- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kivulallo
tag
Sziasztok!
Van egy laptopom és benne egy WD Scorpio Black. Ez a drágaság még augusztusban működött, és 100%os volt. Hangyabokányi probléma sem volt. Aztán ismeretlen okból, előzmény nélkül a windows lefagyott, a fej csattant egy nagyot a lemez tengelyén és onnantól kezdve halott volt.
Windows 7esen normálisan működött, 5 kerek évig. Windows 10-esre Augusztus elején frissítettem, és ott sem volt semmi probléma.
Az 5 évből 4 évig Win7esen hdparm-ot futtattam rajta, mert a fejparkolások gyakorlatilag 2-3mp-entként történtek. hdparm-al kikapcsoltam.
Windows 10-en a hdparm indult, de nem volt hatása, a 2-3mp-es parkoltatások visszajöttek. Ez ment kb. egy hónapig, aztán egyszer csak paff. A halál egy fotelben történt, a gép az ölemben volt, vízszintes állapotban. Tehát tényleg semmi fizikai oka nem volt.Mai állapotában a HP bios 301-es, 303-as és 3f1 errorokat ad, de click of death meg ilyenek nincsenek.
Hallom ahogy dolgozni kezd a lemez, majd kiparkol, utána újra bemegy, próbál valamit olvasni de csattan középen és kiparkol. Ezt csak akkor játsza el ha a gép használni akarja, pl. biosban diagnostics.Szerintem a hdparm ölte meg. Szerintetek?
Vissza lehet még hozni az életbe? Valami firmware-el esetleg vagy parkolás állítással?
Fontosak az adatok rajta, muszáj lenne kimenteni, még ha utána ki is kell dobni, legalább pár órát menjen még a másolás erejéig.Sajnos részletes adatokat nem tudok róla, mert a nagytudású hp biosban se smart, se szériaszám nincs, a satát kikapcsolni, vagy a boot order-ben a vinyót kikapcsolni sem lehet, így a gép nem bootol semmiről addig amíg a vinyó rossz. Ha meg kiveszem akkor... minek veszem ki, ha infot akarok róla...
A közeljövőben kiveszem és felkötöm usb-re, hátha valamivel több adat kijön belőle. Addig is ha az eddigiekből tud valaki valamit mondani, segítsen légyszi!
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Vadiúj számlás VGA kártyák! Már kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
- 8 GB-os ASUS TURBO RTX 2080 SUPER EVO - garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest