- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
ecaddsell #86794 üzenetére
A lakás világítását akarom a napelemes akkuról hajtani, ameddig van szufla, ha pedig kimerült akkor egy relé automatikusan átkapcsolja hálózatra a lámpákat.
A zaj kérdése jó kérdés, mivel a lakásban azért sok méter vezeték megy.
Viszont direkt azért próbáltam ki a LED lámpáimat, hogy mennek e egyenáramról, mert akkor a kimenetet egyenirányítás után lehet szűrni is, akkor talán nem megy túlzott mértékű zavarjel a vezetéken.
Frekvencia problémára gondolok én is, abból a jelenségből kifolyólag, hogy ha a trafó dupla huzalos 5V-os tekercseléséből csak az egyik szál van bekötve, akkor úgy-ahogy megy, ha mindkét szál be van kötve, tehát nagyobb keresztmetszet, azonos menetszámmal, akkor pedig egyáltalán nem megy és hatalmas lesz az áramfelvétel, hogy alacsony a frekvencia, mivel vastagabb vezeték, azonos menetszámhoz szerintem magasabb frekvencia kell, hogy ne csak vezetékként viselkedjen.
Csak a videót nem értem, hogy ott az illetőnek megy minden az eredeti tekercseléssel és huszonpár kilohertzen, nekem meg nem.
Lehet neki másfajta EI-33-as trafója van ?
Másik gondolatom, hogy az ATX trafó 5V-os, középleágazásos tekercselése sem azonos minkét oldalt, mivel + és - ágon nem azonos áramot igényelnek az eszközök, ha pedig nem szimmetrikus a tekercselés, akkor persze, hogy felemásan melegednek a tranzisztorok.
Ki akartam szedni egy másik trafót is, de végül nem tettem, mivel a forrasztási oldalon lábak bekötése már eleve nem szimmetrikus tekercs elrendezést sugall.
[kép] [kép]
Inkább majd áttekercselek, akkor biztosan tudom, hogy a tekercselés legalább jó.
Köszi a infót !Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- YouTube
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Sweet.tv - internetes TV
- Xbox tulajok OFF topicja
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest