Hirdetés
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
balojazz
aktív tag
válasz dorika87 #87915 üzenetére
Szerintem műszakilag semmi, az 1 karakter eltérés a fehér és a fekete, vezérlés mögötti csíkot kódolja. De komolyan ennyi lehet. Árat nem néztem, de tippre a fekete csíkos drágább, mint minden fehértől eltérő sorozatnál. Mivel nem az egész gép színezett, gondolom, egy ezres vagy kettő lehet a különbség. Szerk. Mégsem, mert 6240-ből is van fehér. Hm.
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
hcol7
senior tag
válasz dorika87 #87072 üzenetére
ez most 229ezer. ez a dvt hez hasonlo, kivev3 MI, azon kivul ugyanazt tudja.
https://www.arukereso.hu/Jump.php?ProductAttributeId=1342273822&ProductType=p&dat=qHAjuWWf6cDG0TXpZdNCOPhtpmzzsFef52BQbp1NDwiGNXmiCVqS5yc%2BVAarh4XS6dldSL%2BRaJvKlJPz%2F3rzgVIB3%2F6gFUN8fFzENnnTk1mDk2pBkrBKHkR3TYAxSu%2F12ZvhoQruhIAZ%2B3x2w2HgybFYipmCSznY29mbsB%2Fw0HQTqw2y2xFwxaUV14URnltGrmAkDKeV1X2CpXu9%2BdLRjqSNfGle1%2FfzuoIhFS98lHueCx1asNciE%2Bgzw8I9m31YVTOj28Gi2BQ14%2F2VTBJZKVyYI7iNVcY%2FNMqE4RuRoHTXRQW083HhCvGwoTPoRZY%2Bx1NGzLFY8ajUOn9B17IbYvPCfprPF210ZeSR2Ux50Id1oG2mgmK2XArprPxKd3RDZ2VkOH3h9XuIGAYdI041U%2FFnrX0gciVqL1ZvCwCWTTFAM8pjX1W1uUlN7q1saIog&pp=c9ba0e839041f6810ed8f50719d0fe36&sc=17&ptp=2&ct=highlighted&cp=Row&op=3&pt=productCart&ssize=xs&cx=240&cy=680 -
hcol7
senior tag
válasz dorika87 #87072 üzenetére
ontosztitosra(selfcleaning) az osszes altalam felhivott szerelo razta a fejet, hogy nemfasza, mert nemfersz hozza a hocserelohoz.
eloszor enis azokat a boschokat neztem, de aztan letettem errol a "funkciorol".
fentebb nehannyal jobbam kifejtettem.sok szerencset a donteshez ; )
-
BB9000
senior tag
-
nVIPER
senior tag
válasz dorika87 #87028 üzenetére
Mi is pont így használjuk, 9KG-os mosógéphez 8KG-os szárítógép. Teljesen jó, semmi hátránya nem lesz, egyébként sem kell a mosógépet agyonpakolni és a szárítónak is jóval nagyobb a dobja, mint a mósógépé. Ha a szárító nagyon agyon van pakolva, akkor tud gyűrődni jobban a ruha is. Mindegyik tartályba gyűjti a vizet, -így akár egy nagyobb mélységű gardróbszekrénybe is tehető a szárító- de opcionálisan be lehet kötni szennyvízre is. A jobb gépeken már van olyan kímélő fokozat, amivel tudsz melltartót és kényesebb dolgokat is szárítani. Mi pl. mindent is szárítunk benne és semmi baja a ruháknak. A szárítógép kondenzvize tartalmazhat mosó és öblítőszer maradványokat, illatanyagot stb, elvileg nem ajánlott beletölteni vasalóba, gőztisztítóba stb, de van aki csinálja. Nyílván saját felelősségre!
Szárítógépből érdemes olyat nézni, amiben a kondenzátor előtt van egy lábazatszűrő és ki tudod venni, kimosni/kitisztítani. Sajnos ma már a legtöbb gép mind automata kondenzátortisztítós. Ezeknél a gépeknél egy idő után eltömődik a hőcserélő lamellás része és csak a teljes szétszerelés és átmosás segít rajta, ami jár egy komolyabb szervizköltséggel. A Bosch-nak (serie 6 egyes modelljei és serie 4 modellek), Miele-nek van ilyen gépe:
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Kb. minden mehet bele ha mar hoszivattyus de ma mar biztos (kiveve a kenyes gumirozott dolgok, en a furdoruhakat es a rugalmas melltartokat nem teszem csak bele), a kg altalaban marketingtermek, en a 8 kg-os mosogep toltetet amugy is felezem, szumma idore jobban jon ki (de ugy hogy konnyu - keves vizet megtarto - es gyurodeserzekenyebbek elore, a nehezebbek utana). Az passz hogy nevesitetten hany kilos a szaritogep.
A deszt.viz az nem az, mert benne lesz az oblito, illata is, de ha sokaig hagyod es a viz nagy resze elparolog, akkor nyulosabb allagu folyadek lesz belole, vasaloba tuti nem jo, gondolom robotporszivoba se.
Tartaly es opcionalis kivezetes, max. azt nezd hogy lent vagy fent van a gyujtes (kenyelmesebb fentrol uriteni - oda szivattyuval kerul, nyilvan a viz alapvetoen lecsorog).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha szárazon 9kg-ot tud fogadni a mosógép, akkor ahhoz nem lesz jó a 9kg-os szárítógép, mert abba vizes ruhát teszel aminek így nagyobb súlya lesz. Ezért van az, hogy az egybe mosó-szárítógépeknél fenn áll a probléma, hogy hiába 7kg-os, ha teletöltöd a gépet, akkor mosás után nem tudja kiszárítani rendesen.
Tehát kérdésedre a válasz, nem lesz jó, nagyobb kapacitású szárítógép kell mint mosógép. Vagy félig teli géppel mosol
Legtöbb szárítógép tudja tartályba is gyűjteni a vizet, meg ki is lehet vezetni. (Nem is tudom, hogy van-e olyan egyáltalán aminek nincs tartálya)
Igen, desztilált víz kerül bele, ami jó vasalóba, robotporsziba is.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz dorika87 #81941 üzenetére
Nem muszaj felfurni a falra, több ismerősnél is előszoba szekrénybe, beépitett szekrénybe lett felfurva a konzol, szóval sosincs szem előtt a porszivo.
mokus1: Szerintem valószínűleg deformálódott, nem sokat tudsz vele csinálni, wd40-et biztos ne tegyél rá, nem hiszem hogy egészséges ugy használni a sütőt, hogy annak a gőze beleivódik az ételbe. Esetleg ráindithatsz még egy pirolitikát, lehet javul valamit, de persze lehet roszabb is.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz dorika87 #81943 üzenetére
Most vásároltunk ajándékba egy porszívót [link] , az is megáll, meg az Elux pure q9 gépünk is.
Szerintem inkább az Elux gépei tudják ezt, de egy telefon a +36-1-5101-010 és azonnal adják a választ a kérdésre .
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gömbike
senior tag
válasz dorika87 #81769 üzenetére
Személy szerint a samu gépekért egy fillért nem adnék, ellenben ha már minőséget szeretnél és ez a rászánt keret, akkor inkább ezt [link]
Vagy itt [link] , ahol bemutató videók is vannak.
Számomra a samu sajna nem komoly gyártó, ( tv-ben sem) attól függetlenül hogy samu sbs hűtőm van, de annyi rossz tapasztalatom volt a hazai samu hivatalos szervizeivel, hogy csak az ellenségemnek szeretném karácsonyi ajándékként.
Olvass vissza az én hsz-ban, milyen kálváriát jártam be az elmúlt 3 évben a nagy samuval.
szerk:
az add wash ne tévesszen meg, ezt mindegyik komolyabb gép tudja, ez szimpla parasztvakítás, önfényezés.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
OPiiPO
veterán
válasz dorika87 #80980 üzenetére
Olvass vissza, kb. hetente jön föl a téma.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Gömbike
senior tag
válasz dorika87 #80912 üzenetére
Soha nem értettem, mi az értelme a wifis háztartási gépeknek.
Ha végzett a feladatával, megtapsolom? Mindegyiken van időzítő, ha elindulok dolgozni, beállítom. Ha hazaérek, kikapcsolom.Hosszú évek óta klímával fűtök,( H tarifával, még a kormány sz@vatása előtt köttettem be), de a wifit ott sem használtam soha.
Egy okot kérnék bárkitől, hogy miért jó, hogy wifin keresztül nézegeti a mosási ciklust. Vagy háziasszony jelenléte nélkül hogy főzi meg az ételt wifin keresztül? A mosogatógépnek nem mindegy mikor végez, mikor nincs otthon senki?
Nem vagyok elmaradott, komoly háztartási gépparkkal rendelkezünk, de a wifi jogosultságát értelmes, praktikus szinten írja már le valaki.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
balojazz
aktív tag
válasz dorika87 #80912 üzenetére
Én mindegyik okosgépnél föltettem a szoftvert a telóra, nézegettem, mire jó, majd kb 1 órán belül le is töröltem, a gépen kikapcsoltam a wifir. A mai gépeken már rajta van, de szerintem semmire se jó. Mivel nem ez alapján választottam, koloncnak tartom, ez is fölösleges felár. Olyat is olvastam, hogy a Bosch mosogatógép teleszemeteli üzivel a telót: most szárítok, mindjárt végzek stb. Még ha ez nincs is így mindig,, akkor is csak sallang. Mondjuk ha firmware-t lehetne frissíteni a gépen, akkor arra a 10 percre jó lehet. (Tényleg, van ilyen, hogy frissíted a gép szoftverét?)
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
macilaci78
nagyúr
válasz dorika87 #56740 üzenetére
Én egy Electrolux Essensio ZEO5420 MIR-18 porszívót használok otthon, hetente egyszer. Kb 55 m2 kemény burkolat (parketta, kő) és egy rongyszőnyeg, meg a bejárati ajtónál 0,5 m2 buklé szennyfogónak. 6-7 éve van meg, semmi baja. Friss porzsákkal a 12-es anyát is felkapja a parkettafejjel. Egy-egy tipli fúrásakor oda volt tartva a lyukhoz is.
Tapasztalataim szerint a nagy szívóerő első sorban szőnyeghez kell. Kövön, parkettán a porcicának, morzsának, cipőről lehulló száraz sárnak tökmindegy. Párom például fél gőzzel használja.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest