Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mi történik egy netes csalás után?
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd930
aktív tag
válasz golya87 #56768 üzenetére
Én se tudtam, hogy létezik ilyesmi, aztán most kiderült, hogy évek óta ilyenem van
A légszállítási teljesítménnyel kapcsolatos szabványokkal viszont nem tudok mit kezdeni.
Az általad linkelt AEG adatlapján szerepel maximum 400 és ugyanott maximum 700 m3/h is.
Az enyémnél a légszállítási adatok:
(*max. légszállítás szabad kivezetés esetén / EN61591 szabvány szerint) 1000/560 m3
Gyanúsan ~53-55% a hányados mindkét gépnél, ez biztos valami együttható.10 éve azért vettem Cata elszívót, mert csak azoknál volt 1020 m3/h légszállítás.
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
Piftuka
veterán
válasz golya87 #56830 üzenetére
A hazai képviseletük a Multicomplex Kft.
Én is CATA-t választottam, tőlük rendeltem, előtte kaptam tanácsot, de sajnos nem az ő embereikkel köttettük be, és emiatt felemásak az érzéseim.
Az elszívó alapvetően jó, de hozzád hasonlóan nálunk is "egybenyitott" teres, de boltívvel elválasztott, szűkített területen lévő konyha + étkező részhez volt szükség a megfelelőt kiválasztani.
Direkt utánajártam... Ilyen helyen eleve nem a légtérnek megfelelőt, hanem túlméretezettet kell választani. (Használat közben figyelni kell a helyiségek ajtajainak, ablakainak megfelelő nyitására, zárására, hogy jó legyen a huzat.)
Ha pedig még a csendesség is számít, akkor még jobban túl kell méretezni, mert alacsony fordulaton lesz csendes a venti, márpedig ha alacsony fordulaton használnád, akkor nagyobb méretű kell, hogy ugyanannyi levegőt tudjon cserélni, mint egy kisebb, gyorsan forgó darab.
Szóval végeredményben bőven, vagy 30%-kal "fölélőttem" a kiszámolt légtérnek, ráköltöttem, amit kellett, de sajnos a gyakorlatban a végeredmény így is csalódás volt!
Igaz, a bekötést végző szakember valamivel magasabbra rakta az elszívót az ideális ~70-75 cm-nél (a gáz felett), de ettől függetlenül is... Alap és közepes fokozaton (ahol még azt lehet mondani, hogy "csendes", bár inkább úgy fogalmaznék, hogy nem zavaró) nem elegendő a szívóerő, de még maximumon sem, ott pedig már elviselhetetlenül hangos a működése.
Ráadásul a kondenzvíz elvezetését nem megfelelően oldották meg, így az első üzemet követően visszacsepegett a kürtőn keresztül is, rá a forró izzóra (elszívó világítás), ami annak rendje és módja szerint szét is robbant azonnal a hidegvíztől...
A rossz hatékonyság miatt pedig sok értelme nincsen a jelenlegi formájában. Magyarul lehet majd egy ennél még sokkal nagyobb teljesítményűt felrakatni...
Majd valami egészen nagy, dupla légkapacitású, 2 nagy ventis, lassan forgó "monstrumot". Majd...
Summa summarum:
Ha a CATA vonalon (vagy az ő termékeiknél maradsz), javaslom egyeztess velük, beszéld át a tudnivalókat, szükséges alapanyagokat, a hely jellemzőit, a lehetséges gixereket, stb., majd kérj árajánlatot, és tőlük vedd, velük építtesd be. "Cipőt a cipőboltból"...
Akkor nagyon nem nyúlhatsz mellé szerintem."Aquila non captat muscas."
-
peppe79
senior tag
válasz golya87 #56929 üzenetére
A Multikomplex oldalán van egy pár pontatlanság, félretájékoztatás. A Cata gyártói weboldalán elérhető az eredeti katalógus. Annak a végén, egy táblázatban részletesen összefoglalták az elszívók műszaki paramétereit. Ami -szerintem- a lényeg...
...Legend X 900 vs Thalassa 900 XGBK:
Légáramlás minimum sebességen (m3/h)
200 vs. 200
Légáramlás maximum sebességen (m3/h)
524 vs. 605
Légáramlás intenzív (turbo) sebességen (m3/h)
648 vs. 825
Zajszint minimális sebességnél (dB)
40 vs. 40
Zajszint maximális sebességnél (dB)
64 vs. 64
Zajszint intenzív (turbo) sebességnél (dB)
67 vs. 69
Hidrodinamikai hatékonyság (%)
31.7 vs. 39.7
Hidrodinamikai osztályzás
A vs. A
Megvilágítás hatásfoka (lux/W)
36 vs. 26.3
Megvilágítás osztályzás
A vs. B
Zsírszűrő hatékonyság (%)
78.5 vs. 75.5
Zsírszűrő osztályzás
C vs. C
Éves villamosenergia-fogyasztás (kWh/év)
42.1 vs. 14.5
Energiahatékonyság
A vs. A+++
Világítás
2x3.5W GU10-es LED vs. 3W LED csík, állítható színhőmérséklettel (2700K, vagy 3000K)
Motor
BTDCA brushless motor vs. újabb fejlesztésű, nagyobb hatékonyságú BT4DC brushless motor -
veterán
válasz golya87 #59039 üzenetére
A legjobb praktika egy jó flex, egy jó minőségű gyémánt tárcsával.
(Ja, és nem a főzőlapot kell csiszolni a cuccal )
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
törölt tag
válasz golya87 #60018 üzenetére
Nem olyan régen volt erről szó, kb innen olvass vissza.
Nem egyedi a problémád amúgy. -
törölt tag
válasz golya87 #60086 üzenetére
"Az, hogy a készülék nem jegyzi meg a programot, az pedig a bonyolult vezérlés miatt van, a szárítás során a gép rengeteg paramétert figyel, és így nem tud sajnos oda visszaállni, ahol abbahagyta, elölről kell kezdeni a programot."
Ezt mi is megszívtuk. Visszaindítottuk, onnan ahol abbahagyta, és nem akarta befejezni a programot. 9 percnél megállt a visszaszámláló, de csinálta, viszont már rég száraz volt.
Én mondjuk gondoltam rá, hogy újraindítsam, de nem volt világos, hogy a majdnem száraz ruhákkal indítsam újra, vagy nedvesítsem be ismét őket? Ez a kérdés mondjuk még mindig nyitott. Erre vonatkozóan nem mondtak semmit?farkas-j #60098
Nekünk is van Ingenio, és asszony nagyon szereti. Mi a stainless steelt vettük, mert azzal nincs ilyen gond, hogy pár év alatt megkopik a felülete. Ha meg mégis, szerintem fel lehet utólag is polírozni, bár ezt nem tudom, mennyire számítana szentségtörésnek.
Igazából ez egy majdnem tökéletes szett. Egy apró nyüanszot fedeztem csak fel, de ez már tényleg kukacolás. Mosogatógépben, ha fejjel lefelé vannak fordítva az edények, az edény szélén lévő keskeny peremben, benne marad a víz. Papírtörlővel szépen el lehet távolítani. -
veterán
válasz golya87 #76962 üzenetére
Én jakuzzihoz ezt használom: link
Ezzel szoktam megnézni, hogy a kézi vízlágyító regenerálás után tudja-e a 0-1es vizet, meg hogy mennyi épen a csapviz, s ez alapján töltöm a jakuzzit 6 nk körülire.A házi vízlágyítót a garancia miatt a forgalmazó által ajánlott szerelővel kell beüzemeltetnem.
-
BB9000
senior tag
válasz golya87 #77345 üzenetére
Akku-elem Kft kicseréli neked. Korrektül és gyorsan dolgoznak. Személyes tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik