- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
imibogyo #72013 üzenetére
Elsőre nekem is az volt az ötletem, hogy a NUC tetejébe applikálok egy extra ventit, de mikor levettem a fedelét realizáltam, hogy egyszerűen nincs benne hozzá hely. Ez a vékonyabb (slim) kialakítású modell, ami nekem van, talán 5 cm magas eredetileg. A tetejére ráültetni meg nem akartam, mert az meg ronda.
Nekem is van még 2 gépem ezen kívül. Van egy, amin néha játszogatok (bár ez már egyre ritkább), ezt akarom majd valamelyik O11 verzióba átköltöztetni idővel, és van egy RPi4, amin Volumio fut. Ez utóbbi és a HTPC van egy Rotel erősítőre kötve. Egyébként a Pi is egy moddolt alumínium házban van, épp csak langyos, ha 0-24-ben megy, akkor is.
"Fekete ragszalag"... 😄 Nyehhh... Nem akarok olyat. Valami színezett lencse kéne elé, mert látni akarom, hogy villog, de csak szolidan, hogy a sötétben ne legyen zavaró. Sajnos a belül lévő LED-ek mindegyike "szúrófényű", a kék is, meg a sárga is, ezért kellett valami elé. -
niof
veterán
válasz
imibogyo #72008 üzenetére
Zseniális kis házikó.
A NUC-om gen.12-es i5-el van szerelve. Azért ez kellett, mert ebben már Iris Xe GPU van, így támogatja a HDR-t HDMI 2.1-en keresztül. Ezzel gond nélkül megy a 60 frame-re való interpolálás on the fly. Viszont a gyári hűtése egy vicc, nem is értem, az Intel ezt hogy gondolta. Hangos is, és lazán elérte a 100C környékét. Így a gyári háznak és hűtésnek mennie kellett. Az Akasa gyárt a NUC-okhoz való ilyen-olyan házakat, így választottam egyet, és lett a Maxwell.
Viszont az átépítés után derült ki, hogy ezzel is vannak bajok. Egy teljesen zárt alumínium dobozt kapsz ugyanis, aminek a belsejét fűti a proci és az SSD, hiába a hőcső és a nagy bordák oldalt, a belseje egy kazán. Nem melegedett annyira fel, mint az Intel megoldása, de távol állt a megfelelőtől. Ezért először lyukakat fúrtam az aljára és a tetejére, hogy megmozduljon a belül keletkező forró levegő. Nyertem vele 5-6 fokot, ami azért még kevés volt. Nyáron, a 28-29 fokos szobában még mindig 80C környékére volt hajlamos melegedni. Ezért fogtam, és egyszerűen eltávolítottam a doboz alját, így az alaplapot a hőcsövek tartják, de az olyan pehely könnyű, hogy nem okoz gondot, illetve a tetejét megemeltem alaplap távtartókkal, kb. 5-6mm-el. Így szabadon áramlik a hő ki a tető alól, és a legmelegebb napokon sem érte el a 70 fokot. Sima netezgetés közben meg inkább 52-55, teljesen passzívan. Most, hogy hűvösebb van, filmezés közben jellemzően 62-63 fokos, YouTube videók nézése közben pedig 50 körül valahol. Üresjáratban pedig 40 körül beáll.
A sárga ragszalag a ledek fényét tompítja, erre majd még kell találnom valami elegánsabb megoldást... -
mancer7151
tag
válasz
imibogyo #71582 üzenetére
Tetőtérben simán, én 30ban alszom egész évben. Ablakot hiába nyitod, falak melegek visszatolják. A lambériás tetőrész meg nem szigetel. Volt 33 is éjjel. Izzadsz és próbálsz aludni, 38ban meg kint meló
Hazaértem fél8, ma felhívtak nézzek már meg xboxot mert az új smarttv-vel nem megy. Kiderült xboxon hdmi-in ment a tvre nem az out. De az ember albérlőjének rokona pont klímás, lehet lesz klímám. Jókor jó helyen.
-
válasz
imibogyo #70824 üzenetére
Emlékszem erre a képre, már korábban is nagyon tetszett.
Nálam az előszobában, a villanyóra (és a gázcsonk) melletti 50x100-as sarok jöhet szóba, de az nincs leválasztva ajtóval... valami függönykarnist gondoltam oda, mögé mehetne pl. egy hasonló fehér állvány, rajta mindennel is, csak a munkalapot kellene külön, jobban rögzítenem, mert menne azon a satu, a kalapácsolás, stb.
Szerencsére sikerült akciósan vennem egy pár összecsukható fém Parside bakot, a nagyobb munkálatok folyhatnak azokon. -
N_A_S
veterán
válasz
imibogyo #68943 üzenetére
Milyen TV-t vegyek? - PROHARDVER! Hozzászólások
Ami igazán jó és Gaming, meg OLED is az pedig LG lesz. Ami nagyon jó TV jelen pillanatban játékra (ár / érték arányba) az a TCL C728 -as szériája, pl 55C728, ez viszont QLED, de fele annyiba is kerül mint egy LG OLED.
-
Atmil
aktív tag
válasz
imibogyo #65655 üzenetére
"Már linkeltem pár nappal ezelőtt... i7-2700k simán ment passzívan húzva is, valamint egy AMD 1060T és egy GTX580 páros is (igaz vízhűtéssel, de a passzívság, az passzívság...)."
Hogy lehet passzív ha megy a pumpa?
A passzív nem arról szól, hogy nincs semmilyen forgó, zajt keltő alkatrész? -
válasz
imibogyo #65625 üzenetére
Passziv gep komolyabb jatekra alkalmatlan. En mar azon is gondolkodtam regebben, hogy atfurom a falat a gep mogott es atvezetek rajta 2 csovet , igy a masik szobaba (kamra) kerulne a radi +ventik +pumpa . A gep meg mehetne a szobaban hangtalanul. De azota megoldottam mashogy ami szamomra praktikusabb es esztetikusabb mint a falfuras.
-
ULPIUS
őstag
válasz
imibogyo #65201 üzenetére
Kifogás? Ez tény. A nyaralóban biztos akadt volna céleszköz (sejtem is hol lehet a pici óra szerelő készlet
) de itt a lakásban viszont eszem ágában sincs mindenféle lomot, meg apróságot tárolni.
Kötelező lenne minden férfinak fullos műhely, bárhol is él? Alapvetően nem a csavarhúzó hiányáról szólt a HSZ, az csak plusz pech volt.
Szép a műhelyed de nekem pl. nincs szükségem ilyesmire, mert nem ezzel foglalkozom és mekkmester se vagyok, kb 2005 óta magam rakom össze a gépeimet (igen, fiatal vagyok még) de soha nem akadtam el még ilyesmi miatt, ennyi. -
ULPIUS
őstag
válasz
imibogyo #65194 üzenetére
Amit vettem is túl "dagi" volt, nem volt elég hegyes, szerencsére mondták a boltban, h visszavihetem ha nem jó hozzá. Végül a legkisebb sajáttal, jól rányomva ki tudtam csavarni őket, mert ez hegyesebb húzó.
Itt Bp-en a lakásban valóban nincs sok szerszám de nem is szenvedtem még hiányt semmiben, torx-ból pl kb az összes létező méret van. A nyaralóban van mindenféle de ahogy írták, azért álljon már meg a menet, egy vatta új lapról beszélünk, nem fogom elkezdeni szétvagdosni meg csiszolni, előbb viszem vissza, ma vettem.
Na de megoldottam az a lényeg. Majd töltök fel képeket ha kész a napokban, végre sikerült összehozni egy mini itx-et, amit már 2016ban meg akartam csinálni. -
válasz
imibogyo #62009 üzenetére
Egyedül a billentyűzet árulkodik arról, hogy mekkora cuccok ezek, egyébként nem tűnne fel a Csifi Dragon és a 32"-os kijelző mérete...
Grats hozzá, igényesen el van rendezve a munkaállomás!Nekem az ITX nyűgjeiből kezd elegem lenni, valami nagyobbat nézegetek mostanság (vagy legalábbis olyan ITX házat, amibe mATX lap is befér), de tartok tőle, hogy már nem tudnám megszokni a nagyobb méretet.
SST-TJ08E, SST-ML03B, PC-Q11, Cooltek C2, Satellite Plus, stb., ilyesmiken gondolkodom mostanság, bár nálam az i3 a minimum.GTX750Ti-nek nincsenek már driveres nyűgjei?
-
pomo-sapiens
csendes tag
válasz
imibogyo #61712 üzenetére
Egyáltalán nem szőrszálhasogatás.Én is gondolkodtam a narancs színű alaplapban.De így is ahhoz képest ami összegből indultam,majdnem a duplája lett a gép.Mert mindig,mindentől találtam kicsit jobbat,kicsit drágábban
Még így is indulásnak csak egy 8 gigás memória van,majd azt tervezek még egyet.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
imibogyo #61045 üzenetére
próbáltam megkeresni, hol olvastam, de nem találom. egy olyan írásban volt, amiben a vízszintes/függőleges HDD beszerelést taglalták, hogy teljesen mindegy, milyen állásban van, amíg megfelelően van rögzítve. nem garantált, hogy lesz bármi baja, de növeli a kockázatot, az asztali HDD-k nem jól tűrik, ha működés közben elmozdulnak.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
imibogyo #60971 üzenetére
valami szokatlant szerettem volna, és élőben nagyon jól néz ki, ahogy a fény visszaverődik a ház fehér fényezéséről. persze megértem, ha valakinek nem annyira jön be a lila, de szerencsére RGB, úgyhogy ha éppen máshoz van kedvem, akkor elég egyszerű változtatni. az enyhén kékes fehérekkel is nagyon jól néz ki, a fehér házzal sok minden jól mutat.
amúgy köszi, kb. egy év volt, mire megcsináltam ilyenre a gépet, az eredeti felállásból csak a tápegység és egy RAM modul maradt meg, ez már a második ház, amiben van, az eredeti Phanteks P400-at cseréltem, mert nem volt fehér a belseje és a sok fekete alkatrésszel nem adta ki vizuálisan.
-
Ispy
nagyúr
-
-
spanglee001
addikt
válasz
imibogyo #60128 üzenetére
akkor legyen kis topik on
itt egy méter cső volt ott az utolsó 1 méter cső volt így 3 fajta csőből jött össze hirtelen a rendszer, majd cserélve lesz fehérre az egész, és még jön egy belső usb hub elosztó aztán majd a kábeleken is rendezek kicsit
plusz elől ki lesz cserélve fekete/matricázott plexire az 5.25 ös takarólemez és még talán felköltözik az oldalára a mora is.
[link]
[link]
[link]
[link]
kicsit nagyobb mint az elődjeés igen vileda mosogató szivacs a rezgéscsillapító a pumpánál és szintkülönbség csökkentő az áramlásmérőnél
-
törölt tag
válasz
imibogyo #59851 üzenetére
>De neki az...
Akkor kezdhetné a monitorcsere helyett avval, hogy kifugáztatja a padlót. Azóta láttam a gépet is, az egész akkora egy retkes, ebolás fosgombóc méregdrága hitek komponensekből, mint a környezet, amiben van. Szerintem ennek sokkal inkább a "Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!" topikban lenne a helye
-
válasz
imibogyo #59847 üzenetére
En soha nem jatszanek TVn , brutalis inputlag , es nincs 144hz amivel kb tokon is loheted magad egy CSGO ban.
144hzes monitorbol meg jelenleg 34" a legnagyobb . Nem mintha nekunk atlagembernek megfizetheto lenne
tv vs monitor meg 120hzes tv vel sem
masik video -
spanglee001
addikt
válasz
imibogyo #59778 üzenetére
többségünk a panelba nem tart fűrészgépet, mert szomszédok nem szeretik
de valóban nem nehéz legyártani fából, de most is az van nekem és nem illik a képbe. amit linkeltem az eléggé gamernek néz ki, hogy díszítse az asztalom
, remélem nem valami könnyen törő cucc lesz, csak meg bírja a fejhallgatót
-
maniacc93
tag
válasz
imibogyo #59718 üzenetére
Ilyen egerem volt regen, nagyon szerettem.
Meg a cs 1.6-ot uztem vele sok-sok even at! Koszi a nosztalgiat
Igertem kepeket korabban, jelenleg itt tartok de meg nincs kesz. Meg sok mindenre varok, hogy megerkezzen, de addig is itt van par kep. Rengeteg kep van, az egesz szoba felujitasarol, de ahhoz uj blogok kene irni. Majd ha kesz lesz lehet felrakom az osszes kepet egy blogba.
Atfestettem a billentyuzetet meg az egeret is, igy vegre passzol a tobbi cuccomhoz.
Egyenlore ennyi eleg, majd ha ha minden kesz lesz akkor jelentkezek.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Levwi
aktív tag
válasz
imibogyo #59718 üzenetére
Engem biztos útál a wp amiért leváltottam androidra, és most így áll bosszút, hogy szivat.
Szerk: Még tegnap este fel akartam tölteni, de nem akarta most nyomkodtam egy párszor semmi majd észrevettem, hogy a tárhelyemen több a foglalt terület. A kis kedves tegnap este óta csak képes volt feltölteni ezt a 3 képet.
-
Levwi
aktív tag
-
lacus83
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest