Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maxiri
tag
Hátt, nemtudom. A vinyót ki szabad venni garivesztés nélkül? Ha igen, akkor közük nincs az egészhez és azt csinálsz vele amit akarsz. Ha meg garivesztéssel jár, akkor meg rakd vissza az eredeti vinyót és tökmind1, hogy mi van rajta(lehetőleg semmi, de nemeredeti windows semmiképp ). Milyen gépet szeretnél visszaküldeni és miért?
-
ABE
őstag
Vinyót elvileg ki lehet szedni garancia elvesztése nélkül, bár lehet az a tiszta, ha mégis visszarakom az eredetit. Azért vinném vissza megint, mert újból elkezdett sípolni a gép, a képernyőn megjelent valami pixelhiba, és az akksi is gyanús nekem, mert nem igazán hozza az elvárt teljesítményt, EVEREST szerint a kapacitása kb. 80%-a a gyárilag megadottnak, és a feszültség értékek sem stimmelnek. Nem tudom, ez utóbbi mennyire valós hiba, mennyire lehet hinni a programnak, de mindenesetre gyanús. Amúgy egy nc4400-as gépről van szó még mindig.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Köszi, ezt mintha már néztem volna korábban, de nem adott érdemleges információt (elhasználódás 0%, talán ennyi volt a lényeg). Most nem tudom megint megnézni, mert Vista alá nincs ez a program, XP-s verziója pedig nem indul el.
A gondom az, hogy gyárilag 55Wh és 10,8V van ráírva az akksira, ha ez utóbbival elosztom az első értéket, akkor kijön az elvileg normális 5100mAh-s érték. Így elvileg 4-5 órát ki kéne bírnia a gépnek akksiról energiatakarékos módban. Ehhez képest én 3, max. 3,5 órát szoktam kihozni belőle. Az EVEREST szerint a kapacitása 46Wh, a feszültség 12,2V akkus üzemmódban (így jön ki kb. 3800mAh), tehát sehogy nem passzolnak az értékek. Ez az eltérés kb. összhangban van azzal, hogy nekem mennyivel kevesebbet bír akksiról a gépem az előzetesen megadotthoz képest.
Mivel az alaplapcsere után megint előjött akkus üzemmódban a sípolás (kb. 1 hétig volt jó), ezért gyanakszom arra, hogy a tápellátás környékén is gondjai vannak a gépnek (akku, töltő, mittudomén...).
-
guest666
aktív tag
Sziasztok !
Van nekem egy HP nx6310 noti 1,5 éves. Működés közben egyszer csak kikapcsolt, azóta nem lehet bekapcsolni. Gondolom alaplaphiba, mert a tápegység az jó.
Azt kérdezném, hogy melyik szervízt ajánljátok ? -
sulep
senior tag
Sziasztok!
Nagy segítséget szeretnék kérni. Van egy HP 530-as (celeron M 1.6GHz stb) notim amiben gyárilag 512MB memória van. Most vettem bele még egy 2GB-osat és ha beleteszem azt is akkor a ERendszerben csak 1.99Gb-ot ír ki. MIért nem 2.56-ot? Nemtudja már kezelni 2 Gb felett? Vagy mit tudok csinálni most hogy az a hiányzó gyári 512-t is felismerje?
-
sulep
senior tag
Ja igen mert pl a másik HP 7400-asom az simán 2.56GB-ot ír ki. Szóval nemértem. Légyszi segítsetek.
-
sulep
senior tag
Megnéztem a biosban 2560MB-ot ír ki (Hp 530). Úgyhogy nemértem, egyik gépnél kiírja jól a rendszerben másiknál nem.
-
ABE
őstag
válasz Balázs_a_laz #3912 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy nekem 12"-os a képernyőm, fényerő, proci teljesen levéve, és így megy általában 3-3,5 órát (WiFi-s nettel). Ja, és minden integrált cucc le van tiltva, hogy azok se fogyasszanak.
[ Szerkesztve ]
-
outsiders
aktív tag
Szia arra nem gondoltál, hogy az integrált vidikártya elveszi azt a maradék 512mb-ot?gondolom max annyit használ fel abban gépben is. megvan az a fél giga sztem csak az a csudajo gma950 lekap belöle egy "csöppet"
Ha hülyeséget mondtam volna javítsatok ki
Vagy lehet hogy az a gép csak 2gb-ot tud kezelni sztemnézd meg az adatlapján.[ Szerkesztve ]
Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
-
ABE
őstag
válasz outsiders #3914 üzenetére
A GMA950 max. 224 Mb-ot tud levenni, ha jól tudom. Alaphelyzetben pedig pár megával elporoszkál. A furcsa az, hogy BIOS-ban mutatja a gép a rendes értéket, Windows-ban pedig nem. Érdemes esetleg utánanézni a chipset pontos típusának, hogy mit írnak róla, illetve néha egy BIOS frissítés is helyre szokta rakni a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Messzilátó
csendes tag
Sziasztok!
HP 6710b-t használok és van egy-két problémám.
1. Feltettem a vista sp1-et. Azóta rendszeresen előforduló dolog, hogy akár alvó, akár hibernált állapotból nem tud felébredni teljesen normálisan. A gép maga elindul, de a monitor nem. Most rá tudtam tenni egy külső monitorra, és ott volt kép. Mit tudok ez ellen tenni?
2. Pár hónapja volt a gép szervízben az állandó venti hang miatt. Most sem igazán javult a helyzet, mert bizony most is elég gyakran bekapcsol. És ha nem is megy, akkor is van egy zúgása, ami szerintem vagy egy belső venti, vagy a winyó. Lehet ezzel valamit kezdeni?
3. Ha leszedem a vistát és xp-t teszek fel, csökkene a venti működési ideje? -
ABE
őstag
válasz Messzilátó #3917 üzenetére
1. Próbálj meg drivereket frissíteni, hátha... Vagy nézz körbe az energiagazdálkodási beállításoknál, hogy mire van beállítva a hibernálás és alvás. Nálam pl. alvás a fedél lehajtására működik, a hibernálás pedig a bekapcsoló gombra. Ezekkel érdemes megpróbálkozni.
2. Valószínűleg azt hallhatod, hogy alapjáraton megy a venti, vinyó nem nagyon lehet szerintem, annak jellegzetes hangja van, és azt inkább csak akkor lehet hallani, ha tényleg dolgozik. Milyen hangot hallasz? Kattogó, zúgó, ciripelő?
3. A venti működését a BIOS szabályozza, nem oprendszer függő tudtommal. Ha jobban le van terhelve a gép, akkor kapcsol be a hűtés. Esetleg a háttérben futó programokat csekkold le, hogy valami víruskereső, töredezettségmentesítő vagy hasonló nem fut-e véletlenül, ami megdolgoztatja a gépet. A Vista energiagazdálkodási beállításainál azt is be tudod állítani százalékosan, hogy milyen órajeleken menjen a proci. Ezzel is lehet variálni, talán segít.
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
1. Nézd meg a vga beállításainál, hogy melyik monitor az alapértelmezett. Gyanítom, hogy most a külső. Állítsd át, hogy a lapi képernyője legyen az elsődleges, ill. tiltsd le a külső monitort. Talán ez megoldja (nem biztos).
2. -
3. Nem valószínű.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Balázs_a_laz
aktív tag
Nekem 6510b-m van, és hasonló problémával küzdöttem.
Aztán megnéztem egy ismerősömét is,és kiderült hogy a morajló hang,ami a venti elcsendesülésénél halltaszik az bizony a vincseszter. Ilyen az alapzaja,magam sem mertem volna először gondolni.
A venit pedig tényleg elég sűrűn pörög fel,de csask akkor ha több alkalmazást is futatsz egyszerre.
XP nme segít semmti sem.
Esetleg biosban nézd meg,hogybe van e kapcsolva az állandó venti,ha tápegységről emgy a gép.
-
supesz
aktív tag
Hello,
A "docking station" saját MAC-el rendelkezik, vagy máshogy oldják meg?
supesz
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
Messzilátó
csendes tag
1. Legfrissebb drivereket használok. Az energiagazdálkodásnál pedig be van kapcsolva a hibrid mód. Ez okozhat gondot?
2. A hang olyan, mintha egy venti menne. De a szellőzőnél oldalt, nem érzem, hogy fújna ilyenkor levegőt. És amikor az "igazi" venti leáll, az olyan, mintha az tényleg kikapcsolt volna és nem pedig, mintha nagyon alapon menne.
3. A biosból a legújabb van fent. Az energiagazdálkodásnál már lejjebb vettem a cpu terhelést, de így is elég sokszor beindul. És ráadásul ha a gép valamiért újra kell, hogy indítsa magát, akkor a venti úgymond bekapcsol és már ki sem kapcsol. Ekkor csak az segít, ha leáálítom a gépet, várok vele pár órát, majd utána kapcsolom be ismét. Ez nem hiszem, hogy normális. -
Messzilátó
csendes tag
válasz Balázs_a_laz #3920 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy egy fujitsu winyo ilyen hangot is ki tud adni.
Akkor ezek szerint nem érdemes visszatérnem a jó öreg xp-hez.
Több alkalmazás? Vista, skype, nod32, daemon, meg az alapból adott hp-s cuccok. Ez már soknak számít?
A biosban tiltva van az állandó venti működés.
-
ABE
őstag
válasz Messzilátó #3922 üzenetére
Részemről akkor passzolom a problémát, nincs ötletem
-
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz Messzilátó #3923 üzenetére
ennél nekem csak kb 1 óránként kapcsol be, biosba megnézted a venti beállítást?
fujitsu vinyó: kb az egyetlen olyan terméke a fujitsu-nak ami kimagasló minőségű, én is meglepődtem rajta...
szerk2: nah jó,lehet kicsit többször, madj megjvaul, hakiadnak egy újabb bios-t, de az is lehet,hogy konstrukicós hiba.
most nézem, hogy renew-ban 166-ért lehet 6910p-t venni, elég jó kis konfiggal, miért nemtudtam várni egy hónapot a gépvásárlással????
[ Szerkesztve ]
-
Messzilátó
csendes tag
És még egy probléma: nemrég beszélgettetek az akksikról. Kíváncsiságból én is megnéztem az enyémet, hogy mi újság. Elhűlve tapasztaltam, hogy az everest szerint a kapacitása 29041mWh, feszültsége pedig 12555 mV. Az akksin lévő felirat pedig 55Wh. Akksiról pedig kb 2 órát bír ki. Kell ezzel foglalkozni, vagy ez is "belefér"?
-
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz Messzilátó #3926 üzenetére
a két óra már írtó kevés...
és szerintem az everest akksi méréseével neme kell foglalkozni.
-
ABE
őstag
válasz Balázs_a_laz #3927 üzenetére
Próbaképpen megkértem cimbit, hogy a régi notimon végezze el az EVEREST-es akksi mérést. Érdekes módon ott minden érték összhangban volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva...
Tehát ott: 65Wh, 15V, és ebből megvan a gyárilag megadott 4400mAh (illetve 4333 jött ki egész pontosan). Ez véletlen lenne?
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Balázs_a_laz #3929 üzenetére
Toshiba L30, nem hiszem, hogy külön támogatása lenne. Az a nevetséges, hogy az egy 15,4"-os gép, és amikor a 4400mAh-s (utángyártott) akksija új volt, akkor bírt 2 óra 45 percet intenzív netezéssel, pedig Celeron M volt benne. Ehhez képest a HP akksija 5100mAh-s, csak 12"-os a képernyője, és le lehet venni az órajelet. Na ezért nem stimmel nekem, hogy csak 3-3,5 órát bír a gépem.
-
outsiders
aktív tag
válasz Balázs_a_laz #3931 üzenetére
nekem 6715b-m van és az everest hozza a gyári értékeket:
Tervezett kapacitás 51613 mWh
Feszültség 12517 mVA gépem augusztusi sztem azert nem általános ez az akksihiba nem
Bír nettel 3ésfél órát. Lehet h csökken a hp színvonala?
Az én szériámnak még nem voltak ilyen betegségei, akksi jo hűtés enyémen is megy de megszoktam sípolás sincs.Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
-
ABE
őstag
válasz outsiders #3932 üzenetére
Az akksi hátoldalán ezek az adatok vannak megadva, amit az EVEREST is kiír?
Balázs_a_laz
Ami egyébként még motoszkál bennem, hogy nem lehet véletlen a cserélt alaplapom meghibásodása is... Valami szerintem tönkrevágja állandóan. Na meg honnan a fenéből szedték az nc4400-ra, hogy 5 órát is elmegy?
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Balázs_a_laz #3935 üzenetére
Akksidra nincs ráírva feszültségérték? Gondolom ettől is függ az akksi üzemideje, bár nem értek az elektronikai dolgokhoz, csak próbálok ötletelni... Nálam elvileg 10,8V kellene legyen, EVEREST szerint az aktuális 12,2V, a 46Wh pedig alaposan elmarad a megadott 55Wh-tól.
-
ABE
őstag
válasz Balázs_a_laz #3937 üzenetére
Akksimra egészen pontosan 46138mWh-t ír az EVEREST, hátoldalon nincs semmiféle sérülés. HP oldalán csak egyféle elsődleges akksit, egy 52Wh-st találtam (6 cellás). Az akksim gyártási ideje 2006.10. hó. Ennyi idő alatt elképzelhető kapacitásvesztés vagy károsodás, ha csak tárolják valahol használat nélkül? Ami elgondolkodtatott (lehet hülyeség): van benne 6 (gondolom egyforma) cella. Ha egyenlően oszlik meg a kapacitás, akkor egy cellára jut 55000Wh / 6 = 9166,7Wh. Ha feltételezem, hogy egy cella elhalt, akkor 5 cellára kijön, hogy 5 x 9166,7Wh = 45833,5Wh. Ez majdnem tökéletesen megegyezik a program által írt értékkel (mondhajtuk, hogy hibahatáron belül van a számítás és a mért érték)! Ilyesmi elképzelhető, hogy ez legyen a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Balázs_a_laz #3939 üzenetére
Úgyis megy ez a szakadék szervizbe hamarosan, de most már 3 hibát is fel tudok sorolni.
-
Zantax
csendes tag
Hy egy apró kérdésem lenne...nvidia 8400 Go vga drivert xphez merre találok? pavilion 6520eo-m van..és dosal adták..felbabráltam rá az xp-t és a hálókártya drivert..de ez kifogott rajtam nem is kicsit..most akkor kénytelen vagyok vistát használni?
-
Omni
aktív tag
Ez az érték szerintem teljesen normális (sőt korához képest még jó is), ugyanis az akksi öregszik. Az 52000mWh a névleges érték, tehát amikor legyártják, ezt az értéket teljesítenie kell.
Az akkud már 1.5 éves, ha használod, ha nem, akkor is öregszik. Figyeld meg, hogy az idő mulásával az Everest is egyre kisebb értéket ad meg... (legalábbis nálam )
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Az akksim mindössze 2 hónapja van használatban, és 0%-os elhasználtságot jelez a program. Az a baj, hogy az EVEREST által kiírt tervezett (újként névleges) érték is jóval kisebb, mint amit gyárilag megadtak (nagyjából 83%-a). A kicsikarható maximális üzemidő is eléggé elmarad azoktól az értékektől, amikkel eddig találkoztam az nc4400-ról olvasva. Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy elhasználódik az akku, nem ez az első notim.
Este csinálok egy olyan tesztet, hogy az összes letiltható részegységet kikapcsolom, és úgy megnézem az üzemidőt. Nincs kétségem afelől, hogy így is el fog maradni a neten olvasható 5-5,5 órás időtől.
[ Szerkesztve ]
-
tothm
őstag
HP 530-as szériáu gépekről mi a véleményetek?
-
ABE
őstag
válasz Balázs_a_laz #3945 üzenetére
No, az érdekesség kedvéért én is elkészítettem az akksi tesztet a következő beállításokkal: BIOS-ban amit csak lehet, mindent letiltottam (USB, BT, WLAN, infra, stb…), egyedül a hálózati kártya maradt bekapcsolva, de még a dupla magot sem engedélyeztem. Proci és fényerő minimumra véve, Vista Aero kikapcsolva, hangkártya eszközkezelőben letiltva, háttérben semmi teljesítményzabáló program nem fut. Max. terhelése a gépnek, amit a teszt alatt kapott: két explorer és egy MSN ablak, illetve egy dokumentum nyitva, s néha még a képernyő is lekapcsolt, ha magára hagytam (venti nem is nagyon kapcsolt be). Így 50%-ig merítettem le (tapasztalatom alapján az már pontos eredményt ad, ha megszorzom kettővel), az eredmény: 1 óra 54 perc. Tehát az elérhető (jószívű leszek, felfelé kerekítek) 4 óra továbbra is elmarad a neten olvasható, illetve a HP által megadott 5-5,5 órás maximális üzemidőtől. Pedig ennél tovább már nem lehet javítani az energiatakarékosságot... Mielőtt bárki a Vistára kenné: nem, XP alatt sem születtek korábban jobb eredmények, a rekord ott 3 óra 40 perc volt (WLAN, USB, dupla mag bekapcsolva, minden más letiltva.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Bontatlan Acer Nitro 17 - RTX 4050 17" IPS 165 HZ
- GYŰJTŐKNEK! Lenovo Thinkpad W701 i7 820QM/8GB RAM/FX2800M
- Lenovo L14 gen 2a Ryzen 5-5650U / 16GB RAM / 256GB SSD / EU Billentyűzet / 6 hónap gyári garancia
- Garanciális Lenovo ThinkPad P1 Gen 3, Intel Core i7 10th gen, Nvidia Quadro T1000, 32 GB RAM, 512 GB
- P51 eladó, 16 GB RAM, i7 CPU, 256 GB NVMe SSD + HDD adapterrel, dokkoló + 2 töltő!! Alkuképes!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest