Hirdetés
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, nem biztos, hogy rossz is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pechman8: 300B vs GU50 A Herceg és a Koldus
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
filn64 #14985 üzenetére
A fejlécben nézd meg, kinek szól egy-egy válasz. A felülethiba szaporodása NEM Neked szólt.
Particionálni, formattálni csak és kizárólag az OS saját lemezkezelőjéből célszerű. Ellenkező esetben kompatibilitási gondok keletkezhetnek. A "hagyományos" DM például "elfelejt" egy redundáns (tehát alapvetően nem szükséges) adminisztrációt tartalmazó szektort a partícióba felírni NTFS esetén. Ez orvosolható egy chkdsk futtatásával rögtön a DM futtatása után. De nem minden gond orvosolható, így van olyan mikor csak hetekkel, hónapokkal később bukik ki egy hiba, esetleg pótolhatatlan adatok elvesztése kíséretében. Vagyis túl nagy a kockázat. Lehet használni, de ésszel, és legyen mentés!
Olyan drive mely biztonságos, NINCS! Csak olyan, mely most éppen működik. Így a fontos adatok mentése nem hagyható el. Ezt közel 20 éves adatmentéses tapasztalattal merem mondani.
-
Imco
őstag
válasz
filn64 #14982 üzenetére
Új vinyón, nem kéne bad sectornak látszania!
Igen, az ext4 nem indokolja a hibát.
Semmi bajom a linuxxal, régen szeretném már megismerni jobban.
Csak azért hangsúlyoztam többször, mert a HDD-re vonatkozó tapasztalataim nem tudom mennyire helytállóak más OS alatt.
Probáld ki win alatt a sentinellel. Egy tesztet megér. A sentinel és a SMART is megbizható. Ráadásul ha belinkeled a riportot akkor abból van aki következtetéseket tud levonni, ill. a weblapján is értékeli az adatokat.
A samunak is van valami gyári progija amivel megtesztelheted. Na ja! Ha valóban rossz akkor
a garin érdemes gondolkodni.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
filn64 #14978 üzenetére
Az 1,3 TB az kb. normális a bináris váltásból eredően.
Az ext4-et nem ismerem. De ott is valami gáz lehet, mert a méretet ettől még
jól kéne kezelnie .
Nem irtál az alaplapról, ill. a vinyóról részleteket, mert az is számitana.
Használtan vetted?
Pl. az easeus vagy paragon particio készitővel is probálthatnád.
A linux miatt nem tudom hogy mennyire üres egy partició ott, de szerintem sok az 50GB.#1 A SMART infobol. Lehet. Gyári tesztprogi. Másik progival teszt. Nem tudom linux alatt mit tud a progi. Ha megüti a szintet akkor gari.
#2 Elvileg normális lehet, de mint irtam a linux nem kenyerem. Mindenesetre néhány /5-10/ MBról beszélünk és nem 50 GB-ról. Nem hiszem hogy ebbe bekavar a bad sector. Normális.
#3 Itt nagyjából egy szép álomról irsz ha jól értem.
Viszont jó hir számodra, hogy szinte semmi sem történik oktalanul, illetve vannak előjelek.
Pl. ha hibás szektorrol akar irni vagy olvasni a win akkor szól. /vagy lefagy/
A sentinel jó program /winest ismerem/. Ha biztositod neki a megfelelő tápot és szellőzést az is jó. Ha házasitod a kettőt az meg már fél siker az adat vesztés elkerülésére. A másik fél a másolgatós terved. Igy közel 100% a biztonság.Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest