
-
slett27
addikt
válasz
Bagira01 #7262 üzenetére
Mert mindeni lecserélte Core i7-re.
Én személy szerint várom a hideget és egy UD3R-t a sima UD3 helyett. Egyelőre 3,8GHz-en vagyok 1,21V-al (VID : 1,25V). Tovább nem merek menni hogy a FET nincs hűtve a proci körül. Majd jön UD3R (ha kapok még) és erkély mod. Remélem validra sikerül 4,2-4,3GHz.
mod : na tessék, Keldor az egyik példa.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Tibiajax #7257 üzenetére
Van akinél 10 fokot is javult.
Nálam nem tudom miért nem. Lehet azért mert nem jelentős tuningal és fesz emeléssel néztem hanem egy zsenge alapfeszes 3400mhz-el. Talán ha egy 1.3v körüli fesszel és 3,8-4ghz-en teszteltem volna akkor látszódna különbség.
Majd kiderül ha elkezdem húzni. Ha tartja ezeket a terhelt fokokat 3.8ghz-en is akkor volt értelme. Ha megugrik a hőmérséklet akkor egyértelmű, hogy rosszul érintkezik a két felület. -
Tibiajax
nagyúr
engem mondjuk inkább az zavar, vagy mondjuk ugy, kiábrándít kicsit, hogy igazából...nem értél el ezzel lofszt se. Legalábbis, úgy érdemben nem. Mittudomén, ha írod, hogy ennyit szenvedtél vele, 5 ora, ezazamaz, de aztán írod, hogy basszus, majd 10 fokot lehet egy ilyen merénylettel elérni minuszba, akkor azért az elgondolkodtató lenne szinte bárki kicsit is tunningra hajlamos ember számára.... de így.. nemtom. nekem biztos h nem.
-
rup1u5
nagyúr
Ne károgjatok már!
Mint mondtam a hűtő felülete már igencsak viseltes volt (több s939-es X2, e6550, e8400, q9550, q9550 volt már rajta) és a processzor kupakjával is rengeteget kellett melózni mire meglett a vízszintes.
Az 5. 600-as papír után még mindíg baromi egyenetlen volt.
Csak a 7. után lett nikkelmentes sima felületem.
Koránt sem lett olyan tükrös felület mint amilyenre számítottem. Sem a hűtőn, sem a procin. Pedig 2500-assal dolgoztam a végén. Inkább a vízszintes felület elérése volt a cél.
A paszta is fölment rendesen és nem volt gond a kenődéssel.Az eladás meg nem téma nálam. Akkor tervezem eladni mire 10 ezer körül lesz az ára a használt q9550-eknek apróban és mivel usában vettem így gari sem volt rá.
Elhihetitek, hogy minden körülmény figyelembe lett véve még a procedúra megkezdése elött. Nem bántam meg, hogy megcsináltam. Élveztem a röpke 5 órás munkát. -
HoReSz1975
őstag
válasz
DroiDMester #7252 üzenetére
De valamit el lehet érni a polirral, azt, hogy nehezebben tudja majd eladni
-
Én mondtam neked hogy semmit NEM fogsz nyerni a polírral még szerencséd hogy rosszabb nem lett mert volt már rá példa nem 1X hogy utána még Xarabb lett!
egyébként nem jó eza tükör polír a lényeg hogy sík legyen ezen a tükrön nem marad meg a paszta eza hátránya! ezért is nem lett jobb! mint volt!
-
paprika
aktív tag
Hmm látom az előző oldalon van FSB mizéri rendesen.
Nekem Q9450 van de igazából nem is nagyon foglalkoztam a teljes kihajtásával. Itt az oldalon találtam UD3P + York tuningra egy tippet .Ezeket beírva teljesen stabil volt a proci 3950 mhz-n. Szerintm egyáltalán nem rossz ketyere. FSB az stabil volt 485 nél még 1.35V cor nál. Amúgy eladó lehet csak után kell nézni 775 aprójába
-
rup1u5
nagyúr
3400-on gyakorlatilag semmit.
De legalább ezt is kipróbáltam.
Remélem azért 3.8-4ghz-nél már lesz jelentősége.
A hűtőm még s939-hez vettem és eléggé oxidálódott már a talpa. A proci kupakja is elég egyenetlen volt. Csináltam egy rakás fotót a folyamatról. Majd fölrakom egy albumba.Tibiajax: Hogy-hogy ki? Hát én!
Amúgy Courage. -
butch3r
senior tag
áhh passz mikor vettem, tavaly karácsonykor vettük, akkori bios van rajta, nem lett frissítve azóta.
lap csere nem érdekes, én nem fizetem nekineki meg nincs pénze, ha meg lenne inkább procit venne, q9550est vagy vmit.
de hogy mitől azt nem tudom, de most már ok a helyzet, 51fokos, ezzel úgy nyugodt vagyok, alaplap (everest adatok) 48 fokos, szal ehhez belefér ennyi cpu hőmérséklet. nem tudom eleinte mi baja volt, vagy csak azt kellett neki hoyg 5x szétszedjem és újra össze rakjam, de ezek után hozzá nem nyúlok egy darabig mert herótom van
-
-
Laraxior
titán
25ért van az apróban egy egyhónapos UD3P rev1.0... a legjobb vétel York alá...
-
butch3r
senior tag
kipróbáltam öcsém gépébe (abit ip35e) az be sem kapcsolt vmiért a procival,
ellenben most csak 50fokos.
érti ezt valaki?elindítottam egy stresscpu, 24000 iteráció után 57fok
-
butch3r
senior tag
válasz
Laraxior #7228 üzenetére
hát, akárhogy nézem (jó menet közben) egyenesnek tűnik.
egyébb ötlet? paszta miatt? mert noname lenne? sztem az azért nem okozhatja(bár holnap lehet evszek egy ezüst pasztát)...de a heatpipe nem érzem melegnek egyáltalán, épphogy langyi... amennyire hozzá férek, lent is langyi ahonnan indul (langyi mert langyosnak is túlzás hívni xD)
-
butch3r
senior tag
válasz
Laraxior #7226 üzenetére
már szétszedtem és újra pasztáztam, újra rátettem a hűtő. utána írtam az eredményeket.
most kikapcsoltam stresscpu-t, így 75fokot ír. már 73at.marha macerás ezt a hűtőt rátenni, de azért rá imádkoztam, nem lötyög, jónak tűnik. paszta is van rajta rendesen, talán túl sok is.
-
butch3r
senior tag
sziasztok.
gyors kérdés, q9550, e0steppig. thermalright xp-120. gyári beállításokkal, sima egyszerű fehér pasztával, stress cpu kb 20perce, 61fokról indult most 88-90fokos.
normális ez?
őszintén szólva nem tudo eldönteni hogy csak a gagyi paszta miatt vagy esetleg nem kóser a proci, mellett azért szerintem egy xp-120nak lejjebb kéne tartani a hőmérsékletet...
-
toldy
őstag
válasz
DroiDMester #7222 üzenetére
Attól függ, itthon olyan 52-55 körül vannak a simák, haverom 60rt odadná az övét, így ok lenne.
Csak az E0 ilyen "jók" ebben? Nálam a gond az hogy nem tudok alul feszelni ( állítólag új biossal majd lehet, de ez nem biztos) az S verziónál meg nem kell ez miatt agódnom.Egyébként köszi a segítséget.
-
-
toldy
őstag
Üdv.
Jelenleg egy q8200 tulaja vagyok és azon gondolkodtam hogy lecserélem egy q9550-re , arra gondoltam hogy létezik abbol a q9550s verzó ( alacsonyabb tdp) és azt szeretném megkérdezni hogy miben különbözik a 2 proci, mert én eddig csak annyit találtam hogy gyárilag alacsonyabb a fesz, ami terhelve is csupán 1,144v) ennyire a normál q9550-esek is levihetőek? Illetve ez miett csöken a fogyasztás? -
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
FPO ügyben hol lehet érdeklődni?
Van valami honlap, vagy a számok alapján lehet következtetni valamire?
Q9400 procim FPO: L829A900
előre is köszi!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
DroiDMester #7218 üzenetére
Scythe Infinity. 3800-at kis feszemeléssel viszi. 1.225-ös vid. Szerintem bírná a 4ghz-et is simán 24/7-re ha másnem 8.5-es szorzóval.
-
válasz
ADAM1337 #7215 üzenetére
Hát gondolom neked a procid nem 1,2875.ös ViD.jű ezért a nagy fesz! vtt és mch meg ha lejebb vettem már kivágta a blend tesztnél nem egy über tuning volt aza Q9550.esem de a mostani sem sokkal jobb annyi hogy kisebb a ViD.m 1,2500
rup1u5 mivel fogod hűteni? 500.as FSB.nél már eléggé melegszik persze ha egy jó tuningos procid van és megy 1,20.körül 4000.en akkor nem fog annyira melegedni! polírozásra rátérve először csak a hűtőt polírozd fel a procit nem nagyon érdemes! nem sokat nyersz vele legjobb esetben -1-2.fok! de azis előfordul hogy még rosszabbodik a helyzet ha a procit is megpolírozod!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
DroiDMester #7207 üzenetére
Szép!
Én 8*500-at szeretnék elérni az enyémmel. Mielött nekifognék még csinálok egy proci és hűtő polírt. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
DroiDMester #7214 üzenetére
Azt kihagytam custom és a felső min és max-t is rakd 896-ra.
Ez a legérzékenyebb teszt.
Ha megvan 1órás blend is mehet és akkor nagyon komoly eredmény.A giga sablonod elég kemény:
Nekem ud3p-be a következő volt:
cpu 1,25v
vtt 1,22
cpu ref 0,812
mch core 1,28
mch ref 0,812ram meg változó beállítások.(ram refek a ramfesz felei)
-
válasz
ricshard444 #7208 üzenetére
mindenkinek => Már nincs meg sem az UD3R. lapom, sem az a Q9550.proci amivel az elöbb belinkelt teszt készült
azttán sorban mindenkinek a válaszok
(#7208)ricshard444 neked hiába mondanám még ha ugyan ilyen lapod is lenne mert nincs 2.azonos proci ami ugyanúgy megy! nem úgy hogy más procid és más lapba akarod próbálni!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#7209)ADAM1337 mire gondolsz Custom tesztre? mit állítsak? be ott írd le és megnézem, bár mint már fentebb leírtam már se a lap se a proci nincs meg másik Q9550.esem van és másik lap MaximusIIFormula lapba megy és itt 8,5x471.en használom!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#7211)tom_tol nekedis azt tudom mondani amit elöbb és fent leírtam már a lap se és proci se nincs meg! és amit írtam PLL, VTT, MCH értékeket (PLL:1,50 VTT:1,22 MCH:1,25) világosan kihangsúlyoztam hogy azok nem giga lapban vannak annyin hanem egy MaximusIIFormula lapban! de ha érdekenek az értékek még megvannak a jegyzeteim mennyi volt a giga lapba a 8,5*500.as teszt Cpu:1,39375 , Vtt:1,40 , Cpu-Ref:0,926 , MCH:1,40 , MCH Ref:0,926 LLC:Enable
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
winfier
senior tag
Hali!
Hallott már valaki ezekről az FPO-ról:q9400: l832b385 l832b331
q9300: l810a951 l819a424 l820a338 l820a588 l820a306 -
ADAM1337
nagyúr
válasz
896k-s tesztről mutatnál egy képet ahogy lefut ?
-
válasz
Miket kell beállítani mennyire?
-
válasz
ricshard444 #7206 üzenetére
P45 UD3R Q9550@8,5*500 BLEND 4250.MHz nekem megy 500.al blend stabilan!
-
-
Laraxior
titán
válasz
ricshard444 #7203 üzenetére
P35ben is megy 450FSB+-t
-
Tuti jobblesz mint a mostani P35-söm
-
válasz
DroiDMester #7200 üzenetére
X48 lesz mindenképp..
Nade majd meglátom jövőhéten hogy milyen -
tom_tol
addikt
Urak
normális feszültséggel (vcore, vtt, nb vagy mch) a legtöbb P45-ös lapban sem lehet 9550-t hajtani 470 FSB felett 24/7
450 FSB-t meg tudnak az X-es lapok is igaz tisztességes nb ill. mch feszültséggel
akkor mért akarjátok lebeszélni ha X48 a legfőbb vágya?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest