Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcclode
tag
Hali mindenkinek!!
Nekem is van egy 160gb pata hdd és arra i azt irja a sentinel h 72 hibás szektor és a
HD Tune semmi gondot nem jelez.Tudtok másik tesztelő progit?"Nem kell hogy arról szóljon minden nóta, mekkora raj vagyok, Nem kell hogy azt hidd: én bármit, bárhol megkapok! 10 éve próbálok, ugyan az a srác lenni, De megváltozott a világ, én is megváltoztam... ENNYI!"
-
HarryPotter
őstag
Maxtor DiamondMax 320 GB-os win meg se mukkan, de nem tudom, mi a baj. Nem volt leejtve, stb., egyszer csak nem akart bekapcsolni (fel sem pörög, ha áram alá kerül!). A win sata ill. sata power csatolója melletti jumpert reseteltem (vagy legalábbis valami hasonló: a bios CMOS-hoz hasonlóan átraktam a jumpert majd vissza), de semmi hatása. Másik külső házban is kipróbáltam, eredmény ugyanez....help!
[ Szerkesztve ]
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
liksoft
nagyúr
válasz HarryPotter #9105 üzenetére
Elektronika hiba, motor besülés, vagy a fejek letapadása okozhatja.
Pontos típus nem ártana, és javítani nem érdemes, adatmentése a hiba fajtájától függően szinte nagysárgendben változhat.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
HarryPotter
őstag
válasz liksoft #9106 üzenetére
Maxtor DiamondMax 21, 320 GB SATA 3,5 series 7200.10, STM 3320820AS
mindent leírtam, ami a matricán látható. Segít ez valamit?Ha javítani nem érdemes, az adatmentés milyen módon lehetséges?
[ Szerkesztve ]
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
liksoft
nagyúr
válasz HarryPotter #9107 üzenetére
Ennél a típusnál szakembert tudok javasolni. Ha motor, az több százezer is lehet, fejszerelvény tapadása az olcsóbb, ott "csak" tiszta tér, bontás, esetleg fejcsere, az elektronika a leg kegyesebb a pénztárcához. Az 100 alatt van. - Átlagos árak. Van aki drágább, van aki olcsóbb.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok, havernak van egy kis problémája.
Adott egy Seagate 160Gb-os SATA2-es merevlemeze. A probléma az vele, hogy bármit feltelepít, bármit fölmásol, az töredezett lesz. Teszem azt felmásol egy DVD képet, akkor megjelenik a szép tiszta vinyón egy nagy piros rész mutatkozik a töredezettségmentesítés ablakban elemzéskor. Ezt éppen helyre lehet állítani, de gondolom ez nem normális. Ne kelljen már minden művelet után töredezettség mentesíteni a kötetet. Egyébként a sebességgel is gondok vannak, az XP kb 1 óra alatt megy fel rá, a boot-olás is túl lassú, és a lemezműveletek is tetű lassúak, a rendszer teljesítményéhez képest. Ez persze relatív.
A HDD sentinel szerint semmi baja. 0 hibás szektor, stb.... több mint 1000 nap van hátra....
A konfig: Asus P5Q, Q6700, 2Gb Kingmax1066, Asus HD4850 512Mb, FSP400W CRG.Ezt azért írtam le, mert táp problémára gyanakszunk.
A helpet előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Sk8erPeter #9110 üzenetére
Azért, mert a lemezek nem szorosan illesztettek a tengelyre. Rugós rögzítésű a hőtágulás miatt. Ha nem pontosan teszed át, excentrikusak lesznek a felírt jelek. Ezt pedig a fejszerelvény képtelen lesz lekövetni, bármilyen servo rendszere is van. Vagyis a pontos munka, és a többszöri mérések alapján történő beállítás miatt. Főleg, ha 3-4 lemezzel kell "eljátszadozni" egy drive-on belül. Csak akkor menthető, ha mind a helyén van. Ja, a lemezek egymáshoz képesti pozíciója is ugyanilyen fontos, ugyanekkora pontossággal. Jó több nappal is készülni egy-egy macerásabb mentéshez. A gond még az, hogy ez forgástest, így forgás közben lehetne kimérni, merre is "üt" a lemez. De nem forog. Mihez mérsz? Ráadásul, ha hirtelen áll meg, a lemezek a forgási energiájuk miatt elmozdulhatnak. Akkor meg pláne nincs mihez mérni, csak gyakorlat, eszköz és szerencse kérdése, rá lehet-e találni az eredeti pozícióra. Természetesen tiszta térben, "űrhajósként". - Ezért ilyen drága.
Nem. Más programok, máshogyan dolgoznak. Annyi igaz, hogy a tiszta teret is megjárt winyók SMART-ja is hozzájárul a Sentinel vizsgálati algoritmusához. Így talán a valósághoz közelibb. De felülettesztet nem tud a Sentinel. Csak a drive belső diagnosztikáját elindítani. Vagyis nem azonosak, így nehéz összehasonlítani. (Kinek a pap, kinek a papné! )
-
FireShadow
senior tag
van egy WD Caviar Blue WD5000AAKS winyóm és olyat művel az utóbbi 1-2hónapban hogy időnként entünik a rendszerből. igy kezdte. mostanában van olyan hogy zenét hallgatok és egyszer csak "beragad a lemez-hangokat ad ki a winamp", aztan megint nincs ott a meghajtók között. most ujrainditás után betüjelet váltott . (ujrainditas utan mindig visszajön). Ha használatba veszem egy idö utan mindig kikapcsol. Hallom ahogy felpörög, leáll, felpörög leáll.. De csak ez az 1 vinyó, szóval feltételezem nem táp. HD tune látott rajta pár bad sectort, az fdisk is lefut néha vista indulásnál. Mit csináljak vele?
Én arra gondoltam hogy átrakom róla a cuccokat másikra, legyalulom deep format meg ami ilyenkor szokás, tiszta lap, aztán vissza. Vagy ez hardveres eredetü és ezzel nem oldom meg? .S
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
liksoft
nagyúr
válasz tzsolesz #9111 üzenetére
A tápegység hibája írási és olvasási gondokat okoz. Nem sebességet, és nem töredezettséget, ami totálisan logikai jellegű. Próbáltátok már teljesen legális SP2 rendszerrel minden kiegészítés (programok, virtuális meghajtók, stb...), tuning meg egyéb nélkül?
-
liksoft
nagyúr
válasz FireShadow #9113 üzenetére
Vagy tápellátási gond (lehet kábel, és csatlakozás is!), vagy melegedés, vagy a winyó hibája.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz liksoft #9114 üzenetére
Próbáltátok már teljesen legális SP2 rendszerrel minden kiegészítés (programok, virtuális meghajtók, stb...), tuning meg egyéb nélkül?
nem.
De mondom, még oprendszer felhúzásánál is lassú. Akkor csak nem a szoftverek össze gabajodása lehet a gond, gondolom.
Egyszerűen mindíg töredezett.
-
FireShadow
senior tag
válasz liksoft #9115 üzenetére
megcseréltem a kébeleit egy másik vinyóval, azóta nem állt le de amúgy se szokott 5percenként, most járatom.
WD teszt programja:
Test Option: QUICK TEST
Model Number: WDC WD5000AAKS-65YGA0
Unit Serial Number: WD-WCAS85846399
Firmware Number: 12.01C02
Capacity: 500.11 GB
SMART Status: PASS
Test Result: FAIL
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 2 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 65 (Error Log Test) SMART self-test did not complete on drive 2!fura
ja és 42 fokos van elötte hütö
na most beakadt a zene, de 10mp utan ujra folytatódótt
[ Szerkesztve ]
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
cyber86
őstag
Helló. Particionáltam partition magicel 1 320-as vinyót és megjelenik valami 8 gb szabad rész amivel nem tok csinálni semmit. Pedig ugyan akkora a mérete mint a másiknak amit most vettem és ugyan azzal a progival csináltam és annak is akkora a mérete. Mondjuk valami hibákat kiírt annál is de működik. Vistat használok. Csináljam meg inkább a particiót vista telepítőjében inkább?
[link] -
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Én is partícionálási kérdésben kérnék gyors segítséget!
Most telepítem újra az XP-t egy gépre, melyen korábban 2 partíció volt.
Az XP telepítő viszont csak az egyiket látta, most éppen azt formatálom.
Mi lehet ennek az oka, hogy másik partíciót nem láttam itt a telepítőben? Hogyan tudom megszüntetni a 2 partíciót? Remélem a telepítés után azért még fogom látni egyátalán a második partíciót....Köszi.
-
liksoft
nagyúr
válasz Andris_2 #9125 üzenetére
Dinamikus!
Vagyis nem látható másik install alatt, míg nem importálod. Igaz, enek kideríthetőségén már túl vagy. Ha fontos adatok vannak rajta, akkor kapcsold ki. Másik winyóra tegyél rendszert, és arra mentsd le adatmentő programmal ami fontos.
-
Andris_2
aktív tag
Köszönöm, időközben sikerült megoldanom a problémát.
-
levi1108
aktív tag
Üdv mindenki!
Ha valaki tudna Samsung Pata 200-as vinyóhoz panelt, valamint egy oan 120-as satás vinyót aminek csak az elektronikája rossz az jelezzen már!Előre is köszi -
Gordiann
őstag
Üdv!
Van egy külső WD Mybook 500-as winchesterem NTFS filerendszerrel.
Mac-en és Win-en is használom, de valami elkutyulódott, mert egy újraindítás után nem látszódnak azóta a file-jaim. Jobb gomb a winyóra és megvan, hogy szabad 50gb, a többi foglalt, tehát megvannak a file-ok, de se Mac-en, se szgépen nem látom őket, mintha nem lenne semmi a winchesteren. (pedig helyet foglal persze).Mit tegyek?
Köszi
-
Mailman1977
csendes tag
Sziasztok.Nekem van egy 200Gb-os Satás vinyóm és mostanában olyat csinál hogy ha használom hogy időnként Felpörög és olyankor megáll a gép olyan 6-7másodpercre utánna megy tovább és megnéztem lemezkezelőben ott azt írja hogy Állapotifogástalan(veszélyben)mi lehet a baj?lehet hogy kuka?segítsetek pls.Köszi.
-
Gordiann
őstag
-
Gordiann
őstag
válasz levi1108 #9137 üzenetére
Az a probléma, hogy most egyik sem látja
Most néztem az Active File Recovery-vel, és megtalálja a file-okat, tehát végső esetben ezzel megkerestetem, csak ehez kéne egy winchester, amire lementem....
Elsősorban jó lenne vmi partíció visszaállítás szerűség.... ezt mivel tudom esetleg megpróbálni?
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
-
Tidus
addikt
válasz Core2duo6600 #9141 üzenetére
A W. D. vínyónak semi baja, ez a Maxtor 3éves, és kattog is, néha mintha surlódna aztán kattanik! Milyen vezérlőre gondolsz? -
Tidus
addikt
válasz Core2duo6600 #9143 üzenetére
Én is a kattogásra gondolok hogy az a bűnős, de hogy megnyugtassam magam kicserélem a kábelokat, és egy másik kivezetésről adok neki áramot, sata átalakitó kábel!
A HDD vezérlő hol van, alaplapon v. a hdd-ben? Csak azért kérdezem mert nem tudnám elviselni ha valami gondja lenne az M3A79- T Deluxe alaplapomnak -
vepe
őstag
Sziasztok!
Egy fura jelenséggel kapcsolatban kellene egy kis segítség:
Egyik ismerősnek van egy 320gb-os sata hdd-je.
Ma felrakott rá egy vistát gond nélkül.Majd utána visszaakarta tenni az xp-t, de már biosban formázatlanul látta a vinyót.
Eltűnt mindhárom partíciója (előtte 3 partícióra volt osztva)....felrakott egy másik winchesterre egy xp-t, de így is egy partícióként, formázatlanul látja a samsungot a rendszer....Mitől lehet ez?, illetve van-e valamilyen mód visszaállítani a 3 partíciót...fontos adatok voltak neki rajta...
köszi előre a segítséget...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Házimozi belépő szinten
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gaming notebook topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Hálózati / IP kamera
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SSD többféle, sata 2,5"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest