Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz rednifegnar #84463 üzenetére

Nálam már évtizede folyik a kisfogyasztásra átállás.
    10W mini pc, 15W monitor,és az igazi kuriózum, egy 72 centis képátlójú koreai Daewoo csoda tv, még katódsugárcsöves. És 42W a fogyasztása. Szerintem a mostani ledes tévéket kenterbe veri pedig 22 éves.
    A még működő kompakt fénycsöveket hagyom míg bírják, és ledek mindenhol.
    2 helyen kombinálom mert csak a led nekem nem a legjobb, ott van 2 darab 40W izzó vegyesbe.
    A kazán keringetőszivattyúm ami 60W volt, 5 éve le lett cserélve 14W fogyasztású autoadaptos BLDC motorosra.
    A digi modem nonstop megy meg egy router de a másik, a ház másik felébe az csak addig megy amíg ott tartózkodunk, utána kihúzom a konnektorból.
    Mosógép 7 éve A, a hűtő-fagyasztó 5 éve A+. Külön fagyi nincs, minek, elég a 60L.
    Minden készülékemnél törekedtem a mimális standby értékre, a cuccaim 0,3-0,7W közötti fogyasztásúak készenlétbe. Ezt csak a hűtő és a mikró lépi túl, 2W.
    Villanysütő van de szóltam a zasszonynak hogy hacsak lehet felejtse el, tartja is magát ehhez.
    2 villanybojler volt, a 25ezres villanyszámlák után 8 éve kicseréltem 2 gázbojlerre, amiből már csak az egyiket használjuk, elköltöztek a gyerekek. Így a gáz a tűzhellyel együtt havi 8-9m3 körüli.
    A vizem havi 3m3, a villanyom havi 100-110kWh körüli.

És ehhez természetesen a nagyágyú, mivel évek ót a melóhelyemen ingyen tudok akáchoz hozzájutni, 5 éve vettem egy vegyeskazánt.
    Emellett meghagytam a legkorszerűbb kondenzációs cirkót is, ha minden kötél szakad, az is egyébként azonnal 30%-ot hozott a konyhára mikor 7 éve kicseréltem a gázkazánt egy ilyenre.

Ezek sajnos nem mindenkire nézve teljesíthetők így, nekem cakkpakk kukával Digivel mindennel 23-24ezerbe megáll a havi rezsim.
    Az más kérdés hogy maga az ingatlan 1927-ben épült és annyira gatya állapotú hogy állagfenntartásra évi 4-500ezer megy el különben ránkdőlne valamint a fa hazahordás-aprítás és az ezzel járó munkák borzasztó sok időt és fizikai munkát, gépeket igényelnek és ennél a szobatermosztát tekergetése nagyságrendekkel kényelmesebb de ez most nem tartozik ide.

Jelenleg kísérleti szinten kivitelezés alatt áll egy 660Wp napelemes projektem, 24V/360Ah litium akkupakkal, MPPT töltésvezérlővel, 1,5kW színusz inverterrel , a ház kisebb fogyasztóit fogom ezzel ellátni. automata átkapcsolásasal ha akku lemerült.
    Kíváncsi vagyok mire elég, ez olyan hobbi féle, pár héten belül szeretném realizálni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés