- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
-
jones965
Modder
-ez a rögztéts azokkal a nagy bumszli imbuszcsavarokkal... irtó csúnya és igénytelen, legalábbis az én szememnek... pedig olyan szép sülyesztett fejü csavarokat lehet kapni...
Szerintem nem szegecs, ha jól látom akkor süllyesztett fejű anyával + csavarral rögzítve.
Jó ötlet a következő átépítésemhez ez a lemezborítás. Meg is csinálom.
Mondjuk én a lemezt aláperemezem, és úgy rögzítem. -
zed1983
őstag
montázsszalag
Videós bemutató a linken...a videóban látható, hogy van fehér és transzparens is -
for3l
senior tag
nem vagyok benne biztos, hogy pontosan megértetted, amit mondani akartam, tehát:
- "..még szerencse hogy cpu magok nem a szélén vannak.. " - ez pont bukó, még a kupakkal se igazán (c2d/q esetében szinte abszolút nem) érintkeznek, a magoktól akkor nagyon messze állnak azok a hp-k. vagyis kevésbé tudnak "besegiteni" a hőelvezetésében..
- az s1283-mal nem volt semmi baj (sőt, toltak ki belőle fekete változatot is - dark knight- gondolom nem hiába), ez a hűtő érte be a 4hp-s nagytesót, amivel a gondok voltak. az s1283 szvsz mai napig az egyik legjobb ár/teljesitmény arányú hűtő.
szóval én csak azt akarom mondani, hogy megnézném ezt a hűtőt, hogy teljesit a két szélső hp nélkül (igen, csak 3hp-pal). sztem nem lenne sokkal rosszabb az eredmény.. ezzel válaszolva arra az állitásodra, hogy nincs jelentősége az érintkezésnek.
(még akár azt is megkockáztatom, hogy jobb elosztásban, 4csővel jobban hűtene ez az alpenföhn cooler
)
-
for3l
senior tag
"...igen néztem , értem mire gondolsz, de nincs jelentösége.." - nem tudom, volt-e már dolgod hdt technológiás hűtővel, én már próbáltam hármat is, és igenis van jelentősége, ezért is adta ki a xigmatek az achilles "c" verzióját. (amit Henk már emlitett)
szimplán nincs 100%-ban kihasználva a felület..legjobb példa - a már szintén emlegetett - s1283: "csak" 3db (8mm-es) hp van a hűtőben, mégis árkategóriájában az egyik (ha nem a) legjobb hűtő, a tökéletes lefedés miatt.
és ezzel nem azt mondom, hogy a nordwand rossz hűtő lenne, csupán durva pazarlás áldozatává vált.
-
Henk
veterán
Igen, közelebb kerültek egymáshoz a csövek. Volt köztük legalább 1,5-2mm széles az alu "távtartó" és levitték 1mm-re. A 4 csőnél már elég sokat számított. Azt, hogy az eltolt csövek rontottak e a helyzeten azt nem tudom.
kelzsoca: tőle vettem a múltkor, de 325/m.
De úgy néz ki megoldódott, találtam olcsóbban amennyi kell. Köszi. -
Henk
veterán
Hát nem tudom ennél, hogy jelentkezik majd, de a Xigma-t nagyon fikázták miatta. Javította is a cég később.
más: nem maradt valakinek 4-es harisnyája? Az enyém pont elfogyott a múltkor és rendeltem még pár hosszabbítót. Ilyen kis tételben pedig nem nagyon tudok venni. 2,5-3m kéne meg egy fél m zsugorcső.
-
Henk
veterán
Nézd meg annak a Nordwand-nak a talpát, hogy mekkora felületen érintkezik a procival. Anno ezért szidták a Xigmatek S1284-et, hogy a 2 szélső hp nem teljes felületen fekszik fel a procin és ezért gyengébb volt mint az S1283, pedig annak csak 3 hőcsöve volt. Na akkor kiváncsi vagyok ez az Alpenföhn hogyan hűt mikor a 2 szélső szinte hozzá sem ér.
-
Cthulhu Dawn
őstag
És harisnyázva milyen jól fog majd mutatni.
más: Most én is hűtőcsere előtt állok, de sajnos csak kompromisszummal fog menni. Két kiszemeltem a Xigmatek Thor's Hamer és a Noctua NH-D14. Az XTH állat jól néz ki, viszont ez a Noctua meg a legjobb léghűtő, vagy 5 fokkal odaveri a Thor's Hammert, ami nálam viszont elég lényeges, bár talán Noctua borda színe menne is a Crosshair III hűtéséhez, csak azokkal a ventilátorokkal kell valamit kezdeni.
szerk.: lol, most vettem észre, hogy a linkelt Noctuás képen pont egy Crosshair III Formulán van a hűtő.
Tehát borda színe itt oké csak azok a ventik....
-
jones965
Modder
Meg van rendelve a szükséges cumókkal egyetemben.
Majd a core i7 topikban felteszem a kérdéseimet, mikor aktuális lesz.Remélem mihamarabb.(#18424) ADAM1337 : amennyiben az álltalad kinézett ház elrendezése nem tér el lényegesen a sima Kandalf háztól, akkor a jelenlegi formájában nem lesz egyszerű felülre tenni a radit, feltéve ha házon belülre tervezed.
Tapasztalatból beszélek. -
-
Henk
veterán
Kicsit vegyesek az érzéseim még mindig, viszont kíváncsi is vagyok rá. Lehet veszek egyet aztán csinálok egy összehasonlítást a Megahamels-el szemben, aztán ha nem nyeri meg a tetszésemet eladom. Vevő vagy rá?
Meg nem tudom pl. annak a pumpának mekkora hangja van, sosem volt vízhűtésem. -
Henk
veterán
Én is nagyon gondolkodom rajt és érdekes, hogy a Corsair oldalán ilyen jól szerepelt. Néztem pár külsős tesztet róla és ott a Noctua NH-U12P meg a CM V8 is megverte pár fokkal. Azért lássuk be akkor a mostani hűtőmhöz képest visszalépés lenne. 2 ventit rátenni meg, hát... és ki tudja az mennyit javít.
A másik, hogy a Corsair kihangsúlyozza, hogy a ventinek át kell fújni a radin, így a hátsó házhűtő ventit megforgatják, hogy befele fújjon ez meg teljesen összedönti a szellőzést. Persze ezt a 2 ventis megoldással ki lehet küszöbölni, de megint ez a 2 ventis dolog, nem akarok rá 2-t. -
-
Cthulhu Dawn
őstag
X. kerületből messze van tömegközlekedéssel, oké?!
Most egyelőre úgy vagyok vele, hogy az alaplaptálca alá, és mellé, leginkább a kábelek eltakarására, de ha megoldható valami ehhez hasonló is (hajlításra gondolok) akkor olyat.
Ha lesz időm elkezdek kartonpapírral játszadozni (úgy könnyebb kitalálni), úgy is üres a gépház gépújításcsere miatt, tudok majd ezzel szórakozni.
-
Tikakukac
titán
Ma újabb 20k értékben jött alkatrész PCX-ből bár ennek a fele a routerem volt. De jött ventirács, HDD beépítő keret, 3 darab 1 méteres sata kábel egy új NEC satás DVD pörkölő, 4 pines elosztók meg az ég tudja még mik
Haladok, de kb. 200k-nyi alkatrész hever a szobában felhalmozva és ez zavar
-
_Voyage_
aktív tag
Jó, 70k túlzás volt, de én boltit, 3 év garisat néztem. Amúgy kb nyár közepe fele, július környékén.
Igen, csak az a baj, hogy szinte mindent cserélek a gépembe, ha valamit meg mégis egyedivé avanzsálok, azt nem tudom eladni...
Kábel harisnyázáshoz nincs türelmem, max sata kábelek kéne, de inkább veszek harisnyázott kábelt.Nincs se szerszámom, se türelmem, hogy szálanként szenvedjek vele...
Azt tervezem, hogy lent, a táp melletti részt, addig, amíg el van választva az alaplapi résztől, oldalt befalazom egy acél lemezzel, közepébe beleteszek egy plexit, amit lefestek feketére, belegravírozom, hogy Voyage, majd belülről egy kék neonnal kivilágítóm a feliratot.
Csak ehhez kell acél lemez és plexi. Plexiből egy 5-6mm-es az drága, vékonyabb meg nem kell, mert az túl hajlékony. Acélből is legalább 2mm-es kell, de ilyet sehol nem találok, mint ennek az oldala: [link]. Vagy ilyen kell, vagy valami masszív, feketére festve, bele a fekete plexivel, akárcsak jones kollégánál... -
GumisPeter
senior tag
Zajec
Ezek a csavarok szándékosan lettek ilyenek.Amikor kerestem, sehol sem találtam olyat, ami belső nyilású, és sülyesztett fejű.
Próbaképpen belecsavartam ezeket és tetszett.
Nincs elfelejtve az eredeti terv sem, de idő hiányában nem is erőltettem, meg ugye tetszett nekem igy is.A karikákat egy ismerős kolléga szokta polírozni, de sajna most nem sikerült olyan szépre, mint szokott.Gondolom ott is időhiány miatt.
Meg a sok szét-össze szerelgetés miatt én is ejtettem rá néhány karcocskát. -
Gorneck
legenda
Arra már rájöttem, hogy lapos kell vagyis a lap felé ontsa a levegőt...de még nem nagyon nézelődtem...a VGA-t gumikalapáccsal raktam be...
Henk: Igen be...coptam vele rendesen...
for3l: Meg lehetne még jobban szebben. Csak nincs hozzá 1-2 dolog...pl hosszú sata kábel vagy kétoldalú ragasztóm itthon.
-
aero.
veterán
mivel zefír alapból úgy kérdezte, hogy mehet e pc-style-ra, ezért úgy kellett rá reagálni, csak sokan ezt nem vettétek figyelmembe. Viszont, ha nem a pc-style szerint nézzük, akkor egy egyedi, szép kompakt kis fakocka. Szépen meg van tervezve, főleg, hogy zefír 15 éves, ez ellen semmi kivetnivalóm.
csak a pc-style az egyedibb gépekről szól, fekete, vagy más színű festés, harisnya, színekben passzoló hardware ... stb.
ha ez a kis fakocka szépen le lenne lakkozva, színben összeillő hardware-k alkotnák, harisnyázott tápja lenne, akkor nem bánnám, mehetne, de így itt marad a fórumba, mint egy egyedi építésű kis ház.
Zefír: semmi baj a műveddel, csak tudni kell elkülöníteni a fórumot a pc-style-tól
-
zH.
senior tag
Ismerős ház
Nekem teljesen alap ,egy ventit sem raktam bele ,minden úgy van ahogy megvettük.
Viszont nagyon idegesítő a külső venti ,mivel nagyon hangos.
Legalább a hőfokokat kordában tartja ,mondjuk a VGA 60fok körül mozog ,fél óra "normális" terhelés alatt
Ja meg ,hogy porosodik mint az állat.
1nap alatt tele lesz az első és az oldalsó venti is porral. -
-
-
kelzsoca
félisten
-
for3l
senior tag
"ugylátszik másoknak is sértö volt a megfogalmazásod"
rajtad kivül egy ember irt választ - engem leszámitva - aki nem más, mint maga a tag, aki linkelte azt a csodás feltöltő oldalt - elnézést kért. szóval a fentit nem tudom, mire alapoztad.
mellesleg kiállok br4d mellett. le lett irva már kb... hmm... szóval nagyon sokszor, hogy kerüljük a random/lassú/halott oldalakat. de tegyük fel vki nem ismer mást, akkor: kb kétszer ennyiszer voltak emlitve az ajánlott oldalak (erről a topicról van szó). nem véletlenül! hülyeségre nem beszélnénk rá az embereket.
következő linket már lassan meg sem merik az emberek nyitni félve a különböző nem kivánatos dolgok ingyenes beszerzése miatt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest