- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Ezzel a 6-os szériás Bosch mosogatógéppel szemezek:
BOSCH SMI6ECS12E
https://markabolt.shop/BOSCH-SMI6ECS12E-Serie6-Beepitheto-kezelopaneles-m?gad_source=1&gad_campaignid=20476345913Egy véleményben olvastam, hogy rövid programmal nem mosogat szépen mert vélemény írója szerint irreálisan kevés vizet használ.
Meg tudna ezzel kapcsolatban nyugtatni valaki? Engem alapvetően hidegen hagy, hogy 9L vagy 15L víz kell egy mosogatáshoz, de szeretném, ha rövid programmal is szépen mosogatna.
A másik, hogy van valakinek tapasztalata, a mosógépre WIFI-n rátölthető szerkesztett programokkal kapcsolatban, hogy ezeket mennyire lehet személyre szabni?
-
STC Speed
őstag
válasz
RudiLicenc #92529 üzenetére
Szia,
Én is rendeltem 2 hónapja ilyet(Samsung RB33B610ESA/EF) és gondolkozom , hívjam e a szervizt, egy régi fagyasztó nem ilyen hangos, a húsboltba hallok ilyen hűtőt. A szobák egy L alakú folyósó után vannak a konyhától, de rendesen behallani ha megy a hűtő, olyan nappaliba ahol egybe van a konyha, ott lehet falra másznék...
Van valami fejlemény írj kérlek, kiváncsi vagyok. Ja és nálam egyik oldalt nincs semmi 1 méterre, másik oldalt is van 10 centi, ugyanolyan hangos.... -
hotkar
senior tag
válasz
Grande Ale #92597 üzenetére
Nem Beko, hanem Bosch, de az kb. 9e Ft + szállítás.
Persze a szerelő zsebében levő példány ettől drágább is lehet.
-
Grande Ale
őstag
válasz
garga pista #92595 üzenetére
Ez gondolom nem egy olcsó dolog, vagy nem vészes?
-
garga pista
őstag
válasz
Grande Ale #92594 üzenetére
Valszeg döglődik a mágnesszelep benne, ami nyitja/zárja a bejövő vizet.
-
Grande Ale
őstag
Ha a mosógép nagyon lassan szívja be a vizet, van egy bugo hang is közben, az mi lehet? Baratomeknak van egy beko gép, az produkálja ezt. Bejövő csövet leszedtem, kitisztitottam a szűrőket benne, de sokat nem javult.
-
garga pista
őstag
válasz
Zsírkrétamen #92589 üzenetére
Általánosságban irtam. De pl. nekem ott van a Gorenje hűtőn úgy emlékszek.
-
válasz
garga pista #92588 üzenetére
Ha így lett volna ennél a Gorenje hűtőnél is, akkor nem romlik el 5 év alatt
Maga a kompresszor tuti megy, mi a gázra gondoltunk hogy az szállt el, de a szerelő szerint nem...
-
garga pista
őstag
válasz
Zsírkrétamen #92585 üzenetére
Általában a kompresszor tetején van egy műanyag edény és ide folyik-csöpög. Mivel a kompresszor meg melegszik, így az szépen elpárolog.
-
Az LG-nél hol van ez a csepegtető tálca? Mert valami olyasmit magyarált a szerelő, hogy a no frost dolog miatt van benne ez a dolog, és hogy egy csomó hűtőnél ez a víz elvezetés van szarul megoldva, és innen ered a baj. Meg, hogy az a jó fajta, aminél réz hűtő(?) van, az LG-nél az van?
-
Sziasztok!
Mosogatógép tabletta témában kérdeznék.
Kezd elfogyni a JAR Platinum Plus megapack és szeretnénk helyette mást. Túl agresszívnak érezzük és nagyon erős a szaga is miután lejárt a gép. Van ajánlott Finish, vagy esetleg próbáljuk ki a sima JAR tablettát, ami kevésbé intenzív?Köszi!!!
-
pjen
félisten
válasz
Zsírkrétamen #92580 üzenetére
Én az LG t venném. Van már kettő, ha nem is pont olyan. Eddig hibátlanok és csendesek.
-
Sziasztok!
Van egy Gorenje NRS918EMB side by side hűtőnk, ami nyaralás alatt megadta magát
A szerelő szerint rossz helyen van gyárilag kialakítva a csepptálca, és az idők folyamán kirohadt-kilyukadt ésvagy megszívta onnan magát vízzel, mindegy, a lényeg hogy nem javítható (/nem éri meg).
Hasonló paraméterekkel rendelkező hűtőt keresünk, ami legalább olyan jó mint a mostani, vagy jobb, és fontos, hogy fekete vagy inox legyen.
Ezt a 3db-ot találtam, ami megfelelőnek tűnik (a vízadagoláson kívül más felesleges csecsebecsét, kijelző, kamerát stb. nem akarunk bele):
LG GSJV71MCTE
Samsung RS70F64KETEO
Gorenje NRR9185ESBXLValakinek van tapasztalata bármelyikkel, melyiket érdemes megvenni? A szerelő a Samsungot ajánlotta.
-
ahopka
újonc
Köszi az infót.
"Sajnos" én csak idén találtam rá erre a topicra és az itteni vélemények alapján gondolkodtam a Liebherr.ben, no meg azért, mert nála találtam csak, olyan egyajtós, belső kis fagyasztórekeszes hűtőt, ami az adott helyre befért nálam a 8nm-es konyhánkban. Arra álmomban nem gondoltam, hogy egy Liebherr a nevét adja ahhoz, hogy ilyen zajos hűtőket tömegesen kiengedjen a gyártósoráról (akár olcsó(?)--1,5x drágább mint a hasonló méretű egyéb hűtők--akár nem. Ahogy fentebb egyik kolléga írta, nemcsak a Jiaxiperákkal van gond, az Ő Secom kompresszorral szerelt Liebherr hűtője is zajos. Mindenesetre megpróbálom megkeresni a 2019-es hozzászólásodat, hogy már legalább utólag tanuljak belőle. -
-
joysefke
veterán
válasz
vscotina #92568 üzenetére
Erre gondolsz?
https://www.bosch-home.com/hu/boschbemutatoteremhónap végéig zárva vannak.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
A (nem mai) Whirlpool mosogatógépünknek valami baja lett, az alján összegyűlt vizet már nem szivattyúzta ki, és villog a bekapcsoló gomb alatti LED.
4-et villog, keresés után ebből vízszivattyú-hibára tippelek. Viszont hátha olyasmi csak, amit én is tudok itthon, saját kezűleg orvosolni.
Van valami tippetek?
Köszönöm.
-
Sziasztok!
Csapágyas lett a Whirlpool mosógépünk.
Tudnátok ajánlani ár érték arányban megbízható keskeny elöltöltős mosógépet?
Panelba kell, a mélysége a mostaninak 45 centi és e körül lenne jó az új masina is. -
VSZM
tag
Hello!
Dyson V8-hoz honnan érdemes rendelni csere akkumulátort? Pár hónapja Aliexpressről rendeltem egy névleg 12800 mAh akksit, ami súlyra is gyanúsan könnyebb volt, mint a tönkrement eredeti gyári, és pár hónap után teljesen meg is adta magát ez is...
-
joysefke
veterán
Van ötlete valakinek, hogy Budapesten hol tudnék kiállítva megnézni egy NEFF S145ECS15E félig integrált mosogatógépet?
Ami boltot eddig felhívtam sehol semmi. Hunor utcai Bosch-Siemens márkaboltnak sincsen ilyen kirakva.
-
janakbacsi
őstag
Ilyen van valakinek esetleg? Jó vétel lehet?
[link] -
Ennél haszontalanabb topicban még sosem voltam, de most már tudom, ha ezt ajánlja valaki, akkor tuti utál, vagy haragszik rám.
-
tomy86
addikt
-
PitLee
őstag
Érdemes ilyenkor a jobb sarokban lévő fehér csövet is szemügyre venni az a kondenzvíz elvezető.
Ha ilyen hűtőm lenne tuti átalakítanám, és hátra csinálnék a szívó oldalhoz egy kivehető mosható finomszűrőt. -
iatti
aktív tag
válasz
ahopka #92550 üzenetére
én is liebhert nézegettem tavaly. valami alapot akartam, legyen benne egy kis fagyasztó rész. aztán nem vettem semmit, lemondtam a fagyasztórészről.. persze nálam a spejzban zöröghetne, nem zavarna
de azért b.sszák meg, na meg a többi gyártó is. át kell túrni a fél netet, ha az ember akar valamit venni.
-
iatti
aktív tag
válasz
Degeczi #92548 üzenetére
az én retró zanussimnak kint van a hátfalon a rács. még sose volt hozzányúlva. én erre a típusra gondoltam. https://youtu.be/Yb9UpjywGys. utánaolvastam a szakiknak. az összefoglalóban írja, nem eldöntött melyik a jobb. józan paraszti ésszel a régire szavazok. inkább takarítom, mint ha szivárgás van a rendszerben az újnál, és csak roncsolással lehetne javítani. persze a mai világban nem az a cél, hogy valami javítható legyen. azt megy a pofázás a környezetvédelemről.
-
ahopka
újonc
válasz
RudiLicenc #92547 üzenetére
Szia,
Kívánom, hogy sikerrel járj és gyorsan megoldódjon a problémád.
Nem ehhez a beszélgetés-folyamhoz tartozik, de ki kívánkozik belőlem: nekem egy belépő szintű Liebherrel vannak problémáim, ami szintén zajos, igaz más jellegű. Ez egy ilyen pulzáló hangot ad ki mikor megy a kompresszor, ami érdekes módon a helyiség különböző pontjain különböző erősséggel hallható. Van olyan pont is, ahol szinte alig hallok valamit csak ha "hegyezem" a fülem.
Nálam az egyetlen pozitívum az Liebherr hozzáállása, 3 hónapon belül, cserélte a kompresszort , nem lett jobb, cserélte a hűtőt , az is zajos, ráadásul sérült is volt, cserélte megint, ez is zajos-mostanra belefáradtam, ez most maradt.
Attól tartok ezek ilyenek ( Jiaxipera kompresszor). Mindegyiknél ugyanaz a hang. Kizártnak tartom, hogy ugye összességében 4 esetben is hibás terméket fogjak ki egymás után. Gondolkodtam, hogy veszek valami hangelnyelő panelt és berakom mögé a falra ( bár gondolom az inkább azt a célt szolgálná, hogy a szomszédos helyiségeket "szigetelje le"-de hátha) .
Amúgy olvasgatva a véleményeket, úgy tűnik növekszik azon esetek száma ahol a vevők panaszkodnak, hogy a vásárolt hűtőjük zajos, hangos, (akár itt a fórumon, akár a vásárlói vélemények között és a Redditen is panaszkodnak az amerikaiak és akkor). OK, aki meg van elégedve az nem ír, mert meg van elégedve.
(bocs ezt a sok szöveget- jól esett kiírnom magamból a fentieket) -
Nagya21
addikt
válasz
RudiLicenc #92547 üzenetére
-
-
PitLee
őstag
válasz
RudiLicenc #92542 üzenetére
Nem azért linkeltem, mert nálad ez okozná a zaj forrását, csak mint tudat tágítót
Ahogy lentebb írták, olyan mintha a ventilátor csúszó csapágya rosszul lenne illesztve és vibrál, esetleg valami burkolatot, vezetéket nem raktak a gyárban rendesen a helyére.
Van benne cekasz ami a jeget olvasztaná, de az nem forralja vizet.
A lengyel bradák nem erőltették meg magukat a két matricát a kijelző fölött ahogy sikerült úgy rakták fel, koreában már hazazavarták volna őket.Nekünk az alsó polcos gorenje sütőnkbe megy így a venti, de megnéztem mennyibe kerül és könnyű cserélni , anyámat nem zavarja, így addig megy amíg bírja.
Nálad azért más a helyzet, plusz egész nap én se hallgatnám ezt a kalimpálást.
Ha lesz energiád, majd beszámolhatsz róla mi lesz a sztori vége. -
BBéci
legenda
válasz
RudiLicenc #92544 üzenetére
Valóban félrevezető. Ha belegondolsz abba, hogy nincs a hátulján semmi, akkor mégis hol történik a hőleadás? Az sem igaz, hogy a falhoz szabad tolni, mert a hátuljánál is ajánlott az 5 cm távolság.
-
Most mondjam, hogy nekem nem volt az? Világon nem volt ebből problémánk, sőt, minden hűtőnk még szülőnél-nagyszülőnél is örök élet volt, régebbiek és újak vegyesen.
Ezt, hogy oldalt adják le, úgy reklámozzák, hogy a hátulja sima és be lehet tolni a falhoz. Nem gondoltam túl, hogy miért.
Könyörgöm, a marketing anyaga ez (és még “rosszabbak” is):
Nálam ennél jobb a helyzet szerintem, de simán reklámozzák ezeket bútorok közé bezárva oldalt-felül.
-
BBéci
legenda
válasz
RudiLicenc #92532 üzenetére
Zaj tekintetében jogos a felháborodásod, viszont számomra érthetetlen az 5 centi miatti morgásod. Teljesen normális és magától értetődő, hogy a hűtőszekrényt nem szorítjuk be bútorok, falak közé. A mai, modern példányok az oldalukon és a tetejükön adják le a keletkezett hőt.
-
válasz
PitLee #92541 üzenetére
Igazából szinte biztos vagyok benne, hogy ettől független a bajom. A hűtő felől nézve, jobb oldalt van közel falhoz, bal oldalt csak az az alsó harmada, onnantól felfele teljesen szabad a légtér, illetve felette is.
De még ha be is lenne börtönözve, sem tartanám indokoltnak az okozott zajt. Nem tudom, hogy a 35 dB-t hogy határozzák meg. Ha ez lehet a maximum zaj amit kiad, akkor biztos baja van. A dupláját mindenképp sokkallom, a lakás legmesszebbi pontjában is hallható, konstans.
Köszönöm a kutatást, megnyugtató, hogy ez a jövő és megvettem a jövő hűtőjét!
-
PitLee
őstag
válasz
RudiLicenc #92537 üzenetére
Nevezzük újabb típusú hűtőknek, ventilátor, digitkijelző, itt egy rövid videó a gyakori hibáikról
-
PitLee
őstag
válasz
Nem csak a Samsungok, amelyik hűtőnél hátul nem látod a klasszikus rácsot azoknak elvileg az oldalába van beépítve.
palástkondenzátor
https://www.eluxshop.hu/miert-nincs-racs-egyes-hutok-hatuljan--https://www.bundyrefrigeration.com/hu/palastkondenzator/
Itt egy szakmaibb PDF
PALÁSTKONDENZÁTOROK OSZTÁSÁNAK HATÁSA A
HŰTŐKÉSZÜLÉKEK ENERGIAFOGYASZTÁSÁRA
Nagy József, Dr. Tolvaj Béla, Dr. Szabó Szilárd
https://epa.oszk.hu/03300/03334/00031/pdf/EPA03334_gep_2013_2_035-038.pdf -
-
iatti
aktív tag
válasz
RudiLicenc #92537 üzenetére
le vagy maradva, meg én is
nem az volna a legegyszerűbb, ha hátul van a hőleadó? meg ventillátorok, stb. mind meghibásodási lehetőség. régebben volt egy videó, amiben mutatták hogy 1-2? év alatt hogy elkoszolódott a hőcserélő. lehetett takarítani a porból-szöszből.
-
-
Nem kell ide szerencse, hosszú évek óta (10+) csakis Samsung hűtőt veszek, megbízhatóan kitűnő minőségű és stabil márka, soha nem volt semmi gondom vele, se a környezetembe.
Sajnálom hogy belefutottál egy hibás példányba, de ez még nem jelenti azt hogy minden Samsung hibás és kerülendő a gyártó -
Vérboci
addikt
válasz
RudiLicenc #92534 üzenetére
ha minden gyártót tiltólistára raknánk, akinek volt valaha null kilométeres hibás terméke, akkor hamar a kőbaltához fogunk visszatérni. szűk látókörre vall, ha valaki egy hibás termék miatt temet egy márkát, még akkor is, ha az egyén szintjén ez az adott pillanatban nyilván sok kellemetlenséget okoz.
amúgy pusztán statisztikai alapon ilyenkor érdemes ugyanilyen hűtőre cserélni a hibásat, mert az várhatóan sokáig jól fog működni. statisztikai alapon...
én ezért viszek mindig bombát is a repülőre. mert olyan volt már, hogy egy bomba volt a repülőn. nade kettő?
btw nekünk is Samsung hűtőnk van, eddig hibátlan.
-
-
kcsa
veterán
válasz
Ezen felül már csak annyit tennék hozzá, hogy kétszer vettem anno Samsung hűtőt: először és utoljára
miután végleg beadta a kulcsot, Liebherrt választottam, klasszikus hátsó hőleadású, időben már túlélte a Samsungot. Persze van aki szerencsés, én sem voltam az
-
Beadtam ügyfélszolgálaton panaszként, beküldtem a videókat, 1-3 munkanapon belül a "technikusuk" válaszol, de már egyből az volt a felvetés, nincs meg a 5 cm a hűtő körül. Visszaolvasva is téma, hogy a Samsungok oldalt adják le a hőt.
No hát 5 cm nincs meg, nyilván azt nem reklámozzák hol adja le a hőt, és hogy mennyi helyre van szüksége. Volt már több hűtőnk is, én még sem nálunk sem máshol nem láttam ilyen hangot, akárhogyan is helyezkedett el. Szóval nem fogom engedni, hogy ezt próbálják lenyomni a torkomon, hogy már pedig én b*sztam el.
-
kcsa
veterán
válasz
RudiLicenc #92529 üzenetére
Garancia. Csapágyas ventilátor hangot vélek (én legalábbis) kihallani a videóból.
Volt hasonló esetem, ott a mélyhűtő és a hűtő közötti légterelő flepni motorjának volt idegesítő hangja, szintén Samsung. Ez ugyan kb tíz éve volt, de akkoriban meglepően gyors és rugalmas volt a szerviz.
-
Sziasztok,
1 hónapja rendeltem az RB38C603DSA/EF Samsung hűtőt, ami az alábbi hangot produkálja:
https://youtube.com/shorts/n2CRA6NloGU?si=Re64zO8pMlTR1Io9 (sztem itt nem megy a kompresszor még)
https://youtube.com/shorts/Yk6FbWKEkUk?si=EUch61KPBnfL46m5 (itt sztem kompresszor működés közben)
Olyan, mintha vízforralót működtetnék, ezt mindig lehet hallani. Mellé ugye be tud indulni még a kompresszor, hallásom szerint. Ha kihúzom, akkor pár másodpercig még adja ezt a vízforraló hangot, utána fokozatosan halkul és elmúlik. Visszadugom, akkor kb. 4 perc után beindul a hűtő, 1 percig halk, utána elkezd ugyanígy kortyogni. Teljesen mind1 milyen hőmérsékletre van állítva, ugyanilyen a hangja, még nyaraló módban is. Telefonnal 60-62 dB-t mérünk a spec. szerinti 35 dB helyett.
Samsung Shop rendelés. Nem akarok vele sokat bohóckodni, ha nem megy egyszerűen, szabadulnék tőle. Mik a lehetőségek? Nem hiszem hogy velünk van a baj, gyakorlatilag az egész lakásban hallható.
-
joysefke
veterán
Bosch mosogatógépek amelyek tartalmaznak WiFi-t, szárítást, esetleg zeolitot, világítást, mennyire tudja egy ilyen funkció kiesése tönkretenni a mosogatógépet?
Ha tönkremegy egy ilyen nem létfontosságú rendszer, a mosogatógép még el tud működni a kiesett funkció nélkül? -
Nikaré
őstag
Szia!
Van topikja
itt talán hamarabb kapsz választ -
Taci
addikt
Sziasztok!
Robotporszívó vásárlását tervezem, és két "véglet" került a szemem elé:
A Rowenta X-Plorer S220 most nagyon jó áron van (legalábbis annak tűnik), a dokkoló nélküli változat 89e Ft-ért elhozható.
Másik "véglet" a Xiaomi Robot Vacuum E10 vagy E5 kb. fele ennyiért.
A kérdéseim:
- Megéri a felárat a Rowenta?
- Előny vagy hátrány a D-alak? (Tehát hogy nem kerek, mint kb. az összes többi.)
- Mitől jobb egyik robotporszívó a másiknál, mire kell figyelni, mi alapján lehet választani?A családban van egy hasonló Xiaomi, azt tudom, hogy nem bírja túl sokáig (már), viszonylag hamar töltőre megy. De amúgy teszi a dolgát, felszedi a piszkot, felmos (úgy-ahogy). Mitől lehet több vagy jobb egy drágább, "komolyabb" eszköz, akár a Rowenta is?
Köszönöm!
-
tibbike01
őstag
Állítható a gél mennyisége igen, illetve auto programon saját magának adagolja a gélt a gép, 15ml és 25ml között.
Az auto program a legjobb. A gépekben van vízszennyezettség mérő ezáltal plusz öblítést iktathat be, emelheti a hőfok, mosási időt...és az adagolandó gél mennyiségét (ahol van ilyen).
Rendes márkás mosogatógépbe való gél kell bele, ennyi a lényeg. Azért írják azt a szöveget, hogy nehogy kézi mosogatószert töltsenek bele...
-
HUTCHDB
nagyúr
Tudtok ajánlani önálló, szárítógépet 250-280e ft. környékén? (Bosch-t, AEG -et előnyben részesíteném.)
-
Gömbike
senior tag
válasz
andrisms #92502 üzenetére
Szinte kizárólag az automata programmal indítjuk el a gépet. Ez azt jelenti, hogy a szennyezettség függvényében állít időt, hőfokot.
Ezt a progit szerintem már minden gyártó beépítette.
S igen, a fórumtárs tökéletes összefoglalót készített.
A mi gépünkbe az Elux már akkor(2008) bele tette a belső világítást es 36 Db-t, a fém belsőt, ha eljön a csere ideje, ezek a kritériumok mindenképp szem előtt lesznek.
-
Sziasztok, a normál porszívó mellé szeretnék venni egy álló porszívót a gyors takarításokhoz, illetve, hogy a morzsaporszívó szerepét betöltse. Kisállat nincs, szőnyeg is kevés, szóval valószínűleg nincsen szükségem brutál teljesítményre, szívóerőre.
Az olcsóbb modellekből melyik használható? Xiaomi G20 Lite, G20? Vagy néztem még a Proscenic magyar webshopját, de kínai webshoptól sem félek, ha ott található valami ajánlott belépő modell. -
Teaway
veterán
válasz
axioma #92510 üzenetére
- Négyzetben kör, áthúzva: tilos a dob rendszerű szárítógép használata
- Négyzetben kör, benne egy pont: dob rendszerű szárítógép használata engedélyezett kímélő programon, azaz alacsony hőmérsékleten
- Négyzetben kör, benne két pont: dob rendszerű szárítógép használata engedélyezett normál programon -
andrisms
aktív tag
válasz
tibbike01 #92503 üzenetére
Lehet benyelem és megrendelem ezt, mert elég sokat tud. Lehet eddig nem lett volna szükségem ezekre az extrákra, de így hogy már tudom, zavarna a hiányuk
Megkérdem a márkaboltot, hátha lesz valami promóció mostanában.Köszi a segítséget mindenkinek! Ha addig jön jobb tipp, azért fogadom
-
axioma
veterán
A bevarrt cimke nem a mai, 40-50 fokon szarito hoszivattyushoz van kalibralva, hanem a 20 evvel ezelotti 80 fokos levegovel megkuldott esetre (levegokidobos, vagy szoba 'hidegsegevel' lecsapatos).
A gumirozott cuccokat (furdoruha, olyan tipusu melltarto) en is kihagyom, mert azokat gyorsabban oregitette es amugyis kis, magukban is gyorsan szarado darabok, de minden mas (c&a-nal nem speckobb azert a ruhatarunk) megy bele. -
Teaway
veterán
"Gorenje: A sűrű gél állagú mosogatószerek némelyike nem alkalmas az automatikus adagoló rekeszhez. Adagoljon nagyon sűrű gél állagú mosogatószert a kézi mosogatószer rekeszbe. Lásd a mosogatószer gyártójának ajánlásait"
Ezek szerint az is figyelnem kéne vásárláskor, hogy ajánlott-e a gél automata adagolókhoz... -
tibbike01
őstag
-
andrisms
aktív tag
válasz
Gömbike #92494 üzenetére
Van valami funkció, amit semmiképp sem szabad kihagyni egy mosogatógépből?
Nincs gyakran ajánlott típus? Értem a márkákat, de azon belül széria, amit keresni/kerülni kell?#92501 tibbike01
Pont ilyen funkciókra gondoltam, köszi az összefoglalót. Elindulok ezen az úton. A 250 már nagyon súrolja az ingerküszöböm, 150-200 közt nincs olyan, ami tudja a nagy részét?Nekem ezek közül ennyi funkcióval már boldog lennék:
- zajszint: a 38dB jól hangzik, de ha kicsit hangosabb, az sem gond.
- terítékek száma, minél több, anál tágasabb belül
- felső fiók az evőeszközöknek
- wifi, ha érdekel, hogy mikor kell tisztítani a szűröt, hány tablettát használtál, éppen hány perc van hátra a mosogatásból... Ez jó lehet
(- UV fényes vízfertőtlenítés)
- extra szárítás, ventillátor az ajtón, ami segíti az szárítás.-ez is hasznos lehet -
tibbike01
őstag
válasz
andrisms #92492 üzenetére
Amiket figyelj választáskor, funkciók, amik jól jöhetnek:
- zajszint, a Gorenjénk-nek vannak most 2025ös modelljei 38Db-vel. EU-ban gyárják őket.
- terítékek száma, minél több, anál tágasabb belül
- felső fiók az evőeszközöknek
- belső világítás
- auto ajtónyitás
- éjszakai program, ha este is indítanád a gépet
- wifi, ha érdekel, hogy mikor kell tisztítani a szűröt, hány tablettát használtál, éppen hány perc van hátra a mosogatásból...stb
- UV fényes vízfertőtlenítés
- extra szárítás, ventillátor az ajtón, ami segíti az szárítás.
- extra mosási kiegészítők mint pl kulacs mosó rúd.Nekem pár hete a Gorenje GV693A65UVAD-ra esett a választásom. Tudja a fentieket.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest