Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ha esetleg vennétek a fáradtságot, ezen a linken elég tüzetesen meg tudnátok vizsgálni az elektronikáját.
Ez alapján lehet konkrét tanácsot adni, hogy mit, mivel, hogyan, merre?

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zetecR
üzenetére
Ha csak a tápkábel van bedugva, és úgy is búg, az nem földhurok. Akkor sem az, ha más is be van dugva, de a cucc standbyban van. Földhuroknál potenciál kiegyenlítő áram folyik két eszköz között, vagy egy eszközön belül, ha nem jól csinálják meg a földelést (nem hiszem, hogy gyárilag ilyen lenne, ott sem hülyék vannak), nem csillagpontosan.
Nekem is volt ilyen "bóti" 5.1 (fadobozos genius), az is búgott, éjszakára áramtalanítani kellett.
Ha standbyban is búg, akkor valszeg a trafó szórását hallod, mert ott van a mélynyomó elég nagy tekercse a trafó mellett közvetlen.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
jó pár éve már kínlódtam a következő problémával:
van egy Altec Lansing ATP3, 2.1-es PC hangszóróm.
A lakás bármelyik konnektorába bedugva, kikapcsolt állapotban a mély ládában lévő trafóból nagyon-nagyon halk zúgás hallatszik.
Ha bekapcsolom a készüléket, akkor ez a zúgás alacsony hangerővel, de búgásként jelen van, hangerő állástól függetlenül.
Akkor többen azt mondták, hogy vacak a trafó, törődjek bele.Azonban most 2-3 hétig javításon volt az egyik csatlakozója és ideiglenesen egy ősrégi Jazz, 2.0-as hangdobozt hallgattam.
Ugyanez a jelenség ismétlődött meg, hogy hangerőtől függetlenül egy konstans erősségű búgás van a hangképben...Ez lenne a földhurok?
Vagy valami más?
Kiküszöbölhető a jelenség? -
válasz
Speeedfire
üzenetére
Köszi

Ha nagyon akarok akkor fel tudok tenni a gmail-on is csak azt nem szeretem valamiért
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hidd el,hogy érdemes utána járni és sok kincset lehet találni.Én szinte minden hétvégén megyek "kincsvadászatra".Néha morog is érte a nejem.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha nem az ország másik felébe laknál akkor tennék egy boritékba vagy 10db és rá bíznám a "varjúra",hogy vigye el Neked

Máskor is meg akartam kérdezni,hogy Nálatok nem szokott lenni "lomos"piac.Sok-sok bontani való elektronikát be lehet szerezni olcsón de persze nem "csak" bontásra.Ha ide délvidékre lehordják a lomosok a cuccokat akkor gondolom a "nyugati" határ közelében is vannak piacok.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha csak a teflon szigetelő gyűrű miatt akarsz szétszedni egy T-s jó tápot akkor ne tedd mert találhatsz pl.rossz kapcsolóüzemű noti töltőbe is,beltéribe,routerbe,rossz nyomtató tápjába is.
Szerintem logikus,hogy a működő képtelen cuccokat bontsuk szét először

-
-
moha21
veterán
válasz
Batman2
üzenetére
Ja 3.3 V nem volt tényleg.

Készenléti nem volt, kapcsolóval adtad neki a 230-at
/ bár nem írtam, hogy lett volna készenléti AT-s tápban /A lényeg akkor is az, hogy manapság a +12 V-os ág teljesítménye a mérvadó, hiába tud egy PSU 300W-ot +5 meg 3.3 V-on a CPU meg a GPU is a saját VRM-jein keresztül adja a feszültséget és ezek +12V-ról üzemelnek.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
"Ha" egy NYÁK-nál már nem akarsz vezetőrész mértet növelni(mert pl. nem fér) akkor a vastagon ónnal futtatás is segít.
moha21: Valamikor sok ilyen tápot eladtam de ezt az utolsót már nem áll szándékomba eladni.Meg én nem nagyon hiszek a mai sok-sok 100W-os tápokban amik még az 1kg-ot sem érik el súlyba

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ebben nincs, de az áramkör rajzában a pad10, pad2, pad7-nél lévő via hozzávezetéséről beszéltem.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szélesítsd meg a csíkokat, amennyire tudod. Nem árt 1A fölött. Hely pedig van.
-
moha21
veterán
válasz
totya694
üzenetére
Egy ilyen hipro jól jönne nekem most .

Hétvégén akarok átalakítani egy tápot, hogy a -12V is terhelhető legyen, találtam fiókban DESI120-12A gyors diódákat az talán elég lesz neki ( [link] )Nekem is van egy hipro tápom, elnyűhetetlen IBM szerverből való, de "csak" 530 W-os, vizont nem akkora, mint az a 700 W-os.
-
válasz
moha21
üzenetére
Én sem emlékszem AT-sbe 300-asnál nagyobbra de azok is inkább 2 procis szereverekbe voltak.1-2 brutál táp azért nálam is előfordul.650-es ATX-es fizikai méreteitől minden méretbe nagyobb szerver táp és a már klasszikusnak mondható Hipro 700W-os táp( csakk z meg vagy 23cm hosszú de ATX-es a felfogatása...
-
moha21
veterán
válasz
totya694
üzenetére
De az AT-s tápok+5 & +3,3 V-on terhelhetőek jobban. Sőt még az ATX-esekből is a korai darabok.
Van nálam olyan ATX táp ami +12 V-on 1 egész ampert tud leadni. PII-es géphez való. Mondjuk ő pont nem ő, de ez a delta 2 ampert tud : [link]Ellenben egy "kicsit" újabb táp : [link]
És ez utóbbi fullra terhelve is hideg és halk maradt. A feszültségek meg atom stabilak csak pislogtam. 250 W@12V-os terhelést hirtelen rákapcsolva is esik max 2 tizedet a feszültség rajta.
AT-s ből nem is hiszem gyártottak 300 W felett tápot, akkor gépek nem voltak ennyire energiaéhesek, legalábbis desktop vonalon.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nézd meg közelről, az eagle szokása a rezet + formában bevinni a viára. Csak azért mondom, mert a vasaláskor szerintem kevesebb hibalehetőséget ad, ha teli fólia van ott.
Én legalább is sokat szoptam a harmadrészt át nem tapadó festék miatt.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én pl. régen "eldobáltam" az AT-s tápokat majd nem rég jöttem rá,hogy milyen haszosak is valójában.Kivettem a monitor tápcsatit a hátuljából és oda építettem be a 230-as kapcsolót,kapott egy csendes ventit és vagy fél évig arról dolgoztattam a 19"-os Belinea monitoromat.
Meg amúgy is barkács célokra jobb mint az ATX-es(csak kisebb áramokat tud)
De ha rossz akkor forrasztót neki(a másikat meg meg kell csinálni és már van is egy 5/12V-os tápod)... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szerintem jó, max a viáknál majd kézzel töltsd ki "+" formájú nyákot telire.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Csak van tán otthon legalább 1db rossz Codegen vagy tsa.-i PC táp?Mondjuk szigetelő lapkát is találtál volna min.4db-ot/PC-táp(igaz nem csillámot de elég jó hővezető képességű szigetelő lapkák vannak a tápokban is)
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Üdv
Azt ne feledd,hogy a csillám magában még nem elég a szigeteléshez(ha csak nem valami patentos szorítású hűtést raksz fel 3.-ik kép lefelé)
Ha csavarral fogatod fel az IC-t a hűtésre akkor a csavarfejhez tegyél szigetelő gyűrűt.Ha így rakod fel a hűtést akkor nem lesz fémes érintkezés az IC és a hűtőborda közt.
(Bontott PC tápba is találsz ilyen szigetelő teflon gyűrűt) -
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Kérlek ne kezd te is, ez a csővezetékes mese/vita már lement itt, talán nem is egyszer. Igaz 100%-osan. De mivel az egész szűk keresztmetszet max. 1.5mm (amilyen vastag a NYÁK) hosszú kiszámolhatod, hogy mekkora az ellenállása, ami sorba kerül miatta az odavezető drótokkal. Ne izgulj átfér és nem is lassul le ettől az áram. Ha nem hiszed (és valszín. mindjárt érkezik 2-3 elmélet ide, ami majd bátorít) tegyél vastagabbakat. Legyintő smiley.
@zka67

-
zka67
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
17.5A csak elég lesz, nem?
-
Speeedfire
félisten
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Dehogynem. Bőven, hisz' rövidek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Lompos48
üzenetére
Értem, akkor nyugodtság van.

A doboz mégis fa lesz valószínűleg, legalábbis ahogy néztem a hátulját nem fém.
Köszi, de még mindig csiszolgatom az alkatrészeket. A furatok helyett vettem inkább nyákra forrasztható sorkapcsot, bár attól félek, hogy a lábaik elég vékonyak. 1 mm-esek. Lehet, hogy a tápnak, illetve a kimenőnek nem lesz elég a keresztmetszete.

-
moha21
veterán
válasz
Lompos48
üzenetére
Áhh leesett
Erre nem is gondoltam, hogy megcsapolni az adókat ebben a formában.Egyébként nekem is tetszett meg kipróbáltam egy párat van mindenféle fizikai cucc is. Általános iskolába, középsuliba tökéletes szemléltetni.

(#15847) CPT.Pirk : Igen tényleg jó személtetés, anno én is úgy képzeltem el az áramot, mint a víz. ( sőt most is így magyarázom pl a csomóponti törvényt, ha kell valakinek
) -
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha van csillám, ne törődj semmivel. A borda elméletben a dobozzal lesz érintkezésben, de nem számít.
Nem csillagpontos, de ez sem lényeges, mert egész GND sík van a lapon.Azért még van valami: a NYÁK egyszerűen...SZÉP!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21
üzenetére
Láttam, hogy keresgélsz, nem tudtam segíteni. De amit találtál és linkeltél az nagyon tetszett. Ennyi.
Aztán a forgó mágnes, tekercs meg izzó felidézte bennem azt, ahogy energiát lehet lopni a nagy térerőből a MW-os teljesítményű közép és hosszúhullámú adóantennák közelében . Tudom, nem az amit áhítasz, sőt mellébeszélés, de egymást követték a gondolataim.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Próbálom érthetően és röviden leírni, csak csapnivaló vagyok pedagógusnak.
A csillám tökéletes megoldás, ha lesz, akkor értelmetlen a következő magyarázat.
Ha nem lenne csillám és a borda valahol a testre lenne kötve, az a kötés biztos nem volna azonos a 3. láb forrpontjával. Mivel az áramkörnek vannak/lehetnek más pontjai a GND-re kötve, az oda kötött szál(ak)on valami áram mindenképp folyik (azért van odakötve). Ilyen alapon a GND pontok között létrejön/-jöhet egy (akár pici) potenciálkülönbség, ami magában a GND vezetékben is áramot hoz létre. A kör pedig éppen az IC bordája és a 3. láb kapcsolatán keresztül zárul. Ez az, ami a földhurkok lényege, ami brummal jár(hat) például. Ezért illik a már többször említett csillag- vagy lúdláb kábelezést alkalmazni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
...és úgy van ahogy Lompos48 írtam. A 3. lábra van rákötve (VEE), de elvileg áram nem fog rajta futni, mivel a 3.láb a gnd-ra van kötve.
Itt pont az lehet fontos, hogy mivel 2 helyen van rajta GND, azok ne kötődjenek más-más ponton az áramkör (erősítő) földjére. Rossz esetben így keletkeznek a földhurkok. Tehát vigyázat, ha a hűtőbordát a földre kötöd.
-
PHM
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
A bemenetre elég lesz a vékony árnyékolt kábel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire
üzenetére
A hangfal kimenet nem kis jelű, oda nem kell árnyékolt.
-
Speeedfire
félisten
Na, ma megjöttek végre a lomexes alkatrészek. Kimértem az lm1875 fém részét és úgy van ahogy Lompos48 írtam. A 3. lábra van rákötve (VEE), de elvileg áram nem fog rajta futni, mivel a 3.láb a gnd-ra van kötve.
Vettem közben a somogyiban más alkatrészeket is. Rca aljzat, rugós hangfal aljzat, kapcsoló stb.
Akartam vastag árnyékolt kábelt is venni, de nem volt csak 0.08-as volt a legvastagabb. Ez elég lehet a hangfal kimenethez illetve a bemenő jelnek?Illetve a tápnak 1.5-ös kábelt vettem, ez csak elég lesz neki.
-
joecontra
addikt
Köszönöm a válaszokat, természetesen szerelőt fogok hívni csak kíváncsi voltam, hogy mégis mi lehet a háttérben.
Üdv,
J -
PHM
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A gyümölcsöt nem megenni, abból pálinkát is lehet főzni!

-
moha21
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ráadásul a fent említett mosógépet először látta szerelő és azt mondta programkapcsoló baja van. Mondtam anyáméknak, hogy szétszedem én is.
Végigforgattam a programkapcsolót és mértem, hogy megvan -e a rövidzár a kapcsok közt, közben néztem, hogy mit is zár rövidre. ( Ugye pl, ha centrizik akkor a motornak azon részeit zárja rövidre "amit kell" ). Ott nem volt baj.Fűtőszálat, motort, mágneskapcsolót ki is lehet próbálni. Van egy 10 A-es gyors automatával felvértezett hosszabbítóm meg egy kapcsoló van utána kötve. ( Fázist figyelve szoktam bedugni konnektorba ugye ha fordítva dugom be akkor a nullát szakítja meg ).
De ezt sem kötelező, mert lehet mérni motort is, fűtőszálat is. ( mágneskapcsolót azt nem hiszem lehet ilyen egyszerűen nézni ).
Szóval hálózati áram nélkül ki lehet szűrni a hiba nagy részét, bár egy fél napom ráment.

-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21
üzenetére
Hozzáértés kérdése. Sokaknak még a gépbe való "behatolás" is nagy gondot jelent. Ráadásul nagyjából mindegyik másképp van összerakva. Tény az, hogy ha sikerül, akkor egy olyan zárlat, ami lecsapja a biztosítékot egyértelmű, félreismerhetetlen nyomokat hagy a gépen belül. Tehát szereléssel boldogulóknak csak hajrá!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
joecontra
üzenetére
Mi úgy jártunk, hogy a mosógép vezetéke megtört a burkolaton belül, apám nem nézett bele, kihívta egy szerelő ismerősét, az meg az 5 perc javítás után elkért 5 ezret, mert átjött gyalog a szomszéd utcából. Mi lett volna, ha nem ismerős?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval nézz bele, hátha látsz valamit, ha nem, akkor meg szerelő...
-
moha21
veterán
válasz
joecontra
üzenetére
A szerelő az igazi megoldás, mint írták előttem, de ha az ember picit ért az elektronikához ki lehet szűrni a bajt. Víztöltésnél egy elektromágneses kapcsoló van, legtöbb mosógép ugyanis ezzel kezdi a mosást ( milyen meglepő
). Azt meg lehet nézni külön is, hogy zárlatos -e.Érdemes lehet a vezetékeket is végignézni, természetesen áramtalanítva.
-
joecontra
addikt
Hali!
Nem tudom mennyire illik ide, de hátha tudtok valamit mondani.
Ma délután akartam mosni egy automata mosógéppel. Éppen töltötte be a vizet és egyszer csak levágta az órát.
Hosszabbító hibalehetősége kizárva, többször visszadugtam a mosógépet, mindannyiszor levágta az órát.Milyen baja lehet szerintetek?
Üdv,
J -
moha21
veterán
Nem ismer valaki valami programot, ahol elektromágnese jelenségeket lehet jól szimulálni?
-
malwy
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én úgy két hete világosodtam meg minden felől, amikor össze mertem kötni a dupla szekunderes toroid két kivezetését.
Előtte még a fázis, null, földelés, gnd, grnd, védőföld, test, melegpont, munkapont fogalmak keveredésében éltem
-
P1-P2 noti valakinek esetleg?
-
moha21
veterán
válasz
Lompos48
üzenetére
Igen "sajnos" igazad van nem fog menni DC-vel. Azt tudtam persze, hogy nem fogok még Mgz-es tartományokat mérni vele, de tényleg inkább csak egyszerű játék a cél, tehát az nem is olyan fontos nekem.
LPT-re, ha csinálnék akkor kellene erősítőfokozat si meg miegymás ( sőt akkor valahogy galvanikusan le is lehetne választani talán valami optocsatolóval ), de az már nem 5 perces játék lenne.Nézegettem közben a net-en sokan diódákat raktak be a 0,7V védelmére aztán csodálkoznak, hogy levágja a szinusz tetejét

-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21
üzenetére
hogy 0,7 V-nál semmiféleképpen ne kapjon többet
Igen, hogy ne lépd túl a vonalbemenet standard szintjét.
...DC-t nem lehet mérni vele...
Nem és megkerülni se lehet, minden kimenet/bemenet kondikkal van a hangkártyán leválasztva, hogy semmi potenciálkülönbség ne okozzhasson galibát. Ezért köthető több bement párhuzamosan.
Játéknak jó. Sajnos létezik a Nyquist törvénye, ami kimondja, hogy egy repetititív jelből elég periódusokként valamivel (ε) több, mint 2 mintát vételezni és akkor a jel eredetije visszaállítható. A legtöbb zene mintavételezése 44.1 kHz. Ezt vesd össze az előbbi mondattal és minden meg van magyarázva, de az is, hogy hangkártyával csak az audiófrekvenciák felső határáig mehetsz/mehetnél el ezzel a technikával.
Van ennél talán jobb, de ahhoz programot kell írni: (kétirányú) párhuzamos porton 8 bites konverziót lehet végezni. Gondolom nagyobb frekvenciákra is használható lehet, de csak félszájjal mondom. P3-mal lehet, sok laptop ellenben már nem bír ilyen porttal.A szkópnál a GND kapcsolóállásnál a bemenetről leveszi és a tényleges GND-re köti a függőleges erősítő bemenetét kalibrálási/beállítási céllal.
-
malwy
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ugye nem a váltóáramos részről beszélsz

Viszont én most ellátom árnyékolt kábellel a bemenő jel útját, mert megharagszik rám a tda2030as atyja.
-
VIPowER
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Csak ha meg akarsz halni. Minden más esetben ellenjavalt.

-
Speeedfire
félisten
Tényleg, amíg el nem felejtem (
).A legtöbb erősítő ugye 2 dugvillás (szebben nem tudom megfogalmazni), érdemes ennek a gnd részét az erősítő gnd részére kötni? Szokás, nem?
-
moha21
veterán
válasz
Lompos48
üzenetére
Ha már szkópok, olvasgattam a HE fórumot és találtam egy progit lényeg, hogy értékeket rendel a hangkártya bemenetéhez, vagyis egy oszcilloszkóp program ami a hangkártya paraméterétől függően alkalmas erre-arra :

Van itthon egy pár régebbi gépem ( p4 kat.) és gondoltam kipróbálom. Gyors csináltam is hozzá egy fesz. osztót, hogy 0,7 V-nál semmiféleképpen ne kapjon többet és normál 50 hz-es AC feszt szépen rajzol és ha felszorzom az ellenállásosztó értékével ( remélem érthető mire gondolok ) majd gyök2 akkor megkapom amit a multiméter mutat.
Jópofa dolog tetszik tényleg, de! DC-t nem lehet mérni vele és igazából ezért is írok, mert ugye a hangkártya vonalszintű bemenetének egyik része maga a gnd.
Kérdés ezzel lehet valamit kezdeni? / nem jutott semmi az eszembe /.
Ugye normál szkópnál is van AC/DC/gnd váltás ahol AC-nél egy kondenzátor választja le a DC feszültséget. GND állásban a az erősítő bemenete meg testpotenciálra van kötve, de a mérendő ezsköz mégsem záródik rövidre.
Azért lenne jó használni a PC-t, mert ugye relatíve olcsó, könnyen rögzíthet vele az ember sok mindent és reprezentatív célra jól lehetne használni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Oszcillo-szkóp = oszcillációkat (rezgések, hullámzások, végülis hullamforma) + "megmutató/néző".

Csak 1-2 mondatban válaszolnék a kérdésre, mert egyébként bonyolult. Az oszcilloszkópos mérés még az olcsóbbak közé tartozik, de kell hozzá egy jó jelgenerátor is. Analóg szkóppal hullámformából mér(het)sz erősítést/csillapítást, sávszélességet. Torzítást csak "szemre", de ami látszik az már nagyon meghaladja a ma közkézen/-szájon forgó értékeket. Komoly digitális szkóppal, ami darabokra szecskálja/szedi a jelet majd egy digitális jelprocesszorral (DSP) az adatokat feldolgozza, tulajdonképpen majdnem minden mérhető (zaj kevésbé vagy túl bonyolultan).
-
PHM
addikt
Ha már a trafóknál tartunk:
Van a cégnél pár elfekvő trafó, lágyvasas táblaműszerek, ellenálláshuzal,
cekász, zománchuzal, meg némi bontani való elektronikai hulladék.
Ha valakit érdekel ezek közül valami, keressen meg privátban. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
De a frekveniák adottak...
Kicsit korábban jegyeztem meg ezt. A felső határhoz pedig van honnan válogatni. Ugyanakkor nagyon sok minden függ attól, amit még az IC köré szerelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell notebook topic
- Le Mans Ultimate
- Gyúrósok ide!
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(de már vagy 2 hete) 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ekkold