Új hozzászólás Aktív témák
-
belay7
csendes tag
HELLÓ ELÖSZÖR VAGYOK ITT ÉRDEKELNE HOGYAN LEHET WIFIN KÁRNYA MEGOSZTÁST CSINÁLNI... MERT MÁS BÉLTÉRINÉL KEL A RÚTER ITT NEM TUDOM MENNE-E...??? KIVÁNCSI VAGYOK TUTOK RÁ MONDANI VALAMIT..??
-
lajszer
tag
Sziasztok! Teljesen amatőr vagyok a műholdas tv-k ügyeiben! De van fenn egy tányér, amivel lehet fogni asszem az Astra 19,2-ről, sok német adást! Az lenne a kérdésem, hogy manapság milyen tv-csatornák érhetők el INGYEN, HD-felbontásban! Melyik csatorna, melyik holdon? Azt tudom, hogy kell arra alkalmas (HD-re) beltéri egység. De van értelme olyat venni, vagy annyi kártya-előfizetés nélküli HD-csatorna, az éterben?
-
fess
őstag
sziasztok
opticum 4050c beltérin lehet sw-t cserélni usb-s rs232 átalakítóval? -
eladohardver
őstag
Hi!
A diginek a beltérijét mire érdemes cserélni? Kellene rajta lenni HDMI Kimenetnek, hogy ne csak PC-n keresztül tudjam nézni, és az se lenne baj ha menne azzal a beltérivel valami okosítás... vagy mi.
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
mcs10
tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel úgye HD-s lesz minden adás, mi lesz a digitális műholdvevő beltérikkel?
Set-top-boxal továbbra is működni fognak?mcs10
-
Freeenky87
csendes tag
Heló!Most akarok venni egy Opticum 4000C műholdvevő beltérit!A családban már van egy de azzal az a gond ,hogy 2-3 naponta kódolják és mindig átkell írogatni a kódot!A kérdésem azlenne ,hogy ehhez a fajta beltérihez(Opticum 4000C) létezik olyan szoftver ami automatikusan kódolja magát és ezt hol találom(link)?
Előre is köszönöm! -
deicide
veterán
Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy UPC-s műholdvevő és egy beltéri egység, amibe belemegy a jel. Ez az eszköz a földszinten van, de én az emeleti tv-n szeretném nézni a jelet. Milyen megoldás lehetséges, ha a ház be van kábelezve, vagyis az emeleten van tv kábel kivezetés, viszont a beltéri egységen nincs antenna jel továbbitására lehetőség. Van valami kis elosztó, amibe a műhold jelét beledugom és rácsatlakoztatom a kábelt, ami felviszi a jelet az emeltre, ott rádugok a fali csatlakozóra egy kábelt, aminek a vége szintén az a csavarós koax, nem a dugós és azt kötöm rá a beltéri egységre, immár az emeleten? Vagy egyszerűbb egy vezeték nélküli jeltovábbitó?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
fpl
csendes tag
Átolvastam itt is legalább 200 oldalt ! Lehet, hogy őrűlt vagyok, de nem "hüle".
A koncept v2.0.
Az 5 fejes antennát,átkapcsolót, fejeket megveszem felrakom a 4 emeletes panellakás első emeletén.
Az erkély fém korlátjára kívánom felszereltetni, elég stabil.
Van jó rálátás a műholdra, műholdakra a szomszédnak már van is felszerelve egy DigiTV-s vevő.
Ezek után van egy hivatalos T-SAT beszerelve nálam, de Én szeretnék több műsort nézni. Nem a mennyiség miatt, hanem mert van a családomban néhány olyan ... aki megtanult "külföldiül" , diplomás nyelvtanár összesen 7 nyelvet tud a drága és van ritkán ideje, kedve tévézni olasz, orosz, angol, stb. nyelveken is.1.,Tehát T-Home által adott beltérivel hogy lehet-e az AMOS-on kívűl a szomszédos holdak szabad "FTA" műsorait nézni? Ezt szeretném a szerződés aláírása előtt kideríteni ! Az üsz. annyit mondott NEM és NEM is lessz lehetséges !
Pontos tipus INTEK HD-S10CX.
Már láttam egy ilyen készüléket, de az AMOS.on kívűl nem tudtam belőle előszedni mást, bejött pár orosz, és egyéb műsor ami eddíg COOL. A menü kódot ismerem, azt már egy másik oldalról lenéztem. Abban a menüpontban amiben a csatorna keresés van, az AMOS mint műhold sor ki van töltve, és nem tudtam átírni, illetve újat hozzáadni. A transponder SimbolRata adatok módosíthatóak.
Amit szeretnék elkerülni az egy kissebb torony a TV mellet, tehát egy beltéri lenne jó !
Azaz vagy az INTEK, vagy egy olyan amibe működik a TELJESEN HIVATALOS T-SAT kártya. És ha ez, hogy a szolgáltató beltérije csak azért nem tud FTA csatornákat mert a szolgáltató ezt letiltotta, hát akkor itt most nagyon csűnya szavak következnének.... De bízom bennetek, hogy van erre is megoldás !A szomszéd antennájához képest ami 1.0W Intelsat 10-02, ha úgy állok az erkélyemen, hogy előttem van az antenna és dél felé nézek, az AMOS-ra melyik irányba kell elfordítani a saját antennámat, jobbra-vagy-balra ? Jövő héten veszek SAT-Findert, és iránytűt. Most egy egyfejes régi UPC-s antennával próbálkozom, de ma nem találtam meg az AMOS-t. se ! Gondolom a digitális beltéri lassú reagálása miatt. Régebben volt egy analóg forgatós szettem azzal viszomlag gyorsan rá lehetett akadni a holdakra. De az már a múlt.
Nincs nálam nagyobb rajongója a női nemnek, és ezt számlákkal tudom bizonyítani.
-
gabo89
senior tag
Hali!
Szeretnék majd egy műholdas tv rendszert belöni.
Most ugy tudom hogy ami kell, az egy parabola antenna, egy fej, arra kell kötni a koax kábelt, aminek a másik vége a műhold vevőbe megy. Kell más hozzávaló a rendszerhez?
Kell egy árbócrúd is, és az lenne az első kérdésem, hogy a rúdnak van valami talpa amit bekel csavarozni a tetőbe, vagy az csak egy szimpla rúd?
Az antennát az intelsat 10-02-re szeretném majd belőni, ezt én magam megtundám oldani egy satfinder-rel?
Köszi előre![ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
Integra
titán
haliho
megtudja valaki mondani nekem, hogy bp-en hol értékesítenek hivatalosan BSB műhold előfizetést?!
ha jól emlékszem már legálisan is előfizethető itthon is.az a terv, hogy sky-ra előfizetek, egy másik lnb fej meg fogná a szabadon fogható rakás német szabad csatornát másik műholdról. értelem szerűen ehhez egy olyan parabolát és 2 lnb fejes beltérit kell vennem, ami ezt kiszolgálja és a sky-hoz van kártya olvasója is.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
raczandris
tag
válasz frankie! #131 üzenetére
Sziasztok
ANTENNAszerelés -javítással foglalkozom .
ha valakinek antennaszerelői munkára , vagy tanácsra lenne szüksége hívjon fel ,
vagy irjon e.mailt .
Tel. 06 70 248 8485e.mail: raczandris@gmail.com
honlapomon sok infót találtok : [link]
Megtaláltok a SAT.hu forum -on a digi tv szerelők észrevételei oldalon is .
Rácz András antennaszerelőhttp://antennaszereles.tvn.hu
-
gogle
aktív tag
Akinek kell segítség műholdas adások (digitáslis beltéri vagy sat kártya) fogására az nyugottan írjon itt vagy pü-ben!
Szívesen segítek! -
Belba
őstag
Kellett hozzá kapnod garanciajegyet (lepecsételve!), azon mindig felsorolják a garanciális szervízek címeit, telefonszámait.
Talán egy antenna szerelőt ha kihívnál, az tudná mit kell csinálni vele, szerintem megérne 2-3ezret a dolog...
Azt már nem is kérdezem, hogyan lehet élelmiszerboltban műholdvevőt vásárolni?!
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
okonom
csendes tag
Hello, vásároltam kb. egy hónapja digitális műholdvevőt (Silver Crest 65) a LIDL-ben. Tud abban valaki segíteni, hogy mit csináljak vele mert nem lehet bekapcsolni - a power led világít, de semmmire sem reagál. Esetleg tudja valaki a budapesti garanciális szervíz telefonszámát, címét? Köszi és szép estét.
-
frankie!
őstag
Valahol láttam olyan Opticum beltérit, amin van UTP port. Ez mire szolgál? Ezen keresztül lehet pl. PC-re rögzíteni? Ill. némelyiken USB is van, erre azt írják, hogy külső eszközre (HDD, pendrive) lehet felvenni. Egy szgépre is lehet ezen keresztül?
-
frankie!
őstag
Sziasztok!
Alsó kategóriás műholdas digitális TV-zéshez szeretnék venni egy készletet. Gondolom itt isnagy különbségek vannak minőség terén. Mi határozza meg itt a minőséget? Inkább a fej, vagy a beltéri?
A FAVAL nevet ismeri valaki? MEnnyire megbízható? Elég jó áron kínálnak szettet, gyanúsan olcsóbb mint más gyártók...
Még az Opticum 4000-at nézegettem, erről olvasni itt-ott, de ezen nincs SPDIF kimenet, ez is fontos lenne. Tényleg, ezen kimenete milyen minőséget képvisel pl. egy középkategóriás DVD lejátszóéhoz képest?
Az eddig analóg műholdhoz bevált tányér használható ugye nyugodtan?[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Hali!
Én is gondolkoztam ezen a parabolás-műholdas témán. Annyit sejtek, hogy kéne nekem egy tányér, arra egy fej (tányér szerintem használtan is jó lehet), meg beltéri. Namármost. 2 tv-ről lenne szó, de lehet, hogy 3 Hogyan lehetne ezt ésszerűen és gazdaságosan megoldani? Nincs szükségem 1800 csatornára, csak az "alap" magyar meg külföldieket szeretném fogni.
Magyarán: milyen beltérit kellene vennem, hogy emberi áron megússzam a projektet? És a többtv-s megosztást hogyan csinálhatom?
Előre is köszönöm
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
gogle
aktív tag
válasz Thulcandra #123 üzenetére
De jön!
Okosan! -
-
metaldog
aktív tag
Isten áldja ezt a fórumot na most nekem upc-s netem van de kábel tv-m nincs de akarnék több csatornát fogni mert most csak 4 van ha most ezen az oldalon pl:http://www.betacom.hu/index.php?WG_NODE=WebTermek&WG_OID=PRFf_b20e6
veszek egy műholdvevő készüléket egy beltérit akkor ha itthon rányomom a tvre akkor fogok tudni nézni tőbb csatit? Magyarokat is pl: viasat? És nem kell havidíjat fizetni? És parabola antenna sem kell? -
Melimeli
csendes tag
Sziasztok,
Légyszi segítsetek, mert nem értek a témához.
Tehát mit kellene vennem, ha ezt az ingyenes kódolatlan adást szeretném fogni?:
Eutelsat digital (Hotbird 7a) 13 ° Ost
Downlink-Frequenz: 11.296 MHz
Symbolrate (MSym/s): 27,500
Fehlerschutz (FEC): 3/4
Polarisation: horizontalElég egy beltéri dgitális antenna?
Pl. ez:
http://www.pixmania.com/hu/hu/627964/art/philips/fm-uhf-vhf-sdv4240-46dbi.htmlVagy ez valami tök más?
Örülnék ha nem kellene külső parabola. Mi a legolcsóbb, de biztos megoldás?Nagyon köszi,
Meli -
Krisz.19
csendes tag
hi!
tudna valaki segíteni?! problémám a következő:
skystár2 műholdvevő tunerkártyám pc csere után átkerült új gépbe feltettem mindent és műxik ..DE , csak az utoljára használt holdon levő csatornák jönnek be és mikor szeretném másik holdra fordítani a motoros forgató kijelzi (osd-n) ,hogy megy de a valóságban nem fordul...tehát csak azon a holdon marad kézi vezérléssel a digipower sg-2100 forgatható mindkét irányba ,de a PC nem vezérli több olyan vezérlőprogit feltettem ami eddíg ment most meg sem mozdul..mi lehet a gond?
ss2+progdv+ssdiseq
Krisz
krisz.19@dpg.hu ( választ ide kérnék e-mailomra ,ha van aki tudja a választ ,úgy hamarabb eljut hozzám az infó ..köszi előre is) -
misu
senior tag
Hy!
Elvileg megoldom....
Ha nem, akor újra jönnék, hátha...
Bye!Bűn az élet.
-
misu
senior tag
Hy!
Digitális műholdvevőhöz nem tudna valaki kölcsönözni pár napra egy ''műholdkeresőt'', vagy valami egyéb ''sat-finder''-t?
Sajnos ''kézzel'', csak ''megérzésre'' nem tudom belőni....
Esetleg olcsó eladó is érdekelhet....részletek PRIVÁTBAN!
Szép napot!
Bye!Bűn az élet.
-
WunderBoy
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy SilverCrest 65 digitális műholdvevő szettet a LIDL-ben. Fel is szereltem a tükör tartóvasát az ereszcsatorna alá közvetlenül. Mindent összekötöttem, kaptam hozzá sípoló füles műholdkeresőt. Tekergettem a tükröt jobbra-balra. Bejött egy csomó angol adó. Gondoltam jó lenne mellé néhány német is, ezért elállítottam.
Azóta az istennek se tudok normális angol adót találni, csak németet. Jelen beállításnál van összesen 182 csatornám, amiből csak a CNN és az Euronews angol nyelvű. Ha a beltérin elindítom a keresést a hotbirden is, és az astrán is ugyanazokat a csatornákat találom.
Mi a fene baja van, hogy csak németül szeret???
Ja még egy kérdés: Mi a franc a 13 fok kelet, meg ezek. Elővettem egy iránytűt és azon a 0 fok észak, 90 fok a kelet, stb. Ezek alapján nem fér a képbe a 42fok nyugat...
Az igazság az, hogy teljes lúzer vagyok a dologhoz, úgyohogy ha kérhetem amatőr nyelven válaszoljatok.
Előre is köszi a segítsgeket. -
aXXon
őstag
Megmondom őszintén, biztos velem van a baj, de én még mindig nem értem. De ha úgy érzed, hogy kielégítő választ kaptál, akkor rendben.
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
aXXon
őstag
Igazából nem értem mi itt a kérdés, megmondom őszintén. Fogod a kis pénzed, besétálsz a boltba, megveszed a lavrot, fejet, kábelt, meg a beltérit - hazamész összedugod, azt örülsz. Vagy kicsit részletezd mire vagy kiváncsi, mert nem igazán értem, hogy mi képezi a probléma törzsét
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
misu
senior tag
Hy!
Hááát bővebben ez volt a kérdés....
Szóval saját lavór -> madzag -> beltéri ->tv...
Kipróbálni sem érdemes?
Ha mondjuk egyet kapok kölcsön...?
Hát jó..akkor kezdek körbenézni, hogy mit is tudok venni , mert elég korlátozottak az anyagi lehetőségeim..
Köszi a választ!
Szép napot:
Bye!Bűn az élet.
-
azbest
félisten
-
misu
senior tag
Hy!
Látom régi totyik, meg annyira nem pörög, de hátha valaki erre jár...
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e központi parabola antennára csak belső egységet tenni és ezáltal több csatornát fogni.
Adott egy kicsiny falu saját kábel tv hálózata, amely parabolában végződik...
Ha én a kábel másik végére teszek egy belső egységet, akkor több csatornát foghatok?
Nem a kódolt adók vétele érdekel (elsősorban ), hanem az, hogy használhatom-e az antennát saját célra is...mert akkor nem vennék egy egész szettet, hanem csak egy beltérit...
Vagy ez már warezolás kategória?
Előre is köszi!
Ha nagyon zavarosan fogalmaztam, akkor kérdezzetek vissza bátran..
Ha meg warez, akkor moderálni!
Szép napot!
Bye!Bűn az élet.
-
nRu3
addikt
Hogyan lehet Echostar 1230FTA-n az FEC 3/4 röl 7/8 ra álitani vagy forditva egy C sávu fejen?
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
-
DrSoul
őstag
Antennást keresek, aki felmászik nekem olcsón a tetőre!!! (Belvárosi ház)
Mindig az X jelöli a pontot...
-
lapa
veterán
üdv. csak egy upszot tudok, mert nekem éppen elég macera volt a sját antennát belőni a földszintes házon.
kérdésem viszont, hogy ha én egy digitális műholdvevőt (ANT IN + ANT OUT) koax kábellel dugok rá egy tunerkártyára, akkor az működni fog? gondolom működnie kellene, de nekem nem jött össze a dolog. érdemes újra próbálkoznom?
úgy próbáltam, hogy ANT IN csatiba tetőantenna, SAT IN csatiba tányér és ANT OUT meg koaxon tévébe. utána csatornakeresés nem nagyon talált a földin kívül semmit. -
DrSoul
őstag
up
Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Up.
Műhold Antennás szerelőt keresek, aki tetőre mászik, mert igazából ez a lényeg, ha nem, én is megcsinálnám (mert már csináltuk az öcsémmel).
Olcsón!Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Tehát: lehet, hogy túl nagy a táv, mert kb 100m-es koax kábel kell (hogy X eljusson a lakásig). Talán nem lenne jel, v. kell erősítő, azt mondták nekem hogy az 15K Ft. Ráadásul nem tudom, hol menjen el a kábel (mert végig kéne mennie a folyosón)
Nem a legegyszerűbb: analoggal egyszerű, mert amint forgatod, valós időben látod a dolgokat a tv-n (vki figyeli, ugyebár). De a digitálisnál van egy késleltetés. Műszerrel lehet csak, vagy analóg vevővel, és utána rákötni a digitálist.Mindig az X jelöli a pontot...
-
nRu3
addikt
miért nem húzol le egy hosszab új drotot a X antenátol az új lakásig be ?
vagy aszt a drotot told meg ami a régi lakásodig volt és új kábelel vezesd le az új lakásodik.
szerintem meg anyira nem nehéz belőni egy új antenát a müholdra .''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
DrSoul
őstag
Sziasztok.
Nagyjából belefér a topicba, nem akartam újat, úgyis ezt is én csináltam
Tehát: leköltözem a házunkban a 4 em-ről a 2-ra.
A parabola antenna ott maradt a 4-em feletti tetőn(legyen X), de én lent vagyok. Itt van tehát a beltéri egység. Vagy azt az antennát kéne használni, vagy van egy felettünk is (2 emelettel, ugyebár; legyen Y), elvileg a lakáshoz tartozik, de szerintem nincs beállítva, sőt, tuti, mert 1x próbáltam. Azt hagyjuk, hogy a ház régi (Bp. V ker), és eleve a kábelnek nincs megcsinálva a hely: a függőfolyosókon lógnak, vagy a mi esetünkben egy az ablak előtt (ami ide tartozik, az Y).
Biztos bonyolult az egész. A lényeg: ismertek antennást, aki nekem beüzemeli? És itt árajánlatot is szeretnék.
Bocs, hogy leírtam (zavarosan) a történetet, de ha bekerül ide egy antennás, hátha már mond valamit. És mivel irogattak a fórumba, talán akad.
Csak mondom, hogy én is beállítanám, akár, de az én bajom, hogy a tetőremenés... UGyanis az Y antenna már rendes tetőn van, az X antenna lapostető volt, az öcsémmel állítóttuk be. Az most is jól áll, csak nagyon messze van. A másik, hogy mivel nincs jól beállítva az Y antenna, és digitális beltérim van, eleve bonyolult lenne...Mindig az X jelöli a pontot...
-
nRu3
addikt
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Cyberslider
őstag
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
pojakcs
senior tag
A nagy zuhi ellen nincs orvosság. Lehet használni nagyobb tükröt, kissebb zajszámú fejet, de egy ilyen manapság szokásos felhőszakadás esetén kevés szokott lenni az is. Nekem van egy pici 60-as, és egy 110-es tükröm, kb. azonos érzékenységű fejjel, mindkettő az Astrára irányítva. A 110-es egy kicsit tovább bírja, de nem sokkal.
Üdv: Csaba
-
nRu3
addikt
nincs is baj mert a kb átlagosan 65-70% jelt kapok igy, csak amikor a müholdakat állitotam be külön külön kapcsolo nélkül akkor errősebb jelet mutatot, persze ha esik az eső rendesen akkor nincs jel de asszem a digitnél ez sajnos normális.
-
nRu3
addikt
nekem 4 fejem van ami át megy egy ''DiSEqC'' kapcsolon csak az a fura hogy a kapcsolon keresztül a jel kb. müholdanként10% romlik , ez szerinintetek minden ilyen kapcsolonál igy van, vagy ez egyedi hiba nálam?
-
woodpaul
őstag
Köszönöm hozzászólásodat!
Igen, jól értelmezted, azzal a különbséggel, hogy csak egy felfogató csukló van és a két fej egy műanyag testben van. Lehet, lefotózom, és akkor egyértelmű lesz.
Amúgy ez egy komplett szett, egy Chacon feliratú dobozba volt csomagolva egy PowerSky típusú digitális vevőegység (tök jó, van rajta Tetris meg Blockout is ), egy Falcon Communications feliratú tükör, és a dupla fejegység (nem emlékszem a típusára). Szóval ezeknek így együtt elvileg működniük kéne. Most a vevő beállításaival kísérletezünk, azon sok múlhat.
Nagyon örülök, hogy végre van kutyusotok! Pár hete volt nálunk megőrzésre egy 3 hónapos cocket spániel kölyök, ennivaló volt. Mivel a snacink már nagyon öreg, alig mozog és egyáltalán nem kommunikál velünk, fura volt az érdeklődő, örökmozgó jószág.
Belgiumban vagyok, sajnos telefonkártyát nem használunk, mobilozunk. De ha látok eldobva, ígérem, kikukázom Neked!Androidő
-
WillChi
őstag
Keresek C64-hez Action Replay MK6 vagy MK7 kártyát. Esetleg Final III-at tudok cserébe adni.
-
WillChi
őstag
Most názem, hogy a topic digitális műholdvevőkről szól, akkor meg nem tudom, van egyáltalán a Dunának és az M2-nek ilyen verziója, vagy csak analóg.
Keresek C64-hez Action Replay MK6 vagy MK7 kártyát. Esetleg Final III-at tudok cserébe adni.
-
WillChi
őstag
Ha jól értelmezem, akkor egy olyan szerelvényről van szó, amelyik 1 db tükörből, egy kettős fejtartóból, és két fejből áll. Tudomásom szerint egymás mellett kell elhelyezni a két fejet. Erre felénk is van egy-két ilyen megoldás. A gond ezzel a megoldással az, hogy vagy az egyik, vagy a másik, vagy mindkét fej el van tolva a fókuszból valamennyire. Ez miatt csökken egy kicsit a jelerősség. Én egyszerűen megoldottam ezt a problémát, 3 tükör figyel a falon.
Gondolom analóg műholdvevőt vettél, azzal keresed a Dunát és az M2-t. Nem tudom, hogy milyen fejet vettél, de a fej frekije (nálam 9.75 GHz) befolyásolja a beltérin beállítandó értékeket (ha jól emlékszem, akkor az adó frekijéből levonod a fejfrekit, és megkapod azt az értéket, amit a beltérin kell beállítani).
A beállítandó értékek (természetesen 9,75 GHz-es fejhez):
Duna: 1061 MHz, Hor, 22k off
M2: 1533 MHz, Hor, 22k on
Van kutyus. Sajna nem snaci, hanem német juhász, de ez is nagyon aranyos (és persze rossz... ). Bővebben: link
Most pontosan merre laksz? Angliában? Ha nem olyan nagy gond, és a kezedbe kerül, elthetnél nekem néhány ottani telefonkártyát (akár fülkébe valót, akár feltöltőt), már régóta gyűjöm őket. Persze, csak ha nem okoz gondot.
[Szerkesztve]Keresek C64-hez Action Replay MK6 vagy MK7 kártyát. Esetleg Final III-at tudok cserébe adni.
-
woodpaul
őstag
Vettünk egy kétfejes műholdvevőt, ami a Hotbird és a Astra2 fogására alkalmas. Sajnos nem sikerült behozni sem a Duna TV-t sem az M2-t, összesen 109 ingyenes csatornát talált csak meg a vevő, ami kevésnek tűnik.
Erős a gyanúm, hogy rosszul tettük fel a fejeket, ugyanis úgy rögzítettük, hogy a két fej egymás alatt helyezkedik el. Aztán logikusan gondolkodva úgy tettük fel a fejeket, hogy azok horizontálisan, egymás mellett helyezkedjenek el. Így azonban jelentősen csökkent a jelerősség (46%-ról 9-10%).
A kérdésem az lenne, hogy kell a fejeket felrakni? Egymás mellett vagy alatt legyenek? Előre is köszönöm, ha valaki hozzáértő válaszra méltat!Androidő
-
Nimrod
addikt
Itt nézz körbe.
Bővebben: link -
Drizzt
nagyúr
Helló. Valaki nem tudja, hogy a Fuse tv valamely műholdon befogható-e, s ha igen, melyiken?
I am having fun staying poor.
-
-
pojakcs
senior tag
Sugározzák műholdról, de nem földi halandóknak, mivel kódolt. Lásd: Bővebben: link Marad a kábel, ha van.
-
Drizzt
nagyúr
Helló, az M+ adót most hol lehetne befogni? Lesz rajta ma egy meccs, ami érdekel.
Nekünk valamilyen Strong beltéri egységünk van. Nem sokat tudok viszont a műholdakról még mindig.I am having fun staying poor.
-
pojakcs
senior tag
Egyszerre gondolom elég egy csatornát is nézned, de elvileg működhet a Te megoldásod.
Viszont a digit vevőknek általában van egy kimenete is, amire rákötheted az analóg beltérit. Amikor a digitet kikapcsolod, mehet erről a kimenetről az analóg. A kérdés csak, hogy minek? Az m2 kivételével minden csatorna ott van digitálisan, amit az analóggal látnál.Üdv: Csaba
-
Nimrod
addikt
Köszi!
Erre a cserére már csak azért is rákérdeztem, merthogy találkoztam már jóráp műhóddal, aztán pl. az enyém olyan, hogy vaktában kell keresni a műholdat, amit vagy megtalálok, vagy nem (egyszer behangolni a műholdra a tv-t + hangolni egy adót a műholdra, jó móka amúgy), de találkoztam olyannal, ami ha be van hangolva a tv, akkor amikor műholdra állok beugrik a beltéri menüje (mindegy, hogy van e ott éppen adó vagy nincs). Bár tegnap megnéztem és csak ki volt lazulva az egyik átkötés.
Ennyi eszem van...
Viszont, ha van egy analóg vevőm, akkor arra köthetek e két beltéri egységet és lehet e egy műholdon ezzel a két beltérivel eltérő adókat nézni/hallgatni (tegyük fel, hogy az adók egy sávban (horizontális/vertikális) vannak)? -
pojakcs
senior tag
Ha 10 év körüli, akkor biztosan nem szélessávú. Digit műholdvevőhöz nem igazán alkalmas, lényegesen kevesebb csatorna jön így csak vele.
A csatlakozó kontaktnajagebasz szerencsés esetben orvosolható. A csatlakozó a tunerbe van közvetlenül ''belenőve''. Csere avagy elengedte csak a forrasztás. Amennyiben beltéri cserén gondolkodsz, analógból szinte mindegy, mondjuk ne legyen valami ezer éves külsőpoláros műemlék. Digitnél fejcsere is szükségeltetik.Üdv: Csaba
-
Nimrod
addikt
Van az lassan 10 éves is...
Most az a fő bajom vele, hogy ahol a beltéri bemegy az antenna kábele, ott ''törés'' van. Szemcsés a kép, ha megmozgatom helyreáll, de csak ideig-óráig. Madzagot már cseréltem, tehát nem az a ludas. Most vagy beltérit kell cserélnem (kérdés: jó e bármelyik analóg beltéri ebben az esetben, vagy a fejtől függ?) vagy a beltériben a csatlakozót, ahova a kábel megy (már ha lehet olyat kapni). -
pojakcs
senior tag
-
pojakcs
senior tag
Kicsit nem értem a kérdést, meg nem tudom hogy nekem szól-e, de megpróbálom megválaszolni.
Digtálisan sugárzott adások vételére digitális beltéri kell. Analóg beltérivel az analóg adások jönnek. Általában az analóg adások fent vannak digitális formátumban is, sőt digtális formátumban több műsort sugároznak mostanság már. Eme szabály kivétele szeretett m2-es csatornánk, ami csak analógban vehető, avagy kódolt digitális formátumban ,a UPC csomagban. A fej abban az esetben alkalmas a digit vevőhöz, ha szélessávú. Kábel, tükör maradhat, nincs különbség. Röviden ennyi.Üdv: Csaba
-
Nimrod
addikt
Nekem volna egy analóg műholdvevőm, de át akarok állni digitálisra, viszont írod, hogy digitálissal nem biztos, hogy jönnek az analóg adások is. Elég e ha csak a fejet cserélem, kábelt, beltéri egységet hagyom, vagy beltérit is cserélni kell akkor?
-
pojakcs
senior tag
Egy quadtwin fej 20k, lásd www.betacom.hu. Szóval nem biztos hogy erre van szüksége a topicgazdinak.
És még egy kiegészítés. A fejek dB értéke nem csillapítást jelöl, mint általában, hanem itt zajszámot. Annál jobb, minnél kissebb az érték. Megjegyzem nem kell nagyon hasraesni ettől a paramétertől. Egyszer megkérdeztem a nagykerben, hogy hány dB-es fejetek van? Válasz: - Milyen címkét ragasszunk rá?Üdv: Csaba
-
rutaij
csendes tag
-
-
DrSoul
őstag
ÉRtem. Köszi a jó sok válaszodat. Most jól megdolgoztattalak!
Még nem tudom, mi lesz ebből, előbb-utóbb feltétlenül beruházok egy ilyenbe, de még talán egy kicsit várnom kell.
Ha esetleg szükségem lesz ilyen dolgokra, amiket te ''beszerzel'', szólhatok neked? Ha PEsti vagy... bár aláírásodból nem úgy tünik...Mindig az X jelöli a pontot...
-
pojakcs
senior tag
Lehet hogy van benne olasz, nem emlékszem, kissé szegényes az olasztudásom. Angol és német biztosan van.
Végül is nem tudom milyenek a használt árak, lehet hogy érdemes. Ha működni működik, akkor nincsenek itt nagy csodák. Ha jó árban adják, lehet hogy megéri.
A tányér mérete az antenna nyereségével van összefüggésben, ez a vétel során analógnál a ''halacskák'' számával arányos, digitálisnál nem annyira jelentős. Itt kétállapotú a dolog, van kép, avagy nincs kép. Ezért szoktak kissebb tükröket használni, maximum nagyobb zivatarfelhőknél nem lesz kép.
A bigyó a fej. Ne legyen régi, mert azok keskenyebb sávban vesznek. Lehetőleg alacsony zajszámú legyen, mondjuk 0.7dB. Ha kissebb ez a szám, az a jobb. Márka nem érdekes. Úgysem tudod előre hogy mit fog kibírni. Nekem van használatban 15éves fejem is, meg volt olyan széria, amit 2-3 év után sorban cseréltem le, mert beázott. Szar anyagból csinálták egy alkatrészét, és megette az UV. Tükörnél szintén nincs értelme a márkát keresni, jó a magyar.
Persze vannak fejből tükörből is márkás cuccok, többszörös áron sznoboknak és profiknak.
Egy 90-es tükör 3500, 60-as 3000, fej 3000. Én ennyiért tudom beszerezni.Üdv: Csaba
-
DrSoul
őstag
Bocs, és még egy kérdés: csak látom, hogy van ilyen, de nem tom, mi az:
mi a kül. a digitális FTA és a CI műholdvevő között?Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Ha van olasz a menüben, nem hátrány...
De ha jól értettem, a digitálisnak kisebb a tükre. Akkor be tudom állítani egy analóggal is?
Amúgy érdemes használtan keresni ilyen beltériket, vagy nem?
Antenna (tükör, ha jól értem) ára akkor ha jól számoltam úgy 5K? Mert azt mondtad, hogy a beltéri durván 25K, 20K a motor (ami most nem kell), ha az 50K-t veszem alapul,akkor olyan 5K körül van. Abban is érdemes nézni a márkát, vagy mindegy?Csak a méret a lényeg? 90cm átmérőt mondtál?
ÉS az a bigyó ami a tükrön van, az a vevő, az is mindegy, milyen? Egyben árulják?
Bocs a sok hülye kérdésért, mindjárt megnézem az általad említett honlapokat.Mindig az X jelöli a pontot...
-
pojakcs
senior tag
Közben végignéztem a fentebb ajánlott netes boltokat. A legolcsóbb Strong beltérit a www.netsky.hu -n találtam 25-ért. Ezt én is kb. ennyiért tudom beszerezni. Esetleg Arion-t szoktam hozni, ha olcsóra van szükség ,az 22 körül szokott lenni, de a neten azt nem találtam. Nem egy neves termék, de különben jó. Nincs magyar menüje, ennyi még a hátránya.
-
pojakcs
senior tag
Nem nélkülözhetetlen, csak a választékot bővíti a több műhold vételének lehetőségével. Az olaszokra elég egy a Hotbirdre beállított tükör, azt meg tényleg egyszerű belőni egy analóg beltéri + tv párossal. Kitelepülsz vele a hokedlire ,és addig forgatod amíg jó nem lesz.
-
DrSoul
őstag
Na, mert ''viszonylag'' sürgös, és 50K szerintem nem sok, de sajna így csak halasztani tudjuk. Van egy 2 éves fiam, és én anyanyelvű olasz vagyok (de magyar vagyok ), én is két nyelven nőttem fel. Én a fiamhoz csak olaszul beszélek, már az első perceitől kezdve, de mégis Magyarországon vagyunk, főleg az anyjával van, tehát ért olaszul, de keveset beszél: a kedvenc TV sorozata is magyarul megy (bár megy a Raitre-n is... itt az egyik lényeg). Persze szomorú, hogy 2 évesen a tv-re kell támaszkodni, de sajnos szokott tévézni, bár én se értek ezzel egyet, de sajna ez van. Akkor már jó lenne, ha sok olasz műsor menne a TV-ben, ami neki is jó. Már eleve csak Raiunonk volt, de már az is megszünt, így jó lenne egy parabola. És vegülis csak ezért, meg persze nekem is kell az olasz adó. Ennyi.
Bocs, hogy most így mindent leírtam...Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
-
pojakcs
senior tag
Lehet nélkülözni, előtte is volt élet. Kis-tv + analóg beltéri, és lesni a képet. A digipowerhez elég jó magyarnyelvű leírást adnak, az alapján be lehet állítani. Fontos ,hogy a cső amire teszed, stabil és függőleges legyen. Vízmértékkel ellenőrízhető. Utána a leírás alapján némi számolgatás és türelem segítségével beállítható műszer nélkül is. Műszerrel gyorsabb és pontosabb.
-
DrSoul
őstag
Egyelőre nem, köszi!
Ja, de, még 1: ez a sat térerőmérő, drága? LEhet kölcsönözni?
Mert lehet, hogy inkább spórolnánk a beszerelésben a szakemberen, amúgy is szeretjük az ilyen ''csináld magad'' dolgokat, és a pénz is számít...
LEhet ilyen műszert kölcsönözni? Tipp?Mindig az X jelöli a pontot...
-
pojakcs
senior tag
Nem tudom a netes boltok árait pontosan, én olyan nagyker féle áron jutok hozzá az alkatrészekhez, de behatárolt a választék, és nekem is némi utánjárást igényel. Karácsony előtt hoztam egy ismerősömnek egy komplett cuccott, az kereken 50kFt volt. Columbia digit beltéri, digipower motor, fej, 90-es tükör.
A legnagyobb boltok amit ismerek: www.sat.hu , www.betacom.hu
A beltéri jellemzőiben pontosan azok a különbségek, ahogy írod. Mivel te a szabadon fogható csatornákat szeretnéd nézni, felesleges kártyafogadós beltérit venned. Rögzítésre pedig olcsóbb egy videót venni.
Inkább arra törekednék, hogy valami műhold témában nevesebb cég terméke legyen a kiválasztott. Tehát Strong, Humax, Columbia, Echostar, és sorolhatnám. Az sem hátrány ,ha esetleg van magyar menüje a gépnek. Jellemzően olyan 25kFt környékén kaphatóak ezek.
További kérdés?Üdv: Csaba
-
DrSoul
őstag
Köszönöm, kezd összeállni a kép...
Van egy olyan bolt, ami esetleg neten is nézhető, és ott bruttó 50K-ból kijön az egész cucc?
Milyen beltérit javasolsz? tulajdonképpen csak azért olcsóbb, mert nincs rajta dekóder-kártya bemenet, ill. nem lehet rajta adásokat rögzíteni?
Vagy van valami más, lényeges különbség?Mindig az X jelöli a pontot...
-
demagóg
aktív tag
........olyat is szoktak berhelni, hogy szó szerint 2 fejet tesznek az antennára, ......
Nem. A fókuszban csak egy fej lehet. 2 fejet 2 műhold egyidejű vételére szoktak feltenni. Hármas fejtartó is létezik, ekkor már három parabola tükör spórolható meg.
.....ennek azonban van egy olyan hátránya, hogy egyik sincs a fókuszban ezért minőség picit rosszabb.......
Nem. Más irányból jövő műhold jele más fókuszpontba képződik le. A fő irányba a leggyengébb műhold jelét szokták tenni, így részben kompenzálható a különböző holdak különböző jelszintje.-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...
-
pojakcs
senior tag
-
pojakcs
senior tag
-
pojakcs
senior tag
Kezdem sorba.
Az olcsóbb mezei motoros forgató nem jó a digitális beltérikhez. Azok úgy működtek, hogy nyomod a gombot és nézed a képet. Most jó a kép, elengedem a gombot. Ez digitnél nem jó, mert ott van pár másodperc késleltetés amíg feldolgozza a kapot jelet és kép lesz belőle. Addigra régen túlforgattad az antennát. A digipower diseq jel alapján ''tájékozódik'', egyszer kell jól belőni, és ezután ''tudja'' a pontos pozíciót. A beállítás nehézsége is ebben van, eltalálni azt a pályát ahol a műholdak vannak. Ez egy horizontszerű pálya, változik a függőleges elaváció is, magyarul ''bólogat'' is a tányér.
Eszközök: villáskulcs, sat térerőmérő, türelem.
A két fej nem ugyanazt a célt szolgálja mint a dupla kimenetű fej. Az egyikkel két műholdat lehet fogni egy beltérivel, itt egy diseq relé váltja a két fejet. A twinfejnél két beltérit köthesz rá, és egy műholdat néztek.
Elágaztatás. Nem javasolt. Két analógnál még elmegy, de akkor csak azonos polarizációjú adásokat tudtok egyszerre nézni. Digitálisnál szinte biztos ,hogy csak bosszúság lesz belőle, mert előfordulhat ,hogy nem azonos sávban és poláron van az adott műsor digitális és analóg formátumban.
Digit-analóg beltéri. Kizárólag egy esetben van szinte értelme, az M2-nél. Ezt csak analógban sugározzák. A Duna fent van már digitálisan, és ez a jellemző az összes többi adóra is. Olaszból is jóval több van digitális formátumban.
Én azt csinálnám, hogy felraknék egy saját tükröt, egy digipower motorral. 90-es tükör bőven elég. Egy olcsóbb beltéri, tükör, fej, kb. 50kFt-ból megáll, és nézel többszáz csatornát + rádiók.Üdv: Csaba
-
sanyibacsi
csendes tag
Nem régen költöztünk új házba és szeretnék egy műhódvevőt a hozzávaló kütyükkel, kiszállítva, telepítve. A ház be va kábelezve csak kéne valaki, aki kihozza, megcsinálja és rádugja a belső hálózatra, hogy minden szobában legyen jel.
Tudtok valakit vagy valamilyen internet címet, ahol lehet ilyet találni? -
DrSoul
őstag
Azt bizony akkor először be kellene állítani
Úgy 7 éve szerelte fel a tetőre, mint abszolut kezdő, állítgattuk egész nap, amíg megtaláltuk a Raiuno-t stb. Azóta volt egy pár vihar, lehet, hogy nagyon picit elmozdult a 7 év alatt... Tény, hogy nem tökéletes a kép, de gondolom csak állítási kérdés.
Nem. Ha egyszerre szeretnéd mindkét beltérit használni, akkor twin-fejre van szükséged. Ennek 2db kimenete van, így két beltéri köthető rá
Igen, azt én is gondoltam, hogy kell egy elosztó.. Nem tengerész csomóra gondoltam, amikor azt írtam, hogy rákötni...
Felrakni egyszerű. Beállítani nehéz, ha nem értessz hozzá
Mit értesz azalatt, hogy ''hozzáértés''? Milyen ismeretek kellenek/eszközök?
Mondom, ami most van, azt is mi csináltuk, házilag, és megy (jó, most majd picit kell rajta újra állítani).Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Köszi!
Én arra gondoltam, hogy az az antennánk, ami már van (az analóghoz) jó lehet-e a digitális beltérire, így nekem már nem kell venni antennát. Csak ezért.
Azt tudom, hogy ha pl. én a raitre-t nézem, a szüleim is (elvileg) azt látják.
Vagy én értem még mindig rosszul, és vennem kell egy antennát is?
Az jó, ha olcsóbb a motor, amúgy igen, a Rai1,2 3 azok együtt vannak, hisz szüleim most is fogják az analóggal... Akkor már a digitális is csak fogadja!
Aztán ha emellé bejön még egy pár +olasz, az csak jó!Mindig az X jelöli a pontot...
-
simonzé
addikt
Közben megtudtam, hogy digitális beltérivel csak digitális adást tudsz fogni. Van viszont egy Echostar készülék, ami dig+analóg jeleket is vesz. Ebben viszont már van merevlemez is az adások felvételéhe, ezért 80-90e-be kerül.
Az olasz adókat az Eutelsat műholdak sugározzák, analóggal a Rau Uno/Due/Tre fogható, digitálissal más ingyenes olaszok is. Emellett sok rádió is van, talán olaszok is. Nyelvtanuláshoz/szintentartáshoz tuti!
Ja, a motoros forgatáshoz is van olcsóbb alternatíva, az antennaszaküzletek tudnak segíteni. Állítólag 6-8e-ért már vannak motorosak.
[Szerkesztve]I don't fit in. I fit out.
-
pojakcs
senior tag
Szüleimnek van, egy emelettel lejebb vannak, analog szatelit beltéri egységgel, a tetőn parabola (bár öcsém rakta fel még évekkel ezelött, kicsit elmozdulhatott, mert kissé zavaros a kép).
Azt bizony akkor először be kellene állítani
NA most: elvileg elég lenne vennem nekem is egy ilyen beltéri egységet (dekódernek hívják?), rákötöm a parabolára, elvileg el lehet osztani a jelet, ugye?
Nem. Ha egyszerre szeretnéd mindkét beltérit használni, akkor twin-fejre van szükséged. Ennek 2db kimenete van, így két beltéri köthető rá.
De ha már veszek, jobb lenne egy digitális beltéri egység, mert ma már az ingyenes adások is azon mennek, ha jól tudom, így többet is lehet vele fogni...
Igen. Digitálissal több csatornát látsz.
Így is megtehetem? Tehát a parabolaantenna mindig egyforma, nincs különbség ha az ember analóg vagy digitális dekódert használ?
A fejjel lehetnek problémák, ha nagyon régi. A digitális beltérikhez 4sávos fej javasolt.
Hol lehet ilyen beltéri egységeket kapni, akár neten megnézni?
Bővebben: link például
Nem nagyon találtam, csak 1 helyet (már nem emléxem), de ott volt vagy 20 fajta, a 150e Ft-ostól a 20e Ft-osig... (digitális mind). Milyen paramétereket vegyek figyelembe? Mitől van ilyen nagy árkülönbség? (annyit tudok, hogy a drágább fajták már rögzítenek néhány órás felvételeket is).
Az olcsóbbak csak a szabadon fogható csatornákat veszik. A következő árkategória a különböző kártyafogadós beltérik, ezekkel és a megfelelő kártyával kódolt csatornákat is nézhetsz. A legdrágábbak a rögzíteni is tudó beltérik. A választás pénztárca függvénye, de bőven elég kezdetnek egy olcsó FTA beltéri.
Gondolom a jövőre nézve nem árt, ha ilyen dekódóló kártyának van hely az egységen.
Amennyiben tudsz szerezni vagy előfizetni valamilyen kártyás csomagra, akkor igen. Egyébként felesleges.
És mennyibe kerülhet egy olyan kis motor, ami forgatja a parabolát?
Digipower forgatómotor a megoldás. Ezt tudja vezérelni a beltéri, gombnyomás a kívánt csatornaszámra a távirányítón és odaforgat a cucc. Jellemző ára 20kFt.
Nehéz felrakni rá? Gondolom ilyet is érdemes belekalkulálni.
Felrakni egyszerű. Beállítani nehéz, ha nem értessz hozzá.Üdv: Csaba
-
simonzé
addikt
Hát, ez bizony egy baromi széles terület. Keveset tudok róla, de még kevesebbet tudok neked segíteni. Azér annyit elmondok, hogy van egy Satelit c. újság, amiben időnként megtalálod az Európa számára sugárzó műholdak frekvenciatábláját, ahol színkódokkal jelölik az analóg, és digitális adókat. Nemtom, hogy dig. beltérivel fogható-e az analóg adás, de a legegyszerűbb, ha bemész egy antennaszaküzletbe, és ott kérdezel sokat, de erősen.
A digitális beltériknek egy 50-60-as átmérőjű tükör is elég, a analógnak min. 120-as ajánlott. Más a fej, és szerintem más a fogható adók listája. Az vígasztalhat, hogy az analóg beltérik kihalófélben vannak. mert a nyugati adók mind átálltak/-nak digitális adásra.
Sok infót felszedhetsz, ha rákeresel pl. a google-ön a ''digitális műholdvevővel'' kifejezésre. Pontosan erre keress, és így a fórumokat is megtalálod, ahol erről van szó.
Ja, nálunk Debrecenben van RaiUno a UPC legdrágább csomagjában. De én speciel utálom.I don't fit in. I fit out.
-
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Nem számtech, de telekommunikáció, talán ide is belefér. Abszolut nem értek a dologhoz, tehát nézzétek el a hülye kérdéseim...
A gond onnan kezdődött, hogy a UPC megszüntette a Raiuno adását...
NA: engem érdekelnek az olasz adók, de kábelTV-n nincsenek. Szüleimnek van, egy emelettel lejebb vannak, analog szatelit beltéri egységgel, a tetőn parabola (bár öcsém rakta fel még évekkel ezelött, kicsit elmozdulhatott, mert kissé zavaros a kép).
NA most: elvileg elég lenne vennem nekem is egy ilyen beltéri egységet (dekódernek hívják?), rákötöm a parabolára, elvileg el lehet osztani a jelet, ugye?
De ha már veszek, jobb lenne egy digitális beltéri egység, mert ma már az ingyenes adások is azon mennek, ha jól tudom, így többet is lehet vele fogni...
Így is megtehetem? Tehát a parabolaantenna mindig egyforma, nincs különbség ha az ember analóg vagy digitális dekódert használ?
Hol lehet ilyen beltéri egységeket kapni, akár neten megnézni? Nem nagyon találtam, csak 1 helyet (már nem emléxem), de ott volt vagy 20 fajta, a 150e Ft-ostól a 20e Ft-osig... (digitális mind). Milyen paramétereket vegyek figyelembe? Mitől van ilyen nagy árkülönbség? (annyit tudok, hogy a drágább fajták már rögzítenek néhány órás felvételeket is).
Tehát még egyszer, amire nekem kell: hogy lássam az olasz adókat (Rai mindegyik, meg elvileg még bejöhet az Italia1, meg talán még más is). Gondolom a jövőre nézve nem árt, ha ilyen dekódóló kártyának van hely az egységen.
És mennyibe kerülhet egy olyan kis motor, ami forgatja a parabolát? Nehéz felrakni rá? Gondolom ilyet is érdemes belekalkulálni.
Köszönöm!Mindig az X jelöli a pontot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Gurulunk, WAZE?!
- Proxmox VE
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Playstation 5 Fat - sok játékkal - egyben - csere ON
- KONZOLOK KARBANTARTÁSA // PORTALANÍTÁS - PASZTÁZÁS // www.brservice.hu // POSTA // SZÁMLA
- SZÁMÍTÁSTECHNIKAI ESZKÖZÖK KARBANTARTÁSA, SZERVIZELÉSE // www.brservice.hu // POSTA // SZÁMLA
- Intel NUC D34010WYK i3 16GB ram 128GB SSD
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- HP Eliltedesk 800 G1 TWR i5-4670, 16gb ram, 1650 super 4gb, 256gb ssd, WIN11
- Xiaomi Pad 6 8/128GB (kína verzió, nyitott BL) + Xiaomi Smart Pen 2nd Gen toll
- REFURBISHED MSI/ASUS/GIGABYTE/EVGA NVIDIA GeForce RTX 3090 VIDEÓKÁRTYÁK -1 év garanciával, számlával
- REFURBISHED MSI/ASUS/GIGABYTE/EVGA NVIDIA GeForce RTX 3080 VIDEÓKÁRTYÁK -1 év garanciával, számlával
- SK Hynix 8GB DDR4 2133MHz laptop memória, HMA41GS6AFR8N-TF
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest