Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
PainKiller13
őstag
válasz #25712384 #10018 üzenetére
Én most vettem porszívót, igaz drágábban, és talán nem is annyira nevest.
Sencor SVC8 YL típust, 6 év garancia van a motorra (mi más menne tönkre benne), 2 év az egészre, 510 watt szívóerő, turbófej is jár hozzá. Porzsák(szövet) 5 db 1500 ft hozzá, és hatalmasak. Hepa 13 hozzá 980 ft és mosható. Előtte egy electrolux volt, az is már vagy 5 éves, szív jól, az porzsák nélküli, de nagyon sűrűn kell takarítani, hiába 2 literes a tartálya, illetve a hepa szűrőt (ami 4ezer hozzá) azt csak nagynyomású levegővel lehet tisztítani, ezért inkább beruháztunk egy jóval erősebbre(ez meg jó tartaléknak), amíg még lehet kapni.
Szerintem megérte.
-
Rivaul
addikt
válasz #25712384 #10020 üzenetére
A zsák nélküli max kertes házba való a kinti csapra Marha jó egyébként mert ha nincs porzsákom akkor is használható illetve a finom port zsákkal nem tudnám összeszedni de elég mocskos tud lenni a helyzet amikor tisztításra kerül a sor. Nekem egy ilyen zelmer aquario 1500w-os gépem van és nincs kímélve, viszont bírja.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
PainKiller13
őstag
válasz #25712384 #10020 üzenetére
Igen, ebben 4 szűrő van összesen, vagyis 1 a porzsák, utána egy vékony, hátul amit kinyom ott a hepa meg mégegy, mikor veszel hepát vagy porzsákot plusszba akkor a többit is adják hozzá, mindenre gondoltak.
Persze annyira nem értek hozzá, de elég jól utánanéztek, Samsungot ne vegyél azokkal nagyon sok a gond, széthullanak meg leég a motor egy idő után, énis így jártam az electrolux előtt egy Samsungal, 1 év után leégett a motor és le se szart a samsung ügyfélszolgálat.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #25712384 #10036 üzenetére
http://www.ebolt.hu/common/big_txt/zfu250.pdf
(egy nagyon hasonló, újabb típus, (Zanussi) addig míg az eredetit nem találod meg.)szerk: nem tudom hogy ez segítség e...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
válasz #25712384 #10278 üzenetére
mert bele van rohadva, a hőelem
egyszerűen olyan szinten rozsdásodik, hogy rögzítés roncsolása nélkül nem lehet kicserélniúj gázlap lesz belőle, csak idő kérdés
ps: Fagor
kívülről nem látszik, ott lekezelték rendesen[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz #25712384 #10278 üzenetére
megnéztem,
mivel összerozsdált a csavarhelyek körül és már nem fogta a csavart, ezért feljebb volt a lemez majdnem 1 milliméterrel, a lemezen hajlítottam kézzel egy kicsit, hogy rendesen felfeküdjön, most jópersze előtte szétszedtem, széthúzogattam és végigmértem az egészet, szóval szívattam magam
viszont a végén a család női tagjaitól csomó elismerést kaptam
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Zin
őstag
válasz #25712384 #10289 üzenetére
Kell uj igen...Ez igazabol kuka...nem tudom meik bolt szamitana be az uj araba...
Zanussi ZRB 36104 XA << ezt néztem ki a markabolt.hu-n neztem rola videot is...Onnan érdemes rendelni, de elobb korbe jarom a sajat varosom hogy miket kapni, s majd kitalalom mi kell...░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Agostino
addikt
válasz #25712384 #10651 üzenetére
én is pont ma vettem meg! : )) pár órája megy, kiöntöttem belőle vagy egy liter vizet. bekapcsoláskor 71% párát mutatott ami szerintem erős. most nyomul egy ideje, 60% körül járunk. én 45%-ra mondtam neki, hogy stop, addig tolja csak. szerintem hagyom éjszakára is. a háló külön van szóval nem fog zavarni.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Retro DJ
aktív tag
válasz #25712384 #10656 üzenetére
Nyilván elhiszed, hogy nem versengeni akarok, vagy éppen kinek a hosszabbat játszani. Amikor megvettem a páramentesítőt napi 6 liter volt általában, aztán kb 4 hét alatt ez lecsökkent.
Most tavasszal és ősszel (ilyen időben) kell használnom a gépet, néha most is előfordul a 6 liter, de mióta "aktív" szellőztetést használok, sokkal kevésbé kell használni.
Retro
-
sinick
senior tag
válasz #25712384 #10677 üzenetére
Megfelelő méretezés mellett, ha meleg levegőt húzol ki és hideg levegőt húzol be, az nem okoz olyan nagy hőveszteséget. Mikor télen 15 percet kereszthuzatolok, akkor lehül a levegő, de a falak, bútorok, stb tárolják a meleget, így kb. ugyanúgy 15 perc alatt felmelegszik a levegő.
-
Acef
addikt
válasz #25712384 #11819 üzenetére
Normál vagy pamut mosás, + aktiválva a rövid opció:
Kevesebb időt adsz a gépnek, hogy elvégezze a mosást, ezért többet forog a dob, tovább tartja a hőfokot, hiszen a megfelelő tisztítóhatást csak így tudja elérni.
Ennek az ellenkezője, ha aktiválod az eco opciót. Ennél +10, 20, 30 ... perc a mosás, viszont csökken a fogyasztás.[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
válasz #25712384 #11108 üzenetére
Hálás köszönetem a tippért.
(Két hete én is Sencor svc8yl tulaj vagyok, én is az intersparban vettem hozzá 1200-ért aspico 701m-et.)
Kérdés: előző porszívóból (Samsung) maradt papírporzsák.
Megnéztem, mindkettő jó bele (aspico 700 illetve 564). Lehet a Sencort papírporzsákkal is használni, vagy inkább csak a mikroszövet/fiber-rel? Avagy elhasználhatom a papírporzsákot, de aztán inkább ne azt vegyek? -
Tulku
veterán
válasz #25712384 #12879 üzenetére
1,5 méteres gazhoz már 2,3-2,8 lóerős gép kell...
Az ász a Stihl 400-as utód(410), de használtan baráti áron kifoghatsz 400-ast, csak szakértő kell, hogy megállapítsa mennyire van széthajtva...No name-et ne, legfeljebb Oleo-Mac, ha kevesebb a keret...
Dikicset feltétlenül vegyél hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz #25712384 #12889 üzenetére
A centisnél jóval nagyobb magoncot már körfűrésszel illik, mert szét....sza az automata kuplungot (dikicset nekivezeted és óriási fordulatszám csökkenés, esetenként megállás) de ha nagyon ritkán van, finoman nekiviheted a 2 centisnek is, ha ügyes vagy körfűrészként működhet...
Ha évente 2x vágod a területet, nem lehet centisnél nagyobb fás szárú max bodza, az meg üreges...
Vannak részek (energiafűz asszem) ahol ez a cél (2-3 centis magoncvágás évente) oda kell a körfűrész és a 3,5-es lóerő...de gondolom nem ez a cél.
410-es bivaly erős, általános feladatokra több mint elég...dikiccsel a centiseket meg sem érzed...
-
st6969
őstag
válasz #25712384 #53909 üzenetére
Szia,
a normál méretet venném (60cm), véletlenül sem a keskenyet. Ha most keresnék, akkor belépő Miele vagy Neff gépek között kutatnék. Ezekkel jó eséllyel nem lősz mellé, igaz nem olcsók.Kivezetés nélküli szagelszívó: csak ha van kidobni való pénzed
Én, ha most vennék, akkor minél szélesebbet és döntött ernyőset vennék, mert azt lentebb tudom engedni, anélkül, hogy beleütköznék, így hatékonyabban tudna elszívni (nyílt lángnál ez nyilván nem megy, indukciósnál lehet opció), és 150-es csővel vezetném ki minél kevesebb töréssel.Pontos márkákat, modelleket remélem majd a topictársak írnak.
-
MODERÁTOR
válasz #25712384 #53909 üzenetére
Bosch/Neff vagy ha tele vagy lével akkor Miele. Nalunk egy 45centis Bosch van 1 eve, szinten 2+1 fore. En is 60as meretet akartam, de a konyhabutor merete felulirta az elkepzelesem. Alapvetoen eleg ez a meret, max 2 korben mosogatunk ha sok a cucc. De 60as meretbol sokkal nagyobb a valasztek es aranyaiban olcsobb is.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
arcsin
senior tag
válasz #25712384 #57257 üzenetére
Itt keress rá Ennél biztosabbat nem tudok mondani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik