Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
1.33 volt LOAD, 3.6 Ghz. Priem alatt max 58-62 fok. Aztán lekapcsoltam gépet, ment pihi,majd mikor visszakapcsoltam, már csak 38 fok volt IDLE. Elvileg kedden lesz D-TEK Fusion blokkom nozzle kittel, és D2 pumpával. Ezektől remélem lesz jópár fok javulás, mert most Ice-Age blokk van fennt, ami még 2 magosokhoz lett készítve.
-
aya
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Akkor marad a 3200 mhz, ott még talán elég a 450w tápom is.
Köszi a segitséget... -
klambi
addikt
szevasztok!
olyan kérdésem lenne hogy új gépet veszek és inkább veblapozáshoz, meg videó szerkesztéshez tenném össze, kell nekem bele a 4mag, kihasználom azt? gyorsabb lenne? (és driver van jó hozzá mert 1-2 tesztben néztem hogy 1 2magos olykor gyorsabb...) vagy inkább 1 2magos jobban megérné?
-
Macka
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére

Azért ebben a nyári melegben megy felfelé a maghő még vízzel is! 23-24 fokos szobában IDLE 38-40 fok. 26-27 fokosban meg volt már 44 is.
-
Macka
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Na, akkor helyesbítek. Nem voltam tegnap nagyon PH!.
Nekem egy Zalman 460 APS volt kevés, 1.6 volton járatott Quad és vmoddolt 8800 GT mellé, 3DMark alatt. Azért ez elég abnormális igénybevétel volt. Ha egy 1.5 volton hajtott Quadról, és egy 1.2 voltra moddolt GT-ről van szó, a tápom elég lett volna.
-
aya
addikt
3400-mhz-ra húzzot q6600+ 8800gt 2 vinyó, szerintetek elég még ehhez a 450w asus tápom?
Néha úgy érzem mintha a táp gátolná a tuningot.
A core vid is 1.28 is 1.44 között ugrál, az elözö procimmal 3500-on se szarakodott, igaz az csak 2 magos volt. -
S*Tom*
aktív tag
Néztem én is már másnál a vdrop pencil modot, hogy jó megoldás. Az alaplap cseréjét is fölöslegesnek gondolom, 1.5év után is, de ha valakinek mondom, hogy q-s procit használok p5b-ben vadul forog a szemük, pedig gond nélkül működik minden. Nem sürgős majd rádobok egy P5QD-re ha nem találok jobbat-szebbet a 4870érkezéséig.
Egyébként elötte E6400volt az első bekapcsolásnál 8x400-ra raktam a q6600-at gond nélkül felált a winxp, még nem is raktam újra, de ez már nagyon off. -
Ottoka
őstag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Igen én kinlódtam az nforce 790 lappal, a bios (p05) bios oldotta meg, valamint hogy lecseréltem a ramot 4x1gb-ról 2x2gb-ra. De igazából a 4x1gb rammal is ment már, csak közben külföldi fórumokon olvasgattam, hogy 15-20%-al lassab a 4 modullal. És igaz is volt. A pics*nak raknak rá akkor 4 modul helyet.
-
gabesy007
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. A q6600-ás prockom 73 fokot mér terhelés alatt. Normális hőfok ez, vagy nem ártana egy másik hűtő az eredeti Intel helyett? Várom a hozzáértők válaszát!
(a szobámban 27 fok van.
)Üdv: gabesy!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Most hogy átköltöztem a XV.ker-ből (panel), XIII.ker.-i téglaházba, jó 4-5 fokkal alapban hűvösebb van.
Ami azt jelenti hogy a gépem is jobban fog hülni ebben a nagy melegben is.Tehát nem kell visszavennem kánikulában sem. 
WiZARD:
Nekem 3760mhz@1,45v Prime load 230w fogyaszt kb. -
WiZARD
veterán
no gazdára talált az 1.264V@3.6Ghz quad is

viszont ez a vid-tuning-melegedés kérdés számomra egyre kuszább, így túl a nyolcadik quadon... jelenleg egy 1.325V VID-es quad van a gépemben. 1.35V fesszel idle UGYANANNYIT fogyaszt (4k forintos fogyasztásmérő szerint) mint egy alacsony VIDes quad 1.15-1.2V körüli fesszel 3.2 ghz idle. és ezek mellett hűvösebb is.
1.488V 3.6 ghz mellett pedig egyáltalán nem melegebb mint az alacsony VID-es quad 1.3V 3.6 ghz körül.sajnos 3.6 ghz, illetve load fogyasztás adataim nincsenek, de ha nagyon ráérek, lehet hogy fogok méregetni.
viszont az alacsony VID-esek alacsonyabb fesszel mennek azonos órajelen.
de kérdés, hogy számít-e bármit is a feszültség, és jobb-e bármivel egy olyan példány, ami alacsonyabb feszen megy. -
_Lord_B_
tag
van egy q6600asom, amit emletileg fesz emelés nélkül használok, csak a FSB-t tornáztam feljebb.
A Core temp szerint a Vid 1.3250v
Az everest szerint a CPU mag: 1,15v
melyik érték a helyes, vagy ez két különböző érték?
a Vid et lehet állitani? Mert ez a 1.3250 nekem kicsit soknak tünik
q6600@3000 MHz nél... -
HSM
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha a proci környezetébe juttatsz kis közvetlen szellőt, akkor kitűnően megy, nálam legalábbis Q6600 8*425-ön, 1,28V fesz körül..... Az egyetlen baj a viszonylag nagy Vdrop, de az legalább megvédi a procit....
(Igazából nem nagyon lehet elérni 1,4V bios fesz alatt, hogy 1,31V-nál többet kapjon terhelés alatt...) De addig tökéletes.... Nem mindenki akar q6600-at 3400 felett hajtani 24/7-ben....... -
S*Tom*
aktív tag
1V az nagyon szép!
Sajna a procit nem is nagyon tudom húzni(max3200) 2éves régi lap a P5BD pár héten belül lecserélem valamilyen P45-re ezért nem is akartam tovább tesztelgetni a procit. Kisebb vcore-t nem is tud ez a lap mint 1.1V és nálam kisebb feszen a nagy drop+terhelés miatt reboot volna a vége. Prime95, 3Dmark06, Cod4, supreme commander alatt elmászkált 1.06V-al.
A mostani vga-m nem sok vizet zavar régi és nem éhes tipus elég neki alapon a proci. Megvárom a 4870-et akkor kap egy 12-16fázisu lapot és megnézem a procit felfele is addig+zöldet játszok.
-
Laraxior
titán
válasz
Hurkaleves
üzenetére
a kulcsszó azon van hogy egy darabig

-
HSM
félisten
válasz
S*Tom*
üzenetére
Hát én nem lnnék 100%, hogy ez így jó, ki kell tesztelni, és kiderül..... Nálam ment prime így is: [link]
Ezen a feszen már Prime-stabil, csak az a baj, hogyha bármi nem tökéletes a tápban (pillanatnyi feszültségingadozás a 12V-os ágon, vagy hirtelen terhelésnövekedés, pl videókártya 3D-ben) akkor egyből lecsökken picit a fesz, és hopp kapok rebootot.... Nálam terhelés alatt 1,07V kell, hogy stabil legyen, de nálad nem biztos, hogy ugyanez lesz...(lehet kevesebb is, több is)
Amúgy érdemes így használni, üresben -5W, terhelés alatt pedig akár -20W.....(Gyári fesz+energiatakarékos opciókhoz képest)...
Ja, jut eszembe, a C1E-t édemes bekapcsolva hagyni, az nálam csak a szorzóval játszik, csak az EIST-et kell kikapcsolni..... -
Sotho
őstag
Köszönöm én is a válaszokat

-
S*Tom*
aktív tag
Sziasztok!
Q6600G0(FPO L740A482)2400MHz-en bios 1.1V-on, 100%terhelve a drop miatt 1.06V így a magok átlag hőmérséklet 46C, energiagazdálkodás kikapcsolva, lehet valami gondom 24/7-ben hajtva ilyen vcore mellett?
[link] -
Sotho
őstag
És milyen lapot ajánlanátok quad alá?
-
Sotho
őstag
Az everest cpu :43 fok a magok meg 55-59 fokosak mire ez a nagy különbség, jó ez így?
-
slett27
addikt
válasz
Martin2004
üzenetére
Ezt szomorúan hallom.

-
Martin2004
tag
válasz
proci985
üzenetére
lehet ebben valami vazz, mert én sem tuok kihozni a 3.0-nál többet a Q6600-ból. prime x64 alatt 86 fok volt a teszt végén, (2. , brutál opció) de gyakorlatban (4 db 2 szálas tömörítés 64bites 7 zippel max 65 fok. orochival hűtöm, igez, itt a panelben mazért az átlagosnál melegebb van. de azért még ngyon szívesen vennék 600 Mz-t

-
aya
addikt
Sziasztok, a q6600 g0 -nak mennyi a max höfoka amin még nem sérül a proci, és mennyi a max üzemi höfoka ami még elfogadható?
Léggel hüteném. ( frezzer 7 ) -
szacsee
nagyúr
válasz
No-kia
üzenetére
Na ezt meg én nem fogtam most fel...szal a Core 2 architektúra fejlettebb, ergo ha egymagos lenne, akkor egy 1,8Ghz-s C2D egy 3400-3600-on ketyegő P4-nek felelne meg. (ha csak 1 mag dogozna benne)
Viszont többmagos, ergo olyan, mintha több P4 menne a gépedben, ez azt jelenti, hogy ha egyszerre konvertálsz és tömörítessz, akkor mindkét process tud párhuzamosan dolgozni mivel 2 magos, P4-nél viszont hol ez, hol az a feladat hajtódott végre adott pillanatban.
A játékok közt már 99% használja a 2 magot, néhányuk és az újabbak már a 4 magot is..
Remélem érthetően fogalmaztam.
-
No-kia
addikt
nem voka nnyira láma ,de egy alapvető dolgot nem tudok biztosra, ugye a 2;4magos procik teljesítményét meg kell szorozni annyival ahány magja van,(2,66*2 GHZ) igaz

-
bbchris
senior tag
-
^Boss
őstag
q6600hoz melyik a jobb progi? realtemp v coretemp? mert 6-7 fok elteres van nalam a 2 kozott
-
Larry303
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
6300 csak 1 volt a kezem alatt, gond nélkül ment 460at, 6400esek 6420as is mind alapfeszen ment 3,2 vagy felette...a saját quadom hitvány volt, egy másik amit húztam még hitványabb, (1,3 és 1,325ös vid) de a 3,2őt mind2 vitte alapfeszen...3,6ot meg még bios 1,6 al sem volt primestabil...
szal tartom magam, hogy a kollega ereménye elég kiugró.... -
WiZARD
veterán
-
HSM
félisten
válasz
slett27
üzenetére
Nem sok kicsit a 9*400????
Nekem 1,2V-on viszi a 8*400-at, de ha már 8*425-re rakom, akkor legalább 1,3V kell neki.... És már akkor nem 100%.... Ha meg 9*400-ra rakom, akkor kb 10mp-ig megy (terhelés alatt) 1,35V-on, majd reboot....
Normál esetben ez így működik, valamiért a BIOS nem tudja visszaállítani a default értékeket. -
HSM
félisten
válasz
slett27
üzenetére
Akkor vagy mégse volt bontatlan a doboz, vagy tényleg valami IIH-d van....
Nekem egyszer volt szerencsém olyan E6750-re, ami 3200 felett képtelen volt működni... Pedig bontatlan volt.... Előtte a 6550-em alapfeszen ment FSB wallig (3325)..... Szerencsére hamar találtam embert, aki megvette majdnem annyiért, amennyiért vettem, őt nem érdekelte a tuning..... -
slett27
addikt
bim : de még milyen. Macka : viszem át Gorneck23-hoz, megnézzük mit megy a P35-DS3C-ben, vagy a Gigabyte P45-ben.
Mindkét lap ott lesz. Elvileg bontatlan volt a doboz.De a kupakon láttam egy "hűtő talp" nyomot, ez lehet hogy a gyárban tesztnél keletkezett ? 
Lapom amúgy EP35-DS3, táp Chieftec A-BA 650W. Ezzel a táppal 3730MHz-en is tudtam stabilizálni Quadot, ezért vagyok tanácstalan. 8x-val már nem is akartam próbálkozni.
-
^Boss
őstag
ugy gondolom nem off, ha beirom, hogy aki esetleg ugy gondolja, kell neki a q6600-csoda (3,6ghz @ 1,26V), es hajlando erte egy tisztes osszeget aldozni, az irjon ide [link] mert elofordulhat, hogy eladom.
-
WiZARD
veterán
-
_Lord_B_
tag
A fenti kérdésemen tul, mi az az izé ami a háttérben a loadnak megfelöen a szorzot állitgatja 6x és 9x között? Az ehhez tartozó Dynamic Energy Savert nem raktam fel, de a biosban nem tudom, hol kell letiltani (Lap: GB Ep35-ds3p). Nem idegesitő, csak furcsa

Másik, kicsit tunigos kérdés, hogy az FSB
RAM milyen arányban legyen, ez mindegy?
Mert most 5:6 arányban állnak (remélem jol fejezem ki magam)
Bus Speed: 333 MHz
Rated FSB: 1332,1 MHz
Dram Multipler 2.4
Vagy van valami ami ajánlott beállitás? -
slett27
addikt
Asszem megnyertem egy igazi antituning Q6600-ot. Nem is sejtettem (csak rémálmaiban) hogy ilyen kotla Q is van, CPU fesz : Normal, azaz load 1,246V-al kemény 2,7GHz.
Halljátok, ettől csak jobb lehet. 3,2GHz-en is BIOS 1,55V-al 3 mag hibázik. 
FPO : L806B193, VID : 1,325V
EZ EGY IIH-s PROCI ! Azt tudjátok milyen : Intel Ipari Hulladék.

-
_Lord_B_
tag
válasz
Sárpac
üzenetére
UpToDate, de minden

Elsonek felment a Net1.1 utána 2.0. Minden Frissitéssel.
C++ runtime, VB runtime, DX, Dx diag sem talál hibát. Minden rendben fut. Ha olyan videot inditok (pl DivX, XviD)ami valamit igényelne, pl Codec-et (még nem jöttem rá pontosan mit
) vagy elinditom a TV-t, Akkor a "C++ Runtime library Error, abnormal program termination". Ugy tudom kikuszobolni, hogy ffdshow megy a videokra, de aTVtunner igy is halott, indithatom virtual Dubbal, WinAmpal, saját Pinnacle softwarrel... Virust irtottam, csak Wint nem huztam még ujra 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - számlával. Frissítve: 04.25
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ami azt jelenti hogy a gépem is jobban fog hülni ebben a nagy melegben is.Tehát nem kell visszavennem kánikulában sem. 

)