Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
A notebookom régi (de már nem az eredeti) HDD-je, egy 60 GB Hitachi Travelstar eltávozott az élők sorából. Gondoltam, veszek jó nagyot, gyorsat. Ezen lehetőséget erősen korlátozza az IDE csatoló, 5 éves gép. A választás egy Samu HM160HC-re esett, azt olvastam, szupergyors. Már az OS telepítésénél is gyanús volt, aztán minden többi program is elég nyögve ment fel. Azóta egy kínszenvedés, iszonyú lassú, egy fájl kitömörítés pl. 4-5x annyi idő, mint előtte, a vinyó csak pörög közben eszetlenül. És az újonnan telepített rendszert, a programfájlokat szanaszét töredezve pakolta fel. Valaki azt mondta, nézzem meg milyen üzemmódban megy. A DMA ugyan engdélyezve van, de PIO-ban működik, a régi Hitachinál simán ment a DMA.
Ez most vajon kuka, vagy ebben a rendszerben ez ezt tudja?
Akkor inkább veszek egy kisebb Hitachit.Van valakinek ötlete?
Előre is köszi. -
Imco
őstag
Nem akarok itt flamelni!
Lehet hogy a WD is problémás lenne a konfigodban!
Egy barátom Samsung párti a sebesség miatt!
Vagy 2,5 éve csak WDvel szerelem a gépeket. 1db 250-es garira emléxem!
Nyugodtan belinkelhetted volna a megoldást, hátha más is okul belőle!€uro! vettem ma még 1 500GB-t! Szerintem gyorsabb csendesebb és HÜVŐSEBB!
-
Imco
őstag
Jól látom, hogy a WD vinyók nem huncotkodnak ennyit? Vagy lehet hogy a Gigabyte lapok nem szeretik a 750-es samut?
-
kendy
csendes tag
Hello Mindenki!
A következő problémám lenne.
GIGABYTE GA-EP45-DS3 alaplap
1 db Samsung HD753 LJ winchester (7200rpm,SATA2, 750GB, 32MB)Szeretném telepíteni a Vista-t, de nem sikerül.
A BIOS felismeri a merevlemezt, de a telepítésnél már nem találja. Eleve q..a lassan tölti be a windows telepítőt. Az alaplap leírási írja, hogy telepíteni kell a sata-s winyóknál drivert. Ezt meg is tettem (az alaplap telepítőjéről felmásoltam a drivert egy pendrivera, majd a windows telepítő programjában futtattam), de így se ismeri fel.
Teljesen új minden alkatrész, most telepíteném először az oprendszert.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Hurkafej
aktív tag
Helló!
Teljesen felújítottam a gépem, kicseréltem mindent, a winchestereken kívül. Az új alaplapora két ide winchestert lehet csatlakoztatni, ezzel meg is vagyok
De ahogy észrevettem a bios nem ismerte fel rendesen a vinyókat (a márkáját kiírja meg a típust is), csak az XP. Mert max 8000 kb/s-al másol, és régen ment 28.000-el is.
Régebben a régi gépemnél is ez volt, a szomszéd valamit álított a biosba, és minden ok volt
És valaki meg tuná mondani, hogy mit lehet ez ügyben csinálni a biosban? -
viharhozo
addikt
Adott egy regi gep, benne egy 250-es pata Samsung. Tegnap azt mondta, h eddig es nem tovabb. Az adatok rajta vannak, viszont egyszeruen nem bootol. Ami nagyobb baj, nem tudom ujratelepiteni sem, a Windows installja meg a hardvervizsgalat elott megall. Masik drajvra siman tudok telepulni. Nem ertek kulonosebben a dologhoz, de olyba tunik, a boot sector serult.
1. Ha torlom az MBR-t, az megoldja a problemat?
2. Ha jol ertem, az MBR torlese viszi a tobbi particiot is. A tobbi adatot sajnos csak nagy maceraval tudom menteni. Nincs vmi kerulout? -
Imco
őstag
-
Imco
őstag
-
zsák
tag
Hello!
Ide is beírom, hátha hamarabb kapok segítséget.
Segítséget szeretnék kérni egy WD 320GB-os My Passport Essential-al kapcsolatban.
Ma jött meg, és máris problémák léptek fel vele kapcsolatban.
Fő probléma, hogy nem tudok 4GB-nál nagyobb file-t rárakni.
Utánanéztem, és azt találtam, hogy a merevlemez FAT file rendszerrel van formázva, és csak 4GB-os fileokat lehet rárakni egyben. Viszont, van egy segéd, hogy hogyan lehet FAT32-re formázni, és ez által 32GB-os file-ok is rámehetnének egybe.
Termék segéd!
Problémám az, hogy egyáltalán nem értem milyen lépéseket kell csinálni, mert amikor rámegyek a sajátgépre, nekem nincs olyan, hogy "Disk Management", vagy hasonló.
XP Professionalt használok, és magyar verziót.
Valaki esetleg leírná, hogy tudok eljutni a formázó ablakig, amire a szöveg utal?
Angol nyelvtudásom kicsit hiányos, nyilván ezért nem is megy a dolog.Esetleg nem tudom azt csinálni, hogy a meghajtóra jobb klikk, majd formázás, és mivel csak ntfs-re lehet formázni, ezért azzal leformáznám, és nem raknék semmilyen WD-s programot a merevlemezre?
És ha ntfs-el leformáznám, akkor rá tudnék pakolni akár mekkora file-okat, mint akár egy normál merevlemezre?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! zsák -
Imco
őstag
-
Imco
őstag
Bizony!
Ird be a googliba a számát és lesz egy csomo magyar találatod!
Van belőle 640-es is. Megfizethető áron! Itt meg a hivatalos link!
Ez a link is megérdemli a rekámot, mert igényes szerintem! -
Isten88
senior tag
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok! letöröltem egy játékot ami sikeresen letörölte az összes játék mappában lévő játékomat, vissza lehet hozni valahogy?
nagyon sok játékról lenne szó.
Köszönöm szépen. -
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Kérek egy kis segítséget.
Van egy régebbi Gigabyte GA-K8NS Pro alaplapom nforce 3-as chipsettel. Eddig egy Samsung 80 gigás HDD volt benne, amit most cseréltem/cserélnék le egy Samsung 750GB-os (HD753LJ) típusra.
Azért a feltételes mód, mert a gépem azóta 5 percig keresi a vinyókat bootolás előtt. Lehet ezen valahogy segíteni? -
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Van egy 20 gigás Segate winyóm. A BIOS nem bír átlépni a POSTon, ennél a winyónál beragad. Ez nélkül minden ok, feláll az XP, winyót rácsatlakoztatom menet közben, klikk Eszközkezelőre, hardver keresése, Sajátgépben megjelenik a winyó, de az olvasási/írási sebességek nagyon lecsökkennek a BUS-okon. Formáztam, de semmi javulás. Mit tegyek, hogy ismét teljes legyen ez a régiség? -
semetka
őstag
Hogy lehet kikapcsolni az NCQ-t a winyón??
-
€uro
őstag
Erre gondolsz? SAMSUNG 640GB F1 RAID 7200rpm 16MB SATA2 24.888 Ft
Drága! Kávét is tud főzni? Ez esetben eséllyel indulhat a többiek között.
-
Palesz82
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi! Vettem egy Hitachi 500 GB- os vinyót és a gépem csak 134 GB- ot lát belőle kb. Mi a teendő?
ASUS P5LD2/C lapom van.
Válaszotokat előre is köszönöm!Üdv.:
Pali
-
€uro
őstag
Múlt héten jártam itt, amikor az új, gyári hibás, 750-es WD wichesterem kapcsán írtam. Az iPon többszöri érdeklődésem után azt válaszolták, hogy nem tudnak ugyanolyan winchestert küldeni. Levásárolhatom vagy visszautalják az árát - ahogy óhajtom.
Részben fogom levásárolni. Valamelyik 500-as terméket kérem helyette. Segítsetek dönteni, melyiket válasszam az alábbiak közül:
- WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 14.869 Ft
- HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2 15.300 Ft
- SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 15.480 Ft
- SEAMAX 500GB 7200rpm 32MB SATA2 15.480 Ft
- SEAGATE 500GB 7200rpm 32MB SATA2 15.600 Ft
- MAXTOR 500GB 7200rpm 32MB SATA2 15.936 Ft
- WD 500GB GP 7200rpm 16MB SATA2 16.895 FtElőre is köszi.
-
semetka
őstag
A winyó illesztőprogramját lehet frissíteni mert nekem 2001-es a winyó illesztőprogramja.
Ha lehet honnan lehet letölteni? -
spirit007
senior tag
Sziasztok !
Van nálam egy vinyó aminek a sata csatlakozója törött .
Az érintkezők épek , de a "L" alakú műanyag (ami a kábelt rávezeti...) tőben kitört .
Mivel lehetne "visszaragasztani" ?
Javított már valaki ilyet ? -
Imco
őstag
válasz
Salinas #8453 üzenetére
Itt van néhny szó a kérdésben!
A videókarit tezteljétek meg, nehogy a táp is hibás legyen!
-
Salinas
csendes tag
Sziasztok!
Egyik haverom új videokarit, hangkarit, meg memet rakott a gépébe és nem akart működni a videokari...
Többször kinyomta a gépet és elszállt a rendszer! Nem bootol, a vinyót másik gépben megtekintve rendszerfájlok megvannak, de több saját adat hiányzik, valószínűleg megsérült a partíció!
Milyen progival lehet a legbiztonságosabban visszanyerni a hiányzó adatokat????
Előre is köszi a választ!Üdv!
-
Imco
őstag
Na ja!
65000 kbyte/sec az induló -ami nem mérv adó-. Majd 11120 kbyte/sec sebességgel másolta egy 4,5 GB isonak a felét. Ez lassúnak tünt ezért gondolkodtam... A szépség hiba, hogy a P4C800-ban sis 900 integrált lan van ami 100Mbites szerintem!
Igy bukott is a teszt a saját korlátokon! -
Imco
őstag
válasz
Isten88 #8449 üzenetére
Nem is vitatom!
Arra probáltam utalni, hogy nem feltétlen proci hiba! A 2800 sempron bőven p4 kategoria! Szerintem nem az a gond! Röctön megnézem hogy az itthoni tákolt hálozatomon hogy megy a q9300-ról a P4 2 ghz-re. Pill! tesztelek!
Egyébként van egy 2,8 sepmronom is ha minden igaz és tesztelni kell! -
Imco
őstag
válasz
Isten88 #8446 üzenetére
Már bocsika, de ez egy tév hit hogy a proci nem birja fogadni!
Sok mindentől függ, kábelek, vinyók, rendszer, fájlok! Ha 1 helyen gáz van akkor már bukott is a projekt! A proci / ha nem 486-os/ akkor messze nem a leggyengébb láncszem! Elég jó masinám van, de 75 MB/sec volt a csúcsom vinyóról vinyóra! Van egy kisérletezős barátom neki már sikerült a 100MB/sec is, de nem ez a jellemző. 50-60MB/sec átlag már jó! Természetesen lehet gyorsabb is, ha minden stimmel! Szerintem...
-
Isten88
senior tag
válasz
Core2duo6600 #8445 üzenetére
Nekem 2 gép közé elég volt a fordított kábel is és akkor a kapcsolatnak 1000 Mb/s-et írt. Bár igaz, 13-14 MB/s fölé nem ment, mert a proci nem tudta olyan gyorsan fogadni az adatokat, mint ahogy kellett volna. De ez még nem a megoldás a problémára, mert neki valamiért 10Mb/s-esnek ismeri fel a kapcsolatot...
-
Tegg_LAsh
csendes tag
hello!
nem tudom volt-e mar rola szo, de ha nem gond nem olvasom el mind a 8000 bejegyzest..
Szoval, van egy WD MB World Edition kulso winyom, amit halozatra lehet kotni. Papiron elvileg gigabites a cucc, de olyan irtozatosan lassan ir/olvas rola (1MB/s), hogy azt nem tudom elviselni. Az alap filerendszer van rajta.Szerintetek mi lehet a hiba? (Ha direktbe kotom ossze a gepemmel - szinten gigabit - akkor is ugyan ez...)
A valaszokat elore is koszi
-
hanso
tag
válasz
Core2duo6600 #8442 üzenetére
A hosszabb tesztek (long drive self test,long generic) nem futnak le.A rövidebbek igen.
köszi -
liksoft
nagyúr
válasz
masta_dry #8438 üzenetére
Szia!
Mivel a rendszer egy vezérlési körből áll (olvasott jel, erősítés, jelformálás, servo feldolgozás, pozícionálás), így a fejszerelvény és a külső elektronika bármelyike tönkre mehetett. (Parkoló villás WD esetén a rámpa anyagának "kenődése" is okozhat gondot - felületi sérülés - de a gyors halál miatt nem valószínű (de benne van a pakliban)) A feladattól függően nettó 60-250 között mozoghat. Pontos típus nagyon kellene.
-
masta_dry
tag
Behalt a céges gépem vincsije. Sok vesződéstől kímélném meg magam, ha le lehetne menteni róla az adatokat. Szerintetek mi lehet a baja? A történet: 3 hónapos a gép, intensa mittudoménmi fantázianéven fut, de mivel a cég, aki hozta, elvitte tokkal-vonóval, nem tudok vincsi típust mondani. Szal 3 hónap nyüstölés után (irodai környezet, semmi ütés-vágás, belenyúlás) egyik pillanatról a másikra (mp3 lejátszás közepén, 2 nyitott word ablakkal körítve) elkezdett ritmusosan ismétlődve kattogni, mintha "park helyzetbe" tenné a fejet, utána vissza, oda-vissza, oda-vissza. Megfagyott a gép, kikapcsoltam, utána vártam egy kicsit, restart, és boot közben, amikor a vincsihez nyúl a gép, ugyanez a ritmusos, de ismétlődő kattogás ment, amit érthetően nem hagytam sokáig menni, kikapcs. Egy óra múlva ismét próba, de ugyanezt produkálta.
Mondtam a csókának, aki a gépet hozta, hogy szerintem az adatok megvannak rajta, mert nem produkált átmeneti romlást. Egyből behalt, és nem hiszem, hogy haláltusájában kockásra karmolta magát...
Kérdések:
1. Lehet-hogy csak vezérlő hiba? Olyankor elég egy ugyanolyan vinyó vezérlőjét beszerezni, ugyebár?
2. Ha nem vezérlő, akkor pormentes környezetben bontják a vincsit, és következik a Kürt Kft csillagászati áron kínált beavatkozása?
Jó lenne, ha valaki, aki ilyesmivel találkozott már, megírná, hogy hasra ütve mi lehet a javítás min/max költsége, mert ugye ha több a javítás ára, mint a vesztett adatok értéke, akkor felejtős... -
liksoft
nagyúr
válasz
Isten88 #8433 üzenetére
Nincs. A SMART kívülről "zárt" területen található a drive adminisztrációjában. Csak adatmentéses eszközökkel lehet hozzáférni. (Azokkal azért megoldható.
)
Egyedül a régebbi IBM drive-ok esetén találkoztam egy-egy esetben (ha emlékezetem nem csal, ugyanis anno ezt nem figyeltem) redirektált szektorok eltűnésével a gyári DFT program futtatása után. Szinte biztos vagyok abban, hogy a gyár azért építette bele ezt a funkciót a drive-ba (a drive is partner ebben a műveletben!), mert rengeteg gagyi tápegység volt (ma is sok szerezhető be!). Az IBM fejlesztésű drive-ok (Hitachi is) (2,5; 3,5 is) kényesek a zaj és ingadozás mentes névleges feszültséget adó tápra! Így ha hibás tápon "lógnak", íráshibát tudnak "elkövetni". Mivel sok ilyen volt, de ez NEM a drive hibája, így "javítottak", ami kevesebb garanciális problémát jelentett. Korrekt tápellátás mellett ilyen hibás szektorok nem keletkeztek, vagyis valóban nem a drive a hibás.
-
cascada
senior tag
Köszi a választ
Van még másik 2 másik maxtorom azokon is szintén vannak hibás szektorok (HD Sentinel által megállapitott, tehár lezártak).
Működni végülis teljesen jól működnek és a gépembe sajnos nem lehet SATA-s winyókat tenni. ATA-sat meg már ugye nem érdemes venni
Végülis ha le vannak zárva a hibás szektorok oda már ugysem irhat, tehát adatok nem sérülhetnek elvileg.
Mindenesetre használom igy öket, birják amég birják. Fontos adatok meg amugy is 2 hetente mentve vannak DVD-re és, hibátlan winyóra
Rendszerwinyóért meg a pótolható adatokért nem kár ha netán történne valami. Kopp kopp -
Imco
őstag
válasz
cascada #8431 üzenetére
Átlagos szoftverrel nem elérhető. Ki van zárva a használatból! Elvileg ez Téged a továbbiakban nem érint! Viszont paranoiám és tapasztalatom szerint ez előjel és mint olyat meg kell fogadni! Külön tekintettel a maxtor voltára! Vegyél egy új vinyót ha teheted, mert igy nem érhet baleset! Rímes!
Szerintem...
-
cascada
senior tag
válasz
liksoft #8430 üzenetére
Nagyon köszönöm! Hasznos link ;)
Most nincs időm telejsen átolvasni az egészet, de pótolni fogom, viszont ha jól értelmeztem akkor ez lenne a lényeg:"... A folyamat végén az eredeti (hibás) terület szoftveres úton nem érhető el többé. Ezért (többszöri) formázás és újratelepítés után sem mutat a lemez hibát, mivel valójában a hibásnak minősített adatterület ilyenkor nem esik formázás (ellenőrzés) és használat alá. Emiatt például az említett alkalmazás (Scandisk) sem talált hibát a felületen, még alapos teszteléssel sem. ..."
Tehát akkor nem létezik olyan program ami képes ezeket a lezárt szektorokat felnyitni és megkísérelni a javításukat?
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Van egy 120GB-os Maxtor winyóm és a HD Sentinel szerint van rajta 4 hibás szektor. [KÉP linkje]
Viszont a CHKDSK nem talált egyik partíción sem hibás szektorokat:Én a HD Sentinelnek jobban hiszek, mint a CHKDSK-nak, ezért azt szeretném krédezni, tudnátok ötletet adni milyen progival tudnám megjavítani a winyómat ill. kijavitani a hibás szektorokat?
Többször lett már minden partició törölve róla XP CD-vel is és más progikkal, és uj particiók létrehozva, majd formázva, de még mindig ott van ez a 4 hibás szektor..Köszönöm előre is
-
Tidor00
tag
sziasztok
van vmi softwer ami usb-s mobilrackben ülő vinyő hőmérsékletét kijelezné??
lehet ventiset kellett volna vennem -
Core2duo6600
veterán
Köszi de nem pont ezt kerestem, hanem a free space t wipolom
imagelés miatt >> jobban tömöríthető lesz
Wipe pro ill. Paragond hard disk manager 2009 ben találtam meg a megoldást.
A google volt az első amit probáltam.
paragon progija azért is jó, mert nem kell bebootolni az Os t
így az nem kapirgál a wipe alatt. -
Imco
őstag
válasz
Core2duo6600 #8420 üzenetére
Gugli, első magyar találat! Még free is! De több partició készitőben is benne van mint opcióí!
Nem értem, hogy miért van erre szükséged, ha csak nem a NASA vinyóját adod tovább! -
hanso
tag
ÉS még annyit,hoyg a seagate oldaláról letöltött seatools is ezt produkálja,minden hosszabb vizsgálatnál:
[link]továbbra is köszönöm
-
hanso
tag
Sziasztok,
Segítséget,tanácsot kérnék.Van egy Seagate vinyóm(nem fiatal,de azt hiszem még garanciális).
Egy bekpacs után számomra eddig nem látott világoskék window-os ablak futott egy pár percig hddcheck(vagy valamilyen hasonló) néven,ami pár hibás részletet talált.Ezen a vinyón van a rendszer gondolom ezért volt a lecsekkolás.
Hd sentinellel gyorsan rámentem és a következőt tapasztaltam:
[link]
azt írja 95%.mennyire kellene aggódnom?
futtattam egy részletes tesztet(futtattam volna...)ezt kaptam:
[link]
1. mit tehetnék még?
2. ezzel vihetem e garanciába,vagy várjak amíg beszarik jobban?
Segítséget előre is köszönöm
ÜDv
HH -
Core2duo6600
veterán
Egy olyan kérdésem lenne.
Hogy kellene nekem egy olyan progi, ami cd ről, vagy pendrive ról bootolva, le tudom wipolni az üres területet a particióról. (0 kal teleírni. )
Image készítés elött / miatt.Erre milyen progit javasoltok ?
-
emre
veterán
Ma reggel írtam a Samsung-nak, és ezt a választ kaptam.:
Tárgy : 184 SMART HIBA
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönettel vettük érdeklődését.
Az Ön kérésének adtunk egynyilvántartási számot. Szíveskedjen a továbbiakban az alábbi nyilvántartási száma hivatkozni. Nyilvántartási szám: mz/x
A Samsung Electronics Magyar Zrt. által forgalmazott merevlemezekért 3 év teljeskörű számlagaranciát biztosít. Amennyiben az Ön által vásárolt termékkel problémája adódott, kérjük vigye vissza a vásárlás helyére és érvényesítse garanciáját.
További kérdés esetén kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal a 06-80/726-7864-es ingyenes számon.Szóval továbbra sem tudom mi a probléma, valahol írták, hogy akkor jön elő, ha a sata2 vinyó sata1 csatin pörög, (de nem) az összes egyéb megoldás amit találtam az a garanciális cserére vonatkozik, de mégis mit mondjak, míg a vinyó működik.
Holnap írok a Hdsentinel-es fiúknak is mert most már furdal a kiváncsiság. Ugyanis a 184-es kódot sem találom sehol. Lehet megpróbálom a cserét, míg le tudom menteni a gépemet. Kész szerencse hogy jó viszonyban vagyok a boltossal, ha ez kevés lenne majd kinyomtatom a gariztatáshoz a samu levelét.Talán valakinak segített ez a hsz egy kicsit, és nem lesz olyan tanácstalan mint én
-
ki lehet valahogy mutatni, ha egy HDD-t leejtettek, és amiatt nem megy?
-
flatland8
csendes tag
hali! 2 honapja vettem egy 500Gb-os seagate sata2 es hdd-t. idaig nem volt vele semmi gond. egyik este lecsuktam a gepet. nem volt semmi problema a geppel aznap. se hibauzenet se semmi. masnap mikor csuktam fel a gepet az alaplap nem talal hdd-t de viszont a hdd az porog rendesen. es az a fura hogy a HDDled folyamatosan vilagit. biosban is ahol nincs terheles alatt a hdd. jotalasom van rá de minden adatom azon volt... nincs otletetek hogyan tudnam feleleszteni legalabb egy kis idore hogy az adatokat leszedjem rola?
vagy ha abban nem tudtok segiteni akkor legalabb azt elarulhetnetok hogy mitol lehet ez a hdd-mel. elore is kosz!
-
hartyi
tag
Most még azért szétszedtem, megmozgattam a kábeleket, átdugtam a SATA vinyót a másik vezérlőre, két újraindítást csináltam és sehol egy hiba sem. Előtte meg 5 perc alatt telebarmolta az eseménynaplót ilyen hibákkal.
Mintha jó lenne, de azért nem vagyok nyugodt, mert néhányszor már eljátszotta ezt. szeretném végre véglegesen megoldani.
-
hartyi
tag
Sziasztok!
Kicsit hosszú leszek, bocs.Szóval adott egy IBM M50-es masina. Az utóbbi időben alkalmanként elég durva lassulások vannak, elfőfordult, hogy minden hibaüzenet nélkül, de nem volt hajlandó elindulni a gép. Kék halál sosenem volt.
Az eseménynaplóban alkalmanként tömegkével jelennek meg ilyen üzenetek:
Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk0\D.
vagy:
Az eszköz (\Device\Ide\IdePort0) a határidőn belül nem adott választ.
vagy:
Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk0\D) a lapozási művelet közben.
Ezek az üzenetek néha másodpercenként megismétlődnek. De van, hogy elő sem jönnek.
A gép: IBM M50, P4 2.8 HT procc, 1.75 GB RAM (4 RAM slot - 333Mhz), 1 db 250 SATA vinyó, DVD RW, Audigy1, Radeon 1950pro, Windows XP, néhány USB eszköz: Remote Wonder, Bluetooth, bill, egér. A gyári táp: 230W-os.
Amivel próbálkoztam:
- Kábelek megmozgatása, átrendezése
Az IDE csatornán csak a DVD RW lóg, nemrég váltottam SATA vinyóra, ezért annak a kábele zsír új.
- Minden nem használt eszköz letiltása, lehúzása
Ha esetleg a táp gyenge (tudom, a videonak kicsit több kellene, de a gép teljesen jól futott több eszközzel is). Amit lehúztam: FDD, egy IDE vinyó, alaplapi hangvezérlő és FDD BIOS-ból letiltva).
- Újratelepítés: 2 alkalommal
- HDD Sentinell: Soha, semmilyen hibát nem ír.A hibajelenség általában érzékelhető lassulás és akkor a fenti üzenetek az eseménynaplóban.
Van esetleg valakinek valami ötlete?
Köszi: Hartyi
-
semetka
őstag
Mennyiben befolyásolja a winyó parrtícionálása a játék sima futását??
Érdemes olyan winyóra telepíteni a játékokat ami partícionálva van?? -
Isten88
senior tag
válasz
adam.szennai #8409 üzenetére
Szia! Olvass vissza 8317-től 8332-ig (főként a 9321, 9328, 8329-es hozzászólások segíthetnek), lehet, hogy ez meg is oldja a problémád. Mármint nem a visszaolvasás, hanem, ha megcsinálod, amit ott írtak. Ha nem, akkor bocsánat a félrevezetésért, de számomra ez járható útnak látszik a Te esetedben.
Ezt próbáld meg, ha nem sikerül, tényleg bocsánat, de Én talán ezt látom megoldásnak.- Vagy ha engedi, akkor csak egyszerűen partícionáld be. -
-
adam.szennai
csendes tag
Sziasztok,
Hoztak hozzám egy gépet, működés közben a gyerek lekapcsolta az elosztót, azóta az XP nem indul, csak azt írja ki, hogy "...drive unmountable...".
Kivettem, betettem másik gépbe, itt felismeri az XP a típust, de 0 byte-osnak látja, és azt mondja nem olvasható.Van valakinek ötlete mit lehet tenni?
-
-
emre
veterán
Sziasztok!
Ma ellenörzésképpen feltettem a hd sentinel 2.7-es változatát, és meglepetésemre ez a kép fogadott.
A vinyó nincs egy éves, beépítéskor néztem meg utoljára, akkor még a standard több mint1000 napos élettartamot írta ki. Nem rack, nem hordozom, nem ejtettem le.
Mitől lehet ez a probléma, mit tudok vele kezdeni?
Köszi!
-
kovi831
aktív tag
ááááááá most már el ment a kedvem az egésztől!
Éppen hogy kihúztam a maxtort, renszer vinyó sata foglalata kilazult
és ki is jött.
Ezt a szopást, és ráadásul nem is akar bebútolni!(sata 3-ba raktam át)
Most ubuntuval vagyok fent, szerencsére nem sérültek(látszólag) a partíciók, de az xp az elszált...na lehet újra rakni
-
Imco
őstag
-
kovi831
aktív tag
Igen tudom, a maxtor elég gyenge nem csoda, hogy felvásárolta a seagate.
Kettő is volt ugyanilyen, az egyik már rég bedöglött, amiről másolok azt meg használtan vettem(régen) mert szükségem volt olcsón tárhelyre, pedig tudtam, hogy ritka szar...ez van.
Amint befejeztem a másolást(már csak 1.5 óra), adok neki egy nagy ívet
, aztán majd kiderül mi lesz.
Meg azt, hogy lehet megcsinálni ,hogy az új winyóm látszódjon f betűsnek(jó lenne, ha torrenteket nem kéne külön átállítani, ezzel helyettesíteném a maxtort).
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Samsung 9100 Pro 1TB M.2 PCIe5.0 14,7gb/s - ÚJ, 5év gari
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- 100/100 WD Blue SN570 1 TB M. 2 NVMe SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest