Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#17648) .mf


.mf
veterán

Sziasztok! (Vagy lehet, hogy helyesebb, hogy Helló Liksoft! :)) )

Még nem HDD probléma, csak kicsit felkaptam a fejem. Tegnap szokásos ütemezett víruskeresés közben a régi lemezem (HD321KJ, Samu T166 320GB) elkezdett a szokottnál sokkal hangosabban időnként kattanni (egy-egy nagy katt, nem a folyamatos oda-vissza fejrángatós seek), és amikor kinyitottam a gépet és megnéztem a lemezt, éreztem, hogy tényleg elég nagyokat ránt a fejmozgató.
Csak víruskeresésnél csinálta ezt, azóta nyugton van. Ez már csak amolyan tartalék-meghajtóvá lépett vissza, a fő meghajtó egy 7200.12 500GB; így gyakran idle vagy akár spin-down állapotban van. HDSentinel szerint mindkettő 100%, SMART nem mutat semmi különöset. Seasonic S12-II táp, fesz stabil. P180-asban vannak, viszont a lenti kamrában, oldalukra állítva, szilikongumi-bakokon -- lehet ez hatással? Storage szervereknél is szokásos az oldalára állított lemez, remélem nem.
Hétvégén elkezdem róla lementegetni a maradék nem-replikált adatokat is, ha van még rajta valami értékes, csak a biztonság kedvéért. De kezdjek el egészsége miatt aggódni, vagy csak korral jár, esetleg a víruskereső hozta ki sodrából?

Kösz:
.mf

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.