- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pecc
őstag
Nagyon jó kis gép, tetszik ez a kicsiny házikó, praktikus. Biztosan jó halk is. Szépen összeraktad.
Picit olvasgass arról, hogyan kell beállítani egy gépet, hogy szebbek legyenek a képek.
Nehogy ezen múljon, hogy ez pöpec kis gép ne kerüljön fel az oldalra.
Abban a canonban több van, mint ezek a képek, amiket mutattál.
Próbáld kisebb érzékenységgel készíteni a képeket, és tedd le valahová a gépet, időzítsd és akkor nem lesz bemozdult kép. Az ISO800 nagyon meredek, és ezért ilyen részlettelenek a képek sajnos.
Elsősorban, takaritsd meg az újjlenyomatoktól, valamint igazitsd meg azt a lepedőt, nem mutatnak jól szvsz azok a nagy gyűrődések a gép körül.
Amik az mdpc-n vannak azok nem csak azért szép képek, mert jó géppel fotózták hanem a fény/megvilágítás miatt. Ha jobban megnézed, több oldalról is meg vannak világítva és ez sokat számít.
A többit majd Brad elintézi. -
törölt tag
De tudsz jobbat csinálni, hidd el.
Jó hozzáállás a fontos, és menni fog. Ha nekem ment, és másnak ment, akkor neked miért ne menne? Csak egy jó fényképezőgép kell.szerk.: Ez az imageshack csak nekem s@*#??? Öcsém, nem is így néz ki a kép, nálam tök klafa, imageshackon meg agyon van kontrasztolva...
-
Zefír
őstag
válasz
#97544192 #12883 üzenetére
Persze értelek én, meg nincs itt rossz hozzá állás, és megfogadom amiket mondtok, de ha ez nemvolt jó én ennél többet nemtudok csinálni, ezért mondtam h akkor nincsen kép.
Most itt nem akartam veszekedni, meg megsértődni mert tudom h nem egy fotós műve, és hogy nincsen okom . -
Fagyi
aktív tag
A gép teccetős.A fotók jók. A megvilágítással elszabtad kicsit.
De azért ,ügyes vagy.Jó tanácsfény felé nem fényképezünk.Többet is ki lehetett volne hozni, ha kicsit mozgatod a fényforrást. A szürke kanapá nem annyira gáz. Fehérben lehet jobb lett volna. De a gyűrődő huzat vagy lepedő az kicsit gáz.
Egyébként nekem a Te képeid jönnek be a legjobban a többiekében is van bőven hiba. -
Ijk
nagyúr
Persze, lehet használni hosszabb záridőt, de akkor is kell egy direktebb fényforrás, különben élettelen, sík lesz a végeredmény. Most megnéztem a képeidet, és látom remekül kihasználtad az ablakon beérkező napsugarakat, neked az volt a fényforrásod.
A lámpákat meg teljesen komolyan gondoltam, sokkal könnyebb azokat helyezgetni, mint a gépet, és nem kell megvárnod a naplementét sem, hogy fényhez jussál.
Ezeknél a képeknél egy rendszervakut és egy villanyjkörtét használtam fényforrásként, nyilván nincs mindenkinek vakuja, ilyen fotózáshoz jó lehet hagyományos izzó is. -
for3l
senior tag
jó, oké, nyilván való, hogy kell valamennyi fény, de jelen esetben (állványról, időzitővel való fotózás) használható olyan záridő + belnde kombó, amivel egy szinte sötét (szószerint) szobából (minimális fény forrással) világos képet lehet késziteni..
(most vagy hiszel nekem, vagy nem, de csak ismételni tudom magam: a képeimhez semmi extra fényforrást nem használtam és már a nap is eléggé lemenő félben volt, és úgy gondolom, nem lettek se zajosak, se kontraszttalanok).
szerk.: "...2-3db 100W-os izzóval megvilágítani..." - ezt meg gondolom csak poénból irtad..
meg vannak a hirdetések is az oldalon.
-
törölt tag
Zefír, nem azért mondtam hogy amatőr kép, mert ellenkeznék veled, és nem akarnám hogy fent legyél az oldalon... Akarom, mert nincs rossz géped tényleg, de itt a jó kép is nagyon erős tényező, hiszen nem tehetünk fel full pixeles képeket. Meg elhiszem hogy 20 percet szoptál a képekkel, de azért mert őszintén beszélek, és nem finomkodok, meg nem teszek bocsi, de... plusz smiley kombót, azért nem kell úgy hozzáállni a dologhoz, hogy "jó akkor nem lesz kép".
Nem kell rám haragudni, én csak jót akarok, még ha nem is úgy néz ki. De 40 °C-ban, full vízesen nem sok kedvem van az egész dologhoz, aludni se bírok így b**zki. -
for3l
senior tag
más: én kb egy órát sz*roztam a jelenlegi képeimmel mindenféle plusz megvilágitás nélkül, fél homályban, az adatlapomon látható géppel (~45k huf). tudom, szocás egy kicsit a szürke kanapé meg a fények sem igaziak (mondjuk, ha jer1cho vagy G4ga képeihez viszonyitjuk), de a képek minősége sztem nem rosszabb.
ezzel csak azt akartam, hogy nem kell olyan sok minden néhány normális kép elkészitéséhez, de azért telefonnal és társaival ne próbálkozzunk...
szerk.: amúgy nem lenne az rossz gép szvsz. csak tényleg jobb fotók kellenek.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #12877 üzenetére
-
aero.
veterán
tudja valaki, hogy ez milyen ház?
-
creed13
tag
Hello!
Engem egy kicsit zavar, h nem azonos körülmények között lettek fényképezve.Az első képen szépen látható a ház.A 2.on (szivacsos) nekem olyan érzésem van, amikor az ember kinyitja a 10db-os tojástartót.A házban lévő dolgok nagy részéből semmi sem látszik, csak a szivacs érvényesül....Szvsz
Egyébként ügyes
-
creed13
tag
Volna még1 dolog ami eszembe jutott...Nézegettem az oldalt és a házakat és alatta a részletezés kicsit fórum feelingü szerintem, nem pedig olyan profi honlap felépítésü.Szóval mi lenne ha a részletek valahogy így néznének ki:
Ház neve: xyxyxy
Ház tulaja: xyxyxy
Ház eredeti típusa: xyxyxy
Konfiguráció: xyxyxyVagy valami ilyesmi, és a konfignál is valami kis sablon szerűség követése.
Nem tudom ez mennyire jó ötlet... -
Zefír
őstag
Sziasztok!
Ma lefújtam, pár szivacsot feketére és betettem a gépbe, viszont nemtudom hogy hoigyan néz ki jobban, szivacsa vagy nélküle.
Szerintetek?
Nélüle
SzivaccsalMég 1szer lefogom a szivacsokat fújni, meg a fentire nemjutott festék, meg még bekell valahogyan rögzíteni is.
De szerintetek hogy néz ki jobban?
-
aero.
veterán
válasz
TazLeacher #12849 üzenetére
támogatom, csak akkor találjatok nekik egy jó kis nevet.
-
creed13
tag
válasz
TazLeacher #12849 üzenetére
Miután nem lettem le húrrogva az ötletemmel én is pont ezt akartam javasolni....
-
aero.
veterán
válasz
MmDorian #12845 üzenetére
jó jó, de az a kupleráj
... pedig jó kis cm 590 ahol el lehet bújtatni a kábeleket, a cpu hűtőt fordítsd meg, hogy a vezetékes sarka legyen alul, és akkor nem kell így keresztbe húzni, meg át a 24pin-en.
Alul azért van a lyuk, hogy ott vezesd el a kábeleket az alaplap mögött, én mindenképpen használnám.
-
MmDorian
őstag
HD4890 újítva, a 4850 helyett.
-
creed13
tag
Hellosztok!
Én is nagyban moddolom cm690-es házam, és ha majd kész lesz szerintem helye lesz majd a pcstyle oldalán (legalábbis remélem
).Ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, amit lehet már kérdezett vagy felhozott valaki, h ha mondjuk valaki valami nevet ad a házának, úgy mint a moddolt cuccoknak, akkor azok nevét lesz-e lehetőség kiírni valahova vagy ilyesmire még nem gondoltatok vagy nincs igény?Mert 1-1 jobban sikerült házat is könnyebb lenne beazonosítani.Szóval értitek...
-
S. Szabi
őstag
Az oldalon a képek alatt az a hirdetéses rész az mi?
-
G4ga
őstag
Csekkoltam az oldalt. gartulálok nektek aero és pisztoly nagyon ügyik vagytok! nagyon jó lett. remélem hamaros több gép lesz rajta látható!
Syc: korrektos lett a technologia!
Areo: Az oldalon javitanál egy keveset a konfigomnál?
core2quad 6600 - nem corequad6600
nec 7170 - nem pedig nec 712 ezt én irtam neked rosszul privibe.Plusz elküldeném neked azt a 10 képet ami frankó.
-
Zefír
őstag
válasz
TazLeacher #12833 üzenetére
Nah a fenese gondolna ezekre.
Okés köszi! -
TazLeacher
nagyúr
Lepedő vagy valami, minél több oldalra. Ha megoldható mögé, mellé, fölé, alá.
Fény a hátad mögül jöjjön, nem lenne rosz, ha fehér lenne és nem sárga.
Fényt próbáld nem direkt rá nyomni, hanem inkább vlamiről visszaverni. (Fehér fal, fehér ajtó. vagy ilyesmi)
Vaku tényleg felejtős.
Csak állványról, kézből fényképezés felejtős.
Időzítőt használj, az a tuti, úgy nem remeg be a kép, ha megnyomod a gombot az állvényon.
Ha van benne képstbilizátor, állványnál kikapcsolni.
Ha tutira akarsz menni, sötét ruha, hogy a ruhád ne verje vissza a fényt.
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Aero kolléga mondta, hogy a topikban segítetek minél jobb képet csinálni
-lepedő
-véletlen se fénnyel szemben
-vaku nélkül
-kis megvilágítással.
Még valami amire figyelni kell?
Egy Canon A470 es fényképezővel készülnek majd a képek.Néhány tipp, minél jobb legyen?
-
syC
addikt
válasz
shteer #12829 üzenetére
szokásos: silverstone tj07
(#12828) for3l: micsoda?
-
for3l
senior tag
válasz
TazLeacher #12827 üzenetére
-
-
for3l
senior tag
na, jer1cho és az én gépemnél át vannak irva/téve az adatok, a másik 2 géphez nem nyúltam, majd ha jelentkeznek a gazdáik, akkor esetleg. plusz igy össze lehet hasonlitani a 2 "style"-t..
én észre sem vette, hogy nincs sli hid, valószinű, hogy rontotta az összeképet, de ez azért elég vicces igy...
syC, próbáltam operálni a képeiddel: link. több és jobb minőségű fotók kellenének + ne fénnyel szembe fotózz.
(meg sztem nem kell annyi kábel sem, max a táp, ahogy jer1cho meg G4ga csinálták).
-
for3l
senior tag
válasz
S. Szabi #12814 üzenetére
igy van, pontosan az a lényeg, amit jer1cho ir. én a hűtést és egyéb dolgokat fel sem tüntetem, mert azokat meg szemmel meg lehet állapitani, hogy mi-micsoda.
jer1cho, én pontosan ezért irtam szinte majdnem teljsen igy (ahogy te az előző hsz-ban) a configot, mikor még egy sorban voltak az adatok a képek alatt. szerintem sem kell tul sokat odagépelni, ugyanis ismét nem erről szól az oldal...
különben átküldhetnéd ma is a képeidet, megcsinálnám, aztán nem ilyen össze-vissza lenne a tiéd sem.
-
S. Szabi
őstag
válasz
TazLeacher #12815 üzenetére
Oké, minimáldizájn, de nekem ez így egy kicsit inkább "igénytelennek" tűnik
-
S. Szabi
őstag
A pc-style.hu-hoz: A konfignál szerintem úgy kéne odaírni a cuccok nevét, ahogyan az van, tehát pl. nem "msi radeon 4870×2" hanem "MSI Radeon HD4870X2 vagy MSI R4870X2-T2D2G" vagy nem "asus p5e deluxe" hanem "ASUS P5E Deluxe"
-
TazLeacher
nagyúr
OFF: akinek van kedve, jöhet mókázni.
-
syC
addikt
-
TazLeacher
nagyúr
Nem végleges, javítsatok bele, várjunk még 1-2 napot, hátha van még másnak is ötlete:
Küld be a te géped…
…azonban kérlek figyelmesen olvasd el az alábbiakat és kérlek be őket!
►Az oldalra felkerüléshez mindenképpen szükséged van egy Prohardver regisztrációra. Amennyiben nem rendelkezel ilyennel, itt[PH reges LINK] regisztrálhatsz!
►Ha már rendelkezel tagsággal, az elkészült képeket töltsd fel saját galériádba és ennek elérhetőségét linkeld a Hogy is néznek ki a gépeink?[topic LINK] topc-ba!
►Végül, ha a képeid minőségét megfelelőnek találjuk, hamarosan viszont láthatod géped az oldalon.A képekkel szemben támasztott követelmények:
►A képek maximális mérete 1280 x 1024 pixel legyen
►Ne legyen kisebb 800x600-as méretnél
►A képek felbontása kizárólag JPEG lehet
►Kizárólag fényképeket fogadunk el, tehát grafikákat, látványterveket nem
►Pontosan 10 db képet kérnénk + 1 db 150x150-es méretű négyzet alakú képet a galéria "borítójához"Végül egy pár javaslat a képek elkészítéséhez:
►Sose használj vakut!
►Az ISO értéket állítsd 100-ra vagy kevesebbre, hogy minél tisztább képet kapj!
►Sose kézből fényképezz, a gépet helyezd biztos pontra, vagy használj állványt!
►Használd a fényképezőgép beépített időzítőjét, ezzel elkerülheted a fényképezőgép elmozdulását!
►Ügyelj a megvilágításra! Sose világíts közvetlenül a területre, mert könnyen visszatükröződhet és beéghet a felvétel!Amennyiben bármi kérdésed lenne, készséggel állunk rendelkezésedre!
-
aero.
veterán
válasz
TazLeacher #12807 üzenetére
Oké, akkor konfig lehet alul, ott is jó, azt rakjátok át oda., közben a neveket is lehet javítani.
Szabályzatot is csinálhatok, ha linkeltek, mert én már meg nem mondom hol van
A top10 az egyetlen sidebar elem, eléggé ki van emelve, de ha gondolod kicsit világosabbra színezem a top10-zet.
A főoldalon elméletileg 10 gép fér, és lesz majd egy link amivel a régebbieket lehet elérni.
Hirdetési részbe raktam hirdetést, de valamiért nem jelent meg, majd még megpróbálom. Persze ha nincs ellenetekre.
-
TazLeacher
nagyúr
Az utóbbi időben kicsit hézagos lett az idejárásom, így most ömlesztve:
Én is csatlakoznék a képek alatti konfigleíráshoz. Sőt, amig így egy sorba volt, viszonylag egyszerűen - azt nem tudom ki csinálta - nekem úgy jobban bejött. Szerintem nem ez a lényeg. Ja, és lent balra zárt, egysorban.
Nálam még mindig nem egyformák a képeim. Első három egyforman, utána kettő megint, aztán egy akkora mint az első három, az utlsó meg megint akkora, mint a negyedik.
Szerintem nem gáz, ha kint van a név, de javítani kellene a neveket (én pl. harapok, ha nem úgy írják a nevem, ahogy én), pl. g4ga -> G4ga
Kellene még egy pár menü, nem? Szabályzat, kontakt, galériák, most ennyi jut eszembe.
A TOP10-et valahogy ki kellene emelni nem?
A főoldalon most 6 gépnek van hely. Mi lesz, ha fel lesz, ha töltve a he7edik? Az hova kerül? Vagy nem lesz külön galéria, és minden kép a főoldalpn lesz, mint MDPC-n? Az sem gáz, csak akkor negyon meg kell szűrni, hogy ki kerülhet fel, mert már heti 1 gépnél is 1 év múlva kell bőven görgetni.
A hírdetési részben lesz hírdetés, vagy az ki lehet onnan szedni?
for3l: köszönöm élnék a lehetősséggel, holnap lehet el is küldöm, onnantól nem sürgős. Úgyis BR4D csinálta a galériám képeit.
-
for3l
senior tag
átirtam.
meg nem csak a szám nem stimmelt: cqd q5500 -> c2q q9550
-
toldy
őstag
Helo
Megint én, folyamatosan nézegetem az oldalt hogy mit alakítgattok rajta, és egyre jobban tetszik ( eddig is jóvolt , de egyre jobb). Egyébként szerintem is alul lenne jó a konfig.Érdeklődésből, a CSXO az a CSX-nek egy ramja? mert ha igen akkor szerintem az is elég lenne, nem?
-
syC
addikt
Jer1cho adatlapját javítsátok ki: Q5500 , H2O
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest