Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbanjozsi
senior tag
A mai haladás:
Mivel a 2mm-es alulemezben nemigen volt tartós az M3-as menet, így kénytelen voltam egy anyát ragasztani plussz rögzítés gyanánt: kép
Ma meghozta a postás a harmadik ventit, így teljes az összhang: kép
Kábelrejtőtálca rögzítve, a tálcánál szegecselve, a vázhoz csavarozva: kép1, kép2Mivel kifogytam az anyagból, így az idénre ennyi. Folyt januárban.......
Az összes kép.[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz urbanjozsi #18301 üzenetére
Naja, nekem is egy ilyesmi lemezt kéne beraknom az ATCS-be, csak még nem tudom hol hajlítsam meg.
Amúgy most van több, mint 1 hét elmélkedési időm, hogy tudjam nézegetni ATCS belsejét, mivel üresen áll még egy ideig alkatrészcsere miatt.
[ Szerkesztve ]
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Gerisz
addikt
válasz Cthulhu Dawn #18302 üzenetére
Adok ötletet az átalakításhoz. [link]
Már én sem bírom sokáig tartani magam, hogy megvegyem azt a házat és darabokra szabdaljam.Szoktatok linkelni egy külföldi oldalt ahonnan csatlakozókat meg szerszámokat lehet venni és elhozzák hazánkba. Linkelje be valaki legyen szíves melyik az.
[ Szerkesztve ]
-
zuchy
őstag
válasz Cthulhu Dawn #18302 üzenetére
Én amit tervezek CM690-be, az is ilyen eltakaró lesz. Csak én eleve nem hajlítottat tervezek berakni, hanem két részest. Keresztben lesz egy rúd, az fogja majd tartani a lemezeket. A másik felüket pedig a ház alja, és oldala. Azért kell ilyen, mert akarok bele egy 14-s, vagy 12-s ventit lentre. Felül a lemez meg szépen ki lenne vágva, és méhsejtmintás ráccal lenne takarva. Csak még a mintát nem tudom. Persze a táptól a venti el lesz majd szigetelve, hogy ne szökjön a levegő, és csak fefelé menjen át a lukon.
Ez a fajta megoldás több, munka, de nem kell hajítani, és a teteje leszerelhető.Mindenki: Alumíniumot lehet festeni? Mármint úgyanúgy néz ki rajta a festék, mint egy acéllemezen? Nem pattan le róla könnyen??
PC-STYLE.hu
-
--Jasix--
csendes tag
Hali! Megkérdezhetem milyen házat moddolsz át? Am grat, nagyon jól halad
-
urbanjozsi
senior tag
-
Gerisz
addikt
Honnan szedek olyan csatit ami PCI-e 6-6-os vagy 6-6+2-es. a lényeg, hogy ne legyen egybe hanem a +2 külön mert az nem kellene.
-
Tikakukac
titán
Még nemtudom, sikerült szerezni 500W-os FSP Everestet végre azt széltében hosszában beharisnyázom, meg összesen 14 ventit kell, mondjuk ebből 5 már kész van meg a pumpa ami szintén. Ha marad azt úgy is feldobom majd apróra
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Nem ám Hátul 3 darab 92milis, elöl 1 darab 12-es a meghajtóknál (valahogy majd) lennt 2 darab 14-es a tripla radin 3 darab 12-es a külső radin pedig 4 vagy 5 darab 92-es. Szóval mondhatjuk hogy lesz ami pörögjön
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
urdongo
tag
Hali segítsen akinek van már tapasztalata a szegecsek eltávolításában!! (nekem a Thermaltake házban ezek tartják a fedlapot, a ház alját meg a gerincét a dolognak.)
Szóval egyet csak próba ként eltávolítottam egy 3-as fúró szár segítségével. És a helyére ugye csavart akartam visszarakni (később az összes szegecset kicserélném csavarra, hogy ha viszem fújatni akkor könnyen szétszedhető legyen.
Na már most az a bajom, hogy mikor visszacsavarok egy átlagos ház csavart (3,4 mm a szár keresztmetszete pl. ilyenek tartják helyükön a bővítőkártyákat is vagy az oldallapokat..) egészen addig szorul míg teljesen be nem húztam....ott meg el kezd lötyögni.
Így inkább nem is folytattam a szegecsek eltávolítását. Mert zörgés lenne a vége ha úgy indítanám be a gépet.
Tehát vagy kell vennem egy szegecselőt....aztán majd azzal összerakom. Vagy próbáljak menetet fúrni? Esetleg egyéb ötletet várnék. -
Tikakukac
titán
2 ventiszabályzó lesz, szinte mindegyik 5-7 volton lesz nulla hanggal, a yate loon ventik amúgy sem hangosak 12 volton sem. A külső 5 venti meg csak tuning alatt menne hétköznapi netezgetés közben az passzív lesz
[ Szerkesztve ]
-
-
Jagerszki
csendes tag
válasz urdongo #18318 üzenetére
Üdv! A szegecsek helyét furják ( a lemez széle vékony ) a csavarok helyét inkábcsak jelölik, nyomják. ( a lemez széle befeléhajlik) Vagyis sohasem fog megszorulni a csavar a szegecs helyén. Kivéve ha van lehetőséged normál metrikus csavarral és anyával pótolni a lefurt szegecset. Egyébbként egy szegecshúzó kb 1000 - 3000 Ft között van. ( persze nem a fullful. )
Aki kérdez, öt percig buta, ám aki nem kérdez, örök életre buta marad.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz urdongo #18318 üzenetére
Nem igazán van előttem az amiről beszélsz, de azért megpróbálok segíteni.
Kifúrod a szegecset. És csak simán betekerted bővítőkari rögzítő csavart? Ha nem pont olyan az átmérője akkor úgy érzed mintha megszakadna a menet.
Lehetőségek : 1: Vágj bele menetet, és használj rendes csavart. (ne lemezcsavart) /Ha vékony a lemez nem fog menni/
2: Vegyél pontos méretű lemezcsavart. (szépen megméred sublerrel a belső átmérőt)
3: Használj anyás csavart alátéttel, annak szinte mind1 az átmérője.Amikor a szegecset "átfúrod", ugye nem tolod át a lyukon a fúrót? Éppen csak a feje közepét kell "elnyalni", és kipiszkálod a két felét.
Ui.: Megelőztek.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
urdongo
tag
válasz Tomi_Sci #18324 üzenetére
Az anyás csavar jól hangzik. Valószínűleg ez lesz a legolcsóbb és legjobb megoldás számomra. Egyébként először valóban áttoltam rajta a fúrószárat. De akkor kapásból észrevettem, hogy nem stimmel valami.(Ezt még a ház egyik tartozékán próbálgattam nem magán a házon).
Másodjára már csak a szegecs fejét fúrtam míg el nem kezdett lötyögni. Utána kézzel is ki lehetett törni.
A belső átmérőt tolómérővel mértem: kereken 3,2mm-re jön ki. Tehát akkor pont ekkora lemezcsavarra lenne szükségem?És persze köszönöm a segítségeteket.
u.i: egyébként a lemezvastagság kerek 1mm-er. Kivéve ahol egymásra vannak hajtva. Ott ugye kétszer akkora.
[ Szerkesztve ]
-
urbanjozsi
senior tag
válasz urdongo #18325 üzenetére
Nem a gép a lényeg, hanem a szegecs anyagminősége. A gyári szegecs lefúrása kb 5 másodperc. Ha kicseréled egy 3,2mm-es acél-acél szegecsre, az sokkal stabilabb lessz, és az eltávolítása kb fél perc. Melóhelyen van pneumatikus, hidraulikus és kézi szegecsbehúzónk. Szerinted melyiket használják leggyakrabban? Hát persze, hogy a kézit. A másikakat csak akkor ha nagy mennyiségű szegecset kell beépíteni.
Nyugodtan vegyél egy kézi szegecsbehúzót, és vegyél acél-acél szegecseket. -
urdongo
tag
válasz urbanjozsi #18327 üzenetére
Na most akkor ezt a lehetőséget is meg kell fontolnom. . Valószínűleg szombaton ha nyitva lesznek elnézek egy barkácsboltba.
Az acél-acél szegecs eltávolítására azt írtad, hogy fél perc. Gondolom ezt is csak fúróval lehet akkor majd szét szedni ha netán megint szükség lenne rá.? -
Zájec
veterán
(#18321) ADAM1337 :
(#18322) Tikakukac :
erre törekszem , teljesen kibelezett legyen.. minden rejtve ahogy csak lehet..a mai nap a pci-e kábeleknek csináltam furatot , valamit matt fekete fújás volt a dvd-t és a vincsitartó profilt amit kifelexeltem.. meg ami karcos volt , ráködöltem..
holnap csinálok világosba képeket.. most csakúgy összedobtam.
Tikakukac:: nálam kicsi a ház csak 9 fiókos.. csak a lap és a táp fér el..
nálam nincs alsó rekesz... szerettem volna nagyobb házat, csak nem fér el a gépasztalba... ennyi hely van..
te is dolgozol rajta rendesen, nemsoká beérik a gyümölcse -
őstag
urbanjozsi jövőre ott a hejed mellettem és pista mellett mth-n
(#18295) Cthulhu Dawn Ez nagyon kajak!!![ Szerkesztve ]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Tikakukac
titán
Ma újabb 20k értékben jött alkatrész PCX-ből bár ennek a fele a routerem volt. De jött ventirács, HDD beépítő keret, 3 darab 1 méteres sata kábel egy új NEC satás DVD pörkölő, 4 pines elosztók meg az ég tudja még mik Haladok, de kb. 200k-nyi alkatrész hever a szobában felhalmozva és ez zavar
-
Erdei88
veterán
Kész lettem a gépemmel.
Íme egy kép -
Zájec
veterán
(#18330) urdongo :: ilyen volt alapjáraton :: [link]
a másik hogy én m3-s csavarokat raknék a helyebe.. anyával..
de lehet szegecselni is.. bár azt fúrni kell ha szükséges, a csavar meg oldható.(#18332) Tikakukac :: nem baj legalább van mit összeraknod
(#18334) Erdei88 :: csinos azzal a fekete szerkóval
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
válasz Cthulhu Dawn #18336 üzenetére
azt élhajlitógépel csinálták nekem a megadott méret szerint...
ez a nagy teso : hidraulikus élhajlitógép :
16mm lemezvastagság
ebben urbanjozsi a szakértö, ő szakmabeli..
-
Zájec
veterán
válasz Cthulhu Dawn #18338 üzenetére
hát figyu végülis megoldható , én szerzek neked egy ilyen alulemezt ,meghajlitatom méretre, te meg segitesz beharisnyázni a tápomat... úgyis benne vagy már ahogy nézem , egész jól megy
-
Zájec
veterán
(#18340) Cthulhu Dawn::
igen ráadásul az általad emlitett kerületben lakom..
"mint elmenni csak ezért a halálf@szára (18. kerületbe )"épp nézegetem a házadat , hogy is van a front része...
(amit a kolléga linkelt a Mod Brothers-töl)nekem mindig ezek a vincsitartók piszkálják a szememet , ki nem álhatom őket, az enyémet is gyorsan kiflexeltem..
egyébként mi a pontos elképzelésed, leirhatnád a topikba is...
teljes magasságba szeretnéd? lesznek benne 12-s vagy 14-s ventik? hány db?(#18341) kelzsoca :: az...amikor elmegyek mellette ,rámtör a kisebbségérzet...
[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
X. kerületből messze van tömegközlekedéssel, oké?!
Most egyelőre úgy vagyok vele, hogy az alaplaptálca alá, és mellé, leginkább a kábelek eltakarására, de ha megoldható valami ehhez hasonló is (hajlításra gondolok) akkor olyat. Ha lesz időm elkezdek kartonpapírral játszadozni (úgy könnyebb kitalálni), úgy is üres a gépház gépújításcsere miatt, tudok majd ezzel szórakozni.
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Tomi_Sci
őstag
válasz urdongo #18326 üzenetére
Tolómérő=subler
Elmész a boltba és megmondod hogy 3,2es lyukba, milyen lemezbe szeretnél csavart. Én általában picivel nagyobbat tekerek be, hogy jobban tartson. (csak minőségivel lehet megcsinálni, OBI-sból még az önmetszős sem megy át rajta xD)
De valóban az anyáscsavar a legegyszerűbb.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Tothgera30
Ármester
válasz Cthulhu Dawn #18345 üzenetére
Az érdekelne, tehát ha képeket csinálsz, akkor kérlek töltsd fel !
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Zájec
veterán
válasz Cthulhu Dawn #18345 üzenetére
akkor itt vagy a szomszédba
tervezd meg pontosan, csinálj sablont , próbáld oda , biztos legyen mit akarsz és hogyan... utána már késö bánat , ha az mondod,, hmm ezt 3mm kiljebb kellene hajtani... ami már egyszer megvan hajtva....
-
Zájec
veterán
hát ennyi fért bele az idei évbe
mindenkinek modingban gazdag ,boldog új évet kivánok!
zárásképpen egy pár kép a vasról : ---> link <---
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok