Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zefír
őstag
Egyébként jó off lett az utóbbi pár oldal.
Ne csinmáljunk egy barátikör fórumot?
Házi barkácsban is ezvoltm, és megszállták amodderek a topikot, kaptam 1 hét bannt off miatt -
Bocaa
senior tag
Modder ovi under 18 ak**va énis ide tartozom
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
kelzsoca
félisten
Lassan akkor óvodát lehet nyitni itt, vagy hogy is van ez?
Gyerekek nem kell ám megsértődni, csak vicceltem
-
-
rii
nagyúr
ha már körbevágás, és a környezetéből való kiemelés.
pld itt hiba volt:
látszik, hogy az alsó kép is ugyanazon fényviszonyok mellett, ugyanazon a helyen lett fotózva, így elég sötét, meg a visszeverődő fények különbző színt adnak neki, szóval nem néz ki jól.
ha én fotóznék számítógépet, úgy, hogy tudom - körbe akarnom majd vágni, akkor szabadban tenném ezt meg, körbevéve fehér A2-es lapokkal. Szobában, sötétebb fényviszonyok mellett én még nem tudram zajmentes képet csinálni, igaz persze, hogy tottttál nem értek a digitális képkészítéshez.
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
félisten
válasz TazLeacher #12278 üzenetére
Én már elmúltam 26.
Mindjárt megkapom, hogy az öregség nem érdem, hanem állapot.
(#12280) BR4D: Tökre nem sörözhetsz 18 alatt, tilcsa a törvény.
(#12279) aero. : Ohh, mik ki nem derülnek. Tényleg vigyázni kell a +18-as linkekkel(#12282) jones965: 1044 éves vagy?
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
válasz D1Rect #12277 üzenetére
Deee, sörözhetek.
De, látszik egyébként, a Core i7 topicban látszott, amikor felhúzta az agyam egy okos ember. ^^
Aero, zsír Na én meg belőled nem néztem volna ki.syC: Nem, nem szürke. Gyakorlatban igen, de Photoshopban nem. A halvány feketével egyúttal arra is gondoltam, hogy átlátszó, ugyanis az opacity-t állítottam, kb. 20%-ra. A szürke, 100% opacity-vel teljesen más, mint a fekete 20% opacity-vel.
aero.: Erre nem tudok mit mondani, nem szeretnék flame-t indítani, remélem nem is fognak leszólni ezért
A szíve mélyén mindenki gondol rólam egy s mást, amikor megtudja hogy 15 vagyok... És csak a gép miatt...
Ha lesz olyan fotó, amit ki tudok vágni, esetleg segíthetnél, mert 5-10 képet kivágni azért nem kis idő.[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
-
törölt tag
Na ez most tök OFF lesz, de mivel én leszek a Photoshopos, szeretnék mutatni nektek egy munkát, amit tegnap hoztam össze, kb. 40 perc alatt.
Ebből a képből először is kivágtam a hátteret, így sikerült. A haját nem kell figyelni, azt elég nehéz lett volna helyesen kivágni.
Miután ezzel megvoltam (legnehezebb része, illetve leghosszabb, ráadásul legjobban is kell koncentrálni), következtek a brusholások, ami már annyira nem volt sok idő, de nehéz volt olyan brush-t találni, ami illik a képhez. Megjegyzem azért a szín se mindegy, először halvány feketébe akartam, de nem lett volna valami stílusos.
Ez lett a végeredmény.
Bocsi az OFF-ért, csak ha valaki kételkedne esetleg a Photoshop tudásomba azért, mert 15 vagyok...
Nincs semmi jelentősége, úgyhogy ha esetleg valaki azért nem kedvelné azt, hogy én csinálom a képeket, akkor ne azért kételkedjen bennem, mert 15 vagyok, és ne is a Photoshop tudásért. Annyira nem nagy szám, de hosszú idő alatt azért tudok jó képeket csinálni.
Bár ehhez nem kell sok tudás, de mint mondtam ha lesznek olyan képek amit jónak látok kivágáshoz, és a "tárgy körvonalát is látni ( )", akkor megpróbálkozok a feladattal.Bocsi ha helyesírási hiba volt, nem rég keltem fel.
-
syC
addikt
válasz TazLeacher #12271 üzenetére
Egyébként hogy áll a dolog? Csak mert nekünk (egyik ph-s tagnak és nekem) van már egy félkész siteunk ugyan ebből a célból, szóval egy skint kel ráhúzni és gyakorlatilag üzemel.
•
-
TazLeacher
nagyúr
aero. - fejlesztésügyi manager
beteg - területfejleszési igazgató
jer1cho - ötletgazdálkodási szakaszisztens
BR4D - koordinációs részlegvezető
jones965 - kiviteleztechnikai alelnök
syC - szervezésfelügyleti osztályvezetőÜdv a csapatban kolléga...
Áááá gyerekek, én nem megyek napra...a végén még találkzook emberekkel. Basszus, a lemaradt a végéről. Így elég hülyén jött ki.
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
-
jones965
Modder
Na elmegyek a melóhelyröl, eltöltöm az idöt a családdal( fürdés-locsolás, stb..), és mire gépközelbe kerülök, már lassan müködik is az új weboldal.
BR4D: amit az elöbb linkeltél képeket, hirtelen tényleg azt hittem, hogy a szóban forgó fórumtársunk képei.
[ Szerkesztve ]
-
MattX
tag
Sajnálom hogy nem tudok beszállni az fejlesztésébe, mert most eléggé el vagyok havazva! De hajrá hajrá!! Remélem ottleszek egyszer!
-
félisten
válasz #97544192 #12263 üzenetére
Persze egyénileg mindenki megcsinálhatja szépen gimppel/photoshoppal, csak őrizze meg az eredetit hátha az jobb.
Majd a PS topikban összeraknak egy FAQ-t a sok ugyanolyan "hogyan vágjam ki a gépem képét a háttérből" kérdésnek."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
válasz TazLeacher #12261 üzenetére
Viszont ha lehet, akkor úgy probáljatok fotózni, hogy felesleges dolgok ne legyenek a képen. Tehát mondjuk egy falnál lenne a legjobb fotózni, és nem a gép helyén. EZ A LEGFONTOSABB! Esetleg lehet olyat, hogy egy ilyen designos kisasztalra rátenni a gépet, és úgy fotózni. Millió dolgot lehet variálni, és nem kell profi fotósnak lenni. MDPC-n is vannak olyan képek, ami asztalon készült, vagy falnál. Nem kell Photoshop-al a hátteret piszkálni, és ha nem muszáj, nem is tervezem, mert azért az idő, hogy 10 képet igényesen megcsináljak... Nem kevés. Szóval a lényeg, hogy valami falnál fotózzatok, ha kész lesz a gép.
[link] - El is képzeltem ezt for3l gépével, hmm
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kombat #12259 üzenetére
Nem lehet megcsinálni hogy minden kép pontosan 630x838 legyen. Mondom, bízzátok ide, nem kell aggódni a méretek miatt. Az MDPC-n sem teljesen ugyanakkora minden kép. A lényeg, hogy a szélesség nagyjából passzoljon. Az hogy a magasság mekkora, tök mindegy.
A képméretek miatt nem kell aggódni. Az a legkisebb probléma. Az alap fotó a fontos. Hogy ne legyen mosódott, a fények passzoljanak. A kontraszton is lehet változtatni, szóval arra se kell különösen figyelni. Arra azért figyeljetek hogy a kép ne legyen nagyon világos, se nagyon sötét. Betegnek irtó jó minőségű képei szoktak lenni, azzal jó lesz dolgozni, már várom. Csak jól kell fotózni. -
Kombat
őstag
válasz TazLeacher #12257 üzenetére
Ha már úgyis a MDPC mintájára készül, akkor legyen 630X838!
Egyébként, ha végre szerzek valamilyen fényképezőt és megoldok egy-két kábelelrejtési problémát, akkor dobok fel képeket. Elvégre nem túl sűrűn látni moddolt Antec 300-at.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TazLeacher #12257 üzenetére
Nyugi, bízzátok ide
-
TazLeacher
nagyúr
válasz #97544192 #12255 üzenetére
Úgy gondolom, hogy ha már fix a képméret, akkor inkább a magassággal kellene foglalkozni. Tehát a lényeg, hogy egy átlagos monitoron 1280x1024-ben beférjen a kép egy képernyőbe. Ebből ugye lejön a böngésző, startmneü, így úgy gondolom, hogy a 800-as magasság korrekt, a 800x600-as képméret OK. Így még mellette is marad hely az adatlapnak.
-
S. Szabi
őstag
Azt kéne még eldönti, hogy mekkora legyen a képméret. Részemről ~800 pixel széles fotók megfelelőek.
-
beteg
őstag
válasz TazLeacher #12250 üzenetére
oks
akkor igyekszem
legalább egy dedikált, gusztusos képtárunk, nem kell az ingyenes képfeltöltőkkel xaraodniCsak futni kell!
-
TazLeacher
nagyúr
olyan oldalt akarunk(?), ahová nem tölthet fel user képet, úgy, hogy az azonnal meg is jelenik, hanem csak ha valamelyik admin (vagy mind?) jóváhagyta
Igen
egy-egy felhasználó összes képe egy oldalon jelenik meg, nem méretezhetően, nagyíthatóan, csak egymás alatt statikusan
Igen, mint MDPC
a regisztrált felhasználók értékelhetik a fent lévő képeket mondjuk 1-től 10-ig egy skálán. egy képet egyszer.
Jó 5let
a főoldalon megjelenik: a legújabb képek, a legtöbbet nézett képek, a legtöbbre értékelt képek listája
legújabb galériák (3 db), TOP10 (10 darab )
a képekhez a regisztrált felhasználó hozzászólhat!?
Nem
az adminok közül senki sem ért (vagy ért, de nem vállalja) a webszerkesztéshez, a php-hoz, az admin feladatokat csak abban látja, hogy eldönti egy képsorozatról, hogy felmehet-e vagy sem.
Én sajna nem, ezért is vonakodtam a dologtól...
-
törölt tag
-
törölt tag
Mindennel egyetértek, kivéve azzal, hogy hozzálehessen szólni a képekhez. Szerintem nem kell, felesleges, hülyeség. Ha majd tetszik valamelyik gép különösen, jobban mint a többi, majd a topikba megírják az emberek, de szerintem az oldalt felesleges hozzászólásokkal szemetelni, mert kb. olyan lenne mint iWiW-en a hozzászólások Na, de jó, hogy kb. ugyanazt írtam le mint G4ga Nagyon nem vagyok ma a toppon... Látszik hogy éjjel kockultam.
[ Szerkesztve ]
-
G4ga
őstag
válasz Bagira01 #12243 üzenetére
én is ezt akartam... aztán lettem a csili villi dolgokról. tudok adni neont, lett két kék feleslegbe. Ne is mond. kb 25K amit most bele raktam a gépbe csak a dizájn miatt! ( kábelek, proc és memó hütö csere. VGA csere, Vga hütö, fényezés ) és harisányát és egyébb kiegészitök nem is kellet vennem. azt kedves barátom ajándéka volt.
ugyhogy nem kis lecsó az tény!
-
G4ga
őstag
Szerintem kimondott a képhez ne lehessen hozzá szolni. igy elveszti az album jellégét. bár tudom hogy munka, de egy külön kis amolyan vendégkönyv jellegü oldal legyen minden egyes feltöltött gépnek
Ha kimondott hozzá szolások lehetnek a képhez, fél oldalon csak azt fogod scrollozni hogy de fasza, de jó, nekem is ilyen kell stb.a többi kifogástalan. A rangokról ne is beszéljünk!
Bagira01: Látod látod. abba már nincs kihivás.
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Fene a jó dolgotok. Én még mindíg a hw fejlesztgetésnél vagyok leragadva, de kezdem érezni h ez unalmas. Lehet elkezdem csinosítgatni az kis Rc690-am. Hdd tertó részt már kiszedtem és van helyette 5,25-os helyen cm hdd tartó, de így is elég hangosak a vinyók
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
aero.
veterán
Mezei felhasználó nem tölthet fel képet, ide lesz linkelve és innen döntjük el, hogy kikerül e.
Egy oldalon, de szerintem legyen nagyítható.
1-10-es skálán értékelhető képek, nem kell feltétlen regisztrációhoz kötni, de ezt majd eldöntjük együtt.
Főoldal: Képek, dátum szerint, top10-es lista.
A képekhez hozzá lehessen szólni, de szerintem ezt kössük regisztrációhoz, mert jön majd valami robot és ránktukmál egy kis viagrát
Én a weblapszerkesztéshez értek, php-hoz nem sokat.
Kb. ennyi részemről
jer1cho:
[ Szerkesztve ]
-
beteg
őstag
-
TazLeacher
nagyúr
aero. - fejlesztésügyi manager
beteg - területfejleszési igazgató
jer1cho - ötletgazdálkodási szakaszisztens
BR4D - koordinációs részlegvezető
jones965 - kiviteleztechnikai alelnökTovábbi pozíciók kiadók az érintetteknek...
-
beteg
őstag
este már magát az oldalt szerkesztgetem, de mivel ezt eleve nem is akartam vállalni tisztázzunk már pls. néhány dolgot, hogy ne dolgozzam rajta fölöslegesen!
olyan oldalt akarunk(?), ahová nem tölthet fel user képet, úgy, hogy az azonnal meg is jelenik, hanem csak ha valamelyik admin (vagy mind?) jóváhagyta
egy-egy felhasználó összes képe egy oldalon jelenik meg, nem méretezhetően, nagyíthatóan, csak egymás alatt statikusan
a regisztrált felhasználók értékelhetik a fent lévő képeket mondjuk 1-től 10-ig egy skálán. egy képet egyszer.
a főoldalon megjelenik: a legújabb képek, a legtöbbet nézett képek, a legtöbbre értékelt képek listája
a képekhez a regisztrált felhasználó hozzászólhat!?
az adminok közül senki sem ért (vagy ért, de nem vállalja) a webszerkesztéshez, a php-hoz, az admin feladatokat csak abban látja, hogy eldönti egy képsorozatról, hogy felmehet-e vagy sem.
hirtelen kb ennyi kérdésem lenne, aztán majd…
thxCsak futni kell!
-
kelzsoca
félisten
Két admin tehát már van, és veled mi a helyzet jer1cho
Vállalod?
-
aero.
veterán
No, ha már engem is bevettetek a listába, akkor nem fogom visszautasítani.
Igaz ugyan nem sokat tettem itt le, főleg nem a számítógépemmel, amely ingerszegény és ötletekben szegény táptalajt nyújt nekem a szép pc alkotásához, de remélem a következő 1 évben tudok ezen változtatni.
Elvállalom.
[ Szerkesztve ]
-
G4ga
őstag
-
jones965
Modder
válasz TazLeacher #12230 üzenetére
Pár hsz lentebb már megtettem: önként és dalolva.
-
jones965
Modder
válasz TazLeacher #12228 üzenetére
Véleményem szerint egy ilyen feladat elvállalása megtiszteltetés.
Aki pedig elválallja kötelezettség.A témával kapcsolatosan pedig szerintem az előbb felsoroltak, amiennyiben elválalják a tisztséget, létrehoznak egy szabályzatot és az új oldalon tájékoztatják a nagyérdeműt.
Ez a topik pedig továbbra is olyan kiemelt és sikeres legyen, mint eddig volt. -
TazLeacher
nagyúr
Hamarosan megkeresünk mindenkit személyesen itt a(z egyelőre) végleges lista
beteg
syC
BR4D (főadmin, ideiglenes, ha megvannak az adminok és mindenki rábólint, végleges)
aero
jones965
for3l
jer1choHa valaki nem vállalje, akkor majd lesz valami.
-
G4ga
őstag
válasz TazLeacher #12225 üzenetére
szerintem kellene irni az érintett emberéknek egy privit, hogy válalja-e.
Én a magam részéröl köszönöm a jelölést, de nem éretettem még meg a feladatra. max végszükséglet esetén.
ki lesz olyan bátor, hogy felkeresi a kedves usereket? ...
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz TazLeacher #12225 üzenetére
Biztos nem vállalja mindenki, ezért kell a tartalék ember is
-
kelzsoca
félisten
Akár Te is lehetnél a listában, szerintem nem egymás között hanem itt a fórumon legyen eldöntve kik lesznek az adminok
jones965
jer1cho
BR4D
beteg
syC
G4ga
Tomate
aero[ Szerkesztve ]
-
G4ga
őstag
válasz kelzsoca #12213 üzenetére
ez nem tapasztalat kérdése. szerintem egyszerüen akár ki aki ránéz megtudja mondani hogy alkalmas e arra hogy felkerüljön. Csak vissza kell olvasni, megnézni azt hogy mijen reakciók jöttek adott képekre. ha ez megvan hamar rájön az ember mit is akar az uj oldal bemutatni. vagy akár olyan emberek kellenek akik maguk modoltak. tehát tudják mi munka van egy jól kinézö géppel. pl SyC vagy Tomate, ök maguk festettek. vagy jones965, beteg, BR4D. akit kihagytam sry.
Eleve megbukik a dolog, ha nem megfelelő a kép. szerintem sokan emiatt lesznek felháborodva. összerakja szépre, de nem képes egy normális képet csinálni. a telefonnal készült képek alapból elkell hogy legyenek utasitva. szerintem ez lesz a legnagyobb baj.
A mindenki feltöltheti a képeit én azért nem tartanám jó ötletnek mert:
- a kapott tárhely véges
- szerintem te se szivesen törölgetnéd ( és ez nem személyes, nem félre érteni ) Jóska Pista hülyegyerek képeit, amit csak ugy feltöltött. Sajnos szerintem vannak ilyenek. Vagy pl látja itt a topikba hogy egy asztalon üsszedobot gép mekkora buli, és feldobb vagy 6 különbözö képet!Az adminokat én mindenféleképpen ugy válogatnám:
Legyen aki a Vizes területen van, otthon, legyen olyan aki moddingolt már, legyen olyan aki ért magához az oldal üzemeltetéséhez, és legyen egy olyan aki ért a Photoshophoz.kelzsoca: Tomate és aero!
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
Hát itt az én listám:
Nem sorban, hanem ahogy jött:
jones965
jer1cho
BR4D
beteg
syCHa valaki nincs bent, vagy nem ért egyet a listával akkor indokolja meg
-
jones965
Modder
válasz TazLeacher #12215 üzenetére
Illetőleg annak az 5-ösnek a háta, aki átengedi, vagy pálcát tör a pályázó gépe fölött.
Ha szerény személyemet elfogadjátok, akkor megtiszteltetésnek venném az egyik "állást"
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
Én csak hülyéskedem
Mikorra várható az oldal teljes pompában?
-
kelzsoca
félisten
Gondolom nem minden gép kerülhet majd fel az oldalra, és az adminok fogják eldönteni hogy az adott gép ide az oldalra kerüljön fel, vagy mehet be a többi közé!
Esetleg valamiféle szavazást csinálni az éppen határeset gépekről, és akkor nem az adminra néz csúnya szemmel a juzer, hogy az ő masinája most miért is nem került fel az oldalra
Illetve aki szívesen látná fent a gépét, de sajnos azt a szintet valamiért nem üti meg, lehetne adni tanácsot, miként tudná egyedivé tenni a gépét
-
MattX
tag
válasz TazLeacher #12205 üzenetére
Akkor nem is szoltam!
-
jones965
Modder
Annyi hozzáfűzni valóm lenne az új oldallal kapcsolatosan, hogy bárki számára hozzáférhető legyen képfeltöltés szempontjából. A létrejövő admin csapat pedig igény esetén minden héten/ hónapban ( igény szerint ) megvizsgálja a pályázók gépeit. és ha érdemlegesnek tartja, publikussá teszi az oldalon.
A nem pozitív elbírálású gép készítőit pedig tájékoztatja a kifogásolt dolgokról, melyek ha módosításra kerülnek, akkor a többi gépkészítők közé kerülhessenek a web oldalon. -
r-chee
őstag
válasz TazLeacher #12205 üzenetére
Lényeg, hogy igényes konfigokról igényes képek legyenek az elkészülő galériában .
Elvégre nem a minél drágább konfigok gyűjtőhelye lesz.Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
MattX
tag
Hát majd az adminok ugyis mérlegelnek, meg a topic is! Természetesen az idosebb dolgok is jók, de azert nézzuk me hogy mutat egy p6t és hogy mutat egy osrégi asus lap pl! Tudom hogy nem a legjobb hasonlat a lényeg benne van! De természetesen ha valaki igényeset csinál egy régebbi configbol, akkor elismerésem!
-
G4ga
őstag
valahol igazad van, de szvsz nem kizáró ok ha valakinek a gépébe mx440 és ddr1, cerka proci stb. jó, nem azt mondom hogy pl egy egyszerü "mistralos" hazázzal fellehessen kerülni ha csak elvannak rendezve a kábelek jól. de ha pl harisnya, festés, hütö csere stb. és mutatt a cucc akkor miért ne. Persze kevés olyan ember lesz aki egy ilyen gépre ennyit költene.
Az ujszerüségre - Egy Old Timer is jobban mutatt mint a Ferrari... de igazad van!
-
G4ga
őstag
válasz TazLeacher #12197 üzenetére
Ezzel abszulute egyet értek.
Ha mindenki felkerülhet az oldalra elveszti a kihivás lényegét. Egyszerü dolgokból is lehet nagyott alkotni. egy szépen elrendezett ház is jól mutat. nem kell ahhoz több 10E ft beleölni. Szerintem nem az az újonnan alakuló oldal lényege hogy, csak olyan gépek kerüljenek fel mint beteg-é vagy jones965-é ( megjegyzem mindkettőnek ott lesz a helye ) hanem hogy szépen igényesen, rendezetten összerakot vassak legyenek fent. pl jenei92
esete. nem ölt bele sokat. pusztán forditott rá idöt és energiát hogy jól nézzen ki.Lehet valakinek csúcs szuper több 100K-s gépe, de ha összevisszaság látszik szvsz nem az oldalra lesz való. pl mint egy autó tunning show. Lehet neked Ferrarid, de egy széria autó nem biztos hogy akkorát üt mint egy optikázott Lada VFTS!
Amolyan bemutató, tanácsadó jellege is lesz az oldalnak, azoknak akik a dizájn is lényeg!
Az adminságot szivesen bevállalnám, de nem biztos hogy lesz rá idő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest