Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
Üdv!
Porszivot szeretnek venni, amely a most divatos dyson “szerű”
nem akarok 120-170 forintot adni érte, így kérdezem hogy van e ugyan gyengébb, de ugyanakkor elfogadható minőségű gép 50-60e környékén?
Xiaomi-bol melyik ajanlott pl?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz ribarszki #59507 üzenetére
Igen ezt láttam a Best Buy topikban, de igazából nem tudom, hogy ez mennyivel jobb, vagy rosszabb, mint egy electrolux, vagy más márka hasonló áru darabja?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Lehet ez jobb, de ez 100 e környéken van, ami 2x annyi, mint a xiaomi.
Xiaomi porszívók közül melyik az amelyik jobb mint az említett gép?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Degeczi #60139 üzenetére
Épp ma volt róla szó, így én is kérdeznék a témában:
Tudtok ajánlani olyan mosó-szárítógépet egyben, ami nem túl mély, és valamilyen szinten közelíti a külön eszközök hatékonyságát?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Konkrétan én is keresek akkus, porzsák nélküli porszívót.
Utálom húzni - vonni még a kicsi Samsung porszívónkat is, nem hogy a zelnert...
Főleg a lépcsőn, ahol a lakás egyéb helyeivel megegyezően vinyl padló van.
Nem tudom hogy honnan, de szinte mindig vannak morzsák, szöszök, apró kis szemetek, szinte az egész lakásban, és így majdnem minden nap kell a porszívó.
Ne mondja nekem senki, hogy egy könnyű, vezeték-nélküli eszközzel nem egyszerűbb ezt a munkát abszolválni.
A hatékonyság az más kérdés, de inkább végigszalad valamelyik családtag 5 perc alatt gyorsan minden nap egy akkumulátorok kis méretű géppel, mint hogy az erősebb szerkezetet vegye elő akár 2-3 naponta is, mert már szó szerint rühelli a porszívózást még ha csak rágondol is.
Robotporszívókon is elgondolkodtam már, de sok olyan akadály van, ami alá, mellé nem tud egyszerűen bemenni, és akkor még nem is beszéltem a lépcsőről.A másik vásárlási projektünk a már a napokban kérdezett mosó-szaritó gép.
Nézegettem pl. a nevesebb gyártók gépeit közel 1.000.000 forintért, de nyilván ennyit nem akarunk és nem is bírunk erre költeni.
Ámde 350-400.000 körül igenis vennénk egyet, csak a szárító hatása lenne jó.
Most egy AEG hőszivattyús gépünk van, ami szó szerint szekrény szárazra szárít.
A kivont vizet egy tartályba gyűjti, ami igen meglepően tele tud lenni, pedig 1400- as a Bosch mosógépünk.
Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne hogy a “kombi” gép az hogyan oldja meg a viz eltárolását, (vagy kiengedi a mosáskor használatos leeresztő csövön?) illetve milyen technológiával, milyen hatékonysággal történik a szárítás, és milyen a végeredmény?
El lehet vele érni azt, hogy ahogy kész a szárítás, pl egy farmert azonnal fel tudok venni és ki tudok vele menni a -10 fokba?[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Nyílván arra akartam utalni, hogy az egyik legkényesebb - száradás szempontjából - a farmernadrág, hiszen a vastag anyag, visszahajtások, stb. elég jól magába tudja zárni a vizet.
A szárítógép akkor vizsgázik jól, ha képes (közel) csont szárazra szárítani a ruhákat, köztük a farmert is.
Akár hány üzletben voltam mostanában, mindehol le akarnak beszélni az "egyben lévő" mosó-szárító gépekről, arra hivatkozással, hogy a szárító hatás meg sem közelíti a külön csak szárításra kifejlesztett gépekét.
Nyílván nem várom el ugyanazt a végeredményt, de ha már közelíti, akkor a több hely miatt nekünk megérné." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz einstein #60270 üzenetére
Az önálló szarítogepunk önmagában kb 3 óráig szárít, így ez az értek nem is lenne olyan rossz, ha a végeredmény a szekrény szárazság lenne a kombiaknal.
Ami jobban aggaszt, hogy ezekben a normálisabb hoszivattyus kombi gépekben (ha jól látom) nincs gyors mosási program.
Vannak olyan ruháink, amelyek nem koszosak, csak mondjuk otthon hordtam pár órát, azoknak bőven elég egy rövid, mondjuk 30 perces egyszerű gyors mosás
Sokan erre panaszkodnak hogy ez nem szerepel a programok között a kombiknál, így a mosasi “rész” ami legkevesebb 1 óra lehet..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz chopin42 #60398 üzenetére
Én a XIAOMI Roidmi F8S GL mellett tenném le a voksomat.
Az elmúlt időszakban eléggé beleástam magam a témába.
2-3 dolog ami visszatartó lehet:
-a fali tartó nem tölt, csak mágnesesen tart, tehát plusz egy bedugás is kell
-nem cserélhető az akkuja
-a gyűjtő ürítése kicsit kényelmetlenebbDE:
[link]" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz chopin42 #60403 üzenetére
70 ezer a gép és kb 8 e a motoros atkafej hozzá.
Egyikben sincs mindhárom fej (keménypadló, szőnyeg és atkafej) a csomagban, tehát valamelyik meg kell venned hozzá.
Így is bőven a 100e alatt vagy.Amire én is azt mondom, hogy már igen jól muzsikál minden teszten az a (xiaomi) Dreami V11.
Azt kellene egy akcióban kifogni..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz chopin42 #60407 üzenetére
A helyzet az, hogy a tesztelő - szerintem a napi porszívózási szokást próbálta imitálni - és ahogyan én is egy egy porszívózás közben nem fogok fejeket cserélgetni.
Tehát alap eset az, hogy a gumis-kefés fejjel dolgozom (mivel az mindenre jó, főleg szőnyegre, ellenben a plüssel, ami szőnyegre abszolúte nem való) és ahogy haladok a lakásban hol szőnyeget, hol padlót porszívózok vele.De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy egy 70e forintos gép milyen, egy 3x annyiba kerülő (kb. 210e) "istenkirály" dyson v11 absolute-hoz képest.
Néztem külföldi teszteket a szívóhatásról, illetve néztem magyart is, köztük Zsolt, alias Legendd is elmondta, hogy igazából semmi különbség.az F8S és az újabbak között.Nem hittérítő vagyok, de aki jobban szét néz az láthatja, hogy a xiaomik töredék áron mit nyújtanak...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz peppe79 #60435 üzenetére
A kérdéses gép, amiről írtam, az 70es.
Tobb teszt alapján is nagyon jó.
A legdrágább “xiaomi” a H6-os, ami Minden teszten a csúcsok között van, és az is csak 130e" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz peppe79 #60438 üzenetére
Én nem, de van teszt az általad említett next-el.
Ezt írtam korábban, (ami a videoban is szerepel) hogy egyes tesztelők szerint nem szükséges a nagyobb szivoerő:
[link]" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz peppe79 #60471 üzenetére
Akkor hogyan döntsek, ha nem a tesztek alapján?
Vegyek meg egymás után jó néhány gépet, és ha nem tetszik a netes rendelés szabályai alapján küldjem vissza?
Mondjuk nem rossz gondolat...
Egyébként én NEM az 1C-t ajánlom, hanem a tőle jóval jobb, elsimertebb F8S GL-t." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz peppe79 #60479 üzenetére
De te ezt most mire alapozod?
Én akárhány tesztet néztem mindenhol dícsérték az F8S-et, ellenben a C1-et alig tesztelik... a legalsó kategóriája a xiaominak, de nyílván az árkülönbség (kb 50%) is azt mutatja, hogy az F8S jobb.
Korábban linkeltem pár tesztet az F8-ról amiben volt amelyikban 2 éves használat után is istenítik pl. az egyikben.
A Xiaomi hivatalos oldalán Zsolt is azzal kezdi, hogy az F8 kiváltja a sima hagyományos proszívót is. Az S pedig egy jobb modell.
Ettől függetlenül még én is nézegetek, keresek, de csak a neten tudok, hiszen más lehetőségem nincs.
Igyekszem minél több tesztet (pl. összehasonlítót), amelyek alapján egyre inkább a Dreame V11 felé hajlok.
Igaz az már 100 fölött van...[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz peppe79 #60482 üzenetére
Eleve nem 3 éves készülékről beszélünk, a sima F8 is csak 2, az S pedig durván 1 éves, de nem fejtegetem tovább a véleményemet.
Azért az eléggé elgondolkodtató, hogy míg a c1 rol ti magatok is azt mondjatok, hogy nem 100-as kvázi nem igazán jó készülék, addig az f8s rol rosszat meg nem hallottam, olvastam, láttam.
Lehet berendelték egyet, aztán megnezem, hogy valójában milyen is..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Korábban kerestem akkumulátoros rúdporszivot.
Végül egy akcióban vettünk egy xiaomi 1C-t.
Sajnos nem vagyunk vele megelégedve, főleg az akku kapacitásával, es igazából az alap (nem az emelt) teljesítményével.
Az akku nagyon hamar lemerül, pláne, ha a nagyobb teljesítményben használjuk. Ez kb 5 percet jelent.Keresek olyan porszivot ami erősebb és JÓVAL tovább bírja az akkuja.
-
HUTCHDB
nagyúr
Kis hely és a kezelhetőség miatt keresek keskeny méretű mosógépet és számítógépet felültöltős változatban.
Ha felültöltőst nem ajánlatok, akkor a keskeny, előltöltősekből melyik az ami jók?
Esetleg mosó-szárítógép egyben keskeny kivitelben nagyon kiváló szárító hatással?
-
HUTCHDB
nagyúr
Philips villanófényes szőrtelenítővel kapcsolatban kérnék TAPASZTALATI véleményt, ha valakinek (vagy csalájában) van ilyen.
Itt csak egy 2019-es hozzászólást találtam, azóta eltelt 3 év, azért lehetett ebben fejlődést elérni.
Az itteni hozzászólás szerint, hónaljon nulla az esély az eredményre.
A családban van 2 nő is, nekik elsődlegesen lábra és másodlagosan hónaljra kellene.
Megéri ebbe befektetni, és ha igen pl. ez a gép jó lehet-e [link][ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Köszönöm a linket és a véleményt is !
-
HUTCHDB
nagyúr
Sajnos a mai porszívózás után, letört a Xiaomi akkus rúdporszívónk portartályának biztosító kis kampócskája.
Sajnos, így nem használható, mivel kinyílik a tartály (be sem csukható) és nem hogy kihullik a por, hanem össze sem gyűlik.
Már órák óta nézegetem a netet, de sehol nem találok ilyen alkatrészt.
Tudnátok ajánlani valamit, hol nézzek, kérdezzek utána?
Pontos típus: Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner (roborock) [link]Ez kellene:
Ez tört le:
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Sziasztok.
Tönkrement a Xiaomi akkus rúdporszívónk, ma megadta magát, nem veszi a töltést, csak villog a töltést jelző gomb, de egy idő után leáll az áramfelvétel.
S.O.S-ben kellene vennem egy haspnlót.
Tudtok ajánlani valamit 60-70-80 e forintos kategóriában?
Ami fontos lenne, hogy legyen benne atkafej.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz herdsman12 #70924 üzenetére
Ez a Dreame XR miben különbözik pl. ettől?
[link][ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz herdsman12 #70926 üzenetére
Igazaból a szívóerő tartósság lenne a lényeg.
A mostani Xiaomival annyira nem voltunk megelégedve. Hamar tönkrement és csak turbó módban volt jó a szívóerő." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz feloman #71975 üzenetére
Én is ugyanebben a cipőben járok, mint te.
Egyszerűen nem találok normális akkus rúdporszívót, így elővettük a kábeles, hagyományosat.
Ez viszont rádöbbentett, hogy mennyivel nagyobb teljesítménye van a réginek, mint a korábbi xiaomi akkumulátoros porszívónknak.
Szóval én is szertenék egy jó rudas, akkus porszívót, de azt is szeretném, hogy a szívóteljesítménye is jó legyen, valamint az autó porszívózásnál, (ahol nekem nagyon is kell a max erő) ne kelljen 2-3x feltölteni egy takarítás alkalmával, tehát az akkujának is nagy kapacitásúnak kellene lennie." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Teljesen igazad van.
Ennyit viszont nem akarok rászánni.
Szerintem már a 80e Ft és környéke is kb 1,5-2x-e a hagyományos porszivok árának, és közel sem tudnak annyit." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Porszívóknál most mit kell nézni szívóerő tekintetében?
Adatok között találok Pa és AW értékeket is." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HUTCHDB #71989 üzenetére
Most találtam ezt a rúdporszívót: [Roidmi X30]
Szerintetek ?
Azt sem találtam meg, hogy mi a különbség az X30 és a pro verziója között...[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Corsa02 #72085 üzenetére
Ahogy egyre jobban beleasom magam és nézem a teszteket, rájöttem, hogy a gyenge pont az akku.
A xiaomi G10 és a roborock H7 amelyek valamelyest jobbak. A legjobb a dyson 11 outsize. Ez viszont már igen nagy méretű gép, szerintem elveszti a könnyed takarítási előnyt emiatt az ember.
A szivoero kb. ugyanaz mindegyiknél, az előbb említett 11 outsize és a 15 os dyson az ami ebben erősebb, viszont már annyit nem akarok porszivoért adni, mivel másban meg kb ugyanaz, mármint amire mi használnánk.Valoban jó lenne ha mások is írnának, hogy a dyson tényleg jobb-e és ha igen, miben használat során.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Tiédetis #72093 üzenetére
A T30-at is néztem, lehet még az jobb mint a T20 pro.
Azt nem tudom, hogy mi a különbség a sima T30 és a T30 NEO között?
Itthon szinte csak a NEO kaphato." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Corsa02 #72092 üzenetére
Jók a Xiaomi termékek szerintem is.
A dyson nem tudom mennyivel jobbak, a tesztek alapján “százat” néztem meg, és nem látom hogy bármiben is többet nyújtana." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz ribarszki #72096 üzenetére
De melyik típus, melyikkel viszonyítva jön ki ez különbség?
Elekteonikai áruházakban próbáltam a dyson-t, nem éreztem másnak.
Felreértes ne essen, nem védeni akarom a xiaomi -t, hanem reálisan érvek alapján szeretnek dönteni.
A rászánt összeg 120.000-130.000 forint körüli összeg." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Ezt én nem vonom kétségbe.
Viszont ahogy írtam korábban, annyi pénzt nem akarok raszanni, ráadásul akkor nem, ha egy 130e-es gép is kb. ugyanazt tudja." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz ribarszki #72101 üzenetére
Próbálom azokat a videókat szelektáltan nézni, amelyek összehasonlító videók, és attól valók, akik tesztelik a dyson és az egyéb gépeket is.
Nezzuk akkor meg hogy a Dreame T30 árában [link] milyen dyson kapható?
Semmilyen.
Az első T30-hoz hasonló tudású dyson gép 250.000.
Ellentétben sok más készülékkel, (pl. hűtő, tv, mikro) vagy ne adj isten egy mobillal a porszivót heti 2-3 alkalomra venném, tehat mas lenne a “viszonyunk”.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Köszi srácok!
-
HUTCHDB
nagyúr
Ma vettem egy (Xiaomi) Dreame T30 NEO akkus porszívót.
Sajnos el kell állnom a vásárlástól.
A sima T30 -hoz képest, nem csak tartozékokban különbözik, hanem maga a porszívó is más.
Nincs benne autó mód, ami ilyen árnál már teljesen elvárható lenne. (116.090 Ft- Aqua)
Természetsen a (lehet amúgy felesleges) fogyasztási diagramm szerű kijelzés is hiányzik, valamint a kijelzőn elvileg zöld oválisan körbe futó kijelzés sincs.
Kipróbáltam a készüléket, nagyon jó a teljesítménye, csendes és az alap fej is parádésnak tűnik.
Még alszom rá egyet, hogy megveszem -e a sima T30-at, vagy esetleg a Roborock H7, vagy a Dreame V12 pro mellett döntök." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Odys/Zeta/I/10/ elektromos roller! Németország!
- Eladó használt, Britax Römer Kid II gyerekülés, gyermekülés 15-36kg
- Eladó INDESIT felültöltős mosógép garanciával
- Eladó Skoda Octavia III tetőtartó, Garanciás 25-05.hóig (adapter, talp és keresztród)
- Eladó használt, 1,5 évig Garanciális Fisher FPR-123DE4-R hűtő fűtő mobil klíma 3,5kW + tartozékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest