Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

Sziasztok ismét. Egy kisebb kényszerű Windows-os kitérő után (meló) visszatértem Linuxra. Win-t kellett használnom több program miatt is úgy egy évig amiket még Wine alatt sem lehetett működésre bírni. Mivel eléggé rühellem a dual boot-ot, emiatt eltávolítottam az akkor használt Xubuntu 14-esemet és felraktam egy Win -at (mivel ebből van jogtiszta verzióm).

Többször tettem már meg ezt az utat és soha nem volt vele még gondom, de most van.

Mindig úgy szoktam telepíteni az OS-eimet (főleg természetesen a Win miatt, ami szeret több merevlemezre is szemetelni telepítés közben), hogy lehúzom a nagy merevlemezemet és csak az SSD-met hagyom működésben.

Na most úgy néz ki, hogy annak ellenére, hogy úgy emlékszem most sem tettem másként, lehet mégis kivételesen elmaradt ez a rutinművelet, mert egy "partíció" rajta maradt a HDD-n a Windows-zal összefüggően.

Az új telepítés előtt lehúztam (az addig Windows-zal hibátlanul használt) 3 TB-s merevlemezt és felraktam a Xubuntu 16.04.2-t, minden rendben ment. Ezután felraktam a szükséges programokat és visszadugtam (ahogy szoktam) a 3 TB-os lemezt.

Na most itt kezdődtek a bajok. Ezt kaptam amikor fel akartam csatolni:

És ezt mutatja a Gparted:

Azt nagyjából vágom, ahogy az a kis 128 MB-os partíció okozza a bajt (bár nem az sda1-re hivatkozik, hanem az sda2-re). De mit tudok tenni? Ha letörlöm, akkor nem lesz baja a másik partícióval? Nem szeretném elvesíteni a rajta lévő cuccokat, mert rengeteg családi fotó, meg 3D-s terveim stb... van rajta.

Ha necces a megoldás, akkor inkább visszarakok egy Win-t, legalább amíg átmentem az adataimat... És utána ráengedek egy formázást Linux alól. Eddig nem futottam bele még ilyenbe. :N

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés