Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Kernel #10079 üzenetére

Ez alapján akkor a rendszerpartícióm nyugodtan lehetne FAT, ott fontos információkat úgysem tárolok, minden egyéb az adatok számára fenntartott partíción van.
    Akkor tehát érdemes lenne szerinted a swap-ra és rendszerpartícióra FAT32, az adatpartícióra meg NTFS fájlrendszer?
    Egyébként most az számomra nem tiszta, hogy a Windows-ban a simán FAT-ként megjelölt fájlrendszer melyik is, a FAT12 vagy FAT16?
    Igazából már a swap-partíció kérdését nem is tekintem annyira fontosnak, főleg, hogy kikapcsoltam... :DDD (ahogy korábban tanácsoltad is) (mert minek menjen, ha úgyis van 2 GB RAM, és nem használok memóriazabáló alkalmazást?)

-sure paraméterrel kapcsolatban: akkor elnézést kérek, valamelyik honlapon ezek szerint baromságot írtak, pont azt írták, hogy ennek a kapcsolónak a hatására kérdez rá, hogy biztos akarod-e... Azt hittem, a "sure" jelen esetben az "Are you sure?" kérdést foglalja magában.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tök más:
    nővérem hazahozott egy USB-s külső vinyót, amihez Mini-B USB-csatlakozó és egy külön tápellátás tartozik.
    A típusa nekem nagyon nem mond semmit, HD Sentinelből kimásolva:
    Interfész: Cypress AT2+ USB/ATA
    Lemez modelszám: IC25N020ATCS04-0
    :F :F

Alul az szerepel, hogy Hitachi gyártmány, ami meglepett, mert kívülről egy noname tápnak látszik, csak annyi van ráírva márkajelzésként, hogy "integral", meg egy jelzés, hogy USB 2.0-s, ennyi.
    Persze a tápellátó kábel külföldön maradt, mindegy, faterom egy telefontöltő gyors átalakításával készített hozzá egy 5 Voltos tápegységet (méregetve is stimmel).
    Na, nem is ez a lényeg!
    Sikerült beüzemelni, működik a vinyó, látszanak rajta a képek, amik viszonylag fontosak lennének, de villámnézet Windows képmegjelenítőben nincs, mivel nem fér hozzá a fájlokhoz, másoláskor meg ezt írja ki:
    "Hiba a fájl vagy mappa másolása közben. ... nem másolható: Hozzáférés letiltva.
    Ellenőrizze, hogy a lemez nincs-e tele, nem írásvédett-e,
    és hogy a fájl pillanatnyilag nincs-e használatban."

Total Commanderben csak "Hiba: nem olvasható..."

Azt hittem, hogy a könyvtárak vagy az egész vinyó saját tulajdonba vételével esetleg megoldódik a gond.
    chkdsk-et is lefuttattam rajta, HD Sentinel szerint az állapotnál ez szerepel: "A merevlemez 30 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült."
    Szóval elvileg nincs para az állapotával.

Mit lehetne vele kezdeni, hogy hozzáférjek a fájlokhoz?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés