- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
Az Elux egy igen komoly, megbízható gyártó. A Hisense 2018-ban vette meg a Gorenje vállalatot.
A Hisense kínai, az Elux svéd.
Neked kell döntened az igényeid és a családi kassza figyelembe vételével.
Leírtam, hogy én mely gyártóktól vásárolok. 33 év házasság alatt elfogyott pár gép itthon, vén fejemmel nem fogok változtatni azon, mely gyártók maradnak a bizalmamban.
Amit megtanultam az életem során e téren: wiccpúl csakis mikróként lépheti át a küszöböt.
-
Gömbike
senior tag
A gorenje kínai gyártó tulajdonába került 2018-ban. [link]
Ami lehet éppen jó is, mert szerintem az Európába szánt wiccpúl termékeket lealázza.
Háztartási gépeket személy szerint az Elux-AEG vonalról és a Bosch gyártótól szerzek be, bár megcáfolom magam, mert kettő kicsi Candy hűtőm, egy samu sbs hűtőm s egy Lg kombi hűtőm van. Tervbe van még melléjük egy Lg sbs is.
Gorenjéből (2018) egy kombi sütőm van, csak az ellenségemnek kívánom, ezért is lett egy Elux gőzsütő és egy Bosch 6. szériás sütő betárazva a konyhákba.
Indukciós lap is Bosch. ( 6.szériás)
Viszont visszatérve a Gorenjére tulajára, a középső szobába vettem egy Hisense soundbart, meglepően jó ár/értéket tud. No nem egy JBL, a lányoméknak JBL-t vettünk, de ár/ értékben nagyon ott van a Hisense termék.
-
st6969
őstag
"ajánlották"
Ki? Áruházlánc eladó? Ő azt akarja eladni, ami után a legtöbb jutalékot kapja, nem feltétlenül azt, ami a megbízhatóbb (egyébként sem tudja, melyik az). Én oda csak a gépeket fizikailag megtapogatni szoktam bejárni, a marketing szöveget meg sem hallgatom.
Inkább keresek itt a fórumon saját tapasztalatot, de az sem az igazi, mert ha túl régóta van meg a gép a fórumtársnak, akkor hiába jó, az ma már úgysem elérhető, ha meg friss, akkor arról meg nem lehet hosszú távú tapasztalat. Így lutri.
Ikea gépeknek 5 év szokott lenni a garancia, vagy másnál is szokott lenni ilyen promóció, ezt érdemes megfontolni, vagy ha semmi támpont nincs, akkor kisebb keretből én is inkább alsó polcos Bosch, esetleg Elux vonalon indulok el. Jobban bízok ezekben, mint pl. Whirpool, Candy, Indesit, Beko, Tesla, stb... -
Degeczi
nagyúr
Akkor a Samu a hatékonyabb...
A +++++++ jelölés a régi rendszer volt, már senki nem tudta követni hány + jel van, és kb. az összes gép min. A++ volt, ezért pár éve áttértek egy új minősítésre, ami pusztán A-G terjed, plusz jelek már nincsenek benne, és a korábban A+++ lett C.Ezt egyébként az LG is ismerteti az oldalán.
-
Gömbike
senior tag
st6969 fórumtárs tökéletesen összefoglalta.
Az AEG-Elux csoport gépeiből a lehetőségeimhez képest a magasabb sorozat számú gépeiből választok, a 7-es sorozatú AEG mosógép (74850a) 2011 januárja óta hibátlan, a mosogatógép ( esf66030x) 2008. februárja óta dolgozott, de épp ma fog jönni a szerelő, mert 18. éves korában gondolt egyet és leveri a FI relét.
A szárítógép is lassan 10 éves, egy normál kondenzációs Miele-t váltott, ami bőven elmúlt 20, mikor lecseréltük.
A gőzsütőnk is Elux, de most a másik konyhánkba Bosch 6. szériás sütőt vettem, és 6-os szériás indukciós főzőlapot.
Szóval én biztosan kihasználnám azt a samu a kedvezményt.
-
st6969
őstag
"És amúgy milyen márkák tekinthetők felső-, középső- és alsópolcosnak?"
Általában, minden márkán belül vannak különböző "polcok". A Boschnál pl. Serie 2, 4, 6, 8, másnál meg máshogy nevezik el. Én pl. egy 6-ost vettem, ami egy erős középkategória. Hogy pontosan miben különböznek, azt a hétköznapi vevő nem tudja teljeskörűen, legfeljebb reméli, hogy az alkatrészek is jobb minőségűek, de az is lehet, hogy csak több az elérhető funkció. Ezt azért sokszor jó lenne tudni, mert ha pl. egy Serie 2-esben ugyanazok az alkatrészek vannak, mint egy Serie 6-ban, csak az utóbbi mondjuk sütőben tud "pizza módot", a 2-es meg nem (ami annyi, hogy nem te tekered fel a max. hőmérsékletre, hanem van erre egy dedikált gomb), meg tud még pár felesleges/mellőzhető funkciót, akkor tökéletes lenne nekem a 2-es. Vagy mosógépben, szárítógépben több programot. Miközben szárítógépnél nálunk pl. 10 éve ugyanaz a program megy, hiába van még 10 másik is (minek?).
Lehet, hogy van olyan gyártó, ahol a szintek között eltérnek a fő alkatrész minőségek is, máshol meg csak a funkciók. Amit lehet, azt olcsósítanak, ebben legyél biztos. Innen nézve, szerintem egyre többnél inkább csak a funkciókban lehet különbség, az olcsóbban paraméterezhető.
Én is belevágnék a helyedben, ha jó áron meg tudod venni a Samsung cuccokat. Mosógépszerelő korábban többször mondta, hogy koreait vegyek, ha elromlik, ami van (LG vagy Samu). Persze, ebbe is bele lehet látni, hogy azért mondta, mert az hamar tönkre megy, de könnyen szerelhető, és majd kihívom őt, hogy legyen munkája
A Miele-re pl. azt mondta, hogy az, ha meghibásodik, el se vállalja, mert x óra szétszerelni, amiért annyit kellene kérnie, hogy nem akarnám kifizetni... -
Gömbike
senior tag
A saját tapasztalatom az, hogy a samu mo-i szervizháttere finoman szólva egy romhalmaz.
Bár mi nem az jelenleg.A nevem alatt sok mindent megtalálsz a kálváriámról.
Ettől függetlenül bele mernék vágni a helyedben, mert a gari időt biztosan tudja, s pénz is marad a zsebedben.
Gondold végig: egy mosógép árának harmada megy adóba, a maradékból lejön a forgalmazó, kereskedői láncok haszna, a végén nem marad pénz minőségi alkatrészekre.Szóval inkább kedvezménnyel a felső sorból, mint mást az alsó polcról.
-
Nikaré
őstag
Szia!
Van topikja
itt talán hamarabb kapsz választ -
Taci
addikt
Ezt néztem ki:
GORENJE EC 6352 WPA elektromos tűzhely kerámia lappalEbből van WPA és XPA változat is. Előbbiben a W a fehérre utal (white), utóbbiban az X az Inox "színre", ha jól sejtem.
Van más különbség még vajon a kettő között?
Mert árban majd' 30e Ft a különbség. (És súlyban is van 2kg többet az Inoxban.)Ajánlott típus egyébként? Vagy nézzek más irányba is?
Köszi.
-
Szia!
Inverteres electroluxot használok lassan 5. éve, nagyon jó kis gép. A garanciát 5 évre meghosszabbítottam annó. Az electrolux oldalán 5 év kiterjesztett garanciával kaphatóak most gépek. Esetleg érdemes lenne rákérdezni, hogy ez biztosítós kiterjesztett garancia, vagy a gyártói garanciát terjsztik ki 5 évre. Az ára miatt említettem meg, mert biztosítós kiterjesztett garival azért olcsóbbak a gépek máshol.
-
-
Gömbike
senior tag
Itt nézelődj: [link]
Meg tudod nézni a gépekről a bemutató videókat is.
Ez nem a rohadós mosógépgyártó csoport. Itt nem a fedélben van a mosó szeradagoló, és ez miatt ennek a cégcsoportnak a gépei nem mállanak szét pár éves korukra.
Ráadásul van bennük time manager, amivel tetszés szerint tudod állítani a mosási időt.
Én személy szerint a saját tapasztalataim miatt a wiccpúl csoport gépeit csak azoknak ajánlom, akit meg akarok sz@vatni.
A wiccpúlhoz tartozik az indeSITT is.De ha szüleid ragaszkodnak a wh csoporthoz, nem tudsz mit tenni. Legfeljebb két év múlva újra tanácsért fordulsz a fórumhoz.
-
Taci
addikt
Még egy dolog eszembe jutott, ami szűkítheti a kört: csak konnektoros jó. Van még ilyen egyáltalán? Vagy mind ilyen? Fogalmam nincs... Mert azt tudom, hogy öcsémnek szenvednie kellett 5 (vagy mennyi) vezetékkel. Nekem viszont csak olyan jó, amit bedugok a konnektorba és kész.
@Teaway: köszönöm szépen! És jó a nickneved!
-
Möhe
addikt
Biztos garanciát veszel és nem biztosítást?
Euronicsban én mosógépre (Samsung) vettem,és hát ,lehet hogy a szervíz a hibás de nem voltam elégedett. 4 javítás után is (konkrétan dobcsere is volt) fennállt a hiba. A szervízes meg nem volt hajlandó ráírni a szervizlapra hogy hibás mert a hibát nem találta,de a ruhákat szaggatta továbbra is. Ugyanis külső jegyek nem utaltak a hiba forrására. Ameddig ugyanis javítható egy készülék addig bármibe is kerül nem adnak cseregépet,hiába lenne olcsóbb. -
peppe79
senior tag
Nagyapám azt mondta, hogy az olvasás nagy erény.
Manapság ez különösen igaz.
Szerinted melyik éri meg jobban?
1. Online márkabolt: az opcionális garancia 3 év, így összesen 5 év garid lesz. 169900 ft a gép + 22500 ft a későbbi 3x-i kiszállás díja. Ez összesen 192400 Ft. (az akciós 2+5 év garival 207400 lenne)2. Az Edigitalnál megkapod ugyanezt 152974 ft-ért, plusz vehetsz hozzá 3 év garit 21416 ft-ért. Ez összesen 174390 ft, ami 18 ezerrel kevesebb, mint az Onlinebolt ajánlata, plusz náluk nem kell évente felülvizsgáltatnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Filmvilág
- iPhone topik
- Apple MacBook
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Herman Miller Aeron Remastered C, teljesen felszerelt modell
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- ÚJ Besen BS20 22kW APP smart elektromos autó töltő 2év gari
- Új elekrtomos rollerek 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- Új iScooter Ucity Urban elektromos kerékpár 250W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest