- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
atish15 #10949 üzenetére
Nálam 1edül a Mushkin Ascent Redline nem jött be. 1000-res ramok és 1060-on haltak meg..
(#10951) NFree Nem, nem lehet lap. Küldj priviben majd ha lesz időd egy részletes biosbeállítást, hogy átnézhessem.
norb55: ? Most 3687/1,28v és 3840/1,38? Így kell érteni? Nem valami sok, az szent. Ne a fesszel játsz, a Vtt-vel. Lesz ez még jobb is, hidd el!
-
NFree
addikt
válasz
atish15 #10509 üzenetére
Ha bírnék lecsípni belőlle , hidd el megteném most tartok 1.387v-nál bios a lényeg , hogy nagyon rég próbálkoztam az 500-al de soha nem ment , 10 perc volt eddig a max , de lehet hogy a lap új biost kapott s most azért ilyen engedékeny
A memcsi auto ra van állítva 1:1-ben megy annyi , hogy az xmp-nél a profile1 van beállítva meg most hirtelen nem tudom valamit még turbóra raktam
-
lipi67
nagyúr
válasz
atish15 #10125 üzenetére
Nincs ott bibi! A biosban valami auton van, ez a gáz. Everest/memset a beállított értékeket írja, szarik a ramodra. Memset spd fülnél viszont már a progi próbálja a TE ramodból kiolvasni ANNAK a aramnak a gyári értékeit. Ha nem szokványos (tuning)ram s nem felel meg a jedec szabványnak..ki kell kisérletezned.
.( A performanve level 1-2 tesztben hoz javulást -super PI 32M például, de..jelentősége nincs csak a memolvasásnál kb)
[PL10 spiWR listán]
[Itt már más paraméterek a mérvadóak, persze a PL is fontos,de..van, hogy vagy ezt, vagy a MHz-eket kell beáltozni.].
Ja! Ide is beírom. A Wr megvan, asszem eladó a lapom hamarosan. -
válasz
atish15 #10132 üzenetére
Már írtam feljebb 1:1.es ram-fsb beállításnál 10-11.es érték!
nekem a g.skill ramok ígyvoltak belőve UD3R lapomba (automata beállításon ezt állította be nekik 13.as p-level pedig nemis 1:1.be mentek M2F lapom ugyan ezeknél az órajeleknél 8.as levelt állít be, ja és ha nem tudnád minnél kisebb eza érték annál gyorsabb a ram kezelés)
-
válasz
atish15 #10129 üzenetére
nem főz le semmit! max kifog fagyni ahogy az Apply ra nyomsz de 10-11.es értéknél nem szabad kifagynia csak ha valami gáz van a ramokkal vagy a lappal! ezért mondtam hogy ne a Save ra nyomj mert akkor restart után is ugy akar indulni és besem fog tölteni a win de ha csak Apply ra nyomsz restart után alaphelyzetben indul! (ahogy volt módosítás elött)
-
válasz
atish15 #10127 üzenetére
igen amit nemrég írtam!
bios resetet 220.as kábel ki, ráindítasz 1.et a gépre hogy kisüljenek a kondikból a maradék szufla, elem ki, összezárod az elem érintkezőit 2-3.sec re, cmos jumper át clear módba majd vársz még kb 5.percet és mehet vissza az elem, cmos-jumper, és belőni a biost kézzel!! (nem betölteni egy régebbi elmentett beállítást)
-
válasz
atish15 #10125 üzenetére
lehet de amég nem írja ki a tényleges értéket sem az everest sem a memset progi addig valami gáz van a lapoddal! addig kár szenvedni vele!
1ébként engedné állítani a memset progi ha rányomsz ott a 0.értékre mit enged? (csak utána nehogy alul a Save gombicsekre nyomjál max az Apply ra nyomj az csak a következő restartig állít (a save meg véglegesen amég átnem állítod másra)
-
válasz
atish15 #10123 üzenetére
akkor valami nagy bibi van a lapoddal! és ezért nem stabil! próbálj meg egy alapos bios resetet 220.as kábel ki, ráindítasz 1.et a gépre hogy kisüljenek a kondikból a maradék szufla, elem ki, összezárod az elem érintkezőit 2-3.sec re, majd vársz még kb 5.percet és mehet vissza az elem és belőni a biost kézzel!! (nem betölteni egy régebbi elmentett beállítást)
-
válasz
atish15 #10121 üzenetére
érdekes nem írja ki everest a Performance levelt (még ilyet se láttam!)
akkor a Memset el kell megsasolni a p.levelt! ha nemlenne meg innét leszedhető
és itt megtudod nézni mennyin van?
1:1.es ramosztásnál 10.es érték de inkább 11.es kell a többi ram érték elvileg jól van belőve!
-
-
válasz
atish15 #10108 üzenetére
Nem nagyon szereti a giga lap a G.Skill ramot! a ram időzítéseknél mit állítottál tRFC.értékre? és milyen Performance level-en használod? nálam ezek miadt voltak instabilak a hasonló 1100.as G.Skill ramjaim!
de aztán sikerült kis állítgatással 1,71.voltal 1130.MHz kihozni blend stabilan
-
Sziszifeca
őstag
válasz
atish15 #9778 üzenetére
Ha Prime95 közben ezek a problémák vannak, akkor a megoldás:
Merevre fagyás: Alacsony MCH Core vagy Cpu Core
Rögtön hibát dob 1-10mp: Helytelen MCH Ref
Hosszabb idő után dob hibát 5-30perc: Alacsony CPU term vagy Cpu core
Újraindulgat: Helytelen CPU RefNekem kevés a CPU fesz az tuti, de ennyivel akarom stabilizálni.
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
atish15 #9495 üzenetére
4650-ig mentem eddig, pill. keresek, hátha van olyanom elmentve.
voodoo98: Én tegnap vettem észre, hogy van 9505-ös proci
Azt se tudom, hogy mi a fene az, azt meg nem értem, hogy minek..Gondolom váltja a q9550-et, így érezhetőbb lesz majd a különbség a q9xxx és a i5 között. (bár akkor a q9650-et is ki kéne vonni, igaz, az meg kva drága, és nagyon nem megy úgy ahogy nézem mint a q9550-es)
-
lipi67
nagyúr
válasz
atish15 #8696 üzenetére
"Tényleg megszívattak Lipi? Na ez jó hír" - Ez kedves!
-Azé' mert ott volt ez a proci-(#8697) martin66
Még mindíg az ET6 gyári beállításait használod, s nem a biost és az agyadat!
Menj be bátran és nézz körül a biosodban. Akard már kicsit kiismerni azt a deszkát, s tudni, hogy mit és miért
Légyszi...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
atish15 #8612 üzenetére
Az átlag fps értéket stabilabban tartja, a fizikai effektek sokkal simábbak, gördülékenyebbek de leginkább akkor érződött mikor egy nagy kereszteződésbe értem ahol sok autót és gyalogost mozgat az ai. Ilyenkor elfogyott a duo a magas órajel ellenére is és szaggatni kezdett. Quad-al ez megszűnt.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
atish15 #8603 üzenetére
atish15! olvastad, hogy mit írtam neked #8594 -ban?
(#8598) lipi67: Írni fogom a részletes beállításaimat ha már elakadtam és nem jutok saját eröből tovább. Igazából már így is nagyon elégedett vagyok, mert f6-os biossal és vistával 3700 ezeken a feszeken elképzelhetettlen volt. Tulajdonképpen már majdnem célnál vagyok.
450*8,5 ha meglesz anélkül, hogy különösebb extra feszt kelljen adni bárminek is akkor nem is nyúzom tovább. Az bőven sok már a GTX 260-nak 1680*1050-re és több mint elég lesz egy 5850-nek is a jövőben.
(#8600) kulerr: Kösz! f10c és Win7 új távlatokat nyitott, mintha egy másik proci lenne.
-
rup1u5
nagyúr
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
atish15 #8588 üzenetére
"Szerintetek lehet különbséget észrevenni a 4magot kihasználó játékokban egy quad és egy duo proci között?"
Szerintem sajnos "még" nem............
Ezért is röhögnek a Core 2 Duo tulajok jelenleg..tesztekben is azt olvasom most jelen időben akár egy keményebb Core 2 Duo elpicsázhat egy Quadot elég rendesen..viszont..!!
Szintén azt olvastam aki jövőre nézve tervez annak nem baj ha beruház egy több magos rendszerre mert később erre állnak majd át a szoftverfejlesztők is mivel ez a jövő.
Valóban nem értelmes extrém brutál órajeleket generálni hanem több magon dolgoztatni.Ez csak egy átlag felhasználó véleménye ne vegyétek okoskodásnak csak leirtam a gondolataim.Eljön majd az idő amikor majd olyan játékok jönnek amin ott figyel majd a Core 2 Quad mint ajánlott erőforrás és lesz kb magonként 4Ghz em majd én fogok jót röhögni a Core 2 Duos kollégákon mert hiába van két izmos magja ha egyszer 4 kell......
..és ami 2 az nem négy
Respect.
(Elnézést de dolgozok és kedvem volt írni I am Sorry) -
martin66
senior tag
-
martin66
senior tag
válasz
atish15 #8528 üzenetére
Hát sajnos feltettem drivert és csak alapjáraton 2 GHZ-et
megy nem is megy fel mondjuk Photoshop-nál semminél se ment feljebb most mi lehet a gáz
?
2000MH (333.37 x 6.0 )
Remélem tudtok segíteni kezdő vagyok.
És mit mondtok Easy Tune6-al ne húzzam meg vagyis vannak ugye fokozatok hogy defult 1,2,3 mondjuk a 2-esre rá teszem akkor az baj vagy ne használjam? -
válasz
atish15 #8351 üzenetére
Van csak nem tudom pontosan hogy melyik az?
az F10b vagy F10e próbáld ki! GA-EP45-UD3P - F10b , GA-EP45-UD3P - F10e mivel a P.szériánál másképp megy a bios számozás!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Path of Exile (ARPG)
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tőzsde és gazdaság
- Bluetooth hangszórók
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged