- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Pedig egész jó kis húzatot lehet csinálni azzal a böszme első ventivel (12-14 kevés oda, ha tuning meg főleg)...bár nem azt használom...illetve a tetejére kipróbálta 2x12-est érezni lehetet már a lapnál a ccccúgot...
Amit kicsit hibának érzek, hogy pl ventinek nincs légbeömlése oldalról...persze aki vízzel főz annak ez pl nem számít...
A tuningból meg kinőttem...már vagy 5-6 éve, belső/külső/minőség/méret jobban érdekelt, abból meg sztem jeles a ház (pedig az ellenségeimnek se kívántam ezt a márkát). -
Gorneck
legenda
Új kuckó 4 év után... [link].
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
albert8 #27480 üzenetére
Nem vagyok a fekete belső híve...viszont két opció már van bár sztem nem lesz egyikből se semmi (kevés az időm ezzel foglalkozni):
- méhsejtes lemezből (feketére fújva) lehet csinálok bele egy L alakú borítást.
- a másik, hogy otthon van hangszigetelő szivacsom is és azzal kiváltom a festést legalább az alsó lemezen.ilyennincs: A kábel elég hosszú...lyuk se lenne gond csinálni pluszba egyet, hogy beférjen (toldón gondolkodom még az szétszedve simán jó lenne). Csak nincs kedvem már megint szétkapni a gépet és fúrkodni.
-
Gorneck
legenda
válasz
ilyennincs #27477 üzenetére
A cikkem aplaján kiderül ez miért nem oldható meg...vagyis megoldható, csak nem egyszerű...
-
Gorneck
legenda
válasz
sestertius #27475 üzenetére
Jaja...
De ami vicces, hogy mind1 ennek a felállásnak mekkora házba pakolom bele...
Hőfokok így is nagyon rendben vannak.
A 24es tápkábel elrejtésén még agyalok, de sztem marad így.
-
Gorneck
legenda
Kis update: [link].
-
Gorneck
legenda
válasz
D1Rect #27264 üzenetére
Ki, de szerencsére lehet el tudom adni, bár maga a táp amit adnak hozzá nem rossz és bőséges, de mint írtam ilyen pici méretek mellett lehetne moduláris és picit halkabb.
A Xigmatek RS nem elég jó? Vagy a böszme méret miatt kéne hasonló, mint a Corator?
Mikor legutoljára összeállítottam magamnak egy teljes rendszert 100k be se takarta...és akkor még mind ott van a táp, ami még mindig hangosabb bárminél ami a gépbe van...pedig halkabb tápot ritkán látni.
Nagyon jó festéssel foglalkozó ismerőseim vannak, de nekem nem heppem a belső fekete szín...
Hangszigetelni viszont fogom...Tothgera30: Nagyon jó a ház minősége.
Bár anyaghasználat tekintetében jobbal még nem találkoztam, mint a régi Chieftec házak.
-
Gorneck
legenda
válasz
pincehely #27259 üzenetére
Uaz mint volt, de VGA miatt igazából felesleges bármit is mondanom...nincs mi igazán meg/leterhelné a házat.
Se a táp se a hdd hőjével nem kell foglalkozni...más légtérbe van...egy komolyabb VGA tuti odatenné magát...
Volt azé honnét lesni...albert8: Ha kicsit jobban megnézed, akkor nem volt az úgy jó...
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
Beköltözve: [link]
-
Gorneck
legenda
Ma adtam le a rendelést az új kuckómra...remélem gyorsan ideér...
Más: [link]
-
Gorneck
legenda
A két lemez közé nem nagyon, az elejébe meg max úgy tudná, ha a műanyag vagy fém előlapot egy kicsit megdolgozná...ennek a háznak a HDD hűtése keresztbe van megoldva...szal sok hdd esetén a hő nem a beltérbe távozik...
AndrewTdi: Szép lett a ház...mondjuk én nem festettem, hanem szigeteltem a belsejét és nagyon mutatós lett...mai napig meg van az ilyen házam...
És jobbat se akarnék soha...
-
Gorneck
legenda
válasz
Krisinto #24888 üzenetére
A fekete ennyi..., itt találsz más típust is ami nincs szálankét harisnyázva vagy egyátalán nincs...aztán lehet otthon vele szórakozni...én már csináltam toldót tápot is...4-5 éve (szálanként kb 1 éve)...és megmondom őszintén én nagyon örülök ennek mármint, hogy gyárilag készen vehető...mert munka mellett már nem nagyon állnék neki otthon ezzel szórakozni van jobb dolgom is.
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
bakerman89 #23212 üzenetére
Sztem inkább a kép méretével volt a baj...mire bejöttek azt hittem befonom a hajam...
-
Gorneck
legenda
válasz
TomiLi #23180 üzenetére
Pedig egy ideje már kapható...sőőőt...bárki számára hozzáférhető, aki pl a ramirisbe jár vásárolni...
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
Probber #22837 üzenetére
A lyukak kiképzése pont megfelelő így lehet rögzíteni őket csavarral...magába nem elég a gravitáció...főleg, hogy egy SSDnek kb zéró a súlya. Tán itt látszik legjobban az a tartó....[link]
Ehhez a linkelt képen lévő kis tartó szegecseit ki kellett fúrnom, hogy mozgatható legyen az egész...a terveimbe szerepel, hogy a jelenlegi vékony szívacsot ventitartó gumira fogom cserélni így eredeti helyére tudom rögzíteni az egészet és a rezonancia is meg lesz oldva. Sajna ehhez másik sata tápcsatit kell szerválnom...ezek túlságosan sok helyet foglalnak...szal kb annyira kéne kilónia annak is, mint a satakábelnek. NZXT kábelét néztem már, de sajna nem lenne jó...Jahh és nem 3 vinya lesz, hanem csak 2, a Veloci ki fog onnét jönni...marad az ssd és ez.
No meg fizu környékén lehet megcsinálom a hangszigetelést is a házon. -
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
Chieftec DF-01B...minire még várom a 12es felfogatót és vmikor kap egy AC Twinturbo-t az 5770...
Sajna a két 2,5"ost nem tudtam értelmesen a venti elé rakni...így felkerültek az optikás rekeszbe... -
Gorneck
legenda
válasz
tatabánya #21532 üzenetére
Csak a régi lomjaim...
Jahhh az SSDnek és a Velocinak vmin állnia kellett...amúgy igen ESD zacsi...GabN73: Most nem...nem lesz fúrkodás vagdosás, mint az uccsó csifi házamnál...legfőkepp kábel manádzsment...a minire kéne pecköt rendelnem 12est és az 5770re fel kéne raknom az AC hűtőm...de itt a hétvége, majd jól megcsinálom...
-
Gorneck
legenda
Még prealfa állapotban...[link].
-
Gorneck
legenda
válasz
Cthulhu Dawn #21453 üzenetére
Azt a szép házat így elbszni...
-
Gorneck
legenda
Nemtom, de ez alapján simán el lehet rendezni rendesen azokat a kábeleket...
-
-
Gorneck
legenda
válasz
D1Rect #19593 üzenetére
Lesz...közvetlen a venti felett egy 12es venti hely van...onnét folyamat kap friss levegőt...érezni így is, hogy szívja be a házba a levegőt...pedig van vagy 3-4 centire és porszűrő is van...ha közelebb lesz a nyíláshoz az csak jó...
QDre is ezt mondtád...2 év után is hibátlan a benne tárolt vinyám...amúgy nem közvetlenül a szivacson lesz...hanem fél centivel felett...4 csavar tartja most is távolt a fém "talajtól"...
-
Gorneck
legenda
válasz
D1Rect #19589 üzenetére
Ami még hátra van:
- A cpu ventije még kap egy 9->12 átalakítót, hogy a bordára rendesen fel lehessen rakni...[link]
- HDD kap majd egy keményebb szivacsot...azon nem fog tudni már elmozdulni. Most csak a fémen van.A két főkábellel nagyon nem tudtam mit csinálni...az egyik a táphoz lett kötegelve...elfér és nem akadályoz semmiben. A 12Vos ág kábelén még gondolkodom...de lehet így marad már...kár, hogy őket nem tudtam úgy elvezetni, mint a kisebb tápkábeleket...valszeg az előlapot nem tudtam volna a helyre rakni, mert ezek a kábelek már túl vaskosak neki...
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
Tápcsere után...a következő az optika (1 évbe 1 lemezért tartom) kivágása lesz és vmi halkabb hdd beszerzése...
-
Gorneck
legenda
QD-om van...csak nem fér ebbe a házba még1 5,25ös cucc...panel+odd elfoglalja. SSDnek meg szerencsére nincs hangja...
A Corsair meg addig fog nekem hangoskodni míg beállítok egy fázisceruzát....
Fordulatmérést felejtsd el az L-nél...maxon sztem erősebb a régi venti (több levegőt tol), de halkabb az új motor szinten.
-
Gorneck
legenda
Ezeket legalább tudom szabályozni...
A régiből nekem nem volt, így max AF 12025 L-hez tudom hasonlítani...de sztem hiba lenne a felépítése miatt...
A hűtő passzívba is elég lenne...
A hdd-m hangja túlkiabál mindet...a vx450ről ne is beszéljünk...szal 840-re szabályozva a 3 AC és 1 Scythe ventiből nem hallani sok mindent.
-
Gorneck
legenda
Alakítgattam még kicsit...[link]
-
Gorneck
legenda
Arra már rájöttem, hogy lapos kell vagyis a lap felé ontsa a levegőt...de még nem nagyon nézelődtem...a VGA-t gumikalapáccsal raktam be...
Henk: Igen be...coptam vele rendesen...
for3l: Meg lehetne még jobban szebben. Csak nincs hozzá 1-2 dolog...pl hosszú sata kábel vagy kétoldalú ragasztóm itthon.
-
Gorneck
legenda
Alakul...vagyis egy dbig így marad...
-
Gorneck
legenda
válasz
FoBCRaistlin #15670 üzenetére
Mikor még volt ott 5-6 vinya jó is volt az a 3db 9es ventivel való hűtés...most már mondjuk a tartót kiszedtem és a likakat leszigeteltem...nem túl szép, de senki se látja mivel az ágyam takarja azt a részét a háznak.
Szóval, az a belső rész már csak venti tartóként szolgál...QDben meg alig melegszik a vinyó és hang se sok jön ki belőle, az SSD meg hát SSD. Szal ha halkabb lenne az a rohadt fos Corsair, akkor egy nagyon halk kis masinám lenne.
Hétvégén igyekszem vmi frissebb képekkel előállni meg megnézni van e még szigetelőanyagom, hogy pótolni tudjak a két 12es venti helyre belőle...
-
Gorneck
legenda
válasz
D1Rect #15666 üzenetére
Én a pcgeartől rendeltem...sajna az eggyel kisebbet ami az én házamhoz kellett volna. Így pótolnom kellett egy másik szettel...így már elég komoly tételbe van egy ilyen kuckó szigetelése...
Vágni nem egyszerű, de egy nagyobb erős ollóval simán lehet...nemethati: 1 a lényege ezeknek...ha le tudod teljesen szigetleni vele a házat, akkor nem egy rossz dolog és hallható változást hoz...de ehhez túlképp minden nyílásra kéne rakni szigetelést, ergo csinálsz egy full zárt dobozt ahonnét a hang nem tud kiszökni...
A friss levegőt meg sztem egy a "padló" lemezbe vágott/rakott 12es ventivel lehetne megoldani...a többit a táp elintézi...Mint az látható én sokat küzdöttem a vinyók elhelyezésével...a rezonancia miatt...SSD és QD lett a megoldás rá...jobbat nem tudtam kihozni.
A hdd tartó részen lévő ventik elölről simán képesek beszívni a levegőt...ez tisztán látszott minap, hogy takarítottam (leszedtem az előlep szürke díszeit) a gépet.Jelenleg 2db 12*12*3,8as YateLoon, 1db 12*12*2,5es AC vagyis 3db venti van a házban. Sajna ami nagyon hangos és este alváskor hallani az a Corsair táp...botrányosan hangos.
A twinturbot azért nem említettem, mert abból semmi se hallatszik ki a házból...De még van pár tervem, amit szeretnék mindenképp megcsinálni vmikor...
FoBCRaistlin: Ez a ház számos apróságot rejt...csak leleményesnek kell lenni...elmondanám, hogy a raptoromnak mert az volt az egyik dögöm, zéró hangja lett...
-
Gorneck
legenda
Nem a legfrissebb képek...de hétvégén csinálok pár újat...úgyis szereztem az SSDhez beépítő keretet...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Automobilista 2
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Gitáros topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)