-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
cibus
aktív tag
Ez esetleg egy jó porszívó ennyiért?
[link] -
Beni2360
félisten
válasz Sinesol #83597 üzenetére
Na de a benne hagyott víz bele poshad egy idő után. Na mindegy , köszönöm a választ.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Sinesol
veterán
válasz Beni2360 #83596 üzenetére
Szerintem ki sem lett szállitva/viszaküldhették a sérülés miatt. Az, hogy viz van benne, az normális, a gyárban tesztelik, hogy nincs-e szivárgás, mindegyikben marad valamenyi viz. Szaritoban, mosogatógépben is ugyanugy marad valemnnyi probaviz. A kijelző gondolom azért indulhatott azonnal, mert lehet a boltban bekcsapcsolták, hogy lássák egyáltalán működik-e, nem adta e meg magát a panel.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Beni2360 #83574 üzenetére
Na ma meghozták a mosógépet.
Patika gyári hungarocell csomagolásban lefóliázva, egy Emagos ragasztószallag a tetején mivel újracsomagoltként árulták. Bal oldalán enyhe horpadás van, mínusz 35 Ft.
Mondta a futár, hogy ez új. Beüzemelésnél víz volt a kifolyóban és konnektorba dugásnál egyből indult a kijelző nem volt kikapcsolva. A rögzítő csavarok vak dugója is originált volt egyedül a kád szélére való idom amit a gége csőre kell kattintani hiányzott. Még a használati is zárva volt.
Még most is azon filózok ezt hogyan hozták össze?
Holnap próba mosás. Van valami amit fontos volna ellenőrizni?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Bazsee71 #83590 üzenetére
Azt nem tudom mivel nekem forgó tányéron van. De azt olvastam, hogy a tányér nélküli mikróban a belső alja alatt van ami körbe forogva dolgozik.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Nagyon régen a büfékben még orosz mikró volt, ott sem volt forgó tányér, hanem egy forgó fémlapát rendszer szórta szét a mikróhullám sugárzást, felülről (jó nagy dögök voltak)
Most sztem ugyanez van, csak alulról szórja a sugarat.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
j.bravo
addikt
Az lenne a célja; mindemellett nem is értem, miért nem alap, hogy eldöntheti a júzer, hogy akarja-e forgatni. (Nekem kiolvasztáskor volt már olyan, hogy vagy elfűrészelem a fagyott cuccot, vagy hagyom hogy a cucc megakadjon és forogjon alatta a tányér, vagy máshogy olvasztom...)
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
arcitec
addikt
Apropó, közbe-közbe szóba kerülnek a "túl" energiatakarékos mosógépek, meg, hogy pl a Samsung nem jó. A miénk már sok éves és tökéletesen működik és tökéletesen tisztára mos. Nos akkor a vízzel spórólók, nem mosnak ki rendesen, vagy mi a gond vele, hogy pláne egyesek még vizet is öntenek bele akár.
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
malacka87
őstag
Sziasztok! Konyha felújítás előtt vagyunk! Gázos sütőnk lesz az fix! Páraelszívóból melyiket érdemes megvenni mostanság? Kürtős kellene. Mennyezeten van a kivezetése az előzőnek. Igaz itt is majd faragni kell egy kicsit! Nézegettem ezeket az új fajtákat ami döntött. Mennyirre jók ezek?
[ Szerkesztve ]
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
aktív tag
AEG F55340VIO beépíthető mosogatógépünk 7 éves, és most egyre gyakrabban egy csomó habot hagy a mosogatótér alján. 4-5 cm vastagot, és az edényeken is szermaradványok vannak.
Mi lehet az oka, hogyan lehet megszüntetni? -
félisten
Sharp hűtőkről van infó? Haierekről?
while (!sleep) sheep++;
-
Beni2360
félisten
-
BBéci
legenda
válasz F-ECT$ #83583 üzenetére
Nem gyártanak klímát, csak valami olcsó vacakra teszik a logójukat/nevüket.
Viszont mikróból ma is a legjobbak között vannak, ezt ennek a topiknak a törzstagjai tudják igazolni.
Az enyémet 1997-ben vettem, egy ideje a start gombja nehezen reagál, de ettől eltekintve hibátlanul működik. Szomszédomé ugyanilyen, szintén kiváló, a gombjai is.#83582Bazsee71
Sok edényünk pont a forgótányér miatt nem mikrózható, ezért sok éve elhatároztam, hogy a következő anélküli lesz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
F-ECT$
titán
válasz Stylewars_kp #83581 üzenetére
Nekem van egy 25 éves Whirlpool mikróm, semmi baja, most is ugyanannyi idő alatt melegíti meg a dolgokat mint újkorában. Persze lehet, hogy a mostanában gyártott WP termékek már nem jók, de ennél tovább nem sok háztartási gép működött nálam (Illetve pl klímából nem vennék WP-t, mert azokról nem hallottam jókat, de ettől még mást lehet hogy tudnak gyártani, nem?)
Dive ever, work never.
-
Bazsee71
őstag
válasz Nagya21 #83579 üzenetére
Köszönöm neked és Sinesolnak is a választ!
Létezik, hogy a Whirlpool 420-as ugyanez, csak grill nélkül? Szimpatikus, hogy ezen tekerőgomb van, talán egyszerűbb az időt állítani, viszont az érdekelne, hogy mennyire jó ez a forgótányér nélküli megoldás?
Ha ezt nézem, akkor 10e a diffi a Panasoinchoz képest, szóval itt már a minőség/használhatóság döntene.Stylewars_kp: alapvetően nálam is tiltóliistás a Whirlpool, nagyon rossz vele a tapasztalat családi szinten, mikrók eseetében viszont úgy látom ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Bazsee71 #83576 üzenetére
A Panasonic igen jónak számit, nyugodtan megveheted. A Whirlpool-t egyébként valamiért szeretik kiemelni, miközben nekik és még sok gyártónak is a Midea késziti a mikrókat, szóval sosem értem, hogy mégis mitől lenne jobb, mint bármelyik ugyanolyan árfekvésű Midea belsős mikro.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok! Egy 17 éves mikót szeretnék leváltani (anno Lidlben vettem), ami ugyan még működik, de már nehezen viselem az egyszerre forró/hideg eredményt, ezért inverteresre gondoltam.
Ez a Panasonic meglepően nagy beltérrel rendelkezik, de nem vagyok képben, hogy mi számít jó/rossz névnek a mikrók között (azt olvastam, hogy Whirlpool, de abból kb. csak beépíthetőt találtam).
Kérdés, hogy mennyire kezelhető vajon ez a nyomógombos kivitel? Számomra az ideális 2 tekerőgomb, egy a fokozatnak, egy az időnek, többi funkció - egyelőre - nem igazán érdekel. Mi a véleményetek?#83575 csigacsa: Nekem ugyan egy Tefal van, de ott bepattan a helyére.
[ Szerkesztve ]
-
csigacsa
tag
2 hete vásároltunk egy Philips gőzállomást. Azt vettük észre, hogy a víztartályt nem lehet teljesen -"kattanásig" ahogy a leírás irja- betolni a gépre. Igy egy kis rés marad. Ettől persze müködik rendesen, de egy teljesen új a vasaló és tudni szeretném, hogy ez egy hiba-e vagy másnál is előfordult. Köszönöm az infókat. Képet csatolok.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Sziasztok megadta 18év után magát a Fagor felültöltős mosógép. Mi az ajánlott helyette van egy Electrolux használt garival.
De a végén ezt vettem meg Electrolux EW6TN4262H PerfectCare a csomogolás sérült változatot 145900 Ft volt.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Stylewars_kp #83572 üzenetére
Nem ismerem, nekem Lg a mosó és elux a szárító.
-
Stylewars_kp
őstag
Most veszem meg. Régi nem mocorgott meg nem volt zajos, csak egymásra rakom a szárítógéppel. Azért gondoltam, hogy utána annyira nem tudom megemelni, alárakni.
Ezt néztem ki: [link] Szárítógép is Bosch serie 6.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
pjen
félisten
válasz Stylewars_kp #83570 üzenetére
Először próbáld ki. Nekünk egy LG DD elől töltős van, nem megy sehova.
-
Stylewars_kp
őstag
Modern mosógépeknél van ezeknek létjogosultsága?: [link] Érdemes rászánni a pénzt? Ház közepén van a mosókonyha...
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
pjen
félisten
válasz ribarszki #83567 üzenetére
"Baromi gyorsan gyengülő szívóerő, mocskos szivacs, 5 szűrőréteg, mosogatás, szárítás, horror árú csere betétek. "
Pontosan hol vannak ilyenek például egy Philips PZS nélküli porszívóban? Van egy ciklon, egy motor szűrő és egy kilépő szűrő.
Méghogy a Dysonban nincs vakargatás, a gumi gallér fölé megy a kosz, tehát nem elég kinyitni, le kell venni a tartályt és leszedegetni kézzel a koszt. Mikor elküldtem a képet a szerviznek azt mondták természetes, hogy oda megy hiszen a tartály része.
A Philipsből kiveszem a tartályt, lezárt tetővel, kiborítom a kukába és passz. A tartály után lévő szűrő szinte nem is poros.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Te nem akarod érteni, hogy mit írunk. Az ürítés a legutolsó probléma. Baromi gyorsan gyengülő szívóerő, mocskos szivacs, 5 szűrőréteg, mosogatás, szárítás, horror árú csere betétek. A Dysonra ezek nagyrésze nem igaz. 3 havonta kell elmosni a textil szűrőt és ennyi. Nincs gyemgülés, nincs vakargatás, szakadozó szivacsok. De leírtuk már 100x. A sima monociklonos zsáknélküli gépek rakás szarok.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
offtopic, de 71Ft per tabletta darabáron korrekt ajánlat most a Jar Platinum Plus-ra + ingyenes kiszállítás
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
pjen
félisten
válasz arcitec #83564 üzenetére
Biztos jó. Nekem mondjuk nem gond mert kiviszem az udvarra. Én csak ezt a PZs nélküliség gyűlöletet nem értem. Az istenített 300k ba kerülő dysonból pont úgy száll,a por mint a 30K s Philipsből és a philipsen is van utószűrő. Csak a philipset elég hetente egyszer űríteni a Dysont minden nap kell
-
arcitec
addikt
-
arcsin
senior tag
-
arcsin
senior tag
Lazán kapcsolódik, de most akciós. Általában 3600 ft/4db
bosch 16-os porzsák -
BBéci
legenda
Nem mindegy, hogy szimpla vagy multiciklon. A Dysonok az utóbbiak közé tartoznak, azért (is) kiválóak. Más kérdés, hogy olyat sem szívesen használnék az ürítgetés miatt. Sokkal egyszerűbbnek, higiénikusabbnak, kényelmesebbnek tatom a 2-3 havonkénti porzsák cserét, mint a használatonkénti kukához ballagást és ürítgetést, ami elkerülhetetlenül egy halom port juttat a levegőbe. Pláne akkor, ha fúj némi szellő.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sinesol
veterán
válasz Ryan1318 #83543 üzenetére
Ha belefér a Miele, akkor azt vedd, nem is lehet hozzá hasonlitani a többi márkát, a legprofibb otthoni gép a piacon, nem véletlenül legendás a neve a vezetékes porszivók között. Nálunk munkahelyen is van egy 10-15 éves darab, kapja rendesen a strapát, de épp olyan jól működik minden funkció mint új korában, nem tört le vagy el rajta semmi, még az az apró biszbasz sem, amivel a fejet rá tudod tolnii a porszivó oldalára parkoló állásban, szivóerőben meg egy vadállat , miközben relative csendes is. Next level.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Sziasztok megadta 18év után magát a Fagor felültöltős mosógép. Mi az ajánlott helyette van egy Electrolux használt garival.
-
totron
addikt
válasz arcsin #83523 üzenetére
Ha nem reagál elektromossággal-megnesességgel az alá tett cucc, akkor nincs hatásfok csökkenés.
Más: Mennyibe kerül egy olyan porszívó, amivel vizet is lehet szívni? Hidegpadlóról és linóleumról, nem szőnyegből. Nem kell prémium, de a problémás bazárinál azért eggyel lehet jobb.
-
Ryan1318
tag
Sziasztok!
Melyik lenne jobb választás? Egy 50 négyzetméteres panel lakásba, főleg laminalt padló és járólap van.
2 két francia bulldog eléggé hullik mostanában a szőrük.
miele c3 és a Philips FC8787/09 az utóbbi az olcsóbb meg a nagy kereke tetszik. Megéri a felárat a miele?
[link] Philips
[link] Miele C3[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Ennek az árához sajna még egy 100-ast dobj és akkor ez majdnem örök élet: [link]
Bár ahogy nézem már 85eft-ért is van. Kérdezz rá náluk...
A porszívójuk jó(már több mint 6 éves, de mint újkorában), ellenben a több mint 1millás indukciós főzőlapjukat lehúzták, amit nem is értek. Amúgy elég akár 6-12 havonta cserélni a zsákot, vagy ha telítődik, hogy ne kössenek bele, de jelzi is.
Ja és hepa szűrő is kell bele..
Igaz nálunk kevesebb a por, mert légtisztítók is mennek...
U.I: Ha már volt szó indukciós tűzhelyről, az is mint újkorában, csillog villog, mint a tűcsög seyye, pedig nyilván van használva ....[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Tényleg nem értem akkor mért vesznek az emberek 5-10 szeres áron akus PZS nélküli pórszívót. Rendben kényelmesebb, nincs vezeték és még...?
-
pjen
félisten
Az összes akus porszívó porzsák nélküli és semmivel nem nagyobb szivás egy vezetékes pzs nélküli mint egy akus. A V12 öt kétszer kell űríteni, ha az egész lakást akarom porszívózni, a Philipset hetente 1x. A mostani vezetékes PZs nélküliek ugyanúgy ciklon rendszerűek mint a Dyson, Philips, Hoover. A Dyson ciklonon átmegy a haj, szerviz szerint nem hiba. Most hajtottak el vele.
-
BBéci
legenda
Viccesen írta, benne volt a lényeg. Ilyen a fórumozás, el kell fogadnod!
Miért akarod magadat cumiztatni egy porzsák nélkülivel? Átlagos lakás tisztántartása esetén elegendő 2-3 havonta cserélni a porzsákot, ami egyperces művelet, közben semmi nem jut vissza a környezetbe. Egyetlen hátránya a plusz költség, ami zsákonként 5-800 Ft.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Feleslegesen pattogsz és személyeskedsz, mert valóban értékes tanácsot kaptál.
Azok a zsáknélküli porszívók, amik annyiba kerülnek, messziről kerülendők.
Egyértelműen porzsákosat érdemes venni!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cibus
aktív tag
Sziasztok! 35 körül van valami normálisabb porzsák nélküli porszívó? Tudnátok valamit ajánlani? Köszi
-
BBéci
legenda
válasz Sinesol #83524 üzenetére
Némi maradékhőt ír a Bosch, az amerikai szöveg úgy hülyeség, ahogy van.
Nagyon rövid idő alatt vált nagy H-ról kicsire a kijelző, akkor már nem égeti az ember kezét, nyugodtan lehet tisztogatni.
"A 250 foktól nem fog szénné égni az étel, mivel a viz, olaj átveszi a hőt..."
Valamit féllreértettél, az olaj lesz 250 fokos, amiben megég, ami benne van. Sőt, maga az étolaj is. Nem véletlenül 220 fokos a legmagasabb Perfect Fry fokozat.
Bizonyára olvastad Balázs bejegyzését, hogy megmérte és 117 fokot mutatott a műszere, miközben forralta a vizet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
j.bravo
addikt
válasz Nagya21 #83526 üzenetére
Köszönöm! Van esélye hogy bejött: nem sok víz jött ki, a felmosófejből ki se lehet csavarni, de visszadugva a dugvillát egyelőre nem indult el a szivattyú. Valami halk sípoló vagy inkább cicergő hangot vélek hallani amit eddig nem, de lehet hogy csak eddig nem vettem észre
Most kihúztam, hagyom alatta száradni, holnap kipróbáljuk, megpróbálunk mosogatni egy könnyedet. Vagy edény nélkül az elvileg géptisztításra valami cuccal.
Abban is lehet valami amit donmackó mond, akadnak vastagon zsíros edények gyakran; utánakeresek hogy a gép atomjaira bontása nélkül ki tudom-e tisztítani ott.[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz balazs1956 #83521 üzenetére
breaking news
Nem hagyott nyugodni a dolog, mert nálam a probléma valós, és utálom fényesíteni, naponta hatszor törölgetni a lapot.1- Az alufóliát el lehet felejteni, mert 10 másodpercen belül fellobbant!!!!!
2-Gyanús volt nekem a cég válasza a 400 C-fokról, és egy spéci, nagyon pontos műszerrel kimértem a hőt az edény és az indukciós lap között: láss csodát :a power állásban vizet forralva, a maximális hőmérséklet 117 !!!!fok volt. Ezek után alátettem a Lidl-ben vásárolt tekercses, többször használatos Crofton fóliát, (nem sütőpapírt!!), és 10 perc vízforralás maximális tűzerőn, tökéletes eredményt hozott. A fólián semmiféle nyoma nem maradt.
Amit még meg fogok próbálni, hogy egy öntöttvas edény alatt milyen hőmérsékletek uralkodnak, de azt már csak holnap.( beszámolok róla) -
Nagya21
addikt
válasz j.bravo #83520 üzenetére
Hali!
Ha egyből szivattyúz, az azt jeletzi, hogy az elárasztásvédelem bekapcsolt.
A gép alatt van egy úszó, ami egy kis kapcsolót működtet. Valószínűleg van egy kis szivárgásod. Döntsd meg a gépet, hogy az úszó alól kifojjon a víz.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
athomi
veterán
válasz arcsin #83523 üzenetére
Ha rádobod az edényt a zsíros, ételmaradványos főzőfelületre és úgy használod, rá tud égni. Az meg a plusz lehet, ha még az edény alján is ott vannak a már korábban ráégett ételmaradványok.
balazs1956: Egy erős zsíroldóval (pár percet hagyni kell hatni), majd kaparóval biztosan le kell jönnie mindennek. A zsíroldót ne töröld le úgy kaparj. Amúgy próbáld meg folyamatosan tisztán tartani a főzőfelületet, legyen mindig előkészítve törlőkendő.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Idézet egy amerikai cikkből: On average, induction cooktops reach a maximum temperature of 643°F, compared to just 442°F for gas. While radiant electric cooktops can get hotter—753°F on average—they take a lot longer to cool down.
A Bosch weboldala: "Induction hobs do get hot, however only in the specific cooking zones. This is because induction hobs work by heating the pan directly, rather than the surface and therefore the surface does not get as hot as it would on a ceramic hob.
However, it is important to bear in mind that after cooking there will be some residual heat where the pan was. Therefore, be cautious around these zones, especially when cleaning the hob after cooking. The rest of the surface shouldn’t be hot and should be fine to touch"
Szóval a főzési zónában fel tud melegedni valamennyire, ha nem is annyira, mint egy hagyományos kerámia. A 250 foktól nem fog szénné égni az étel, mivel a viz, olaj átveszi a hőt, ha mondjuk csak 100-150 fokos lenne a fém anyaga, akkor sose forrna fel pár perc alatt a viz.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz balazs1956 #83521 üzenetére
Pont az egyik előnye az indukciósnak a kerámiával szemben, hogy nem ég rá semmi.
Szerintem az a 400 fok nem valós. Sőt, csacskaság.
Eleve nem a lap melegszik fel, hanem az edény, ami visszaad valamennyit, de az még 250 sincs, mert a bennnelévő étel szénné égne.
Boschom Perfect Fry funkciójának legmagasabb fokozata 220 fokos, ezt steak, hasábburgonya, lángos és hasonlók sütéséhez ajánlják. Mihez kell magasabb hőmérséklet és hogyan lesz ebből 400?[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz arcitec #83518 üzenetére
Köszönöm szépen ezzel a krémmel újat mondtál, ki fogom próbálni.
amikor három félét csinálsz egyszerre, nem biztos , hogy van időd, leállni, és takarítani.Természetesen rutin, türelem és nagy odafigyelés kell a sokféle biztonsági szempont betartásához...
Közben kaptam választ egy fóliás cégtől:"Egy szakcég akik fóliákkal foglalkoznak, ezt a választ adták a megkeresésemre
"Köszönjük levelét, megkeresését.
Az indukciós főzőlapok használat közben megközelítik a 400 C fokot is, így sajnos nem tudunk ajánlani Önnek olyan lapot ami erre a célra megfelelő lehet.
A teflon fóliák maximált üzemi hőtűrése 260 C a szilikongumiké ettől kevesebb 220 C fok."
Tehát az elgondolásom nem jó, kivéve talán az alufóliát, amit még tesztelni fogokathomi igen ezek megvannak
ribarszki hiányzik a rutin
-
j.bravo
addikt
Üdv a topik közönségének!
Troubleshooting jellegű kérdéssel fordulok hozzátok. Mit érdemes megnézni, ellenőrizni egy olyan mosogatógépen, ami ha áramot kap, rögtön elkezd szivattyúzásra emlékeztető mechanikus hangokat adni?
A gép típusa Indesit DFG262.
Előzmény: tegnap délelőtt épp a ciklus végefelé tartott, a szárítás ment éppen. Ki kellett vennünk pár evőeszközt, pause és kivettük, eddig ezzel nem volt semmi gond, mindig folytatta a programot és kész.
Most viszont visszacsukás után a mosást jelző LED elkezdett gyorsan villogni (normál üzemben folyamatosan világít, és most a mosási fázis már lezajlott), és rövid idő múlva elkezdte szivattyúzni a semmit (vagy valamit aminek hasonló a hangja).
Pár percre, majd pár órára áramtalanítva nem változott a helyzet; visszadugva elkezdi. Az ajtó kinyitása se zavarja. On/Off gomb megnyomására egy pár másodpercre abbahagyja, aztán folytatja.Sok éve már egyszer visszahozta a
halálselejtkonténer torkából a szerelő, illetve nemrég volt hogy lefolyódugulás miatt visszafolyt a kiszivattyúzott víz, de azóta már több hetet gond nélkül üzemelt, nem gondolom hogy összefüggne.Szóval, érdemes-e valami megnézni, mielőtt hívjuk a szerelőt, hogy a) ne kvázi feleslegesen jöjjön, b) infó lehet neki hogy milyen alkatrésszel készüljön?
(tudom, régi modell, vegyünk újat, de ha javítható, akkor nemcsak anyagi, hanem környezettudatossági okokból is javíttatnánk)
-
arcitec
addikt
válasz balazs1956 #83512 üzenetére
Javasolnám hogy: 1.) Megfelelő méretű edényt kell használni. 2.) Nem célszerű színültig tölteni az edényt. 3.) Megfelelő hőmérsékletre(fokozatra) kell állítani, ne lobogjon az étel.
4.) Ha a kifutás veszélye a fentiek ellenére is fennáll, bizony "őrizni" kell, kevergetni stb ..
Mint ahogy alant is írják az, hogy ráég a főzőlapra az étel és kínszenvedés tisztítani, hááát az egy indukciós lapon elképzelhetetlen. Ha így történik, még azon "melegében" bizony meg kell szakítani a főzést és letakarítani, így nem ég rá. Na de ilyen nem fordulhat elő.
Kapható védő krém. Nálunk időközönként - talán pár havonta? - le van kenve és még attól a kevés kosztól is sokkal könnyebb tisztán tartani és semmi agresszív tisztítószer nem szükséges. Íme: [link] [link][ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Ha sikerült rendesen odaégetni valamit az indukciósra, akkor egyszerű főzőlap tisztító sprayk és olcsóbb zsíroldók már nem fogják feloldani. Ilyen esetben erősebb hidegzsíroldó + főzőlap kaparó (DM-ben kapsz) szükség.
-
ribarszki
őstag
Elképzelni nem tudom mi történik nálad. 2 éve van indukciós lapunk, de a takarítása álom. Pedig 5-en vagyunk itthon és mindent mi készítünk el. Egyetlen laza törlés, és totál tiszta a lap.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Milyen tipust vettél? Nekem az elux-on semmi nem látszik, pedig kapja az ívet heti 7x. CIF konyhai tisztítószerint használok + frosch-os ablaktosztítót és olyan mintha új lenne.
-
MODERÁTOR
Biztos, hogy nem keramia fozolapot vettel?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy méregdrága indukciós tűzhelyet, és akár mit csinálok, a kifröccsenő ollaj kaja stb úgy oda tud sülni a lábas alá/tűzhelyre, hogy hosszabb idő levakarni, mint a főzés egész ideje.(mindenféle vegyszert bevetettem már)
Mit lehetne a fazék, és a tűzhely közé tenni?
Szilikonos sütőpapír tökéletes, de előbb utóbb megfeketedik, elporlik, félő, h egyszer felgyullad.
Gondolkodtam még tekercsben kapható szilikonos, sütőlapról (nem papír, hanem néhány tized mm vastag szilikon fólia)
Vagy esetleg a szintén tekercsben kapható alumínium fólia?
Tapasztalat/ötlet/ellenvetés?Segítségeteket előre is köszönöm szépen
-
Szibilla
aktív tag
válasz nyunyu #83509 üzenetére
Én pl.: sokszor reggel vagy akár előző este bekészítem az adagot és mire végzek a munkával, már kész a mosás... tudnék értékelni egy ilyen funkciót, mert a mostani gépem csak időzített indítást tud....(ill. hangvezérelt funkció is van, ha odaszólok a páromnak, hogy indítsa el ) Úgyis haldoklik szegényem (mármint a mosógép, nem a párom...talán...), ezért is figyelgetem ezt a topicot és a következőnél nálam is szempont lesz, hogy lehessen esetleg mobilról vezérelni (persze nem a mosási és általános minőség előtt).
Sőt, kombinált gépet fogok venni szerintem, ha találok megfelelőt, hogy akár már szárítsa is meg, mire hazaérek. Tiszta Európa lenne nekem, ha mindezt mobilról tudnám indítani, nem érdekel, ha egész nap vacakol vele utána.
[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz Voice24 #83472 üzenetére
[Ezeket] ajánlom átnézésre. Írják, hogy a mosószer adagoló konstrukciós hibája lehet, de hozzáadódik az esetleges túl sok mosószer és öblítő használat, vagy még a rendszeres tisztítás elmaradása + esetleg még felületkezelési hiányosság is társulhat hozzá, mert akár már 2-3 éves korától jelentkezhet a tető rozsdásodás. Sajnos a Whirlpool, Candy-Hoover, Indesit, Fagor, Bauknecht stb, mind hasonló kialakítású. A márka szervize nem foglalkozik vele, ha garanciaidőben bekövetkezik a dolog, szerintük user error. Ezért a helyedben még mindig maradnék az eluxnál, esetleg AEG, de az meg jóval drágább.
STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
nyunyu
félisten
Ennek a távolról bekapcsolomnak van valami értelme?
Mosandó göncök, meg a mosószer maguktól teleportálódnak a gépbe?
2 hónapja kergetem a beeresztő szelepeket az Elux mosógépembe, lassan ideje lenne egy egész mosógépet vennem
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
HKorn
veterán
Samsung WW80CGC04TELE mosógépet néztünk ki és érdekelne, hogy a Smart things app csatlakoztatás az tudja-e a távolról vezérlés funkciót? Asszonynak bejönne, ha mielőtt hazaér melóból elinditaná a mosást, hogy már csak ki kelljen szedni a ruhákat.
Run&Ride
-
pjen
félisten
válasz F-ECT$ #83500 üzenetére
Miért, ha leveszem a dysonról a csövet ugyanúgy morzsa pórszíó. A mórzsa pórszívónak nincs nyele, azt morzsa porszívónak gyártják. Ezek meg 2 az egyben porszívók. Az mindegy, bogy leveszem a csövet vagy miveszem a csőből. A dysonnál különösen, hiszen ott minden tartozék haszálható cső nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik