Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
sss
őstag
válasz Balázs_a_laz #3850 üzenetére
Hmm.És azt honnan tudom kideríteni, h végülis melyik? Egyébként azért gyanús nekem az inverter, mert pl ha átállítom a felbontást, akkor egy pillanatra kikapcsol a monitor, és akkor a sípolás is el szokott hallgatni addig.
-
sgergi
veterán
Szisztok!
Van egy Compaq nx6110-es laptopom, és nem tudok a biosba belépni, mert jelszó védi. Eddig apámé volt, ő nem állított be jelszót, senki nem tudja azt. Elemkivétellel már próbálkoztam, elvileg azzal el kéne felejtenie a jelszót. Légyszi segítsetek.
sgergi
-
Boxer001
veterán
Hi!
Administrator password?
Ilyen nekem is volt...aztán biost frissítettem, és ott kért egy jelszót, mielőtt belefogott, adtam neki, aztán később azzal léphettem be a biosba, igaz kivenni nem tudtam, hogy ne kérje, de legalább betudtam lépni.
Semmiképp nem enged onnan tovább? Csak mert úgy rémlik, hogy én biosfriss. előtt is beléptem valahogy, pedig kérteJelenleg szervizesnél van a gépem és imádkozok érte. Csak úgy leírtam helyzetjelentésképp.
-
outsiders
aktív tag
Sziasztok most fogom bővíteni a 6715b-mben a memóriát és azt szeretném kérdezni, hogy van-e értelme 800mhz-es ramot rakni bele?
Én eddig ezt néztem [link]ugye kompatibilis vele?
Olyat is hallottam, hogy ha 4gb ot rakok bele akkor egyes alaplapoknál kicsit megkavarja a windowst és szinte hátrány a sok memória. Van ennek vmi igazságalapja? Tapasztalatok?Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
-
spyduck
nagyúr
válasz Balázs_a_laz #3850 üzenetére
Hali!
Vissza vitted már a géped? -
spyduck
nagyúr
válasz outsiders #3858 üzenetére
Sztem a 800mhz-es ramok meg a 667mhz-es ramok között különbséget nem nagyon fogsz észre venni, max az árában!
Azt remélem tudod, h a 4 giga ramot csak a Vista látja! Az XP vagy 3gigát vagy 3,5 gigát tud kezelni! Jó ramokat néztél ki de én azt nem tudom 2giga ramnál hova kell neked több egy notiba? -
spyduck
nagyúr
válasz Balázs_a_laz #3861 üzenetére
Gondoltam, de nállam tényleg a ventillátor, már nagyon kiváncsi vagyok mi fog kisülni az egészből!
A Fujitsumnak lehet olyan hangja mint a te HP-dnak, viszont az itthon lévő Dell Inspiron 6400-nak semmi hangja nincs, nagyon érdekes! -
sgergi
veterán
-
Boxer001
veterán
válasz Balázs_a_laz #3863 üzenetére
Az enyémben Hitachi van (egy kis 60 gigás, 7200-as), de az a xar amúgy is egy selejt. Hogy miért voltam türelmetlen...most nem lennék ilyen helyzetben
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Sziasztok.
A HP notikkal mennyire szokott vagy nem szokott driver probléma lenni Vista alatt?
-
ABE
őstag
válasz xcbiker #3873 üzenetére
Miért kéne bárkit is meggyőzni XP-ről vagy Vistáról? Komolyan mondom, nem értem ezt az állandó fikázást és kötözködést a Vista körül. Hihetetlen, annyiszor látom már, hogy felmerül a Vistával kapcsolatban egy kérdés, és nem válasz érkezik rá, hanem handabandázás, hogy miért nem használ az illető XP-t...
-
ABE
őstag
válasz xcbiker #3876 üzenetére
Számomra ami legfontosabb: stabil. Nincsenek érthetetlen lefagyások, lassulások, amint a rendszer felállt, máris használható, nem kell várni, hogy még ezt-azt betöltsön. Nálam leginkább ez a fontos, mert egyszerűen falra tudok mászni, ha a rendszer érthetetlen módon belassul (és úgy általánosságban sem lassabb a Vista mint az XP). Kb. ennyi röviden. Természetesen az XP-nek is vannak előnyei, ezt nem tagadom.
-
sghc_toma
senior tag
- plusz fél óra akksiidő
- gyorsabb adatmozgatás LAN-on
- kereső
- alkalmazások sokkal gyorsabban indulnak (pl. Visual Studio XP-n van, hogy 6-8 másodpercig is szarakodik, Vista-n meg katt az ikonra, és megjelenik az ablak)
- XP-n nem tudok Direct3D 10-et programoznimost így hirtelen ennyi..
in asm we trust
-
spyduck
nagyúr
Én veled vagyok! Egyszerűen rühellem a Vistát, 101 milló olyan proram nem indult el ami számomra létfontosságú! Mindent megkérdez 100x még egy rohadt telepítést is, persze biztos ki lehet szedni valahogy.....
Sok minden más rajta és nem tudom miért, na mind1 én nem ajánlom a Vistát senkinek! -
ABE
őstag
válasz spyduck #3879 üzenetére
UAC a neve annak, ami téged idegesített, könnyen kikapcsolható. Nálam eddig egyedül az NHC nem ment megfelelően, az ACPI modulja hibásan működik Vista alatt. Nálad milyen programok nem indultak el? Sok esetben csak annyi a trükk, hogy az XP SP2 kompatibilitás módot be kell jelölni (bár eddig egy program igényelte ezt nálam).
Más:
Az "Azonnali notebookos kérdések órája" topicban már leírtam a gondom, de hátha itt tud valaki választ adni. Szóval:
Valaki meg tudná mondani, hogy miféle hiba az, ha a notim képernyőjén (bal oldalon a szélétől 2 centire középmagasságban) egy kis pötty világosabb a többinél? Nem színes, nem fekete, nem fehér állandóan, csak egyszerűen világosabb. Nem találtam leírást, ennek a hibának mi a neve. Leginkább világos felületeken észrevehető a hiba, színeseken kevésbé, feketén pedig egyáltalán nem. Van erre valami házilagos módszer, hogy kijavítsam? Vagy esély arra, hogy cseréljék a kijelzőt? Nem tudom, egy business class HP-nél (nc4400) milyen előírás van a kijelző cseréjére. Ezt honnan tudhatnám meg, milyen besorolású a gépem? Némely esetekben már egy pixelhibánál cserélik a kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
XP SP2 kompatibilitás módot!
Basszus, ilyen létezik?Daemontools, alcohol120% (minden dolgom tükörfájlban volt és nem bírtam telepíteni, megézni!), Bsplayer folyamatosan hibákat küldött, kodekek, kaptam jó pár kékhalált stb...
De nekem Home Basic-om volt, ez hátrány esetleg?mod: Én válaszoltam is rá! Mekkora a natív felbontásod?
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz spyduck #3882 üzenetére
Létezik ilyen biza, ugyanúgy mint XP-nél is van kompatibilitás mód. Nálam általában a legújabb verziók vannak fent, sem Daemon, sem BSPlayer nem okozott gondot. Amiből lehet, érdemes az utolsó változatokat beszerezni, és nem lesz gond. Codec-ből egyedül ffdshow-t használom, az gond nélkül megy. Kékhalálom még régi gépemen volt, ott uTorrent egyik verziója zavarta meg a rendszert. HP-vel nem volt ilyen gond (vagy csak az SP1 hatása...). Home Basic szerintem nem lehet hátrány. Sőt, biztos, hogy nem az.
Én is válaszoltam a másik topicban. 1024x768
[ Szerkesztve ]
-
-
spyduck
nagyúr
válasz (Kolombusz) #3883 üzenetére
Innen a prohardverről kértem segítséget, h linkeljenek ben nekem egy Vistával kompatibilis Daemontools-t, feltelepítettem és olyan kékhalált kaptam, h mikor újraindult a gép már be se bírt kapcsolni a Vista, nekem meg kell a daemontools! Lehet, h már azóta van normális verzió meg régen is volt de nekem amiket linkeletek nem működött!
Amúgy meg minek használjak Vistát amikor az XP sokkal stabilabb, ismerem és jól bevált! -
xcbiker
addikt
válasz sghc_toma #3878 üzenetére
no majd ha megveszem a 2510p-met akkor elszórakozok a vistával is, hátha olyan szintre tudom butítani, hogy puritán, de jól működő legyen, és ne kössön bele minden műveletbe amit el akarok indítani.
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
sghc_toma
senior tag
válasz xcbiker #3889 üzenetére
... ne kössön bele minden műveletbe amit el akarok indítani
itt gondolom az UAC-ra gondolsz.. most végiggondoltam, mikor szokott sírni.. egyetlen progi van nálam, ami kér megerősítést, az NVidia PerfHUD.. szóval ezt a minden műveletbe beleköt dolgot pöttyet túlzásnak érzem..in asm we trust
-
xcbiker
addikt
-
sghc_toma
senior tag
válasz xcbiker #3892 üzenetére
hátha olyan szintre tudom butítani, hogy puritán, de jól működő legyen, és ne kössön bele minden műveletbe amit el akarok indítani.
ebből a mondatból azt szűrtem le, hogy szerinted alapesetben mindenbe beleköt, és Te le akarod butítani, hogy ne tegye... ezért írtam, hogy alapból sem köt bele mindenbe... ha félreértettem, sry...in asm we trust
-
AMD Power
titán
Ezekben a HP-ban (HPQ 6715s) milyen DVD író van?
-
Omni
aktív tag
válasz AMD Power #3896 üzenetére
Két ugyanolyan kiépítettségű HP nx6310 (EY503ES) között az alábbi különbségeket fedeztem fel:
- Billentyűzet szitálása más (szürkés vs fehér feliratú gombok)
- Kijelző gyártója más (fejből meg nem mondom...taiwani cégek)
- Winchester különböző (Fujitsu vagy Hitachi)
- Tápegysége más (input 240V 1.6A vs 240V 1.7A, az output azonos)A két gép között kb 1 hónap lehet. Szerintem azt raknak bele ami éppen kéznél van. (Just in Time lásd Toyota )
-
ABE
őstag
Azt nem tudja véletlenül valaki, hogy ha szervizbe akarom adni a gépet, akkor kötelező-e visszarakni az eredeti, gyári vinyót? Nem akarok megint Windows-t telepíteni csak emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Acer Aspire 1 , DDR4 , SSD , Makulátlan , 2027-ig Garanciás !
- GYŰJTŐKNEK! Lenovo Thinkpad W701 i7 820QM/8GB RAM/FX2800M
- Lenovo L14 gen 2a Ryzen 5-5650U / 16GB RAM / 256GB SSD / EU Billentyűzet / 6 hónap gyári garancia
- Garanciális Lenovo ThinkPad P1 Gen 3, Intel Core i7 10th gen, Nvidia Quadro T1000, 32 GB RAM, 512 GB
- P51 eladó, 16 GB RAM, i7 CPU, 256 GB NVMe SSD + HDD adapterrel, dokkoló + 2 töltő!! Alkuképes!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest