- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
Honnan tudod, hogy nem az? Megmondanád akkor az eladó miért nem tudja feloldani neked a BIOS zárat?? Ha majd ezekre van értelmes válasz akkor mondhatod, hogy nincs meg a kétes eredet esélyes sem.
Ne légy már naiv, hogy azért nem tudja feloldani egy üzleti gépen (vagy feloldatni a HP-val) mert elfelejtette. -
szabonagyur
félisten
Nagyon el vagy tévedve. Ez általános dolog, hogy kétes helyről, BIOS zárolt gépet, garancia nélkül nem veszik normális ember. És nem viccből vannak zárva a gépek BIOS-ban, valószínűleg céges volt vagy bármi, az meg simán lehet lopott is.
Azért ez a feljelentés dolog nem ennyire egyértelműen fekete vagy fehér dolog. A vásárló is ugyanúgy hibás aki megvesz egy lopott cuccot.
-
-
Kastás gépet venni más dolog, mint legálisat. Az itteni HSZ-ek arról szóltak, hogy ha téged nem érdekelt mit veszel, akkor már ezután ne érdekeljen a garancia sem.
A privát levelezésünkben egyébként semmi lényegesről nincs szó. Érdeklődtél elitebookról, aztán pedig a probookok üzleti mibenlétét firtattad, a legutolsó üzenetdre már nem is válaszoltam. Ha hozzájárulsz, akár közzé is tehetem. Összesen 8 üzenetet váltottunk, mindegyik kb. 1 soros volt.
Nem kell megijedned, én nem foglak felnyomni az ilyen-olyan géped miatt, de bárki más megteheti
-
Lehet hogy jó volt az ára. A múltkor nekem is kínált egy csávó (asszem H. Zsigának hívták) az Ecserin egy Mercit féláron papírok nélkül. Sokáig gondolkodtam rajta (2mp) és a végén nem vettem meg. Jobb így nyugalomban a TEK nélkül aludni
VICC volt.
Ha nincs semmi baja és nagyon jó áron jutottál hozzá, ne érdekeljen a garancia. Én nem tenném ki így a nyilvánosság elé a helyedben, ha kétes eredetű a gép... (zárolt bios-szal valszeg az), mert több nyomozó ismerősöm is mozog itt rendszeresen.
Ha elromlik, ráérsz majd akkor rágni az arcod, hogy megérte-e vagy sem.
DE: egy adásvételit legalább írnotok kellett volna, enélkül nem sok esélyed van igazolni a gép eredetét.
-
spyduck
nagyúr
Gondolom hallottál a HDD katasztrófáról Thaiföldön?
Én 8560p-t rendeltem tegnap magamnak és amiatt, mert 7200rpm-es HDD-vel kértem 3 hetet kell rá várni. Sógorom gépében behalt a HDD és lassan 3 hete van a lenovo szervizben. 2012 végéig a HDD szervizelés elég döcögős lesz. -
kraftxld
félisten
-
Ulius80
tag
Leteszteltem a hdd-t,semmi probléma nincs vele!de valahogy kezd idegesíteni a dolog,elég fülbemászó a hangja,lehet hogy csere lesz vmi 40gb-osra,nekem annyi elég!A melegedésre legfeljebb veszek laptop alátét hűtőt,hátha segít valamit!Mégegyszer köszi!
bocsi,rossz helyre írtam!A címzett:Tim82 -
Tyren
aktív tag
Amúgy ahogy azon az oldalon írják, valójában csak akkor érdemes kivenni, ha nagyon melegszik a gép és az akku hőhatásnak van kitéve. A hűtős dolog, meg nyilván valami légmentesen zárható dobozban értendő. Viszont ha tényleg ennyire számít, akkor talán tényleg érdemes kipróbálni. Nekem már romlott el úgy akkum, hogy a fiókban pihent 3 hónapot. Mikor eltettem még bírt vele a gép 2-2,5 órát. Mikor kivettem, akkor már el sem indult és hiába töltöttem, vagy akármi, meheta a szemétbe.
Az én élettapasztalatom azt mondja, hogy az akksik elromlanak, akár kiveszed, akár nem. Annyit lehet tenni, hogy bekalkulálod, hogy 1,5-2 évente akksit kell venni. Szopás és nem is valami környezetkíméló, de ez van.
Ráadásul ahogy itt írják, állítólag a HP-k akksija még átlag alatti, amit az én tapasztalataim is meg tudnak erősíteni. ProBook 5310m-ben az akku 1,5 év alatt az akku kb teljesen megadta magát, talán 1-2 percet ha bír, de inkább másodpercekben mérhető. -
Tyren
aktív tag
"To store a battery for long periods of time, its charge capacity should be around 40% and it should be stored in a place as fresh and dry as possible. A fridge can be used (0ºC - 10ºC), but only if the battery stays isolated from any humidity.
One must say again that the battery's worst enemy is the heat, so leaving the laptop in the car in a hot summer day is half way to kill the battery."Forrás:
[link]Én ezt tartom irányadónak.
-
pumukli23
senior tag
Állítsd vissza a rendszert egy héttel ezelőttre. A visszaállításnál meg tudod nézni azt is, milyen programokat tettél fel, esetleg milyen nagyobb win frissítések kerültek fel, ezekből talán ki lehet találni, mi okozta a hibát. Biztos ami biztos, a személyes dokumentumaid (dokuk, asztal, letöltések stb..) mentsd le.
-
pumukli23
senior tag
-
NEMO1968
őstag
BOCSI,mellényomtam,külön kérdés lenne
Sziasztok.
Van egy HP Pavilion DV 6 1220 SH laptopom.
Újratelepítés után találtam egy komplett driver csomagot.
Nagy meglepetésemre egy ilyen is volt köztük,BIOS!!!
Ha rákattintok,elindul mint egy telepítő.
Megmondom őszintén,nem mertem a NEXT-re kattintani.
Első kérdésem az lenne,mi ez?
WINDOWS alól tudnák BIOST frissíteni?
Másodszor érdemes ezzel foglalkozni?
Mivel lesz több a BIOS,vagy milyen hibát javítottak ezzel?
Nagyon fontos,vagy hagyjam a fenébe?
Szvsz nem véletlenül tették a driverek közé.
Amúgy a gép problémamentes,szal nem akarom azt javítani,ami nem romlott el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged