- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
Egy sztori:
Öcsémék családi gépében nem indult a Win. A bios "I/O hibát" írt. Mivel magyarul írta, feltételeztem, hogy a HDD még mutatja a működés jeleit.
(A winyó egy 250GB-os WD PATA HDD, PATA-SATA átalakítóval a SATA portra dugva.)
Áttettem a saját gépembe, a PATA portra dugva. A SMART szerint a HDD hibátlan, majd a hosszú SMART tesztet futtatva is maradt ez az eredmény.
A windowsban megnézve RAW lett a fájlrendszer típusa, illetve a windowsnak a 100M-ás indítóparticiója is eltűnt.
Az adatvisszaállító progit kétféle stratégiával is lefuttattam, és az egyik módszerrel visszanyertem a pótolhatatlan családi fotókat, a másik módszerrel pedig minden mást is, de 3500 mappába ömlesztve.Amíg folyt a mentés, teszteltem a gépet, és sem az alaplapnak, sem a memóriáknak, sem a tápnak nincs baja. Ekkor nézegettem meg jobban a SATA-PATA átalakítót, és ezt találtam:
[link]
Egy forrasztási hiba a PATA csatlakozónál.
A hibás forrasztást megjavítottam, és azóta már majd két hete működik újra hibátlanul.
[link]Végülis anyagi kár nem történt, csak borzasztó sok időmet vette el a dolog. Ez amiatt is dühítő, mert öcséméknek karácsony óta van egy hordozható HDD-jük, de 4 hónap nem volt elég, hogy a pótolhatatlan fotók másolatai rákerüljenek. Valamint az eset előtt 2 héttel jeleztem, hogy időszerű volna egy rendszerkarbantartás, aminek során egy új HDD került volna a gépbe, amire átmásoltam volna a fotókat. De erre nem kaptam lehetőséget, mert a gyerekük nyafogott, hogy nem tudja a gépet nélkülözni.
A tanulság, hogy az a biztonsági mentés, ami még nem készült el, már elkésett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kés topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest