- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
-
Drizzt01
őstag
Egy kicsit próbálkoztam , de a csövezés nem lett az igazi . Nem annyira szépen lehet hajlítani a plexi csövet .
-
GeriCool
aktív tag
Én annak idején ezt találtam. Próbáltam itthoni cérnával de az nagyon vékony volt. Lehet ha találok majd vastagabbat, akkor jó lehet. De még nem volt időm. Mindenkink jó próbálkozást [link]
-
Drizzt01
őstag
Erre tippeltem én is , csak nem voltam biztos .
-
BL@CK
tag
válasz
TESCO-Zsömle #41080 üzenetére
Szerintem ő arra gondolt, hogy mivel fogják így össze. Ezt énis szeretném megtudni. Egyből megcsinálnám magamnakis
Remélem van itt valaki okos aki tudja hogyan készül
-
Drizzt01
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #41080 üzenetére
-
Rypejakten
addikt
szerintetek erdemes toronyhazakkal szorakozni atalakitas teren, vagy abszolute nem erik meg a rajuk forditott penzt? also hangon egy atalakitas ugy 8-10k-ra jonne ki, plusz melle a haz 3k, es ott vagyok, hogy tudok venni egy jobb also tapos hazat is.
koszi! -
imibogyo
veterán
válasz
>Deego.. #41073 üzenetére
Na ez a vicces része a dolognak, ugyanis úgy 3 mm-el kijjebb van az oldallap vonalától.
A mod során majd leveszem a Mugen "kupakjait" és akkor fel lehet rá tenni az oldallapot reményeim szerint. Hogy hátra befér-e egy 12-es venti azt nem tudom, most nincs kéznél egy szabad 12-es, hogy odapróbáljam, minden pótcuccom vidéken van a kicsi lakás miatt.
Oldalról valami ilyesmi a Mugen 2.
(#41074) ZeroDK: áááá nem annyira, van ahova akár még az ujjam is befér.
Vicces volt, hogy első körben, vagy 5 percet tornáztam az alaplappal mert sehogy sem fért be a helyére, annyira passzentos. Majd normális géppel megpróbálom lefényképezni, mennyire kevés a mozgástér.
-
imibogyo
veterán
válasz
lowzor #41053 üzenetére
Én is kíváncsi leszek, hogy majd mi sül ki a gépemből. Sajnos mostanában elég sokat kell hurcolnom a gépet, ezért váltottam egy ilyen "mini" házra, mert a Stackerrel meg lehet szakadni. Persze most sokan mondhatnák, hogy erre való egy laptop, de azt meg én nem engedhetem meg magamnak, hogy két "normális" gépem legyen, mert nekem laptopból is erős kellene (ArchiCAD, egyéb 3d és renderelés). Szóval inkább a "nagy gépet" miniatürizálom, amennyire lehet. Most adtam el a TX 850-et, és vettem helyette egy BQ SP E9 550W-osat és ez már moduláris. Igazából még a TX kábeleit is el tudtam volna rendezni a házban, mert elől "rengeteg" hely van, de azért így kényelmesebb.
>Deego..: hát én is kíváncsi voltam ezért nem is bírtam ki, hogy ne költözzek át. Persze csak úgy roham-futtában. Hétvégén ha lesz egy kis időm pihenni, akkor véglegesítem és a merevlemezt is áthelyezem.
Eredetileg egy Antec NSK3480-at szerettem volna, de az most kereten kívül van. Így megbékéltem a Core 1000 hiányosságaival és nagyságával, mert az Antec az még ennél is kisebb lett volna. Az volt a cél, de ez fért bele.
Majd ha lesz időm az államvizsga után, akkor ez a ház is meg fog rövidülni, úgy 10 centiméterrel, de ez még a jövő zenéje. Ha sikerül elérnem a célom itt úgyis közzé teszem és készül ebből is egy logout cikk.
Sajnos csak most tudatosult bennem, hogy a fényképezőm vidéken van, tehát normális fotókat majd csak a hétvégén tudok lőni. Addig csak szemléltetésnek itt van pár telefonos kép.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy bemutassam a jelenlegi ("végleges") állapotot.. Ma érkezett meg az új hűtés egy Thermalright Macho rev A (BW) személyében, valamint a Skythe Kaze Pro Ventillátor vezérlő.. Igyekeztem tartani a fekete-fehér stílust.
Ezzel most úgy érzem, hogy sikerült feltennem az i-re a pontot.. Most már talán jut nőkre is egy kis pénz
Üdv
-
tDr1v3r
veterán
válasz
zolee5016 #41056 üzenetére
Az 570 a srác másik gépében van.
-
zolee5016
őstag
Jól néz ki...kicsi szép gép (nekem gyanús,hogy az a videokari nem Evga 570
)
-
>Deego..
senior tag
válasz
imibogyo #41052 üzenetére
FD Core 1000 én is szerettem volna venni, de a hátsó 9 cm venti hely nem bejövős és a tálcától való magassága sem megfelelő a Triglavnak.
Am egészen tetszetős, számomra a a legjobb minimális ház lenne és az ára sem vészes.
Az a baj a hasonlót nem nagyon találok mATX méretben. Lenni lenne de azok nem nőttek a szívemhez és a pénztárcámhoz.Am én is kíváncsi vagyok a költözésre és a kábelmenedzsmentre.
-
imibogyo
veterán
válasz
lowzor #41051 üzenetére
Így van, már most sokkal jobb az összkép (de hol a VGA?). Még a ventik kábelével tudnál trükközni (Y-elosztó például), kábelkötegelővel összefoghatnád a táp kábeleit, valamint az alaplapi tálca mögé vezetett kábelek közül egy-kettő kikandikál, azokat még visszatömködhetnéd.
De ha már ekkora a pofikám: ma veszem át az FD Core 1000-es házamat, amibe átköltözöm a Stackerből. Na ott is lesznek érdekes pillanatok, főleg a Mugen 2-vel.
Majd jönnek képek, hogy mit sikerült kihoznom belőle. De sajnos ma és holnap is vizsgázom, szóval talán olyan vasárnap magasságában lesznek képek, vagy csak jövő héten.
-
kovsol
titán
válasz
Rypejakten #41049 üzenetére
Nekem az összes világítás a gépemben az alaplapi kék led
Amúgy is teljesen zárt a házam.
Korábbi gépem fényárban úszott mondjuk. Kék ledes fény és a vízhűtésben uv aktív folyadék.
Az újban erről lemondtam, mert éjjel zavart a fény. -
KAMELOT
titán
Tudod az a gond, hogy kevés ilyen ház van és ami van az mind drága vagy éppenséggel nem jól néz ki. Mondjuk én sem értem mi kerül 5 plé darabon 480euroba!?! De azt tudom, hogy a marketing abból 380euro.
Többieknek.....Így a HC-hez visszatérve.... Cshavez kolléga Bipolar háza sem taliga!
(#41045) radi8tor1: Összeköti gyorskötegelővel! Meg ez is durva!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gyuribácsi88 #41044 üzenetére
Asztalos a lelkem, azért egy cable management ráférne az asztalra.
-
-
lowzor
veterán
Na több órás meló és szenvedés árán sikerült eltüntetnem a táp elől a kábeleket
Így már sokkal szebb. Majd holnap lövök róla képet.
-
imibogyo
veterán
válasz
omikron23 #41020 üzenetére
Nem is csak az oldallap mögötti kábelezésről van szó, az előtt is sok mindent meg lehet oldani, direkt azért linkeltem a menedzsment nélküli házaim közül. Az eredeti hozzászólásban lévő gépben bőven van optimalizációra lehetőség az alaplapi tálca előtt is, ami ugye a lényeg lenne, legalábbis elvileg. Nem az a cél, hogy minden kábel hátul legyen, hanem az, hogy esztétikus legyen az összkép. És abban a gépben bőven van lehetőség még rendezgetésre.
És mint mondtam szinte az összes gépemben a fixkábeles 850-es TX volt, azon aztán van bőven kábel mégis egy elfogadható szintig mindig el tudtam rendezni a kábeleket. És itt nem teljes éltüntetésről van szó, ő sem abban kért segítséget. Ha már csak kábelkötegelőkkel összefogná a kábeleket máris sokkal esztétikusabb lenne.
Nekem is volt hatalmas házam, van normális házam és volt a már linkelt kicsi házam is, mégis mindegyikben el tudtam rendezni a 850-es táp kábeleit. Mondjuk a Stacker volt ennél sokkal rendezettebb állapotban is, ez a kép pont a táp eladásakor készült, ezért van már megbontva rendezett képet pedig nem találok.
Na meg aztán amelyik házban nincs kábelmenedzsment, abba csinálni kell.
De ez nem verseny szerintem. Minden házban el lehet valamennyire rendezni a kábeleket és szerintem csak arra kell törekedni, hogy a lehetőségekhez képest el is legyen rendezve. A többi nem számít.
-
törölt tag
Na ez elrendezett
[link] -
lowzor
veterán
A szellőzésre ez negatív hatással van, hogy ott az a kábelrengeteg?
-
Engineer086
Modder
Kis ház- nagy kábelkorbács esetén kicsi az esély, hogy szépen elrendezzük a kábeleket. Vagy csinál az ember egy takarólemezt, vagy méretre vágja a kábeleket. A ház méreteihez igazodó tápegység beszerzéséről már nem is beszélek
-
zolee5016
őstag
Hehe jókat mulatok..de szentigaz...a Strike x-em hátoldalára én is telitalppal nyomva-tolva raktam fel az oldalát
Főtopic-mellékág.Hogy is néznek ki gépeink ...a hátoldal felől...kevesen lennének akiknek ott is faxán nézne ki....
-
omikron23
senior tag
válasz
imibogyo #41013 üzenetére
Nem kell vitatkozni...
Nekem kicsit nagyobb házam van, de ha a tápomhoz kapott összes vezetéket rádugnám, nagy lenne a káosz. Nincs az az oldallap mögötti hely, ami benyeli egy 750, vagy annál nagyobb táp összes kábelét...
(Persze tuti van rá példa hogy mégis, de azok nem hétköznapi kuckók... )
-
-
imibogyo
veterán
Ok, a Chieftek az nagyobb, de a fehér 2x akkora? Nézd meg jobban. A mATX lapom faltól falig ér benne. Ez az egyik legkisebb házam, még egy CM 692II is hatalmasnak tűnik mellette.
Egyébként sem a nagyság a mérvadó, hanem hogy hova tudod dugni a kábeleket. Ha van az alaplapi tálca mögött hely, akkor kis házban is tök szép lehet a kábelezés, ha nincs, akkor egy hatalmas házban is ronda lesz a kábelezés. Az ő esetében pont az utóbbi áll fenn. Hiába lenne helye, még sincs elrendezve szépen.
-
imibogyo
veterán
válasz
omikron23 #41011 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, persze nem lehet olyan szép eredményt elérni, mint egy modulárissal, de azért szépen el lehet vezetni, csak türelem kell hozzá. Itt egy TX850-es van a házban, nuku kábelmenedzsment:
Ez is az, bár itt fenn van az oldallap, azért látszik, hogy nem sok minden takarja az alaplapot, pedig nincs az alaplapi tálca mögött hely:
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
TESCO-Zsömle #41007 üzenetére
Gondolom, hogy ezt nem nézegetik hátulról..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hoppá...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia