- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ramses07
Modder
válasz
jaja1981 #34080 üzenetére
Így van!
Fotózás előtt nem ártana jól letakarítani
jaja1981:
Amúgy pofás darab. Csak kellene bele az a kábelharisnya, meg még lenne a belterével munka. Az alján az a videókari mért van úgy?(#34099) Engineer086: Én személy szerint a hőálló festéket ajánlom, nekem az bevált! Pedig már mindegyik gép kapott takarításkor kompresszorral 8 bar-t és még sehol nem jött le a festék
Csak előtte jól takarítsd le nitróval, bőven áztatva ecsettel!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
jaja1981 #34093 üzenetére
Nem járható út. Ha láttál már TECHNIC LEGO-t, akkor pontosan tudod miért...
blasko92: Nem nikotintól. Időtől. Sztem a napfény csinálja. A pinyóban nem sárgult be a C64.
Olyan cucc kéne, ami a felületet nem karcolja meg, és nem kell túl nagy mechanikus erőt kifejteni. A fenti mondatból te is megtudod miért.
-
Engineer086
Modder
válasz
jaja1981 #34078 üzenetére
Ahh, ha tudnád mit össze keresgéltem egy ilyen ház után, de sehol nem találtam az országban.....már csak ezért is járna a nagy piros pont, de a festés az még rátesz egy lapáttal
Használat közben milyen? Mennyire férsz el benne? Tápegység vezetékeit mennyire tudod elrendezgetni?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jaja1981 #31162 üzenetére
kár...
Tody
több is van belőle. a vizes Tody56-ra gondoltál?még a gtx480 hűtés megalkotása előtt,a terv fázis közepén megkerestem. de nem úgy éreztem a hangjából, mint aki nagyon rá akarna ugrani egyedi blokk fabrikálásra.
hőcsöveket fogadó, átalakított fullcover blokot akartam. jobban jártam, hgy nem az lett, mert így maj dvalszeg fél óra szereléssel a gtx480-ról át tudom majd tenni a hűtőt, ha lesz új generíciós vga, és nem nagyon változik a nyák lerendezése. (pl. nem lesz a csövek útjában kondi, és nem lesz a furattáv jelentősen eltérő...)na, mind1. amíg nincs egy karton hőcső, addig úyis tehetetlen vagyok, csak az ötletelés, tervezés, álmodozás marad. 3200 ft-os conrad csövet nem veszek többet. jóval olcsóbb kell....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jaja1981 #31160 üzenetére
ja, már tudom, mi volt a bajom a kis házzal. passzív atx táp nem megy bele, túl nagy neki...
cnc ügyben majd megkereslek. van pár hűtési, egyelőre csak koncepció szintű elképzelésem, (spciális hűtőblokk), amit így lenne a legkönnyebb megalkotni.
mindenképpen cnc-re kell vinni, mert amelyik beválik, azt utána nem lehet manuális fabrikálással sorozatban nyomni...de amíg a sárgák nem válaszolnak a hőcső rendelhetőség infókérésünkre sem, addig cseszhetem....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jaja1981 #31156 üzenetére
szép.
tetszenek a lakfekete festéseid. azokat a kis fekvőket is baromira feldobta.
(arról dobhatánál egy privát linket, mert nem találom. ex hirdetés is jó...)maród is van?
(nem vagyok rá irígy, hanem de...)
de hogy világos legyen: ujjmarással belevágtad a mutyipc-t? a fej alatt mozgattad a tárgyat? vagy hogy csináltad? és milyen anyagot martál?
vagy netán cnc-d van b+? -
Keksz
senior tag
válasz
jaja1981 #30801 üzenetére
Csak azt nem ertem minek a gephazba hangszoro???
Melohelyen vannak ilyen FUJI gepek, ahol a gepbol ilyen old school speaker szeruen meg lehet szolaltatni a dolgokat... ha a labadnal van a gephaz szinte nem is hallhato es rossz minosegu.
De sok ertelmet nem latom.
Vagy sokat cipeled a gepet es igy nem kell ket kis aktiv hangszorot is vinni vele, vagy mi? -
gabikiraly2
aktív tag
válasz
jaja1981 #28999 üzenetére
A nitrós törölgetés nem túl jó ötlet. Ugyanis a nitróhigitó randa agresszív holmi. A legtöbb (kivétel persze, a direkt nitrónak és hasonló oldószereknek ellenálló festékek), nem kemencében edzett festéket képes oldani, vagy marni. Ha gépházat festesz újra, vagy át ajánlom a tiszta alkoholt zsírtalanításra, vagy amit Razer6666 kolléga ajánlott. Igaz alkoholt nem túl könnyű beszerezni, de minden megoldható a mai világban...
-
Beretvás
veterán
válasz
jaja1981 #28992 üzenetére
Hát eddig lehetett venni sima akrilt bármijen árnyalatban"kevertetve" 2700 forintért+a higitomeg az edzo 1800 forint a fék kilos. De most az a szitu hogy csödbe ment a cég és csak drága festék lessz ami 16000 be kerül kiloja, ez valami uj fajta mert ez is sima festék nem metalik de mégis van hozzá lakk, Vagy van a metalik ami maga a festék 19000 kiloja..
Amugy én ha ijen pc házakat festek akkor csak sima nitros zománc festéket használok.
Ha a kráterek alatt ijen kis kör alaku jukakra gondolsz az azért van mert zsiros a felület, ijenkor letörlöm nitro higitoval s ujra festem, de szoktam venni ijen zsirtalanitot ami ojan kiszerelésben van mint a nitro higito, ezzel áttörlöm festés elött s nem lessz ijen hiba. -
gabikiraly2
aktív tag
válasz
jaja1981 #28994 üzenetére
Ezt az eljárást nagyon sok minden befolyásolja. Hőmérséklet, páratartalom, festék hőmérséklet, felület hőmérséklete. Komoly, klimatizált festőkabinnal ellátott gépeink is tudnak meglepő dolgokat produkálni.
A festékboltban sem tudhatnak mindent. Nem hiszem, hogy az összes alapozó és fedőfesték kombinációt kipróbálták, hiszen erre lehetőségük sincsen.
Maga a festék is lehet eltérő két gyártás között, amit alig hisz el az ember, de számtalanszor láttam ilyet.
Javaslom, ha nem kerül sokkal több munkába és költségbe, hagyd a fenébe.Amúgy gratulálok a munkáidhoz! Ilyen kifogástalan minőségben dolgozni.... le a kalappal!
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz
jaja1981 #28992 üzenetére
Bocs, hogy belekontárkodom.
Olyan helyen dolgozok, ahol használnak oldószeres és vízbázisú festéket egyaránt. Egy ideig jómagam is fújtam, jobbára csak vízbázisú lakkokkal.
A festék leggyakrabban azért ugrik össze, mert "összekap" az alapozó festékkel. Nem minden festék bírja a másikat.
Van olyan festékünk, amit alapozás után 2 napon belül fel kell vinni, mert különben az általad is ismert jelenség mutatkozik (pedig a festék kilója megközelítőleg 18k). Ezt próbafújással lehetne kiküszöbölni, de csak ipari méretekben éri meg.
Tehát az alapozás és a fedőzés között eltelt idő sem mindegy, hogy mennyi. -
Beretvás
veterán
válasz
jaja1981 #28990 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ. Én is festek meg miegymás, ugyan nekem csak egyféle festöpisztojom van mivel én jobbára nagyobb dolgokat szoktam festeni pl:auto,motorkerékpár,. Nagyon tetszenek a munkáid szép részletesek és elsöosztályuak. Ám mostmár kiváncsi lettem mijen gépet viszel Mod-Tech Hall-ra...
-
-
jones965
Modder
válasz
jaja1981 #22698 üzenetére
Egy kérdésem lenne, hogy valaki írja le hogyan célszerű gépeket fotózni
Kerüld az ellenfény használatát.
Itt a jó idő, vidd ki a szabadba, ahogy látom vannak a háttérben örökzöldek, csodás összhatást lehet elérni velük.
Amennyiben szabadban fényképezel, próbálj olyan helyet választani, ahol szórt fény van. -
S. Szabi
őstag
válasz
jaja1981 #22698 üzenetére
Hát azért ez már nem semmi! Jóféle lett!
Brutális!
Nem kéne bele azért egy külön videokártya?
gepetto86: Én átlátom azt a rajzot
, érdekes lesz a ház a ferde elejével, hátuljával, tetszik! De, a rajz szerint csak 7 venti van, nem? Elöl 3, hátul 3, meg a procin 1, vagy a tápon is cseréled, azért kellett nyolc?
-
jones965
Modder
-
Delta-Laca
aktív tag
válasz
jaja1981 #22522 üzenetére
Harisnyázás megoldott (CM Real Power Pro M520 táp
), vízhűtésem van (bár szorul még némi kiegészítésre...), fekete helyett inkább kék színben, az árnyalat is megfelelő lenne
, de még nem visz rá a lélek
-
Delta-Laca
aktív tag
-
törölt tag
válasz
jaja1981 #22500 üzenetére
nézd, a lényeg az egyszerűség. ha egy olyan faházat építesz, ami hasonlóan igényes, mint az előbbi barbigép (nem arra gondolok, hogy rózsaszín, hanem a szép kivitelezésre az adott kategórián belül), akkor már repülsz is fel az oldalra.
maradjunk a minimál kategóriánál, ha tényleg az oldalra kerülés a cél a fa géppel, csak óvatosanblack dragon:
nemethati: miért, szerinted mit kéne értékelni? a félkész munkát? szerintem eléggé természetes dolog az, hogy valaminek a 100%-át értékeled. a saját gépházamat nem én fúrtam-faragtam (akkor elég jó érzékem lenne hozzá lol), de elég sok worklog-ot láttam már, ahol nem 2 hétig dolgoztak az adott számítógépen, és nagyjából tudom, hogy mennyi munka egy egyedi ház, stb.
egyébként a barbigéppel kapcsolatos véleményedet osztom, de ahhoz hogy pc-styleable () legyen, elég sokat kéne változtatni szvsz
-
nemethati
senior tag
válasz
jaja1981 #22493 üzenetére
Barbie lett a póniból?
Nekem tetszik, jó a színvilága bár nem az én stílusom. Szerintem ha elrendezed a kábeleket és teszel bele passzoló pl. fekete ventiket meg egy passzív hűtőt már sokkal nagyobb eséllyel indulna a site irányába.No offense: sokan még mindig nem tudják mennyi munka van egy ilyennel, csak a végeredményt értékelik.
-
törölt tag
válasz
bár nem a pc-style nevében beszélek, de elmondom a véleményem:
ez a gép nem oda való. ez a gép nagyon szép, a maga stílusában szuper, de a pc-style-ra nem és nem csak azért, mert rózsaszín. picit kupi van a gépházban, gondolok ezalatt arra, hogy rengeteg a kábel (de legalább szebb az a kupi, mintha semmit nem csináltál volna...)
odaver a gépezet, de pc-style-ra már alapból nem klappol a rózsaszín.
...és reszpekt azért, mert homemade! -
zuchy
őstag
válasz
Tetszetős, kicsit a kábeleket kéne még elrendezni. Alul nagy az üresség. Valamit még szerintem ki kéne találni oda. Felirat, vagy kis díszítőelem. Akár ki is emelkedhetne a lemezből, és alulról megvilágítani pirossal. Vagy megemelni a házat, hogy lentre jönne egy piros ledes venti, és azt felülről eltakarni egy fémlemezzel, hogy csak a szélén világítson. De ezek csak az én hirtelen jött ötleteim.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
jaja1981 #21770 üzenetére
Megkeresel, olcsón graviroztam volna a plexikre a témával kapcsolatos mintákat.
Időm mint a tenger... (referencia)
-
urdongo
tag
válasz
jaja1981 #19493 üzenetére
A belbecsen volt a hangsúly (tisztára mint az Avatar dzsungel világa).
....a legszörnyűbb, hogy akkor még büszke is voltam rá hogy milyen szép.
Kívülről egyébként tényleg nem sokat változott a plexit meg egy kis reszelést leszámítva.
Na meg amennyi idő alatt leszedtem azt a sok spirált....annyi idő alatt föl lehetne harisnyázni két tápot is.
ehh most esett le. De sötétített így nehezebb fotózni.
-
-
nemethati
senior tag
válasz
jaja1981 #19379 üzenetére
Panelben a vegyszeres tisztítás ki van zárva, meg úgyis volt egy rakat csiszolópapírom.
Viszont drótkefével nagyon szépen szálra lehet csiszolni az alut kis odafigyeléssel.
Egy irányban, határozottan mozgatva, ügyelve hogy a kiálló szálak le legyenek vagdosva a kisebb/felesleges karcok elkerülése érdekében.
Nekem nem ez volt a célom, mert szép fényes feketére lesz fújva, de működik a módszer.
Zsírtalanítás meg simán szappanos ionherélt víz + körömkefe, és garantált a foltmentes száradás -
urdongo
tag
válasz
jaja1981 #19378 üzenetére
Valószínűleg március környékéns esedékes lesz, úgy hogy számíthatsz rám.Ha minden jól megy először csak a vázát (12kg) viszem el a gépnek, az alját a tetejét meg az oldallapját később (+4 kg).
Úgy is tervben van a teljes szegecs mentesítés.
Most is csak költségkímélés okán fogtam bele magam. Na meg ki akartam próbálni, hogy menne-e azokkal az eszközökkel is amik rendelkezésre állnak.
De a festést már nem bíznám amatőrre..vagyis magamra.
-
Tikakukac
titán
válasz
jaja1981 #18238 üzenetére
Majd a fényező eldönti mit rak még rá én csak nagyjából elintézem amihez értek majd ő finomít meg lefesti ahogy szeretné
Amúgy nem sima gitt azokban a lyukakban, az előző tulaj valami mással tömhette ki mert egészen érdekes anyag, mint a purhab és a gitt keveréke. Eszem ágában sincs sorozatban gyártani őket, ma körülbelül 4 helyem vágtam el az ujjamat miközben lemezelgettem
A másodikat esetleg nyáron megcsinálom valakinek de semmi extra csak alap átalakításokkal
Amúgy a mai munka ismét itt tekinthető meg. Semmi extra csak begitteltem az első felet, és a hátsót belülről is majd lecsiszoltam. Ma a doki, fogdoki, fodrász, kozmetikus négyes után csak ennyire futotta
Ja és a csomagokat jól megkutyulták szóval a 14-es és 12-es ventik leghamarabb január eleje
-
TomiLi
addikt
válasz
jaja1981 #17292 üzenetére
Ők is ezt mondták, de az előző (atom drága) lemezes cég, megcsinálta bevágás nélkül....
Nah mindegy...Köszönöm szépen! Marad a forrasztás! Most hülye kérdés, de a lakatos szakmával hadilábon állok... (Pedig nagyon tetszik, főleg, hogy már tulajdonképen számítógéppel zajlik az egész... Persze egy srác rögtön megmutatta, hogy azért az is j ha az ember kezében is van a szakmából... Volt egy lemez, ami kicsit csúnya lett, mert a hajlítógép, megnyomta a lemezt ott is ahlo nem kellett volna... minden elismerésem, mert a srác úgy ki kalapálta és csiszolta, hogy semmi nem látszodik a sérülésből....)Ez a forrasztás nagyjából, hogy történik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Lightyear - befektetési app
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest