- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
Én is anno örültem hogy lesz helyem egy nagy hűtőnek, akkor már legyen sidebyside
Aztán végül kikötöttem a franciaajtósoknál, mert azok pakolás szempontjából jobbnak tűntek. Itthon mondjuk az ikea-son kívül még van a haier, aminek a hazai szervízeltetése szinte lehetetlen lenne, de a "myzone" szimpi volt. Végül vettünk egy hagyományos kombináltat. (255 liter hűtőtér + 106 liter fagyasztótér).
-
st6969
őstag
-
st6969
őstag
Szerintem nem sok embernek van ilyen az idejárók közül. Aki ennyi pénzt szán mosógépre, az nem feltétlenül Samsungot fog venni.
Egyébként nekünk Samsung van, úgy 6 éve. Semmi probléma nem volt vele, leszámítva, hogy 2x szénkefét kellet cserélni (2x ~8ezerFt). Mosógép szerelő javasolta, hogy koreai gépeket kell venni, mert könnyű javítani (konkrétan LG-t vagy Samut mondott). -
törölt tag
A kondenzációsnak szerintem nincs meghatározott hőmérsékleti tartomány a működéséhez, legalábbis ebből a szempontból.
A hőszipkásnál van, a mi alap Indesitünk esetében ez 14-30 Celsius. (by manual)
Nálunk egy fűtetlen-hűtetlen helység a mosókonyha, egész télen vidáman működött. A ruhákkal kevesebb idő alatt végzett, mint amit becsült időnek kiírt, bár az mindig 3:12 valamiértedit: Annyit azért hozzáfűznék, hogy ez a mosókonyha, közvetlen a konyha mellett van, és a konyhaablakot rá tudom nyitni. Plusz, UK-ban azért enyhék a telek, szóval ne gondolj minuszokra.
Nyáron pedig teregetni fogunk az udvaron, amennyiben ezt az idő engedni fogja. A gépet melegben még nem használtuk, így azt nem tudom, hogy pl 30+ Celsius esetén mi történne.
Nekünk ez a gép van, itt 10-32 Celsiust említ az optimális hőmérsékleti tartománynak, de a manualban az van, amit fentebb írtam.
-
herdsman12
őstag
1. A "Termék részletes adatai"-nál elérhető első doksi, utolsó oldalán található telefonszámra rákeresve az Elektrolux szervízhez tartozik.
A többi passz.#62204 BrandonXXV
Én is Samsung allergiás vagyok. Most készülök kidobni a tizenéves DVD-R 121-et, újkorától nem ismerte fel a saját márkás lemezt.
A tavaly vásárolt mikró ajtó alsó zsanérja hiányzott.
Gorenje lett helyette, de ma már csak olyat vennék, amelyiknek van fogantyú az ajtón, hogy a nyitás-csukás újjal megtámasztva finoman, csendesen megoldható legyen. Borzasztó hallgatni a csattogást.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
qqzs
őstag
Erre valaki?
1. Ez a Ikea mosogep milyen gyartmany? Az ot ev garanciajukban van valami buktato?
2. Mosogep és szaritogep egy hideg (most 9 fok van benne) pinceben uzemeltetheto?
3. Ha igen, szaritogepnel mindegy, hogy kondenzacios vagy hoszivattyus?
4. Van esetleg most mashol is hosszitott garancia promo?
Koszi a valaszokat -
Csaby25
őstag
Mert nagy a páratartalom, főleg ilyenkor amikor nincs nagyon hideg kint, ritkábban kapcsol be a fűtés. 10-es hungarocell EPS 80 külső szigetelés, 22 fok-ra van állítva a termosztát, padlófűtés. A külső falakon főleg ahol beton van (lent, fent, külső sarok), nedvesség, majd idővel penész jelentkezik. Szobák közepén 60-70 % - os páratartalom, külső sarkoknál 70-80 %. Van jobb ötleted mint a pármentesítés?
-
Csabroncka
Topikgazda
-
Zeki
nagyúr
Uhh., van itt mindenféle parasztvakítás ezerrel!
Bemész egyszer valami mosodába, akár Bubbles, és látod, hogy 10 kiló ruhát is kimosnak 30 perc alatt. Ja, vagy egy trükkje, SOK VÍZZEL mos. Meg forgatja folyamat. Na meg nyilván nem a hazai fos minőségű szereket használják bele.
-
AtHoS
nagyúr
Köszönöm a tippeket, közben barátom tájékoztatott, hogy nem a panel miatt szeretne saját tartályost, hanem saját elképzelése miatt
Én az amerikai "cowboy ranch" stílusú "nyers szélezetlen" deszkából szétszedhetetlenül egybeépített franciaágy felvitelét néztem volna meg.....ahhoz képest egy side by side hűtő "gyerektájék"
szerk. bár lehet a franciaágy nem is jó szó rá, inkább kétszemélyes vagy nem is tudom mi illene rá
-
Batib
őstag
Nekem is Roidmi F8s van, két hete. Az a kérdésem, hogy a szőnyegen előre-hátra is tologatjátok? Nekem ha hátra húzom akkor sokszor ugrándozik, mivel a motor forgásirányával ellentététesen húzom. Minél hosszabb szálú a szőnyeg annál inkább.
Egyébként padlón, járólapon rendesen élvezem a porszívózást a plüss hengerrel. Ahogy bekanyarodik mindenhová, rendesen játszok vele. -
-cobra-
aktív tag
Én pont ma rendeltem be egyet, a közepes felszereltségű F8S-et. Gyors takarításokra kell járólapon, laminált parkettán és rövid szálú szőnyegen (nem akarok vele cheerios-t, csavart, marék lisztet, macskatápot szívni) A Dysonok valóban jobbak mélytisztításban, de én úgy vagyok vele, hogy arra meg van egy 2100Wos ciklon rendszerű Electroluxom... plusz nem nagyon tudtam megemészteni a Dysonok árát. Kíváncsi vagyok milyen lesz, ha nagyon nem gyere be, akkor max visszaküldöm.
Mod:
Dreame V8, V9, Mi Handheld-del az a baj, hogy nincs hozzá csak soft brush head, így szőnyegen valószínű nem az igazi. Viszont kellemesebb az ürítésük, valamit valamiért... -
ribarszki
őstag
Tényleg félelmetes hol tart ma a porszívó tudomány. Elektomos kefefejes gépeket cirka 50éve gyártanak. Magyarországon ismeretlen, de az USA-ban szinte csak ilyen gépek voltak és vannak.
Vezetékes porszívóknál még mindig nagyon drága az elektromos kefefej. Ott háziállatok mellé teljesen elég egy turbókefe. Persze sokkal jobb az elektromos, de ha csak a szőrszálak összeszedése a cél, akkor untig elég a turbókefe, minek150-200k-ért elektromos fejes porszívó?
Nagyon jó az akksis Dyson, de egy Miele vagy Sebo eletrokos fej sokkal alaposabban és mélyebben tisztít mint a Dyson vagy Xiaomi feje.
Ettől függetlenül nekem is Dyson V8 van itthon, mert nekem untig elég amit tud.Nem járt el az idő a turbókefe felett, mert vezetékes gépeknék még mindig kiváló célszerszám, olcsón.
-
Voice24
őstag
Robot nincsen, ezzel az olcsó akkussal meg szerintem pont kiegészítik egymást (mármint a vezetékes). Egy drágább, nagyobb teljesítményű akkus mellett már nyilván felesleges lenne a vezetékes, de ahogy írtam, ez az olcsó akkus pont az ilyen gyorsan előkapós, 2-3 perces akciókra való, nagytakarításra meg ott a vezetékes. Párom meg is jegyezte, hogy az akkus pl. szőnyeghez már kevés, oda mindenképp kell a vezetékes teljesítménye.
-
peppe79
senior tag
Néztem a Roidmit is, de olyan ritkán használnám, hogy ennyit szerintem nem érne nekem. Nálunk mindössze egy gyerek van, de amit ő szétpakol, szétcincál, ledobál (ételt is), annak a gyors takarítására csak egy utcai seprőgép, vagy egy takarítószemélyzet alkalmas. Ez utóbbi feladatkört, jobb híján én látom el.
A gond nálunk az, hogy két kutya is velünk él, a nappaliban. Mindkettő hullatja a szőrét, de a pointer keverékünk brutális módon. Itt nyugodtan fel lehetne akár napjában többször is takarítani; de a napi egyszeri porszívózás a minimum. Az utóbbi időben viszont, erre már alig-alig jutott idő, és ennek - szó szerint - meg is lett a látszata...a földön kúszó másfél éve gyerekünk ruházatán.
A robotporszívó most óriási segítség nekünk. Így elég csak elpakolni a földön szétdobált játékokat, meg felmosni. -
BB9000
senior tag
Köszönöm a csomagszállítási tippeket! Végül a DPD delta szolgáltatást választottam, mert nem nekem kell bevinnem valahova, hanem értejönnek. Ráadásul elég olcsó : 1790 Ft. A csomagnet.hu oldalon bukkantam rá. A DPD saját oldalán elsőre nem találtam ezt a szolgáltatást. Igaz, hogy nem töltöttem el túl sok időt a kereséssel ott.
-
Fr3eWar
őstag
Egy kis projektorral a mosogatógép elé a földre vetíti, hogy épp mit csinál a gép, és hogy mennyi van hátra a programból / óra-percre írja mikorra végez. Mivel teljesen integrált így megmaradnak az adatok amik más típusnál a fronton lennének munkavégzés közben.
Értelme nem sok van, csak fancy és must have érzést váltott ki belőlem
Siemens IQ700-as teljesen integrált gépekbe is benne van. -
wep
tag
nem tudom... Gorenje ennyit ír:
"GENTLECARE (ALACSONYABB HŐMÉRSÉKLET)
Kényes ruhákhoz. A hőmérséklet attól a programtól függ, amelyhez a
funkció kiválasztásra került."
Tapasztalat az, hogy ami a hőszivattyúsban szárítható volt károsodás nélkül, az ebben is az. Kényesebb holmik a kímélő fokozaton. Azt, hogy mi a kényesebb holmi, a női szakasz definiálja, nem én.
Feleség szerint ez gyorsabb és egyszerűbb takarítani... -
blattida
nagyúr
Van egy L alakú, öblös szárú tartály, melynek száján van egy szűrő, amiről a fennakadt szöszt kondenzvízzel lemossa automatikusan és ciklikusan a gép. Amikor az öblös szár nagyjából megtelik a szösszel (20 szárítási ciklus), akkor kell üríteni. Azonban a kondenzvizes lemosás nem nyomással történik, ezért valamennyi szösz mindig marad a szűrőn, azaz a levegő útjában. Ahogy már írtam, ez is működik, mint a hőcserélő lemosàsa, csak éppen messze nem tökéletesen.
Végül is, arra a néhány évre, amíg működik a gép, addig nagyjából elegendő. A szegény felhasználónak meg nem kell minden ciklus után 15 másodpercet a szűrők takarításával töltenie.
Tudod, bosch, életre tervezve. -
blattida
nagyúr
Leírom még egyszer: mindkét elnevezést általánosan használják a cégek, én meg a Te hozzászólásodra reagáltam, nem olvastam akkor BB9000 hsz-ét, azaz nem bosch vonatkozásban írtam, amit, hanem általánosan. Miután jött a Te bosch-os reakciód az én hozzászólásomra, utána írtam a bosch-ról, amit.
Nem érdekel különösebben, mit gondolsz rólam, az viszont tény, hogy van némi közöm a témához, mivel műszaki végzettségem és hobbim miatt szoktam javítani gépeket, igaz, nem ebből élek.
Amit írtam a bosch szűrési megoldásáról, azt értelemszerűen nem a Te két soros leírásod alapján tettem, de aki ismeri a szárítógépek felépítését és működését, annak minimum kétséges a megoldás hatékonysága és a megbízhatóságra gyakorolt hatása, ám láthatóan Te nem tartozol az ilyen emberek közé, ami nem baj, csak nem kéne a tények ismerete nélkül valamit "dícsérni". -
blattida
nagyúr
Több cég használja mindkét elnevezést a hőcserélő mosására (valójában arra is van értelme), a bosch-nak viszont értelemszerűen meg kell különböztetnie, hiszen náluk van mindkettő.
Az általuk auto cleaningnek nevezett szöszgyűjtési megoldás meg egy marketinges baromság, mert a használatonkénti szűrőtakarítás megspórolásáért beáldozzák a szárítási hatékonyság egy részét és nem mellesleg rövidítik vele a gép élettartamát, mivel ez a megoldás növeli a szárítási időt. Plusz, ez nem helyettesíti a felhasználói tevékenységet.
Nem a céges szóróanyagokból kéne tájékozódni és úgy beszélni a bosch-ról, mintha Ők újból feltalálták volna a spanyolviaszt. -
blattida
nagyúr
A self cleaning és az auto cleaning pontosan ugyanazt jelenti, csak más cégek marketingesei használják őket. A hőcserélő vízzel történő automatikus és ciklikus öblögetése a semminél valóban többet ér, de nem sokkal, csak egy blöff (a sok közül) a fogyasztó társadalom oltárán.
-
mephi666
nagyúr
vagy valami mini különálló elektromos sütő? (nem feltétlenül ez a márka/típus)
-
BB9000
senior tag
A Bosch szárítógépek itthoni kínálatában azért vannak gőzfunkciós, meg öntisztítós modellek is, mert itthon még sokan elhiszik a marketinges fogásokat és több pénzt hajlandóak fizetni egy termékért olyan dolgok miatt, amire nincs is igazából szüksége és csak a bajok forrása lehet.
Az angol és német kínálatban vagy azért nincsenek, mert nincs rá igény, vagy azért mert gyakrabban meghibásodnak. Ez utóbbit úgy értem, hogy kint sokkal drágább a szervizelés. A garanciális időben javíttatást a gyártó fizeti és már nem éri meg a Bosch-nak ilyeneket árulni és szervizeltetni. -
hitman77
senior tag
Köszönöm a választ. Én a hűtőt különállót választottam és Gorenje lett végül. Side by side inox, A++.
A mosogatógépről azt hallottam hogy 2014-ben az IKEA megváltoztatta a konyha bútorát. Faktum -> Metod és így a normál beépíthető készülékek az ajtó magasság miatt már nem voltak kompatibilisek. Ezért kérdeztem. A Bosch elvileg nem gyárt ilyen készüléket és így kell egy ajtó emelő elem a beépítéshez.
-
mephi666
nagyúr
kondenzációsnál az ajtószűrő szedi össze a helyiségben található por nagyját is?
párat szárítunk és azt takarítom mindig, de elsőre durván meglepett, hogy több centi vastag egybeállt por jött ki belőle
...ezt hittem, hogy az is valami szűrő, annyira szépen összeállt
pár hét tapasztalata alapján elégedettek vagyunk a géppel: mondjuk változó, mert van 1-2 ruhatípus, amit nem csontszárazra szárít... asszony először elégedetlen is volt vele, de azóta megbékélt és kezdi megszeretni... én meg örülök, mert pár négyzetméter hely felszabadult a lakásban, amit 2 szárító elfoglalt eddig (már csak a kihúzható vileda-t kell felfúrni a fürdőben)
-
Gömbike
senior tag
"Az vajon miert van hogy tilos kondenz vagy desztillalt vizet tolteni a hocserelo moso vizbe"
Légyszi érthetően írdd le, hogy mit szeretnél kérdezni, mert így az jön le, hogy fogalmad sincs miről beszélünk.
Több évtizedes szárítógép használat alapján ki merem jelenteni, hogy a legegyszerűbb szöszgyűjtés a legmegbízhatóbb.
Azaz vagy az ajtóban gyűjti össze a szöszt, vagy az ajtó alatt lévő szöszgyűjtőben, kiviteltől függően.
A többi ficsőr számomra marhaság és teljesen felesleges dolog.
Fontosabb nekem, hogy megbízhatóan, üzembiztosan dolgozzon, mint hogy wifi-vel vezéreljen, meg az összegyőjtött vízzel locsolgassa a hőcserélőt, így rámosva arra a dzsuvát.
-
Degeczi
nagyúr
Hülyeséget ne írj, még vki elhiszi!
Dehogynem férsz hozzá, a használati útmutatók is említik, h időnként tisztogasd meg, porszívózd ki amennyire lehet... A Bosch-nál is ugyanúgy férsz hozzá, csak előbb ki kell vágni egy műanyag ablakot, majd azt egy cserealkatrésszel helyettesíteni az idióta tervezés miatt.
-
Gömbike
senior tag
-
Gömbike
senior tag
Ajtószűrő ismereteim alapján csak a teliajtós gépeken van.
Amelyiken be lehet látni a dobba kívülről, ismereteim szerint oda még nem tudták ezt megoldani.
Komolyra fordítva : A Miele gépem teliajtós volt, abban volt szöszfogó az ajtóban és az ajtó alatt a kereten.
Most Elux van, átlátszó ajtós, ebben csak az ajtó alatt van a szöszgyűjtő.
-
qqzs
őstag
Erre valaki? Vagy ez olyan uj hogy meg nincs tapasztalat?
"Van valakinek tapasztalata az uj bosch ajtoszuro nelkuli szaritokkal? Ez a hocserelo atmosas tovabbfejlesztese lenne? Nekem tetszett mikor azt a sok pihet kiszedtuk, volt kezzelfoghato bizonyitek a szosztelenitesre" -
Degeczi
nagyúr
Nem Xiaomi Gatewayt használok, hanem CC2530-as routert. Közel van, 2-3 méterre a hűtőtől, de nagyon erős jelet mutat (a vonalakon lévő szám a jelszint, ami még még akkor is stabil, ha egyszámjegyű), szóval lehetne jóval messzebb is.
-
123xyz
aktív tag
Köszi, hogy megosztottad a véleményed, lehet nem tartana sokból javítani, de tényleg nagyon rossz állapotú a gép. Durván hangos, ráadásul annyira rozsdás alul már az egész, főleg a lábakat tartó fém lapok,, hogy én már attól félek, egyszer valamelyik elhajlik / eltörik a használat közbeni nagy rázkódásban Ilyen állapot mellett inkább nem költenék már erre a gépre többet, és nem is látom értelmét annak, hogy nekiálljak az igazamat bizonyítani, meg aztán megint 4-5 hét kiesés lenne amíg kezdenek vele bármit is, a rozsdásodást meg úgysem javítanák
-
Gömbike
senior tag
Amit belinkeltem, azon a gépen kétféleképpen lehet csökkentett hőmérsékletet beállítani.
A fogyasztás hanyagolható, hiszen a dob már eleve meleg, no meg kevesebb energiát használ a kisebb hőfok előállításához.Mint írtam, sokkal több pénzt "szórunk" el bármi másra, mint a szárítógép fogyasztása. (én pl. az unikum+sör kombó pártolója vagyok.
)
-
asdf_
veterán
Keszulj fel arra hogy a szerelo eloveszi a telefonjat es a decibel mero appal megmeri majd azt mondja hatarerteken belul van viszlat. Talan itt olvastam hogy ez megtortent es pont huto eseteben.
Sajnos az nem nyert kategoria lesz, leven a telefonok decibelmero appjai egy kalap fost nem ernek. Egyreszt csak kalibralas utan lehetne elkezdeni vele barmit, mert ahany telefon, annyifele mikrofon es erositoaramkor, aminek ertelemszeruen mind mas a karakterisztikaja, es akkor meg mindig benne van, hogy van benne valahol egy limiter, ami maris tonkreteszi az egeszet a fenebe. Olyanba meg, hogy a mert erteket megfeleloen sulyozza (tehat pl. tokre nem mindegy, hogy dBA-t vagy dBC-t mersz, mar nem is megyek).
szoval barmifele meres hitelesitett meroeszkozzel, a keszulektol 1 meteres tavolsagbol,. Barmi mas bulllshit. -
BBéci
legenda
Nagyon ritkán van szükségem jégkockára, de mindig volt/van a fagyasztóban ilyen változatban: [link]
Whisky-be kell pár darab, de tisztán is szívesen megiszom.
Az a fiókos talán megszokható lehetne, pláne, ha Liebherr, arról volt szó 1-2 napja, de 1,2 M a legolcsóbb változata.
A harmadikban nem Jiaxipera kompresszor, hanem inverteres Panasonic dolgozik, ezt már írtam az elmúlt éjszaka. Ha az is hangos, akkor a Sharp szerviz dolga lesz a kompresszort kicserélni egy halkra, ezt már megtárgyaltam a MM illetékesével. Ők felvették a kapcsolatot a képviselettel. -
vscotina
aktív tag
szia a zóna összekötésnek olyan értelme is tud lenni, hogy akár 3 db kisméretű edényt tudok rátenni egyidőben. Kis létszámú háztartást vezetek, emiatt praktikusan csak kis edényt használok. Nekem NEFF-em van és nagyon szeretem ezt a funkciót. 8 cm átmérőjű kávéfőző használata is megoldható rajta. Tehát összességében hasznos funkció.
-
Ispy
nagyúr
Én mondjuk mindig is gázt használtam eddig, de ez a zónaösszekapcsolás nem is tudom mikor lehetne hasznos. Esetleg egy tepsit lehet rárakni? Még sosem hiányzott, hogy egy tepsit rakja gázra, így inkább olyat vettem, amiben nincsen bridge funkció, legalább olcsóbb volt így.
Az viszont, hogy egy wokos cuccért közel 300k kérnek el merő pofátlanság, sajnos a wokról le kell majd mondjak.
-
peppe79
senior tag
-
Breville=Sage=Catler=Gastroback
Attol fugg melyik piacra szanjak. Gb az a nemet piac, breville az amerikai es talan az ausztral, catlert mar az ujaknal nem hasznaljak abbol lett a sage.
Peppe: de te most konkretan egy gb copyt teszteltel? Nem gondolnam, hogy uaz a minoseg. -
peppe79
senior tag
Egy használt Gastroback klónjával találkoztam már. Bóvli gőzkar, bóvli kávékar. Kipróbálni nem tudtuk/akartuk, mert a kávékar egyik pereme (bajonett) el volt repedve. Alkatrész meg akkoriban nuku...De szerintem ez most sem változott. Van még itthon egy Gastroback kávédarálóm is. Azért vettem, hogy ha az asszony netán a kotyogóssal főz, akkor ne állítsa el az Ascaso-t, inkább használja ezt a kis pléhlemezből hajtogatott vackot. Egyszer már meg kellett hackelni, de még működik. 4-5 ezer körül vettem, többet amúgy nem is ér.
Abban egyébként igaza van koxx-nak, hogy a Lelit Anna sem egy csúcsminőség, de még így is 100x inkább a Lelit, mint egy "noname" Cage. Ráadásul még olcsóbb is (az alapgép 150ezer, a PID-es 180ezer), és bármilyen alkatrészt kapsz hozzá (szűrő, tömítés, kar, fűtőbetét, bármi). Persze a Te döntésed... -
BBéci
legenda
Köszi, ezeket láttam, de italadagolós kizárva, azt totál értelmetlennek, feleslegesnek tartom.
Valamint a Media Marktban kellene lennie, mert ott vettem a Sharpot, csak cserélni tudom. Az ára ne legyen félmillió fölötti, mert akkor már valamelyik nagy Liebherrt vagy az eggyel-kettővel drágább Sharpot választanám, amikben másfajta kompresszor dolgozik.
De ne szaladjunk ennyire előre, remélem a cseredarab cicergésmentes lesz! -
mephi666
nagyúr
más kategória: szüleimnek kisméretű lg-je van már legalább 20 éve és még nem volt vele probléma
sőt ha belegondolok, nincs is szerintem olyan komolyabb műszaki cikk a házban, ami 20évnél fiatalabb lenne... leszámítva egy 60ezres porszívót, amit néhány éve ilyen közös családi ajándéknak talált ki valaki
(természetesen kb 1szer nem használták, mert jó a régi megszokott)
...kb 15-20éve nyomattuk, hogy "csak jó lenne egy automata mosógép, hogy ne kelljen a melegvizet emelgetni a forgótárcsás hajdu-ba meg utána centrifugálni a másik hajdu-val" ...a válasz az volt, hogy "nem kell az már nekik, nem akarják megtanulni... erre a pár évre jó a régi megszokott" ...hát remélem még 20-30 év múlva is abba a forgótárcsásba emelgetik a vizet
...a hűtő az lg előtt a kicsi kockalehel volt: azt is kb akkor vették, amikor összeházasodtak... durva belegondolni, hogy 4éve ünnepelték az 50. házassági évfordulójukat és a mostani a 2. hűtőjük
mosógép+centrifuga asszem már a 2. mindkettőből, de ez is tisztességes idő... a böszme fagyasztóládát emlékeim szerint rendszerváltás után kicsivel vettük, annak se volt még semmi baja... gáztűzhelyből van 2: az egyik kb a 90-es évek közepéig (durván 30 éven át) palackról ment (ennek nem ugrik be a márkája), majd utána jött egy mora a kinti konyhába, ami direktbe gázra került: ennek se volt még baja 25 év alatt
tv-ből szintén a 90-es évek közepén lett lecserélve a régi fekete-fehér orion egy daewoo-ra (ami azért nem olyan komoly márka, mondjuk volt később egy 72centis sík 100hz-esem, azt szerettem, csak exnél maradt) ...annak sem volt eddig hibája
-
BBéci
legenda
A magyar Sharp honlapon megadott telefonszámot felhívtam, beszéltem egy szervizessel, azt mondta, kérjek cserét. A hangfájlt el akartam küldeni, lebeszélt róla. Bosch-Siemens szervizes barátom meghallgatta, azonnali cserét javasolt. Amikor a praxisában hasonló hangokat adó kompresszorral találkozott, szó nélkül cserélte, persze csak garanciaidőn belül.
Jelenleg nincs raktáron ilyen készülék a MM-ban, amikor sikerül beszerezniük, jelentkeznek és hozzák. Amennyiben az is ciceregni fog, visszakérem a pénzemet. Viszont nagy bajban leszek, mert fogalmam sincs, mi legyen helyette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- OLCSÓ MONITOROK
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest