Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Norbesz23455 #6996 üzenetére
Hali. Ha E0 és a VID-je alacsony, 1.2V alatti, akkor elég jól fog hasítani szerintem.
-
gYaLo
őstag
Valaki help lécci #6992
-
v!ct0y
veterán
Én még annyit szeretnék kérdezni így vásárlás előtt állva, hogy ezeknél a Q-s prociknál is van mint az E-s eknél,hogy E0 vagy ilyesmik..
( Q0 ?) -
Norbesz23455
csendes tag
szerintetek jó? DRAM-FSB arány 1:1?
mert 333 frekvencián vagyis alap orajelen nem 1:1 volt -
Norbesz23455
csendes tag
Ez az FPO miért fontos?látom hogy eladásnál ki szokták irni....én is megkérdem
ez jo?FPO: L828B011
-
dime27
őstag
válasz
Norbesz23455 #6989 üzenetére
2ghzes húzáshoz meg "überfasz" kell hogy legyél.....
-
gYaLo
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Q9550 et!
A beszerző többet hoz,ezért lehet,hogy tudna nekem kicsit válogatni.
Milyen legyen az fpo ill. a vid ?
Tudna valaki linkelni egy listát, hogy milyen fpo vid és mennyit ment ?
Láttam még régebben egy külföldi listát, de sehol nem találom!
Nagyon fontos lenne, kérlek segítsetek ! -
Norbesz23455
csendes tag
LOL
hát szoknom kell ezt a billt
jo hogy mondod D: észre sem vettem volna -
rup1u5
nagyúr
válasz
Norbesz23455 #6989 üzenetére
"......de ahoz sztem elég nagy fasz kell mivel 1GHZ-s huzás."
Na! Menjek aszt húzzam? -
Norbesz23455
csendes tag
Enyire megdobja a teljestményt 400mhz-s huzás?
Mert van egy Q9400-asom 2.6ghz az alap.. van melette egy GTX260-asom... Crysis Warhead alap orajellel 30-35 FPS-sel ment DX10-ben árnyék nélkül,Átlagos(medium ) texturával 1440x990-ben kb 1680x1024-ben is eniyt tud +-1,2FPS
Most huztam a CPU-n egészen 3GHZ-ig 8x375.. azt irja az alaplapnál az everest hogy 1500FSB.. és igy megy a CRYsis ugyan azokkal abeálltásokkal 39-45 FPS-el +-2-3
GTA 4-röl nem is beszélverezzenéstelenül megy 80-as látóhatárral
mondjuk árnéyk kilöve(valahogy az arnyékokat egyik gameban sem szeretem..annyira azért nem szépek.. és viszik az FPS-t is)
Huznám én feljebb is csak félek hogy ha beszarik nem tudom gariztatnimeg hát enyira nem értek ezekhez a feszültségekhez amiket az alaplapnak kell adni+memonak
Azért 3.6GHZ-n elég jol emnnede ahoz sztem elég nagy fasz kell mivel 1GHZ-s huzás
-
HartgeH3-2.8
addikt
áhh bocsi az amatőr kérdés miatt..CPU Z be látom terheléstől függően változik a Mhz..
Sebaj ezt is tudjuk..Várnám a progikat aki akarna segiteni ebben
Éjjeli Bagoly nincs most?
:-P
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Összeraktam egy gépet deszka Asus P5Q Deluxe és Q9550
Még most dobok fel rá oprendszert kérdezném milyen teszt progikat tudnátok javasolni (linkekkel ha van) amivel tudnám tesztelni az egészet.
Egy kérdés biosban nem állitgattam semmit csak benéztem és látom minden full automatán van és irja hogy Q9550 stb stb @ 2.8 Ghz alatta pedig (Speed) felirat 2333 Ghz miért megy a 2.8 csak 2.3on? Saját maga állít a teljesítményen vagy mi? -
ricshard444
veterán
válasz
Norbesz23455 #6985 üzenetére
56 fok?
Az kemény, nekem max 35 , ha a szobában 32 fok van, mongyuk megy egy szobaventi a gép mellett -
Norbesz23455
csendes tag
Hali! ez nem CPU-hoz tartozik ... szerintetek 56 fok nem sok egy alaplapnak? mondjuk ugy helyezkedik el a Chipset hogy a VGA alatt van vagyis a VGA hölye is éri...
Alaplap P5Q-e
bár elég meleg van mostanságmeg hát gallérián van a gépem
Eddig GTA 4 közben ment fel ennyireolyan 50 fok szokott lenni terheletlenül kb
van 2 db házhűtőm... nincs levéve a ház oldala.. -
Aryan
senior tag
válasz
proof88 #6980 üzenetére
8x450mhz
cpu: 1.2375v (a proci 1,15v vides)
vtt: 1.26v
vtt ref: amire belőtte a vtt, de néztem 0.8v körül is
mch: 1.28v
mch ref: amire belőtte a vtt, de néztem 0,72-074v belövéssel is, meg 0,74-0,76v-al is.Lehet hogy a Vista miatt van az egész, kicserélem a deszkát szerintem UD3P-re és win7-et felrakok.
-
Aryan
senior tag
Ti melyik Prime95-öt használjátok? Nekem elméletileg a legutolsó van fent 25.11-es, de mint ha bugos lenne. Vista 64bit van fent a gépemen, Intel Burn test végig megy jól 5-10-20 körben is, de prime alatt blend tesztben mindig lehal a 1.es 2.es magom, már a legelején. Már össze vissza feszeltem a cpu-t de semmi.
-
v!ct0y
veterán
Sziasztok!
Gondoltam beújítok egy procit és hát quadra gondoltam
Melyiket ajánljátok melyik szerintetek a legjobb ár, érték és tuning arányban ?Köszi a választ!
-
proof88
addikt
válasz
Norbesz23455 #6972 üzenetére
hát 50 mhz lassulást hol éreznél meg?
-
Norbesz23455
csendes tag
5-5-5-13-mon megy a memo 750MHZ-en
de nem érzek lassulást 800-hoz képest
De amugy 2x2GB Geil Value kit -
lala42
őstag
válasz
Norbesz23455 #6964 üzenetére
5-5-5-13 rossz. 5-5-5-15, esetleg 4-4-4-12, vagy 11 jó.
de ezt a RAM-ok döntik el. Kérdés, még,hogy 4x1 Gb. vagy 2x2 Gb. Mert az utóbbi jobb a tuningban. -
Norbesz23455
csendes tag
Már megy... az volt a hiba hogy annál az intel Burnél kiválasztottam mind a 4 magot
Ha atuon hagyom megy szépen... a Pioritást High-nél nagyobbra nem tudom tenni.. nem tom mért.. valami memoriára hivatkozikAlaplapom P5Q-E Asus
-
Aryan
senior tag
válasz
Norbesz23455 #6966 üzenetére
Nem tudom milyen alaplapod van, nálam 8x400mhz-nál annyit lőttem be, hogy mch latch:333mhz,pci-e: 100mhz, a többit mind normal-ra tettem. A ram is másik kérdés mit bír.
-
PyroS
senior tag
válasz
HoReSz1975 #6941 üzenetére
Hello.
Köszi a képeket,sajnos nálam ezzel a beállítással nem stabil.Valószínűleg egy gyengébb procit fogtam ki aminek nem elég a 1,296v amennyire droppol a lapom.
-
sosperecek18
őstag
válasz
Norbesz23455 #6966 üzenetére
400-as fsb-t minden körülmények között tudnia kell alapfeszen a q9400-nak! (8x400)
-
Norbesz23455
csendes tag
elindtottam egy Prime-t meg egy Everest stabilitást
max stress melett
Ha ugy nem dob semmit kb 1 ora után akro jo?
Közben megy a zene4 xplorer
azureus letöltés,steam letöltés
jah és igy CPU-m 1:55,2:63,3:53,4:54,maga a CPU burok 52Fok
Intel burneél kb rájött még vagy 10-15 fok -
Norbesz23455
csendes tag
vagy táp nem lehet kevés? melette ezeket ahsználom 4GB ram, GTX260+9800GT,P5Q-e alaplap,dvd ro , 2 vinyo
550W-os táp
a memot auton hagytam az nem gond? vagyis a Mem Voltage-t meg az öszes többit..kivéve a CPU voltage-t..Most a prime igy vna beálltva Blend Stress CPU and memori
Any CPU core
piorti 9 -
Norbesz23455
csendes tag
HALI! lenne egy problémám!! Ma felhuztam a CPU-t 2.6GHZ-röl 3GHZ-re adtam neki Biosban 1.3V-ot ami a Winben 1.28V
magok terhelésnél 71,72,61,66, fok maga a CPU burkolat 67 fok Cooler Master Hipery TX3,mal .. Intel burn test alatt... az lenne a kérdésem hogy mért irja nekem ezt ki? nem hiszem hogy 400mhz-s huzás iet kéne eredményezzen..
LINK mit ir kiTörödnöm kéne vele vagy nem? mert itt valmi hütési rendszerröl bezsél nem?
Álltani kéne valamit? a progiban?
az elözö Core 2-m imige burnel nézve tezstelve volt2.1GHZ-en volt 100FOK
tuning nélkül.. ujra kelett pasztázni.. de mivel ez egy uj CPU... és sztem az a 1.28V nem egy oylan egetrengetö nem hiszem hogy ha igy hazsn
lom károsodna.. vagy igen?
Primeval megnézem ha nemlesz gond vele akkor jo nem? lehet csak valami béte Intel Burnt szedtem leha primeval is hibát dob akkor visza 2.6GHZ-ra
meniy ideig kell futtatni a prime-t? -
Travelos
őstag
szorzót lehet állítani a Q9550 esetén?
-
proof88
addikt
válasz
Travelos #6956 üzenetére
Pontos választ nem tudok adni, ez is egy állítható érték a bios-ban. Olyasmi időzítés, mint amiket a memóriánál lehet állítani, de ez az északi híd paramétere, nem a memóriáé.
Ha alacsonyabb, akkor gyorsabban kezeli a lap a memóriákat, tehát anélkül lehet jobb eredményt elérni, hogy fsb-t növelnél vagy a ramokat buherálnád.
Itt egy jó hosszú írás P45 tuningról, a 8. oldalán szó van erről a tRD-ről is. -
proof88
addikt
válasz
Travelos #6954 üzenetére
P45-nél már a memória kezelésbe számít a tRD is, amit ha csökkentesz, akkor jobb memória kezelést kapsz, cserébe nagyobb feszt kell adni az északi hídnak. Viszont minél nagyobb az fsb, annál nagyobbra kell sajna venni ezt a tRD-t. Lehet, hogy alacsonyabb fsb-vel, de alacsonyabb tRD-vel jobban jársz, mint magasabb FSB-vel, de magasabb tRD-vel.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Travelos #6951 üzenetére
Az FSB 333, a rated FSB(vagy mi...) 1333. FSB333-mal szinkronban 666MHz-en mennek a memóriák, annak semmi értelme. Esetleg egy 400MHz FSB mellett 800 CL4-es, vagy 450 FSB mellett 900MHz CL4-5-5-15-öt érdemes használni(ha nem megy a CL4). 1000MHz-es memókat szinkronban Quaddal nagyon nehéz, mert nem nagyon lehet stabilizálni az 500 FSB-t.
-
Travelos
őstag
Hello, az elmúlt években kicsit kiestem a pikszisből, szóval kérdem, hogyha veszek egy Q9550-est, akkor manapság is van még jelentősége annak, hogy az FSB szinkronban menjen a memóriával?
1333MHz ha jól látom az FSB, ehhez milyen memória kell? DDR2-ből nincs is csak 1066-os!? A szinkronhoz mindenképp DDR3 kell? Van jelentősége? -
rolixyz
tag
Ma reggel unatkoztam kicsit, így beállítottam 3,8 Ghz-re a Q9550-esemet
Ezek az értékek jók lesznek 24/7ben?
CPU v.: 1,26875
FSB Term: 1,28
NB v.:1,26
És Load Line Calibration: Auto/Enable (mind2nél ugyanazok voltak a fesz értékek szal sztem mind1 h auto vagy be)így stabilnak tűnik 10x IBT után Maximumon. A LLC fog ártani a cpu-nak? Mert csak így tudom jól beállitani, egyébként a sok droop miatt elég sok fesz kell alapból.. Azt olvastam, h kisebb feszen még jó lehet az LLC, sztem ez még annak számíthat, de nemtom
-
-
proof88
addikt
válasz
HoReSz1975 #6941 üzenetére
Blend-stabil? Én még meg sem próbáltam 1150 körül, csak 940 körül.
-
Bluegene
addikt
[link] no itt van: 2MB cache vs 6Mb cache core2duo esetén
a 9X333 órajelűt kell nézni, a két középső grafikont, alig van 5%, de még annyi se
ugye a quadok 2db core2duo
ez is bizonyítja h szó sincs hatalmas teljesítménynövekedésről ha háromszor akkora a cache akkor se, ráadásul itt 45nm proci van a régi 65nm-es procival szembe, elvileg a 45nm-est még optimalizálták is
ebből kitalálható h a Q7600 nem lesz rossz hiába kevés a cache, egyszerűen nem számít sokat
-
Bluegene
addikt
a PH-s tesztelők szerint nem lehet érezni(windows alatti feladatkezelésre gondoltak), az E2000-es széria tesztjénél írták
tehát tesztekkel kimutatható volt némi eltérés a méréssekkel, de alig érezhető az a 5-8%(1 vs 4MB cache), azonos órajelen persze
nem kell túldimenzionálni, számít a cache, gyorsít rajta, de nem okoz lényegi különbséget
-
Fücsök007
őstag
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy valaki tesztelt-e már J&W P45D2 ULTRA lapban quad procit, azért itt kérdezem, mert a J&W-s topikban úgyse fognak válaszolni! Konkrétan maximum külső órajel érdekelne elsősorban,+ feszértékek is! -
Bluegene
addikt
túlértékeled a kess-t, alapvetően az csak egy gyorsítótár semmi több, ha kevés akkor a rendszermemóriából olvas ezzel kábé 10-15%-kal lehet lassabb, bizonyos alkalmazásokban akár 20 is, mindennapi használat során észrevehetetlen
az igazi számolást a processormagok végzik
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bluegene #6930 üzenetére
"remélhetőleg egy Q7600 visz egy 3,6ghz-t átlagban egy jó hűtővel, ami egy alapórajeles Q9650-nek felelhet meg, ami tők jó olcsóért"
2mega kessel ebben én nem reménykednék. Hagyjuk a jóslatokat és várjuk meg a teszteket. 6 megás yorkok még elmennek node 2
?
Azokban az alkalmazásokban ahol igazából dolgozni kezd a négy mag majd kiderűl, hogy mire elég ilyen kevés. Én nem fűznék hozzá nagy reményeket. Sok maghoz sok kess kell szerintem. Na maj'meglássuk. -
Bluegene
addikt
válasz
CHIPman #6931 üzenetére
jah meg kell várni a teszteket szvsz, lehet mittommén 20%-kal lassabb lesz egy Q9550-nél, szal ha így nézzük gagyi
de lehet ugyanakkor h feleannyiba fog kerülni, ha így nézzük jobb ár/értékben, és sztem Q9550 mínusz 20% bőven elég mindenre
valszeg az Althon II X4 ellenfele lesz (propus)
-
Bluegene
addikt
mi lett? olcsón jó proci
a Q7600 sztem jó lesz, vhogy vissza kell fogni a teljesítményt, a Q8200 idegesítően alacsony szorzóval, Q7600-nál pedig a cache-t nyesték meg
remélhetőleg egy Q7600 visz egy 3,6ghz-t átlagban egy jó hűtővel, ami egy alapórajeles Q9650-nek felelhet meg, ami tők jó olcsóért
-
Bluegene
addikt
[link] új yorkfield, vélemény?
-
Zsubi
őstag
Akkor is alapfeszen de szerintem alatta is mennie kellene 4Ghz-et
Próbálkozz vele, mert szerintem nem a procival van a gond
Itt mutatkozik ki az UD3-as lapok hátránya hogy nagyon nehéz tökéletesen beállítani, aki először csinált ilyet és sikerült neki annak nagyon nagy mákja volt -
-
-
Chalez
őstag
válasz
DroiDMester #6907 üzenetére
Omájgád!!
Na ettől féltem... Akkor kísérletezés tovább.
Amúgy a fő cél, a 4Ghz meg van, 1.3v alatt, és meg is bírom hűteni játék alatt is...Amúgy van egy ilyen 3.6Ghz is, bőven vid alatt: 1.2375 --> 1.168-1.184(körül) blend stabil...
-
-
-
Chalez
őstag
válasz
Sziszifeca #6882 üzenetére
1.280v-al sikerül csak a blendet stabilan tartani, ha leviszem 1.264-re (valós, LLC on) akkor már hibázik a blend. itt vannak ET6 beállításaim...
Új hozzászólás Aktív témák
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest