Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) mycso válasza Gergo_pet (#997) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Azéé, a procitól is sok függ, a tied gondolom egy northwood p4, tehát még soknak is mondható az a hőfok.

Régebben volt egy nagyon jó szériás 3 gigás prescottom /E0 ''SL7PM''/, egy CM aero n lite hűtővel, 2100rpm-en ment, alapon 35-37 volt asszem, terhelve pedig 4x, ha tesztelgettem, tuningolgattam 4GHz körül, akkor ment 50 felé, persze itt már a hűtő is ment 2.5k rpm körül.

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#1002) mh197 válasza Gergo_pet (#997) üzenetére


mh197
senior tag

A válasz egyszerű : A TT blokkja egy rakás szar. Emiatt van a hőfok ennyin. Egy normális blokk esetén nem történhet meg az, hogy idle 39 fok, és ha terhelést kap, akkor rögtön (kb 10 sec alatt) felugrik 54 fok körülire a hőfok, és utánna szépen felkúszik 58 -ig kb.
A szomorú valóság az, hogy a rendszerben a blokk nem képes gyorsan átadni a hőt, mert szar kialakítású, kicsi a hőátadó felülete... Szóval emiatt van az, hogy idle szépen visszaesik a hőfok ugyanúgy hirtelen 39 fok körülre, de ha jön a terhelés, a termelődő hőt nem tudja átadni a víznek a blokk, és az eredmény az lesz, hogy a procc felmelegszik, a melegebb procihőfok ugye gyorsítja a hőátadást, vagyis ilenkor beáll a hőfok 54 körülre, majd amikor a víz is elkezd felmelegedni a renszerben hosszabb idő után, akkor szépen felkúszik a hőfk 58 körülig. Kb ez zajlik le most a rendszerben. A hőledó felület, vagyis a radik mennyisége már így is túl sok nálam, pumpából kettő is van, és olyan jó a nyomás, hogy önmagukat pillanatok alatt kilevegőztetik. Ami a szar a gépemben az a blokk. Két dolog tartott visza eddig a blokk cserétől, az egyik a lóvé, ami elég meghatározó, a másik, hogy a TT technikailag bármlyen ratyi is, de a design elég jó, bár ahogy múlik az idő egyre kevésbé tetszik a cumó.
Ja, és az, hogy léggel 52, hát vízzel sem mindenki az extra minimum hőfokra megy, mint pl én sem. Csak olyan legyen a gép, hogy ne throttlingoljon, ennyi. Főleg az elsődleges szempont nálam a csend, és gondolom még pár vizel rendszer esetén. Ami venti van a gépben, azok egyike sem forog 1100-1200 -nál többet (ez a max, de hőfokszabályzott mind elektronikával, és méri a lap a fordulatot!) . Ja, de van egy ami többet megy, a tápé, de az elég halk, chief dual fan. :)
Na megyek , mert holnap mat. szigorlat. :R

(#1003) 5@$ válasza ToBeY (#999) üzenetére


5@$
aktív tag

hmm:) elárulom Neked,. hogy én eleve ugy megyek boltba venni iesmiket hogy sharkkont keresek..., a revoltek illetve a termaltake minősége szarabb mint a sharkoné ha hiszed ha nem, másképp, szebben világit az utóbbi! ez az én véleményem, és igen! nem elhanyagolható hogy sokszorosan oplcsóbb! :R

Telefon:0670-2094610

(#1004) mh197 válasza mh197 (#1002) üzenetére


mh197
senior tag

Jah, amit még akartam írni : A procim egy 640-es p4, ami 4ghz-en ketyeg, 1,4125V-al.
Ekkor a max hőfok 58-59 fok 4-5 óra full terhelés esetén, meleg szobában, ha lehet hinni az abit uguru 3rd-eye-nak, akkro bent 31 fok volt ezen értékek mellett!Szerintem inkább csak 24-25 fok lehetett, mert 31 fokban már szaunázni lehetne. :DDD

(#1005) D@ni88


D@ni88
addikt

Most fújtam le a rácsot feketére, aztán felteszem ventivel 1ütt és mutatok képeket a kivágott olgallapról, meg az egész gépről újra. :))

(#1006) Gergo_pet válasza mh197 (#1004) üzenetére


Gergo_pet
aktív tag

Igy már azért érthető, 4 Ghz-en már illik is melegedni egy 640-nek :) Egyébként nálam sincs olyan venti ami 1200 folott menne, mert csak alacsony fordulatú 12-sek vannak benne, 800-1200 rpm kozott. A gigabyte lenne gyorsabb, az tudna a 3200-t is, de nálam eleve 5V-rol megy, es a hozza adott potival még le is szabályzom, szoval az is max 1500-t megy. A furcsa benne, hogy ha felrakom 3200-re akkor sem hut jobban, mert szerintem nem tudja leadni a sok lamella jobban a hot, hiába fuj rajta at 1000-el a levego. Szoval a csond az megvan.
Azért én elgondolkodnék a helyedben egy innovatek blokkon, szerintem az egyik legjobb, no persze az ára sem olcsó, de megéri, ráadásul egyszer megveszed akkor az szerintem orok elet.

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1007) Gergo_pet válasza D@ni88 (#1005) üzenetére


Gergo_pet
aktív tag

Aztán csak ugyesen a linkekkel. :)

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1008) D@ni88 válasza Gergo_pet (#1007) üzenetére


D@ni88
addikt

hát 1x linkeltem be képeket, de azt is jól ;)

(#1009) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hol kapható 9cm ventilátorra ilyent és UV zöldben [link]

(#1010) mycso válasza ToBeY (#1009) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Valaki itt PH-n csinál ilyen rácsokat, mindenféle színben, mintával, stb.
Ha találkozom vele, akkor belinkelem.

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#1011) D@ni88 válasza ToBeY (#1009) üzenetére


D@ni88
addikt

én a város legdrágább számtech boltjában találtam, ahol a 10000Ftos termékeket 13000Ft körül adják, szval rohadt drága, de ott minden kis apróság megtalálható (mindig oda megyek ha csak ilyen kis sz@r dolgok kellenek, mert biztos van)
hát most én ilyen porszűrős rácsot vettem rá 490Ft volt, annyit sztem megért, főleg h a gépnek az a része közel lesz a szőnyeghez :D

(#1012) Gergo_pet válasza ToBeY (#1009) üzenetére


Gergo_pet
aktív tag

Mr Pamacs csinál ventirácsokat, vagyis csinált, mert én lassan 2 honapja várok egy rácsra, amit ki kéne vágatnia, de ugy látszik valami mindig kozbejon. Szóval ő foglalkozik vele, de nemtudom most éppen hogy áll a vágással. Egyébként valoszinuleg sehol nem kapsz boltban, ugyanis 9 cm-es ventirácsot nem gyártanak tudtommal, igy marad a csináld magad akció. Plexiből kivágod és befested UV reaktiv zöld festékkel és már kész is.

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1013) Mr-Pamacs válasza Gergo_pet (#1012) üzenetére


Mr-Pamacs
senior tag

Sajna már nem lesz meg! Nem tudom kivel kivágatni. :O :O :O

Uj dologba fogtam
Plexis oldallapokra vagy bárhova (autó, kirakat, sz.g-en bárhova) matrica készítés.Erre biztos h nem kell sokat várni és ha valkakinek kell ilyesmi matrica akkor tuti hogy kész lesz amikorra mondom!

Érdekel valakit ilyesmi?

Első munkám:
[kép]
[link]
[kép]
[link]

(#1014) Mr-Pamacs


Mr-Pamacs
senior tag

Hoops. Elrontottam a képeket meg a linket.

[kép]
[link]
[kép]
[link]

A rácsos dologhoz még annyit hogy megpróbálok még valakit keríteni de nagyon kevés esélyt látok rá.

(#1015) Ery


Ery
tag

Hi! Szerintetek melyik házat vegyem?
Raidmax Sagitta Fekete/Ezüst v Raidmax Virgo 811 Fekete Táp Nélkül
coolcomp.hu-n mind2 fentvan :) vagy ha tudnátok vmi jokis házat ajánlani 16 körül... :D

(#1016) Mr-Pamacs válasza Ery (#1015) üzenetére


Mr-Pamacs
senior tag

Hy.

Egy jótanács: akármilyet veszel csak olyat ami tényleg tetszik és csak minőségit, inkább várj rá még 1-2 hünapot mint aztán pl kicsi legyen. Egyébként ajánlom a Chieftec-et 20 körül már magkapod a legjobbat (táp nélkül).

(#1017) KoVee84


KoVee84
senior tag

Sziasztok! Segítsetek nekem plz! A házam oldalának plexijét szeretném befesteni kékre... Először fóliával próbálkoztam, de nem lehet full precízen feltenni mert itt ottt meggyűrödik, és most azon gondolkodom h. kék festékkel, ilyen graffitissel lefújom! Szerintetek jó az, nem folyik el? Csinált már esetleg vki hasonlot?

(#1018) mh197 válasza Gergo_pet (#1006) üzenetére


mh197
senior tag

Mint írtam xx-flow lesz az utód, ha lesz rá keret, és lesz időm barkácsolni. :))

(#1019) Mr-Pamacs válasza KoVee84 (#1017) üzenetére


Mr-Pamacs
senior tag

A fóliát fel lehet tenni csak tudni kell a módját. Festést hogy gondoltad? Spray-vel vagy normálisan kompresszorral meg 2 komponensű festékkel? Inkább az utóbbit javaslom, kérdés hogy meg fog e tapadni a plexin a festék.

(#1020) mh197 válasza Gergo_pet (#992) üzenetére


mh197
senior tag

Ettől részletesebb képeket nem tudok a gépről készíteni, sajna elég szar a digitgépem. :
[link]
[link]
[link]
Ezekről kb mindent meg lehet tudni.

(#1021) eastsider válasza mh197 (#1020) üzenetére


eastsider
nagyúr

mivel vágtad ki a lyukat az OP-1 nek?
kicsit kéne még csiszolni rajta ;)

(#1022) trassher válasza Ery (#1015) üzenetére


trassher
addikt

Nekem is Raidmax van de Scorpio. Ezek nagyon jó minőségű házak és csak ajánlani tudom bármelyiket. A két említett típus közül a Sagitta az szetm sokkal jobb de menny el és ott megmutatják bármelyiket.

Redmi Note 7

(#1023) mh197 válasza eastsider (#1021) üzenetére


mh197
senior tag

Mivel az OP-1 már csak később került bele, meg a fenti fehér TT venti is, azért azkat a réseket, valamint a táp szellőztetésnél a lukakat forrasztópisztollyal vágtam ki utólag. Sajna volt egy másik plexi előlapom, de egyszer eldőtöttem egy fasza szombat estén a gépet, és bezúzódott a plexi. Szerencsére volt tartalék, na az van most rajta. Ez amolyan próbadarab volt, de még nem volt időm vágatni másikat, meg amúgy is a jövőben olyan helyre kerül a gép majd, ahol nem igazán látszik, szvsz mind1 lesz. Csiszolni meg necces, mert baromi könnyen reped a 2mm-es plexi, főleg ott a venti mellett. Lehet teszek elé egy rácsot, pl hangszórórácsból, vagy a fene tudja, majd még kitalálom mi lesz.
Tény, hogy nem egy szépség az egész, de csendes, jól szellőzik, és kicsit még a kinézete is jó. Azért egy 1k-s acorp házból nehéz csodákat kihozni :DDD

(#1024) Gergo_pet válasza mh197 (#1020) üzenetére


Gergo_pet
aktív tag

Köszi, igy már azért jobban látszik minden. A chipset hutő az egy régi tápnak az alu bordájából van összerakva? Elég durván néz ki. Szerintem fölösleges ennyi hűtőbordát raknod, ha csak a procit hutod, elég lenne akár 1 is, ugyis irtad, hogy nem a radik miatt magas a homerseklet, hanem mert nem birja felvenni a procin levo tt. Egyebkent igy elnézve tényleg nem a legminőségibb darab az a tt, bár gondolom a forrasztgatásokat a tetején te csináltad már utólag.

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1025) Reac^ válasza Mr-Pamacs (#1019) üzenetére


Reac^
őstag

Én is szeretnék fóliázni, tudtok 1-2 ''trükköt'' amivel kivitelezhető? :U

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+

(#1026) Mr-Pamacs válasza Reac^ (#1025) üzenetére


Mr-Pamacs
senior tag

Fögg a fóliától. Pl.: van ami alá szappanos vizet kell fujni és akkor nem gyűrödik, majd ki kell alóla húzni a levet
vagy másfajtáknál amikor lehúzod a hátuljáról a fehér papírt akkor nem az egészet kell lehúzni hanem csak egy kis csikot, ezt fölragasztani majd folyamatosan lehúzni a fehéret és a ragasztani fel a fóliát miközben kihúzod a levegőt alóla pl egy telefonkártyával.

Remélem érthető voltam. :B

(#1027) Ripley válasza Mr-Pamacs (#1026) üzenetére


Ripley
tag

Én a másodikat alkalmaztam, de kézzel húztam ki alóla a levegőt. Szerintem nem túl bonyolúlt dolog, és nagyon látványos is tud lenni!

... akkor evezzünk más vágányokra beszélgetésünk fonalával és öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé ...

(#1028) Reac^ válasza Mr-Pamacs (#1026) üzenetére


Reac^
őstag

Majd amikor oda jutok akkor biztos tiszta lesz így még 1 kicsit zizi :R

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+

(#1029) Hitman


Hitman
aktív tag

Ezennel Én is megosztok néhány képet konfigomról:
kb. 2-2,5 éve így nézett ki[link]
1 éve ''elkapott'' e zalman láz[link]
codegen táp kicserélődött[link]
...és íme a jelenlegi állapot[link][link]

ez meg tesóm burbonja :DDD [link]

(bocs a nagy képekért)

[Szerkesztve]

(#1030) Gergo_pet válasza Hitman (#1029) üzenetére


Gergo_pet
aktív tag

Szép fejlődés, valahogy én is igy kezdtem, aztán elkapott a gépszij és nem volt megállás, de gondolom te sem állsz meg itt, valamit ugyis ujitani fogsz. Az fsp-hez gondolom az egy silent blade, miért nem azt tetted be a winyok elé, az egy nagyon csondes venti jó légszállitással. És jól gondolom az ott egy AGP-s 7800 GS :F , abból van AGP-s? Ja igen, FSP, nagyon jól néz ki, de nemértem az FSP-t, ha gyárilag harisnyázza a kábeleit, akkor miért nem tudja rendesen csinálni? A tápból ahogy kijonnek a kábelek, már harisnyázva kéne kijonniuk, itt meg csak kb 5 centivel később kezdődik, szerintem elég hulyén néz ki, főleg mert gyári, igazán megtehettek volna annyit, hogy 5 centivel tovább rakják a harisnyát. Tesód barbone gépe sem rossz, de én nem tudnék egy olyat elképzelni, annál is inkább, mert nem tudom hogy birná a jo kis 40+ °C-os tuningot ;]

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1031) KoVee84 válasza Mr-Pamacs (#1019) üzenetére


KoVee84
senior tag

Ilyen plexi festéssel vagy fóliázással nem foglalkozol? Esetleg nem tudsz vkit?

És hol tudok ilyen fóliát venni?

[Szerkesztve]

(#1032) Hitman válasza Gergo_pet (#1030) üzenetére


Hitman
aktív tag

köszi, még annyit hozzá, hogy az 1 éves állapot után átszabtam kicsit a házat, a vinyótartó keretet beljebb ''vittem'' kb 2-3 cm-el, illetve kivágtam a ház elejét hogy beférjen az a fekete 12cm-es silent blade...sajnos a 7800 gs miatt lejjebb kellet tenni a vinyókat, így pont kiesik a légáramból a hitachi szal lehet teszek rá vmi légkavarót alulról

teso gépe tényleg nem tuningra való (valójában kényszer szülötte dolog, mivel nem volt keret megközelítő vagy azonos teljesítményű notebookra...) nem rossz cucc, csak szerintem kicsit hangos a prochűtője, meg gyenge a szellőzése (csak a procihűtő viszi ki a forró levegőt a házból + egy 2-3cm es táphűtő)

(#1033) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

Ajtó nyiva: [link]
Ajtó csukva: [link]
Optikai drájvok: [link] :D

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#1034) Winner_hun válasza Motion_Blur (#1033) üzenetére


Winner_hun
félisten

Az alsó drive az király:R Nekem is befigyel egy olyan:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1035) Motion_Blur válasza Winner_hun (#1034) üzenetére


Motion_Blur
félisten

ja, tök szép, és már megvan 4 éve :DDD

szerk: és hibátlanul működik? nekem már vannak vele gondjaim :D

[Szerkesztve]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#1036) Winner_hun válasza Motion_Blur (#1035) üzenetére


Winner_hun
félisten

5 és fél;)
De legalább 5:F

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1037) trassher válasza Hitman (#1029) üzenetére


trassher
addikt

Nem rossz sztem. 1etértek Gergo_Pet kollágával ha már gyári legyen igényes. Én pl egy 4 szinű ledes ventivel kezdtem a moddingot mostmeg: lassan szinterezek, zajmentesítek és ha sok lesz a lóvé akkor jön a vizes téma.

Redmi Note 7

(#1038) Gergo_pet válasza Motion_Blur (#1035) üzenetére


Gergo_pet
aktív tag

Hát, hogy szép azzal szemben azért vannak fenntartásaim. :DDD
Mindenesetre nekem is olyan van, sőt nekem még az irom is LG, bár egyutt vettem a kettőt és nekem még csak 3 évesek, de semmi bajuk. Sokan mondják, hogy szar az LG, meg gyorsan tönkremegy, de nekem még semmi bajom nem volt egyikkel sem. Haverom is mondta, hogy beszart az olvasója, elmentem hozzá megnézni, hát amikor megláttam, hogyan tolja be a tálcával a cd-t, nem kellett többet kérdeznem. Gombot kb ha lehet még arra sem használná hoigy kinyissa, ha nem kéne. Én pl mindig gombbal nyitom csukom, és láss csodát, az irom kb a 3 év alatt 5 DVD-t rontott el, de szerintem abban sem az iro volt a bunos, hanem a dvd. Ugyhogy mindenkinek, aki szeretné hosszu ideig megorizni a drivejai minoseget, javaslom erosen a nyito, záro gomb használatát, nem véletlen van rajta.
Ja és annyit akartam még, hogy itt az ido akkor lecserélni, egy feketére, ugyis fekete a házad. :))

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1039) Gergo_pet


Gergo_pet
aktív tag

[link]

Nos, itt tart most a gépem. Jó nézelődést

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1040) nyuzoka válasza Gergo_pet (#1039) üzenetére


nyuzoka
tag

Eddig jó :DDD :C

(#1041) Frenky89 válasza Gergo_pet (#1039) üzenetére


Frenky89
őstag

ODD-k is szinesek lesznek?

(#1042) mh197 válasza Gergo_pet (#1024) üzenetére


mh197
senior tag

Talált, a chipset hűtő-re felkerült az eredetire még egy régi táp hűtőborda is, és oldalról nyom rá pici levegőt egy 8-as venti. Ez így jobb megoldás, és tökéletesen halk, a gyári helyett, amikor is egy 4cm-es venti pörögne 4000-el.
A radik eredetileg egy nagyobb hűtőteljesítményhez lettek méretezve, és emiatt került bele 3db radi. Viszont egy jó blokk mindent meg fog oldani! :C :))
A TT blokkról pedig mindenki tudja aki már vett, hogy egy idő után a rajta lévő polikarbamát, vagy mi a csonkok mellett berepedezik, és ereszteni kezd a blokk. Én ezt epokit ragasztóval, és egy vékony réteg FBS ragasztóval gátoltam meg. Ez a ragasztás látszik rajta.
Majd ha meglesz az XX-Flow, megírom az eredményeket, és lesznek újabb képek is. Mindemellett a csőméret, ami a közös ágban van is cserélődni fog 8-as méretűre! :))

(#1043) Gergo_pet válasza mh197 (#1042) üzenetére


Gergo_pet
aktív tag

Hát ezt nem gondoltam volna a TT-ről, elég gázos. :( Gondolom a berepedezés természetesen csak a gari lejárta után jelenik meg, általában az szokott lenni. ;]

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1044) Gergo_pet válasza Frenky89 (#1041) üzenetére


Gergo_pet
aktív tag

Igazság szerint nem akarom lefesteni oket, de amint lesz pénzem lecserélem feketére oket, ugyis elég régi darabok már, vennem kell ujakat. Meg a prochutot is le akarom cserélni, mert nagyon nem illik a kornyezetbe. De sajnos minden pénz kérdése.

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1045) D@ni88 válasza Gergo_pet (#1044) üzenetére


D@ni88
addikt

milyen proci hűtő az, meg 775ös vagy 478as? mert a konfighoz cask az van odaírva h P4 2,66

(#1046) trassher válasza Gergo_pet (#1039) üzenetére


trassher
addikt

A festést te csináltad?

Redmi Note 7

(#1047) Motion_Blur válasza Gergo_pet (#1038) üzenetére


Motion_Blur
félisten

''itt az ido akkor lecserélni, egy feketére, ugyis fekete a házad''

Tudom, fekete írót akartam, de nem volt :O

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#1048) Gergo_pet válasza trassher (#1046) üzenetére


Gergo_pet
aktív tag

Természetesen, sokat szenvedtem vele, ugyanis eloszor legletteltem az egészet, aztán felcsiszoltam p2000-es vizes papirral, majd 3 sor festék kovetkezett minden sor után csiszolással, természetesen az utolso sor után nem csiszoltam. :DDD

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1049) Gergo_pet válasza D@ni88 (#1045) üzenetére


Gergo_pet
aktív tag

Ez egy Gigabyte G-power PRO prochuto és ez most egy 478-as procin van, de ugy tudom mindenfajta procira fel lehet tenni, megvan hozzá az osszes átalakitó.
Itt találsz róla egy tesztet [link]

És mégegy [link]

[Szerkesztve]

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#1050) trassher válasza Gergo_pet (#1048) üzenetére


trassher
addikt

Én most egy kétszínű szintereztetésre kértem árajánlatot. Ha összejön akkor teljesen passzolni fog a külső és belső is. Hosszanti irányban lenne 2 szín: felül királykék alul pedig kawasaki zöld. Ezek után már csak az ajtót fogom lefujatni azt is ugyanígy csak még nem tom kivel.

[Szerkesztve]

Ui.: amúgy sztem nagyon szép lett :R

[Szerkesztve]

Redmi Note 7

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.