Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
válasz st6969 #59899 üzenetére
Eredetileg azt néztem ki magamnak a kolléga leírása alapján, de egy későbbi hozzászólás, illetve felvétel alapján nekem ki-bekapcsolgatósnak tűnik.
-
st6969
őstag
válasz stickermajom #59896 üzenetére
Szia,
nézd csak meg ezt. Jókat nyilatkozik róla a kolléga. Még marad is pénz új indukciós edényekre[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz edeleny #59894 üzenetére
"Háromszög alakban felragasztottam egy egy darab nikecellt. Nincs többé penész. "
Anno 10 éve, hogy szigeteltünk, mindenki óvva intett attól, hogy belülről szigeteljünk, mondván, hogy a hideg és a meleg továbbra is a fal belső felén fog találkozni, így a pára is ott fog lecsapódni és penésszé alakulni, legfeljebb a polisztirol laptól nem látjuk majd.
Én ezt elhittem, persze lehet, hogy létezik olyan technika, amivel belső szigetelés mellett is meg lehet előzni a penészesedést, nem tudom. Jó lenne, mert az sokat segítene abban, hogy ne "sugározza" a hideget a külső fal.
Ami egyébként nekünk rengeteget segített, és így már nincs penészesedés:
- napi min. 2x alapos szellőztetés (-10°C-ban is, nem számít, ha lehűl a lakás, gyorsan visszamelegszik)
- résszellőző használata 0/24-ben minden ablakon (45°-os kilincs állás)
- külső EPS szigetelés + födém szigetelés + aljzatbeton alatti hőszigetelés
- szárítógép beszerzés
- külső falon lévő szekrény és a fal közé 10cm távtartó szerelése, ahol lehet (északi falon mindenképp)
- nem ingadozó hőmérséklet (ez kicsit fájó volt, mert többet vagyunk távol, mint amennyit otthon), 0/24-ben 22°C-ot tart a kazán, ami persze a helységek adottságai és a fűtésrendszer tervezése miatt a valóságban 21,5-22,5 között szór. Ha fázunk, akkor fél fokkal fentebb veszem, az elég is.
(fürdőszobában, nagyon eldugott sarkokban még elő-elő fordul, de alig látható, azt lefújom, mást nem tudok tenni) -
veterán
válasz Gravity1234 #59892 üzenetére
A földgázon nálunk nagyrészt az orosz földgázt értjük, aminek túlnyomó része, 97-98 %-a metán, ami az egyik legjobb minőségű földgázt jelenti (az amerikaiak által exportált folyékony földgázban csak kb. 85 % a metán aránya)
A metán elégetésének kémiai egyenlete a következő:
CH4 + 2O2 = CO2 + 2H2O
Ha a gáztűzhelyen 1 köbm földgázt elégetsz, akkor nagyjából 2-3 liter víz keletkezik, ami vízpára formájában a lakás levegőjében marad. A nyitott égésterű kazánban is keletkezik vízpára, bár annak nagyobbik része kimegy a kéményen de egy része a lakásban marad.
Lehet azt mondani, hogy nem sok az így keletkező páramennyiség, de akkor is jópár százalékkal növeli a lakás levegőjének a páratartalmát.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan indukciós főzőlapot, ami biztosan nem ki-bekapcsolással szabályoz? Nem ismerem az árakat, első körben olyan 150 ezerig keresnék.
-
Márton
nagyúr
válasz Piftuka #59759 üzenetére
Igen, pár naposan is ilyen volt. Gondoltam majd megszokom, vagy ez ilyen, vagy majd csak halkul. De nem. Aztán lusta voltam szerelőt hívni. Lehet akkor kellett volna még az első napokban. Pontosan hol van ez a lefolyónyílás? Nincs egy rajz, videó, sematikus ábra a neten?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
edeleny
őstag
válasz Gravity1234 #59892 üzenetére
Csak két dologra válaszolnék. Először a gáztűzhely nem okoz annyi párát sem, mint amit kilégzel. Nyugodtan maradhat. Másodszor nem tudod belülről kifűteni a hideg pontot. Épp azért hideg pont. A 24 fokhoz képest is hideg marad. Sőt, a nagy hőingás növeli a penészedést. A 21 - 24 az már nagy. Nekem 21 22, 5 fok között szabályoz. Nem tökéletes megoldás, de ha más nincs belső szigetelés is megoldás lehet. Nekem a szélfogó felső sarka penészedett, az áthidaló miatt. Kintről már nem tudtam szigetelni, a plafonon eleve nikecell álmennyezet volt, a horkerbe diszléc. Háromszög alakban felragasztottam egy egy darab nikecellt. Nincs többé penész.
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Asszony nagyon rá van kattanva most a kombinált porszívó/felmosó gépekre. De sose, volt még ilyen a kezünkben. Mennyire használhatóak ezek? Van valakinek tapasztalata? Ár-értékben mit érdemes venni?
KösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Gravity1234
tag
válasz Donki Hóte #59891 üzenetére
Huuuu, mennyi info, nagyon koszonom mindenkinek, probalom atolvasni es valaszolni.
"Fűtéssel csökkenteni tudod a penészedést. De az drága lesz. Addig amíg hideg a fal, nem fog megszűnni a penész. Se páramentesítővel, se szárítógéppel. Fűteni kell. 26-27 fokra legalább."
Napkozben (hacsak nem fazunk tenyleg nagyon) akkor a termosztat 21 fokra van allitva, ez nekunk kellemes, nem alsogatyaban rohangalunk. Reggel kapcsol be 7-tol 9-ig 23 fokra illetve este 18-tol durvan 22-ig 24-re. (ez a 24 mar olyan amit nem viselunk jol, gyakorlatilag ahogy lefurdott a csalad, mar kapcsoljuk is le, mert kenyelmetlenul meleg van) 26-27 az szerintem eselytelen."E mellé segítene a páramentesítő gép (most pont van az Aldi-ban)"
Igen ezt javasolta az Aerecos kollega is, mivel az aktiv szelloztetes a kazan miatt nem kivitelezheto, viszont erre azt mondta hogy ez ilyen "vagy-vagy" alpon vagy segit vagy nem. Mig az aktiv szelloztetessel garantaljak hogy megszunik vagy ki sem alakul addig ez nem biztos, viszont cserebe ez is azert zsebbenyulos tetel."Ha ki tudsz fogni még Kondenzácios szárítógépet, na az neked a királyság, mert még jól be is fűti a kisseb helységet."
Nulla azaz nulla helyunk van, sehova nem fer semilyen gep. Ahhoz lakasatalakitas kellene ami meg a kazancserenel is tobb lenne. A furdo relativ picike, pl csak ulokad van benne, es pontosan olyan szeles a furdoszoba mint az ulokad. (szinte 100% ban csak zuhanyzunk, ezert ez nem volt szempont vagy kizaro ok a lakasvalasztaskor). Az ulokad mellett van egy kis furdoszekreny mosdoval, mellette egy szenyeszsaknyi hely es egy vekony eloltoltos mosogep, mert felette meg a kazan van, felfele nem is tudna nyilni.
Ide sehova nem fer be semmi. Konyha beepitett, ott sincs hely, a szobakba meg nyilvan nme rakjuk."Nem biztos, hogy beválna, de szerintem egy kazáncsere költségénél kisebb lehet ezekben a helyiségekben a sima radiátort szegélyradiátorra cserélni. Ha a teljesítmény elég akkor csak a külső fal mellett."
En nagyon nem vagyok muszaki ember, nem tudom milyen lenne ez es mit igenyelne. Rakerestem most neten legalabb lassam mi lenne ez. Amenyire el tudom kepzelni, akkor ez sem jo, mert ahogy fentebb irtam az ominozus hideg fal amire az ulokad van rakva. Ha jol ertem ezt a szalagradiator koncepciot akkor ez a padlo felett menne, ami itt ugye nincs, mert kad van."Zárt égésterű kazán ugyan biztonságosabb, de ez megszűnik, ezért a párásodás jelentősen romlik amíg nincs más aktív szellőzés a korábbi helyett.
A legegyszerűbb most további passzív légbevezetések fölszerelése lenne."
Pont ezert kezdtem korbejarni ezt a kazancseret, hogy ezaltal megnyiljon a lehetoseg az aktiv pl Aerecos szelloztetes kiepitesehez. Jelenleg se Aereco se mas ceg aktiv szellozteto rendszert nem tud/lehet telepiteni, mert eletveszelyes a nyilt egesteru kazan miatt.
A "tovabbi x darab" legbeomlot mondta ma telefonban az Aerecos kollega is, de hozzatette, ezek vagy-vagy megoldasok, nem biztos hogy mukodni fognak.
Meg a legelso eredeti kommentemben irtam hogy van egyebkent a furdoben 2db passziv Aerecos legbeomlo a falon + a kisablak alapbol, illetve a konyhaban az ablakon is van egy higroszkopos Aerecos es ezek mellett is peneszedunk. Szoval annak ellenere hogy igyekszem elfogadni amit tanacsolnak, de 2db legbeomlo + ablak + higroszkopos mellett ha van para akkor hova rakjunk meg pluszba?"Hasonlóan, ha gáztűzhely van, akkor azt ki kell cserélni elektromosra. A gáztűzhely vizzé és széndioxiddá alakítja a gázt, az elégett gázból rengeteg vízpára képződik."
No ez erdekes, ezt meg sosem hallottam sehol, senkitol hogy egy gaztuzhely gond lenne....talan ezt orvosolni meg a legegyszerubb egy cserevel, ha a villamos halozat elbirja. De ez tenylegesen mit es mennyit segitene?Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
veterán
válasz Gravity1234 #59886 üzenetére
A fal hőmérsékletét többféleképpen tudod emelni. Az egyik módszer, hogy körben a fal alján szegélyfűtést telepítesz.
A másik módszer, hogy gyakorlott szakemberrel a falat belülről hőszigetelteted. Na, erre fogok kapni vagy tíz "hülye vagy te?" típusú választ, de hidd el, megfelelő technikával és anyagokkal belülről is lehet hőszigetelni a falat. Mi egy 10. emeleti, a ház sarkán lévő (tehát gyakorlatilag 80 %-ban külső fallal rendelkező) panel lakást szigeteltettünk le belülről. Nálunk elsősorban a hőérzet miatt kellett a szigetelés (a helyzet hasonló volt, mint nálad, a szobában jó idő volt, de a falból sütött a hideg ). A szigetelés felrakása óta már 3 tél telt el, nedvességlecsapódás sehol sem jelent meg a falon.
Az is fontos, hogy kegyen légáramlás a fal előtt. Az első helyen említett szegélyfűtés ezt biztosítja, ha nincs a fal telizsúfolva bútorokkal. A bútorokat át kell csoportosítani a nem hideg falakhoz.
Végül, de nem utoljára egy ontopik javaslat, a terigetést el kell felejteni a lakásban! Kell venni egy szárítógépet, a mosott ruhát abban kell megszárítani, mert az a lefolyóba vezeti a mosott ruhából a vizet, és nem a szoba levegőjébe párologtatja.
Hasonlóan, ha gáztűzhely van, akkor azt ki kell cserélni elektromosra. A gáztűzhely vizzé és széndioxiddá alakítja a gázt, az elégett gázból rengeteg vízpára képződik.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Gravity1234 #59879 üzenetére
- kondenzációs kazánhoz semmiképp nem jó a korábbi, nyílt égésterű kazán kivezetése (savállónak kell lennie, de a mostani kivezetésed nem az)
- a nyílt égésterű kazánod fűtés közben alaposan szellőztet a kéményen keresztül: ha beszorzod a napi gázfogyasztását 10-el, nagyjából megkapod mennyi friss levegőt szívott be a nyílásokon, szellőzőkön keresztül. Zárt égésterű kazán ugyan biztonságosabb, de ez megszűnik, ezért a párásodás jelentősen romlik amíg nincs más aktív szellőzés a korábbi helyett.
A legegyszerűbb most további passzív légbevezetések fölszerelése lenne. -
Sinkapeter
tag
Nem biztos, hogy beválna, de szerintem egy kazáncsere költségénél kisebb lehet ezekben a helyiségekben a sima radiátort szegélyradiátorra cserélni. Ha a teljesítmény elég akkor csak a külső fal mellett.
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Vagy jobban fűtesz, vagy párát csökkentesz.
1. Jobban fűtesz= pénz
2. Párát csökkentesz= pénz
3. Veszel szárítógépet= párát csökkentesz= hamarabb száraz minden
4. Veszel párátlanítót= pénz
Ebből nekem a 3-as a legszimpatikusabb.
Ha ki tudsz fogni még Kondenzácios szárítógépet, na az neked a királyság, mert még jól be is fűti a kisseb helységet.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Morris
veterán
Fűtéssel csökkenteni tudod a penészedést. De az drága lesz. Addig amíg hideg a fal, nem fog megszűnni a penész. Se páramentesítővel, se szárítógéppel. Fűteni kell. 26-27 fokra legalább. Azt kell elérni hogy a leghidegebb fal is harmatpont fölé melegedjen!
E mellé segítene a páramentesítő gép (most pont van az Aldi-ban)
De fűtés nélkül nem fog menni![ Szerkesztve ]
-
Gravity1234
tag
válasz Donki Hóte #59885 üzenetére
Ha tudsz segiteni kitalalni az okat, szivesen veszem, mar ketszer is irtam ide is meg a masik forumra az elmult napokban is amit javasoltak, olvass vissza kerlek.
Leirtam reszletesen mit tudok, mi latszodik, stb.
Ma a "szakember" Aerecos mernok is azt mondta, persze nyilvan nem segit hogy a hazon ezen a falon nincs vagy rossz a szigeteles de nyilvan ez nem fog megoldodni. A kedvunkert nem fog a haz szigetelni. Igen latjuk hogy 17 fokos ez a fal, mikozben a lakas es a lakas tobbi fala 22.
De azert ez nem minden. Penesz van, tehat para is van, kb igy roviditette le a beszelgetest. Merni is feleslegesnek tartja, mert a teny az hogy peneszedik tehat tuti van para, most ha merem es latom hogy van akkor mitol lesz jobb jelszoval.Igen, el tudom fogadni hogy a 2 eves kisgyermekunk erkezesevel megemelkedett a para, a tobb mosasbol, teregetesbol, stb adodoan es mi azt hittuk eleget szelloztetunk, de lehet megsem.
A furdoben nedves a fal.
most par napja az elozo napok alatt elhangzottak alapjan, nem nyitjuk ki a kis ablakot egesz nap, csak szelloztetunk es bezarjuk.
Mi mas meg?[ Szerkesztve ]
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
veterán
válasz Gravity1234 #59884 üzenetére
Ezt értem
A beírásomban csak arra akartam célozni, hogy mielőtt az ember lecseréli a kazánját 1 millió Ft-ért, majd utána 300 eFt-ért aktív szellőztető rendszert telepít, azelőtt kellene egy pillantást vetni a párásodás okára.
A párát jobb megelőzni, mint kiszellőztetni, mert a szellőzőrendszer nemcsak a párát viszi ki, hanem a meleget is (van természetesen hőcserélős szellőztetőrendszer, de az nem összesen, hanem szobánként 300 eFt).
-
Gravity1234
tag
válasz Donki Hóte #59883 üzenetére
Szia!
Valamit nagyon felreertettel. 4 kommenttel feljebb leirtam miert nezelodok kazancsere ugyben.
Nem a kazan miatt van a para, hanem a kulso egesteru kazan miatt nem lehet aktiv szelloztetos rendszert alkalmazni ami csokkentene a parat es megoldana a peneszedest. (lasd Aereco)Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
veterán
válasz Gravity1234 #59879 üzenetére
Sajna kicsi a valószínűsége annak, hogy egy ilyen kazáncsere lényegesen csökkenteni a páramennyiséget a lakásban
Sőt, mivel egy külső égésterű kazán a lakás levegőjével működik, amit aztán égéstermékek formájában kinyom a kéményen keresztül, még valamennyire segíti is a légcserét a lakásban.
Egy kondenzációs kazán a lakáson kívüli térből szívja a levegőt, ezért biztosan nem javítja a lakás szellőzést.
Egy esetben lehet a mostani kazánod a párás levegő oka, akkor ha a kazán égéstermékei nem tudnak a kéményen át távozni. A földgáz égésekor rengeteg vízgőz is keletkezik, ami ha visszakerül a szoba levegőjébe, akkor erősen párásítja azt. Viszont olyan nincs, hogy csak a vízgőz jön vissza, ha rossz a kémény akkor sajnos a többi égéstermék is visszajön, ami eléggé veszélyes!
Ha összefüggést láttok a kazán működése és a párás levegő között, akkor meg kellene nézetni a kéményt, mert lehet benne valami eltömődés, ami veszélyes.
-
Csaby25
őstag
válasz Morris #59881 üzenetére
Úgy tudom a Lidl-nél is fel szokott tűnni. Lehet várok még egy picit. Lehet, hogy túl bonyolítanám más országból... Ha meg elmegyek Gyulára, annyiba kerül az üzemanyag, hogy azzal már megveszem a Trotec-et
[ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Gravity1234
tag
válasz Donki Hóte #59870 üzenetére
Jelenleg egy Duval, kulso egesteru, kombi, igen ezzel futunk is a lakasban es a melegvizet is ez adja.
Igazabol az a baj amit itt par napja is irtam, hogy bepeneszedtunk, furdoben is, konyhaban is, haloszobaban is. mindharom helyiseg ugyanazon a falon van ami az utcara nez. Regi tegla haz, nincs szigetelve, 17 fokosak a falak ezen a homlokzaton, 22 fokos szobafuteskor.Beszeltem ma az Aerecoval a szelloztetessel kapcsolatban meg hogy milyen lehetosegek vannak, de sajnos mivel kulso egesteru a kazan, igy nem tudnak segiteni aktiv szelloztetessel, mert tilos, eletveszelyes. Annyit mondott a teloban a srac, hogy be lehet rakni meg pluszba 1-2 ilyen passziv higroszkopos levegoztetot esetleg a tobbi helyisegbe is, vagy venni egy paraelszivot de ugye ezek mar 20-80k kiadasok es azt mondta megoldast lehet ad, lehet nem. Az igazi az aktiv rendszer lenne, de ahhoz kazant kell cserelni.
Elkezdtem gondolkozni, mert a lakas allaga hetrol hetre, honaprol honapra csak romlik igy, 3 helyiseg is peneszes lett, ebbol a furdoszoba a leglatvanyosabb.
Hiaba festetunk ki ujra, ez megint elo fog jonni igy.Jogszabaly szerint csak es kizarolag kondenzacios johet szoba, talalomra felhivtam ma egy ceget, mondtak teremszetesen ki kell jonni megnezni, felmerni utana tudnak mondani barmit is, hogy csak sima csere es a meglevo kivezetesbe bele tudjak epiteni az ujat vagy ki kell epiteni, stb.
Szoval csak probalok informalodni mi lenne a vege, es hogy kinel kopogtassak.
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Csaby25
őstag
válasz Morris #59877 üzenetére
Nővérem meg tudná venni nekem (Budapesten lakik), csak ha gond lesz vele, a garancia macerás lesz. Illetve vajon, mi lenne a legegyszerűbb és legolcsóbb postázás onnan?
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Végre megjött a várva várt [ALDI-s páramentesítő] .
Szerintetek inkább ezt válasszam a Trotec TTK72E helyett?
Nálunk Romániában a TTK72E 59k.
Csak még nem tudom, hogy jut el hozzám az ALDI-s, ugyanis nálunk nincs ALDIA kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
st6969
őstag
válasz Vismajor01 #59872 üzenetére
Nézd meg a típus kezelési utasítását. Sok hűtőn megfordítható az ajtónyitás.
Esetleg vedd fel a kapcsolatot a modell gyártójával. Segíteni fognak. Az edigital meg nem biztos, hogy lesz szíves utánajárni (mert alapból fogalmuk sincs)... -
tibbike01
őstag
válasz Gravity1234 #59866 üzenetére
Nézd a friss Müller újságot! Van benne jóféle beruer páramérő jóáron.
Nekünk ilyen van, tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz hodostamas #59871 üzenetére
Leszámítva, h városban kb. lehetetlen teljesíteni a homlokzati kivezetés előírásait...
(10 m-en belül nincs másik épület, 2-2 m-es sávon belül a teljes magasságot tekintve sehol nincs szellőző vagy ablak, és belső udvar felé sem nézhet)
A kémény bélelés meg veszett drága. -
Vismajor01
addikt
-
hodostamas
addikt
válasz Donki Hóte #59870 üzenetére
Ha külső falon van a kazán és megoldható az oldalfali kivezetés nem gond, pár idom és ki van vezetve
-
veterán
válasz Gravity1234 #59868 üzenetére
Milyen a cirkó? Egy kombi cirkó, ami fűt is és használati melegvizet is szolgáltat?
Kéményes?
Ha kéményes kombi cirkó, akkor ameddig csak lehet, életben kell tartani a régit, mert cserélni csakis kondenzációs gázkazánra lehet, aminek teljesen új kéményt kell építeni a készüléktől a tetőkivezetésig
-
Met
nagyúr
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Kulso egesteru cirko csereben gondolkozunk, modernebb belso egesure.
Merre kene indulni, infok, arak tekinteteben? (nem vagyok barkacs beallitottsagu)
Ceg, ajanlott szakember esetleg?
Koszonom
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki adni tipust, vagy oldalt ahol szobai paratartalom mereshez merot tudok venni?
Barmi jo vagy van valamire figyelni kell?
https://edigital.hu/search3?pf-filters=&pf-page=1&pf-size=36&pf-sort-direction=&product[search]=kalibr%C3%A1lt%20paratartalom%20mero
Ezek is jok?
Koszonom
-
kismedve1982
tag
válasz BB9000 #59855 üzenetére
Köszi!
Beruháztam egy 27e Ft-os Rowentára Hygiene+ zsákkal, aztán gyűjtögetek Miele-re vagy Dysonra. A jelenlegi Samsung porzsák nélküli marad nyuszit takarítani, a szénát jól felszedi (csak annyira nem bírom már takarítani a szűrőket minden porszívózás után , hogy gyorsan kellett valami) -
brigitta0710
lelkes újonc
Sziasztok. Gorenje BM910WII kenyérsütőgépet vettem. Szafis lisztből sütöttem kenyeret szódabikarbónàl mivel élesztőt senmilyen formában nem ehetek. Viszont van egy olyan problêmàm, hogy a kenyér közepéig barnul utàna megál a barnulása, de viszont rendesen megsül és puha. Tudna nekem valaki tanàcsot adni, hogy mit csinàlok rosszul?
-
M3oH
addikt
Sziasztok!
Whirlpool hűtőről mik a vélemények? Konkréten erről lenne szó: [link]
Esetleg alternatíva ebben a méretben, ~ebben az árban.
Köszi,
Gábor -
farkas-j
őstag
válasz st6969 #59859 üzenetére
Érdekes dolgot tapasztaltam Kipróbáltam kb. fél liter vízzel 5-ös fokozaton (a 18-ból). Halk kattanásokat hallok időnként, de a teljesítmény mérő nem ugrál 500-1000W-okat. Valami kettős szabályzás lehet benne. A felvétel elején még nem megy a tűzhely, utána van bekapcsolva, majd a felvétel vége előtt lekapcsolva. Látszik jól a bekapcsolás és a finom-szabályzás menete.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Tud valaki olyan linket, ahol meg tudom nézni a Bosch mosogatógépek típusjelölések fajtáit?
Előre is köszönöm a segítséget!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
st6969
őstag
Szerk.: ez erre a hsz-re válasz farkasj-nek
Köszi, ez hasznos írás.
"tehát nem ki-be kapcsolgat a lap, hanem folyamatosan szabályzott üzemben működik"
Azt értékek alapján tényleg folyamatosnak tűnik (bár azért csaknem ~400W-ot ugrál ~700-1100W között, ha jól látom, legalábbis 8-as fokozaton). Relé kattogás nem hallatszik kisebb fokozaton? Ha kisebb mennyiségű (mondjuk fél-1 liter) vizet forralsz, akkor is folyamatosan bugyog 4-5-ös fokozaton is?
Mert akkor ennyiért ez tényleg egy nagyon jó deal (ha tartós lesz...kívánom, hogy az legyen ).[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Vismajor01 #59797 üzenetére
Szia,
ha ideiglenes, és tavasszal tényleg eldobós, akkor felesleges no frost-osat nézni. Tavaszig a simát sem kell leengedni, nem fog addig jegesedni. -
BB9000
senior tag
válasz kismedve1982 #59794 üzenetére
Se a Rowenta se a Philips porszívónkkal nincs jó tapasztalatom. Két eset lehetséges:
1. / Fenti két gyártó még nem jutott el arra a szintre, hogy képes legyen normális porszívókat gyártani.
2./ Tudnának normális porszívót gyártani, de a fogyasztói társadalom folyamatos fenntartására koncentrálnak.
De a topikban nagyon favorizált Elektrolux is egy csalódás volt nekünk. Elsőre jónak tűnt, de a huzamosabb használat során kiderültek a gyengeségei.
A tizenX éves Samsung szintjét egyik sem képes hozni, hiába 50 meg 70 ezres gépek. Egyszerűen hulladék mind. Nem hiszem, hogy az elvárásaink lennének túlzóak.
Egyiket sem tudom ajánlani. Talán a Miele jó, de azt még nem próbáltam. -
Klara_
őstag
válasz #40553216 #59838 üzenetére
Gorenjen van steril tutbe program: 95 fokon oblogeti magat, 1dl borecet, 3 kanal mososzoda tarsasagaban. Itt kemeny a viz, en kb. masfel havonta raengedem.
-
ribarszki
őstag
válasz mcdennis #59840 üzenetére
Olcsóbban a Xiaomi Handheld 1C-t ajánlom, drágábban a Dyson V8 Absolute gépet. A Dyson ügyesebb szőnyegen és a ülőgarnitúrán, valamint bútor porszívásában. Kemény felületen a Xiaomi és a Dyosn egyforma ha a Dysonon is plüssfej van! Ha Dysonnál maradsz, mindenképpen Fluffy fejes Absolute modellt nézz, ne animalt. Lsd a videót az előző hozzászólásomban. (Sokkal gyorsabb, ügyesebb, alaposabb, nem tekeredik rá a szőrszál, nagyon szeretem)
[ Szerkesztve ]
-
-
stickermajom
addikt
-
pjen
félisten
-
titán
Helló!
Gondolkodom egy kis egyszerűbb s-bag zsákos porszívón. Azt nem tudjátok véletlenül, hogy az electrolux EEG41CB és az EEG41IW között mi a különbség? A gyártói oldalt nézve a színén kívül semmi. Árban viszont jócskán eltérnek.
Köszönöm szépen!
-
Land
veterán
Sziasztok!
Anyumnak van egy 2007-ben vásárolt Electrolux EKG 6701-es gáztűzhelye. A sütő részénél probléma van. Hátul "pöfög" az a láng, melynek azon a helyen elvileg nem is szabadna égnie. Csak végső esetben venne új gáztűzhelyet. Tudtok ajánlani megbízható szerelőt? A gáztűzhely a Dunakanyarban van. Köszi!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
mcdennis
tag
Milyen álló akkumulátoros porszívót ajánlanátok egy 45nm- es panellakásba? 2. Kiegészítő porszívó lenne. A lakásban 80% laminált padló és járólap van a többi szőnyeg. Van viszont két cica. Cicak miatt (alom, szőr) sokszor kell takarítani és nyűg mindig a vezetékes porszívót becibálni az erkélyről.
Másik kérdésem h van olyan állo akksos porszivo amivel a kanapét is át tudom szívni?
előre is köszi a válaszotokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A vízkő eltávolítás vágya és a víz hőmérsékletének nagysága ellentétben áll. Havonta biztos, hogy tök felesleges. A Miele használatijában azt írja, ha a mosópor gyártójának ajánlása alapján adagoljuk (persze lehet kísérletezni mosószódával keverni), akkor valószínűleg nem lesz szükség ilyen akcióra, ha mégis szeretnénk, akkor évente egyszer-kétszer citromsav.
Egyébként 1 kg kristályos citromsav ezerpárszáz forint. Évek óta használom az első kilót, pedig sárgabarack lekvárba is ezt teszem, hogy megmaradjon a szép színe.[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz #48613632 #59835 üzenetére
Köszi, nagy szó, hogy sikerült megvalósítani a feleségemmel, mindketten mínuszból indítottuk az életünk, de úgy néz ki bejöttek a dolgok most éppen konyhát tervezünk, meg három falat/faldarabot kell kivenni, közben matekozunk a költségekkel, de mindenképpen kelleni fog majd szárítógép, mert ha lesz gyerkőc, akkor az kell, hogy azonnal száradjon minden, meg nekünk sem mindegy, hogy kerülgetni kell bárhol a szárítót, vagy sem.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz #48613632 #59831 üzenetére
Én sem preferálom. Még nincs meg a pontos mérete a helynek, ahova kerülnének. Most költözünk sajátba, és még mindent nem tudtunk leellenőrizni. Ha esetleg nem 40 körüli a hely, hanem 60 (bár valószínű a 40-es éppen jó lesz), akkor nincs gond, ha meg csak 40-45, akkor úgy alakítjuk a beépített szekrényt, amibe a mosógép és a szárítógép kerül, hogy jó legyen, de elsődlegesen nem akarok kompromisszumos lenni. Köszi a segítséget.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
buca84
őstag
tökéltes lesz. nekünk berlinger gránitos van. szuper palacsintára, tükörtojásra és sült párizsira is. a mosogatógépet is jól bírja.
-
farkas-j
őstag
válasz buca84 #59824 üzenetére
Köszönöm!
Van valakinek tapasztalata gránit bevonatú sütővel? Mennyire tapadásmentes, lehet e benne pl. normálisan palacsintát sütni? Eddig kerámiabevonatosat használtunk.
Nézelődök és palacsintasütőből ez jó áron van, tejforralóból meg ez van egészen jó áron.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz chester91 #59830 üzenetére
Nekem pár napig működött így. Elég volt egy akkora görbületet képezni felfelé, mint ami a végén van ezeknek a csonkoknak, amit beakasztasz. De persze addig vizszintesen vezettem el, csak ezután adtam neki lejtést, és akkor maradt a víz ahol kell.
A mosó-szárítókat amúgy nem ajánlják ebben a topikban. Eléggé kompromisszumos megoldás, bár lehet, Neked pont erre lenne szükséged. -
chester91
senior tag
válasz #48613632 #59829 üzenetére
Kár. Maximum akkor oda fel lehetne, de akkor már ott vagyunk, ahol a part szakad. Tehát vagy csináltatunk valami strapabíró helyet, amire rá lehet tenni egy beépített szekrénybe, vagy egymás mellé megy. Most néztem a mosó-szárítókat, iszonyat ára van, és az LG-nk is uszkve 3 éves csak, ráadásul még fogyasztásban is jó volt akkor is (A+++ meg még 20% meg mit tudom én ), így azt nem dobnánk ki, ha nem muszáj, főleg, mert extra garit is vettünk rá akkor.
-
törölt tag
válasz chester91 #59822 üzenetére
Szia.
Nem sajnos. Ezeken a próbákon most vagyok túl. Csakis a szárítógép lehet felül, mert mind a mosógépből, mind a mosogatógépből, visszafolyik a víz.
Illetve, amennyiben tudsz valami módon szifont képezni abban a magasságban, úgy megoldható.edit:
Azt nem tudom viszont, hogy ez mennyire brand (és persze minőség függő) Nekünk erre a feladatra alap Indesitek vannak. Sajnos fogalmam sincs, hogy egy felsőbb kategóriás AEG, vagy bármi egyéb, hogyan viselkedne ebben az esetben.[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
Öblítőként ecetet szoktam használni, rendes mosáshoz (ruhák közé) fele-fele arányban szoktam adni mosószódát és mosóport. És nincs baja. Ezt már 8-9 éve csinálom.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
chester91
senior tag
Mindenképpen AEG-t szeretnénk, tartósság miatt. Egymástól független szakik, és a csoport is azt javasolta, abból meg nincs sajnos. Csak kérdés az, hogy mennyire ajánlott a mosógépet rárakni a szárítóra. Erről sehol sem láttam írást, hogy tilos, nem ajánlott, vagy szabadon lehet így is.
-
farkas-j
őstag
válasz chester91 #59822 üzenetére
Most, hogy megvan az indukciós főzőlapunk, szükségünk lenne valami jó palacsintasütőre és egy dupla falú tejforralóra (vízzel tölthetőre). A palacsintasütőnél kerülném a teflonost, inkább kerámia vagy valami jobb bevonatú kellene. A tejforraló is legalább 1,5 literes kellene és lehetőleg kicsi füle(i) legyenek. Minden ötletet és tapasztalatot szívesen fogadok!
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Sziasztok! Kérdésként felmerült, hogy van egy LG mosógépünk, ami slim kivitel. Venni szeretnénk egy szárítógépet, azokból viszont relevánsat AEG-ben csak normál kivitelben találtunk. Összeépítő kerettel mehet a szárítógép tetejére a mosógép? Súlyban 50-55 körül van a szárító, és 60-65 között a mosógép.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Laca1212 #59818 üzenetére
Igen, pamut program, 90 fok, aztán hajrá. Én is így szoktam.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
pjen
félisten
válasz polonic #59816 üzenetére
Több mint 20 évet melóztam hőcserélős gépekkel, elég sok gumi alkatrészük volt.Évente 2x ecetsavval, evipasszal vagy hasonlóval voltak napokig tisztítva.A gumik jól bírták, de a citromsav is jó.A progi úgy indul, hogy vizet ereszt az ecet már nem is tömény.
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz stickermajom #59787 üzenetére
Fogalmam sincs meddig tart. Én beregisztráltam még a múlt héten.
-
pjen
félisten
válasz Donki Hóte #59811 üzenetére
20 év körül használtunk egy energomat komfortot ugyanígy.Mikor lecseréltük szétszedtem 1 deka vízkő nem volt benne.
59812:Asszony bele önti+ beletesz egy konyharuhát és elindítja.Ennyi.Lejár a progi,mindennek ecet szaga van.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Jaja, annak idején sok millió Ft-ra büntették a Calgon forgalmazóját, mert a reklámjaiban azt hirdette, hogy a Calgon sokkal hatékonyabb a vízkő eltávolítására, mint az ecet, viszont a Versenyhivatal megkeresésére ezt nem tudták bizonyítani
-
veterán
válasz hunaqua #59790 üzenetére
Nekünk egy beépíthető Beko DIN24310 típus van, mint írtam az széles verzió.
Ez egy alap gép, semmi hókuszpókuszt sem tud, nem is túl csendes. Viszont cserébe szépen mosogat, nem túl sok vizet használ.
A legrövidebb program is kb egy óra.
Ez az a kivitel, aminek az ajtajának a felső élén vannak a kezelőszervek és a kijelzők, vagyis ha becsuktad az ajtót, onnantól semmilyen információd sincs arról, hogy hol tart a gép programban, mennyi idő van még hátra a mosogatásból
Nyilván ez csak az első 25 mosogatásnál érdekes, aztán már a zajokból tudod, hogy éppen mit csinál a gép. A végén meg úgyis sípol, jelzik, hogy kész a mosogatás.
Szóval, ha látni akarod, hogy mennyi idő van hátra a mosogatásból, akkor ne vegyél olyan típust, aminél az ajtaja felső élén van a kijelző, mert ha becsukod az ajtót, akkor nem látod a kijelzőt.
-
Gömbike
senior tag
Úgy gondolom, hogy a kalgon és a többi ilyen cucc csak az user lenyúlása.
A fűtőszál csere évek múlva sem kerül annyiba, mint egy évi kalgon adag.A mosógépem holnap lesz 10 éves ( AEG Lavamat 74850a) sohasem látott kalgonféle dolgokat. Teljesen hibátlanul végzi a dolgát, évente kétszer a teljes karbantartást megkapja.
Szerelőt soha nem látottAzt a szűrőt, amit linkeltem, 9 éve tettem a bejövő vízhez. Azóta nem nyúltam hozzá, még az eredeti anyag van benne. Pedig a cicusok vizes tálját havonta kell vízkőteleníteni.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
chester91
senior tag
válasz aradebil2 #59805 üzenetére
A legtöbbször az az oka, hogy nem hivatalos beszerzés keretében, a gyártótól veszik az eladni kívánt eszközt. A gyártók általában megkövetelik, hogy ugyanazzal a feltétellel adja tovább a viszonteladó. Viszont ha beszerzi máshonnan, teszem azt külföldről, ahol már más garanciális szabályokat alkalmaznak, plusz az ÁFA kérdése, akkor már megéri nekik. Minden azt szoktam javasolni, ha eltér a kettő, akkor célszerű a gyártót megkeresni, hogy ők mit tudnak erről, érvényesíthető-e a garancia és egyebek.
-
aradebil2
senior tag
válasz Sinkapeter #59803 üzenetére
Én azt nem értem, hogy miért nem veszik át egyszerűen a gyári garit? Ennyit spórolnak azon, hogy az utolsó 3-4 évben nem őket hivogatják az ügyfelek, hanem egyből a gyári szervizt? Nehezen tudom elképzelni.
-
Sinkapeter
tag
válasz aradebil2 #59800 üzenetére
Én októberben jártam így, fordított előjellel. Akkor a MM szerint 2 év volt a garancia, de a csomagban lévő garanciajegy, és a Beko honlapja szerint 5. Írj a Bekonak, hogy mi a helyzet, az 5 év garanciát ők vállalják. A Beko honlapon egyébként [link] most is fent van a listán.
-
Laca1212
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik