Új hozzászólás Aktív témák

• filn64

csendes tag

Szerintem azért mert ext4-re formáztam attól még nem kéne ilyesminek lennie.

Alaplapom Asus M2N-X plus.
    A merevlemez, ahogy írtam Samsung Story Station Plus külső merevlemez, EcoGreen F2 van benne 5400 rpm, van rajta esata és usb is, most egy sata->esata kábellel van az alaplapra kötve. Újonnan vettem pár napja.

Azt tudom, hogy minden merevlemezen van valamennyi bad sector amit átirányítanak (nemtudom valószínű nem így hívják), de ez a GParted nevű program nagyon sok bad sectort írt.
    A SMART értékeit már korábban nézegettem. A képen nem a GParted live látható, hanem az ubuntu Disk Utility-ja.

A kép alapján nincs rajta bad sector...

Épp 19 fokos, de csak most kapcsoltam be és nem használom éppen. Az meg hogy "megfelelő" táp legyen... ebbe nem tudok beleszólni :)

Nem a linuxon van a hangsúly :) , de szeretem azt használni, van windowsom is, ha kell tesztprogramot futtathatok vele, bár nem bízok a tesztprogramokban, a SMART-ban sem igazán, igazad van, hogy lehetnek előjelei, de csak lehetnek.

Nem tudom, hogy ez mennyire álom. Én csak azt szeretném, hogy lehetőleg ne vesszenek ez az olyan dolgok, amiket később nem tudok újra készíteni.
    Hogyha erre bárkinek van ötlete várom.
    Ha merevlemez, amin a rendszer van meghibásodik, az még nem olyan nagy baj, mert újra fel tudom telepíteni a rendszert. :)

Ez a "másolgatós terv" ez valójában csak egy sima biztonsági mentés.
    Csak azt mondtam, hogy ha nem veszem észre, hogy valamelyik fájlok megsérültek, akkor szép lassan felülírom a meglévő mentéseket. Érted mire gondolok :)

Szóval...
    Egyenlőre ezt a bad sectort akkor elfelejtem :D (najó még utánanézek) és keresek egy másik partícionálót remélem, hogy csak ennek a hibája volt.

Egyéb ötleteket várok és kösz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés