Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Batman2

őstag

válasz ecaddsell #86794 üzenetére

A lakás világítását akarom a napelemes akkuról hajtani, ameddig van szufla, ha pedig kimerült akkor egy relé automatikusan átkapcsolja hálózatra a lámpákat.
    A zaj kérdése jó kérdés, mivel a lakásban azért sok méter vezeték megy.
    Viszont direkt azért próbáltam ki a LED lámpáimat, hogy mennek e egyenáramról, mert akkor a kimenetet egyenirányítás után lehet szűrni is, akkor talán nem megy túlzott mértékű zavarjel a vezetéken.
    Frekvencia problémára gondolok én is, abból a jelenségből kifolyólag, hogy ha a trafó dupla huzalos 5V-os tekercseléséből csak az egyik szál van bekötve, akkor úgy-ahogy megy, ha mindkét szál be van kötve, tehát nagyobb keresztmetszet, azonos menetszámmal, akkor pedig egyáltalán nem megy és hatalmas lesz az áramfelvétel, hogy alacsony a frekvencia, mivel vastagabb vezeték, azonos menetszámhoz szerintem magasabb frekvencia kell, hogy ne csak vezetékként viselkedjen.
    Csak a videót nem értem, hogy ott az illetőnek megy minden az eredeti tekercseléssel és huszonpár kilohertzen, nekem meg nem.
    Lehet neki másfajta EI-33-as trafója van ?
    Másik gondolatom, hogy az ATX trafó 5V-os, középleágazásos tekercselése sem azonos minkét oldalt, mivel + és - ágon nem azonos áramot igényelnek az eszközök, ha pedig nem szimmetrikus a tekercselés, akkor persze, hogy felemásan melegednek a tranzisztorok.
    Ki akartam szedni egy másik trafót is, de végül nem tettem, mivel a forrasztási oldalon lábak bekötése már eleve nem szimmetrikus tekercs elrendezést sugall.
    [kép] [kép]
    Inkább majd áttekercselek, akkor biztosan tudom, hogy a tekercselés legalább jó.
    Köszi a infót !

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák