Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz V.Stryker #549 üzenetére
Én a helyedben nem kockáztatnám a többi berendezést egy ''szaros 20 ezer Ft-os' porszívó miatt. Ezt azért írom, mert én már megjártam. Döglődött egy De'Longhi mikrósütőnk, de erőltettük a használatát, egyszer csak lecsapta az áramot az egész lakásban, és elszállt az egész házimozim.(elszállt a mélynyomó, illetve valamelyik hátsó hangfal+megsérült a menüje: hol van hol nincs, és nem hajlandó PAL rendszerben működni) Hát elhiheted 2 napig szomorkodtam emiatt. Szóval 20 000 Ft -ért már kapsz egy jó kis porszívót, én emiatt nem kockáztatnám otthon a többi, esetleg több százezres berendezést (h.mozi, TV, számítógép).
http://www.diesel.com
-
blattida
nagyúr
válasz V.Stryker #28169 üzenetére
Szia!
Csak akkor vegyél új hűtőt, ha muszáj. A mostani darabok igen nagy része fogyasztóknak készül, pár év után kuka, mert nem éri meg javítani őket, ellenben, "szépek", mert az a fontos...
Intel fan11
Elpump alá ne menj, ha azt akarod, hogy sok évig gondozásmentesen, megbízhatóak működjön a szivattyú. A leo ugyan valóban a jobbak közé tartozik, de az is messze van ettől a szinttől.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
sandró60
addikt
válasz V.Stryker #28208 üzenetére
Nekem 10-évig volt Bosch inox tűzhelyem azzal a paraméterekkel,mint amit írtál.Csak azért ajándékoztam el a rokonságba,mert az inox felületet nehezen lehet tisztán tartani.A legkisebb "újlenyomat" is meglátszott rajta .A javaslatom ,hogy zománcozottat vegyél.Inoxot soha nem fogok venni
-
zoltan6
őstag
válasz V.Stryker #28213 üzenetére
de tudja,vannak rajta ilyen funkciók,de sose használtuk még,csak az óra miatt vettünk ilyet,hogy legyen a konyhába óra,jobban szeretem nézegetni a kaját,hogy mikor készül el,mint programozgatni.Nézd meg a honlapján a kezelési útmutatót,abba benne van,hogy miket tud.
használati útmutató[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz V.Stryker #28384 üzenetére
Szerintem igen, pl. ez, de én már a Mall.hu-tól is vettem gépeket, amikor értelmes akciói voltak, és ott az elux, zanussi is rendes magyar garis volt, meg asszem a Bosch is. Viszont a megvehető garanciakiterjesztés, az általában biztosítós jellegű, annak mindig utána kell nézni. Amúgy az összes itthoni üzlettől magyar garanciásnak kell lenni, azzal az előzőleg említett bolttal is a trükközés és átverés a legnagyobb gond. A médiában az árakkal kell tisztában lenni, mert nagy a szórás, amúgy ok[link]. Vagy a többi multinál is.[link] Van, hogy offline még olcsóbban adják ugyanazt, ami online is akciós volt.
-
peppe79
senior tag
válasz V.Stryker #28414 üzenetére
A páraelszívónak ideális esetben oldalanként úgy 10-15 cm-rel szélesebbnek -, de minimum ugyanakkorának kell lennie, mint maga a főzőlap. Emiatt nincs túl nagy választék az 50-es páraelszívókból.
Az energiaosztályba történő besorolással pedig a helyedben nem foglalkoznék, főleg, ha évi ~20 kW különbségről beszélünk. A Cata páraelszívó energiafogyasztása amúgy csak azért több, mert abban 2 halogén izzó világít, nem pedig 1, mint a Silverline-ban.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz V.Stryker #28442 üzenetére
Én is jobban komálom az állandó porzsákost vagy a porzsák nélkülit, mert szerintem a bánat nem fogja figyelni, hogy van-e még itthon tartalék zsák.
Ha nem érdekelne, már tegnap megrendeltem volna a gépetKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
numera007
tag
válasz V.Stryker #28442 üzenetére
Nekünk két ilyen samsung porszívónk van. évi 1 porzsák kell bele a ciklonszűrő mellett, de azt is csak azért cseréljük, hogy tiszta legyen benne, mivel hepa meg hasonló szűrés nincs a porszívóban. De mi nagyon szeretjük.A porzsákja egy év után is üres, csak a finom por kerül bele.
-
canniball
nagyúr
válasz V.Stryker #28498 üzenetére
Én is évekkel ezelőtt így jártam az Elux hűtővel. Kezdett szétmenni a gumi, felhívtam egy szakit aki közölte hogy mivel ragasztva van csak ajtóstul cserélhető: 35k+kiszállás+szerelés. Inkább vettem új hűtőt, figyelve arra hogy annak cserélhető legyen a gumija.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
numera007
tag
válasz V.Stryker #28542 üzenetére
Nekem egy Whirlpool van, aminél szintén az mondta a szerelő, hogy ajtóval együtt kell a mágneses ajtótömítést cserélni. Aztán megnéztem és lehett kapni hozzá ajtógumit. Megvettem, a ragasztott régit kifeszegettem és beletettem az újat. Nem volt egyszerű, de sikerült.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz V.Stryker #28908 üzenetére
én ezt kaptam meg -10%os akció keretében 83k helyett 61ért (legalábbis a számlán meg mindenhol ez szerepel, de csütörtökön meglátjuk pontosan mit hoz a futár a többi géppel együtt )
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
V.Stryker
nagyúr
-
flegga92
senior tag
válasz V.Stryker #40022 üzenetére
Nekünk elég ez a mennyiség, inkább én szoktam enni, ha gyorsba kell valami. Nálam ez a 20k volt a lélektani határ, nyilván ha bővül a család majd beruházunk egy nagyobbra.
Rántott dolgokat már az olajsütőben nem is csináltam, mert utána mindig szűrni/cserélni kellett az olajat.
Sok mindent csináltunk sütőben is egy időben, de csak légkeverés nélküli villany tűzhelyünk van, ott is forgatni kellett állandóan, meg annyi idő alatt melegszik be mint ahogy ezzel kész lesz, nyáron a lakást sem fűti annyira.
Rántott sajtos tippet köszi, baromi rég csináltam már otthon, pont az olajtakarítás miatt. -
-
BBéci
legenda
válasz V.Stryker #44476 üzenetére
Szavaidból úgy tűnik, egyáltalán nem vagy képben.
Nem attól jó egy kávégép, hogy 100000 forintba kerül. Mellesleg az igazán jókat ennek duplájáért kezdik adogatni. Az enyém újonnan valamivel 100 alatt volt kapható, féláron vettem 10 hónaposan.
Vannak remek ízvilágú szemes kávék kilónként 4000 forintért, 10000-ért már különlegességeket lehet kapni.
A daráló talán fontosabb, mint a kávégép, mert csak egyenletes szemcseméretű és formájú őrleményből lehet minden apró ízmorzsát kihozni. Kézit nagyon kevesen használnak, jók például a Peugeot és a Zassenhaus őrlők. Nekünk utóbbi volt, amikor gyerek voltam, gyakran rám bízták a tekergetését.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
peppe79
senior tag
válasz V.Stryker #44476 üzenetére
Nem csak a Szarvasi és a 100k feletti kávéfőzők a két opció. 10 ezerért van egyszerű, használt Saeco-m, normál (nem nyomifokis) karral, normál (nem pannarello) gőzkarral. Nem egy nagy pukkanás, de a Szarvasihoz képest még ez is mérföldekkel jobb. Szarvasiból amúgy a régi sem volt túl nagy szám, de az legalább "egyben volt". Az újabbak viszont minden szempontból rosszabbak: silány alkatrészekből összetákolt vackok. Azért is írtam, hogy ne várj a csodára, fogadd el, hogy ezek ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
válasz V.Stryker #50225 üzenetére
Lakasba be nem vinnem. Garazsba, pincebe, epitkezeshez tokeletes. Hangos, rossz minosegu kopogos muanyag, ergonomiailag 0, nem szabalyozhato szivoero, rossz porkibocsajtas, nevetseges 4m kabelhossz.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Zeki
nagyúr
válasz V.Stryker #50229 üzenetére
Nincs ilyen. Mindenhol mások az elvárások, más a pénz. Vehetsz ipari Karchert, Miele porszívót, akármit. De árban 70 ezer felett keress.
Olcsóbb gépeknél lutribb a tartósság.
Na meg ha valaki 2 hetente veszi elő, tartósabb lesz. mint aki naponta. És gyártási/széria hiba is befigyelhet. -
-
Digitalpimp
senior tag
válasz V.Stryker #50231 üzenetére
Vegyél egy ilyen Hoovert: [link]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
do3om
addikt
válasz V.Stryker #50227 üzenetére
Én most vettem egy akciós Philips porzsákost, 750w os, minimumra tekerve elmegy szőnyegen, a z asszony inkább kinyitja a csövön lévő szabályzót is mert nem tudja tologatni, húzni, úgy odaszívja magát.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
BBéci
legenda
-
PitLee
őstag
válasz V.Stryker #52455 üzenetére
Kimentem megnézni a Lehel HB125FT az nem ragasztott, felül van egy perem ahova be van akasztva, alul meg valahogy alányomva, amennyire láttam.
pl itt találtam egy utángyártottat verziót, de még a forgalmazó is felhívja figyelmet, hogy nem egy a minősége
https://netlap.info/termek/lehel-hb125-hutogep-fagyasztoteri-ajtogumi-szigeteles/Ami érdekes hogy a HB160 is 540x770
Az Orczy-nál sincs pont a típusra, a HB160 az meg csavaros
http://bolthely.hu/orczy/kereso/Lehel_HB_125_FTItt csak rendelésre van, ha jól látom
http://www.decomix.hu/alkatreszek.php?alkateg=ajt%C3%B3t%C3%B6m%C3%ADt%C3%A9s&kateg=hutes_alkatreszFélreértés ne essék nem biztatlak a cserére , főleg úgy, hogy gyári vagy azzal megegyező minőséget esetleg nem is kapni, csap próbálom tágítani a tudásteret
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik