Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Tim82 #117970 üzenetére

Ja, hogy ebbe is ezt a kanócos nagyszerűséget tették? El is felejtettem, csak a 2 sávra emlékeztem... :DDD :N

Nem igazán értem, mi abban az előny, hogy a gépben belül van egy nagy üres, kihasználatlan hely, miközben kívülről meg cserélhető az akku? :F A T480s rendkívül könnyen szerelhető, az akku kivétele néhány perces művelet, töltési küszöb is állítható, így nem igazán érzem problémának, hogy így oldották meg az akkuját. Úgy is írhatnám, mi az, amire ez így rosszabb, mint a néhány csavar bontása nélkül is cserélhető külső akku?

Van a Lenovo-nak saját PD-s power bankja. Én nem próbáltam, de azt feltételezem, hogy működnie illene.... :DDD Nyilván tudod, én is párszor már kimérgelődtem magam a sima töltő és dokk csatlakozó elhagyása miatt, ugyanakkor töltési minőségben még nem volt gondom a Type-C-vel. Rádugom a töltőt, tölti, pont, mint a régi töltők. A 65W gyári Lenovo, de a 60W-os HP dokk is megbízhatóan ellátja táppal évek távlatából is. Ugyanezen töltők vidáman töltik a BT fülesem, telefonom, power bankom, ami azért elég jól jött már párszor. Más téma, hogy folyamatosan rettegek, mikor töröm véletlen le az alaplapról az USB-C aljzatot, de ez a modern gépekkel jár, úgy tűnik. :DDD

"a forrasztott RAM elhullása esetén az alaplap is gyakorlatilag kuka"
    A forrasztott ram elhullani? Nem igazán szoktak a ramok nagy számban ilyet csinálni. Én sokkal jobban aggódok az integrált CPU vagy a komplex USB-C miatt. Alaplapról ledolgozott töltőcsatlakozóval nagyságrendekkel gyakrabban szoktam találkozni, mint elhullott ramokkal. Némi vigaszt az adhat, hogy két USB-C is van, nem egyből kuka a lap, ha az egyiket sikerül nullázni. :D Egyébként BGA-s szaki tuti tudja javítani, ha csak egy ramcsip szállt el. Az alaplapról ledolgozott USB-C ebből a szempontból is problémásabb javítás lehet, ha sérült a PCB is az érintett részen.

#117972 Scalpel : Ennyire nem rossz amúgy a T14 G1a, azért simán meg merem fogni egy kézzel, kb bárhol, de érződik a különbség, a T480s meg se nyikkan, ha akár a sarkán fogom meg, a képernyő nyitás is sokkal inkább egyben van... Én azt mondanám, a T480s az, ami nagyon jó merevségre, a T14 az csak rendben van. Más előnye viszont van, 40GB-ig bővíthető, nekem nagyon bejön a felfelé szóló hangszórója is, és a némileg magasabb engedélyezhető TDP is jól jön a benne lévő hatmagos Ryzennek, ha sietek. :)
    Szétszedni ne kelljen, az katasztrófa, de amúgy megbarátkoztam már vele.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés