- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
blattida #31398 üzenetére
Azt írtad nyugaton a legolcsóbb mosógép majdnem dupla annyiba kerül, gondolom a 100ezer ft-hoz viszonyítva, mivel arról beszéltél, de em tisztáztad hogy nálad mit jelent a majdnem, ezért gondoltam hogy a 100ezer majdnem duplája, az 190ezer, ami 540 font.
A 250 fontos (87.500 ft) mosógépemet azért említettem, mert az nagyon mélyen a 190ezer ft alatt van, és nem ez volt a legolcsóbb.
Ezek a legnagyobb áruházláncok itt. Láthatod hogy a legolcsóbb mosógépek jóval 200 font (70ezer ft) alatt vannak, és azokhoz van a legtöbb értékelés is, ami azt jelenti, hogy azokat veszik legtöbben.
Tehát egyik kijelentésed sem igaz!
Legolcsóbb mosógépek angliában 1.
Legolcsóbb mosógépek angliában 2.
Legolcsóbb mosógépek angliában 3.Mint mondtam én angliában élek (13 éve) te meg magyarországon, ennek ellenére te akarod nekem megmagyarázni, hogy angliában mi a jellemző, meg mik a vásáarlási szokások. Azt sem tudom honnan veszed hogy itt a 250 font nem tétel. Itt is ugyanugy meg kell dolgozni a pénzért mint magyarországon, és aki megdolgozik a pénzért, az megnézi hogy mire költ el 250 fontot. Vehettem volna 1000 fontos mosógépet, de minek? Az enyém ezt tudja 250 fontért: 9kg ruha, 1600 fordulat, 24 órás késlelteés, méri a benne lévő ruha súlyát és annak megfelelően enged bele vizet, 3 féle gyorsmosás, napi mosás, plusz még egy rakás más program, és 10 év garancia. Nekem ennyi elég, ezért eszemben sem volt többet költeni.
-
blattida
nagyúr
válasz
BigBear #31392 üzenetére
A [német mm] árait tekintve azért a gorenje és a beko olcsó típusai és az ok fér be oda alulra, a többiek már nem igazán. A whirlpool már drágább.
Persze, hogy a nem szegény réteg is vásárolja őket, mivel nekik ekkora összeg nem tétel, ám sokan vannak, akik jóval drágább gépeket vesznek és nem csak hazait, bár, a németeknek fontos a made in germany matrica, az osztrákoknál, értelemszerűen, kevésbé.Nem olcsót, hanem olcsóbbat írtam (nem ugyanaz!), a százezer meg színnel, mi majd 18 éve vettük 99000 forintért az indesit egyik legdrágább konzumer gépét (w120ex), de az az olcsóbbak közé tartozott már akkor is, mivel már akkor is sok gép volt bőven százezer (kétszázezer) forint fölött. A fagor még olcsóbb, mint az indesit, ezért is mondom azt, hogy sajnos a 100000 forint már akkor sem volt sok (persze, a fizetésekhez képest igen).
Igen, az akkori gépek mind tartósabbak voltak, mint a mostaniak, de ebben vastagon benne van az infláció is ( az akkori százezer meg a mostani százezer nagyon nem ugyanaz).pataslogeza
Olvasd el rendesen, amit írtam, mivel nem az szerepel benne, hogy nyugaton ugyanaz drágább, mint nálunk. Angliában sem tétel a 250 font, éppen ezért veszik a nem szegények is, ám nem ez a jellemző. Viszont a "csak a szegények" kijelentésem valóban sarkított volt. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
blattida #31372 üzenetére
Melyik nyugati országról beszélsz? Mert én angliában élek, ami köztudottan nem egy olcsó ország, és itt majdnem minden ugyanannyiba kerül mint magyarországon!
Szeptemberben vettem egy candy mosógépet 250 fontért (90ezer ft), ami az euronicsben 110ezer ft!
Most sütőt meg főzőlapot keresek és azok is azonos árban vannak, vagy minimálisan olcsóbbak itt!
Múlt héten jöttem vissza magyarországról, és engem ledöbbentett hogy milyen iszonyat drágaság van, még júliushoz képest is, mert akkor is voltam.
Az itteni drágulásnak a brexit meg a gyenge font a magyarázata, de az iszonyat mértékű magyarországi drágulásra nem találok épeszű magyarázatot.Ja, az sem igaz, hogy az ocsóbb dolgokat csak a szegények veszik itt.
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Panelben kötnétek meleg vízre mosogatógépet? Pro és kontra érveket kérnék köszi
-
BigBear
senior tag
válasz
blattida #31379 üzenetére
????
Indesit, Beko, Gorenje, Whirlpool stb. mind van 200-250 Euro körül. Ok, Bosch, Siemens stb nincs, de 300 körül van. Itthon is hasonlóak az árak. De mi az ismert márka? Az emberek nagy részének a mai napig a Whirlpool meg az Indesit ugrik be. Más kérdés, hogy tudjuk, hogy messze nem élvonal egyik sem. Hidd el, mivel eleget mozgok, mozogtam Ausztriában és Németországban, ott is megveszik az olcsóbb gépeket és nem csak a szegényebbek. Pont ellenkezőleg. Náluk nem státusszimbólum az, hogy Miele gépek legyenek otthon, ahogy vidáman beülnek egy Daciába vagy bármilyen kis autóba is.
Azért ezt a dolgot, hogy 20 éve 100e volt az olcsó gép, gondolt át. Az egyik legdrágább Fagor gépet vettük kb. 10-12 éve. Akkor az kb. 100e volt. Most is megy, még soha nem volt vele semmi probléma. De ugyanolyan áron volt messze nem alap Siemens, Bosch, bármi. Miele nem, persze. -
BB9000
senior tag
válasz
Siriusb #31387 üzenetére
Megnézel egy-két ilyen videót és utána menni fog a csere.
-
Siriusb
veterán
Üdv!
Siemens Wash&Dry D12-52 elöltős mosógép esetén a betöltőnyílást szigetelő ablakmandzsetta cseréjéhez tudtok tanácsot adni? Hogy kell kivitelezni? Az alkatrész megrendelése folyamatban. -
canniball
nagyúr
"Olvastam hogy hangosak, kb. mint a mosógép centrizés közben, végig ezen a hangon megy vagy csak időnként pörög fel?"
A szárító folyamatosan ugyanazon tempóval teker, néha-néha megáll aztán ugyanott folytatja, így a hangja kb. konstans. De a centrizéshez nem hasonlítanám, annál mélyebb hangszínen zajong így szerintem annyira nem zavaró. Legalábbis ha rázárom a fürdőszoba ajtaját akkor engem (bár hallom hogy megy de) nem zavar."Mi van akkor ha lejárt és benne hagyjuk a ruhát "sokáig", nagyon meggyűrődik?"
A miénk ilyenkor x percenként teker egyet a dobon és csippan egyet; nem tudom ilyen funkció mindegyikben van-e."Normál konnektor jó neki ugye? Hosszabbítóba is mehet?"
Igen, én is hosszabbítóba dugtam, azt pedig "normál konnektorba"; nem a legelegánsabb megoldás de működik. -
Laslow
senior tag
A szárítógépek tényleg hangosak, az első perctől az utolsóig amíg fut a programjuk. Elég monoton módon hangosak, nem mint egy mosógép, ami hol ezt, hol azt csinál, és mindnek kicsit más a hangja.
Ha végez, de nem veszed ki a ruhát, nem gyűri meg, mert fél percenként fordít rajtuk egyet, és így nem fognak meggyűrődni (legalábbis a mi AEG-nk így csinálja). -
ANDROID???
addikt
gF, Handball94:
FC8592/91. Gyorsan vettem mellé 1800-ért / doboz allergén porzsákokat (az is philips, mert az electrolux 2-300/doboz volt drágább).
Erősebb mint az FC8575. Az FC9193 és még az FC9175 néztem, de úgy tűnt, hogy még 15k nem éri meg beletenni, nem sokkal ad többet.
-
Met
nagyúr
Szárítógép választásnál mire kell figyelni?
Hőszivattyús kell.
Azt tudom hogy ha a mosógép 7kg-os akkor a szárítónak is annyinak kell lennie, érdemes nagyobbat venni?
Olvastam hogy hangosak, kb. mint a mosógép centrizés közben, végig ezen a hangon megy vagy csak időnként pörög fel?
A késleltetett indításnak mi haszna?
Mi van akkor ha lejárt és benne hagyjuk a ruhát "sokáig", nagyon meggyűrődik? Nincs kényes ruhánk, farmer, póló vasalva van.
Normál konnektor jó neki ugye? Hosszabbítóba is mehet? Lehet rövid lesz a vezeték ami rajta van...Annyit olvastam még hogy a Gorenjének van egy típusa aminek rosszul zár az ajtaja, de hogy a többinek milyen nyűgjei vannak nem tudom.
-
123xyz
aktív tag
Sziasztok!
Van még a Bosch poszívókon kívül más gyártónál is esetleg 4-5 év garancia? 20-25 ezres kategóriában gondolkodom.
Annyira már olvasgattam a topikot régebben, hogy a többség szerint érdemes lenne porzsákos porszívót venni, azon kívül nem tudom mire lenne még érdemes figyelni. ('A' energiaosztály mondjuk, lehetőleg 'A' porvisszabocsátási érték). Milyen típusú porzsák kéne, hogy olcsó legyen az utánpótlás?
-
blattida
nagyúr
válasz
BigBear #31373 üzenetére
Az 200 € inkább 300, de azok is noname darabok, az ismert márkák, 300 € fölött kezdődnek az osztrákoknál, de azok valóban szarok, és ahogy írtam, ezeket az ipari hulladékokat a szegények veszik ott is.
Amúgy nyitott kapukat döngetsz, látszik, hogy nem követed a topikot, kicsit vissza is olvashatnál...
Százezer forintért nem azért nincs tartós mosógép, mert a gyártók nem akarják ( de az igaz, hogy nem is akarják), hanem azért, mert annyiból nem lehet kihozni, szállítani, terjeszteni. Nem veszed figyelembe az inflációt, húsz évvel ezelőtt is az olcsóbbak közé tartozott egy százezres gép, csak az mai áron több, mint 300000 forint... -
válasz
ANDROID??? #31371 üzenetére
Milyen philips porszívót vásároltál?
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
75nm-es lakáshoz keresünk új porszívót. Állatot nem tartunk, laminált padló vagy járólap van a földön, szőnyeg csak a gyerekszobában egy kis méretű, allergia nincs. Az első körös kiszemeltek:Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer ZEN: 62899Ft, 1 év gari, 58dB, 750W, 9m kábel
BOSCH BGB45332: 49990Ft, 5 év gari, 69dB, 650W, 7m kábelInnen távolról nézve a Bosch mellett szól az ára és a +4 év garanciaidő, az Electrolux mellett pedig hogy (még) csendesebb, és hogy a csövén van az a fogó rész, ami lehet, hogy tök kényelmes (de lehet, hogy nem, és eddig is megvoltam nélküle).
Ezek alapján a Bosch tűnik a befutónak. Ha viszont valaki ismeri őket közelebbről is, tudna még érvelni egyik vagy másik mellett?
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Uj konyha butor lesz, és új konyha, de most páraelszívó ügyben érdeklődnék, hogy mi ajánlott!
Csatolva a konyha alaprajza ésaz elképzelés.Nekunk egyik boltban ezt ajanlottak falmex grupo incasso 70, es azert ezt mert ugye ennek melysege csak 30cm es igy befer a fenti szekrenybe, es mivel 90cm szeles és csak 55-60 cmre van a fozolaptol ezert rendben lesz. Szerintetek?
jo valasztas lenne? vagy inkabb valami kihuzhatot? vagy valami mast?
Kepeket nem akartam bemasolni, hogy ne zavarjam a kozosseget
es csak az nyissa meg, akit erdekel a kerdesem
elore is koszonom az otleteteket.
udv
b -
BigBear
senior tag
válasz
blattida #31372 üzenetére
Mekkora meggyőződéssel írtad... Csak éppen nem igaz. Ugyanúgy van németeknél, osztrákoknál 200 Euró körüli gép mint nálunk és képzeld, veszik is őket. Nem igaz, hogy nem lehet minőséget kihozni olcsón. Tök más kérdés, hogy mi a cél. Márpedig nem az, hogy a gép örökké éljen. Még egy Miele sem fog örökké élni, mert akkor a kuncsaft nem vesz másikat. Tetszik vagy sem, úgy tervezik a gépeket, ahogy írták feljebb, hogy lehetőleg a garanciát bírja ki és kész. Az LG sem kivétel. Ott pont az elektronika szeret meghalni. Mosógépek ismerős szerint onnan meg kuka, mert nem igazán lehet ill. nem éri meg javítani.
-
blattida
nagyúr
válasz
idegen lény #31370 üzenetére
Százezer forint környékén milyen minőségi mosógépet szeretnél? Olyan nem létezik, és nem azért, mert a csúnya nyugat nekünk csak szart ad, hanem azért, mert ennyiért nincs és nem is lehet olyan. Arra felé a legolcsóbb mosógépek majdnem a duplájába kerülnek és azok is szarok, csak azokat a helyi szegények veszik, nem pedig mi.
-
ANDROID???
addikt
Ez az a Hepa/Epa 12 amit akkor mondtál??
-
pjen
félisten
válasz
ANDROID??? #31367 üzenetére
Jó a Philips, nekem van egy universe már vagy tíz éve, és semmi baja. Pedig használom.
-
Handball94
aktív tag
válasz
ANDROID??? #31361 üzenetére
Melyik Philips?
-
válasz
ANDROID??? #31363 üzenetére
MM-be melegítenek mindenkire Philips porszívót, az után kapják a jutalékot.
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Sütőt meg kerámia főzőlapot keresek, és 100.000 ft-ból szeretném megúszmni, de ennyiért csak számomra ismeretlen márkák vannak, mint "O.K" (mediamarktban), Amica, Beko, stb.Mennyire megbízhatóak ezek a márkák? -
válasz
ANDROID??? #31361 üzenetére
MediaMarkt-ban voltál?
-
ANDROID???
addikt
Köszi a segítséget!
Philips lett végül a választott. Nagyon jó a szívóerő, mivel szabályozható a szívóerő így a a szőnyegeknél vissza kell tekerni legalább a felére, ha a földön szeretném a szőnyeget tartani porszívózás közben. A kábel elég hosszú, a porszívófej is jó, szűkítő is van. A marketing nagy hátsókerekek kifejezetten szimpatikusak és a küszöböknél előnyösek, az oldalán a gumis "ütközésgátló" sem árthat. S bag.
5 év garancia van rá. -
xXxian
senior tag
válasz
peppe79 #31347 üzenetére
Én két környékbeli (Szentendre), tapasztaltnak és hitelesnek tűnő szerelővel is beszéltem mielőtt megvettük a mosógépet és a hűtőt. Mindketten azt javasolták kerüljem az európai márkákat, mert mind (nemcsak az Indesit meg a Whirlpool, ugyanúgy a Bosch meg a Siemens is) "elkurvult", olyan készülékeket gyárt, ahol a cél, hogy addig működjön, míg a garancia tart.
Mindketten a keleti márkákat javasolták, s mivel Samu nem a szívem csücske mosógép is, hűtő is LG lett.
A mosógép egy álom. Hihetetlen, de nincs hangja...akkor a legzajosabb, amikor a vizet tölti be. Eddig a hűtőre sincs panasz, de ez csak pár hónapja van meg.
Egyébként Daewoo hűtőt és mosógépet cseréltünk, a mosógép pl. úgy szolgált olyan 7-8 évet, hogy gyakorlatilag heti 7 mosással számolhatunk.
X
-
Ciccuka
veterán
válasz
Csabroncka #31353 üzenetére
Csak egy egyszerűen használható jó gáztűzhelyet kérdeztem, de helyette gáz+villanytűzhelyet tanácsoltatok (ami nem egyértelmű, hogy jobb lenne nekem mindent összevetve).
pjen Karancs és a Gála tűzhelyben az még soha nem égett ki (és ezek lassan már 3 évtizede működnek).
-
VIPowER
őstag
válasz
peppe79 #31349 üzenetére
Abnormális időjárás esetén lehet több napig tartó áramszünet. Nálunk 3 nap volt eddig a max áram nélkül. Bár akkor sem gázsütővel fűtöttünk (kb -10 fok volt), de azzal készítettük az ételt. És akárhogy is nézzük, az időjárást nem lehet kiszámítani. Persze ettől még vehet villanyost, hiszen az esély ilyesmire csekély. Csak érdekességképpen írtam.
-
peppe79
senior tag
válasz
Ciccuka #31306 üzenetére
"Áramszünet már többször volt (hétvégeken is előszeretettel), de gázszünet még soha."
Elég jó a képzelőerőm, de valahogy most nem ugrik be az a kép, hogy épp fél napig nincs áramellátás, én meg épp azon bosszankodom, hogy nem tudom megsütni a kacsát. Bezzeg a szomszédnak nem lenne ilyen gondja! Neki van petróleumlámpája, meg gázsütője, így nem jelentene neki gondot a vacsora elkészítése. Legfeljebb csak a hűtője engedne le...
"Üzemeltetése is drágább."
Ahham. Amikor még szovjet mintájú "betoncellában" laktam, én is ezzel az indokkal (átlánydíj) vettem inkább gáztűzhelyet. Ráadásul egy akkoriban még ritkaságnak számító, légkeveréses (!) Pelgrimet. Igaz, hogy soha nem nőtt fel egy villanysütő szintjére, de legalább elmondhattam, hogy spóroltam vele éves szinten pár ezer forintot. "Valamilyen oknál fogva" viszont, amióta villanysütőnk van, nem sírom vissza azt a gázos csodát.
"A sima gáztűzhely soha nem fog megrázni."
Cserébe viszont nem leszel kitéve a gázrobbanás veszélyének, ha már a hasonló paráknál tartunk...
"Mivel ventilátor sincs benne így visító hangja sincs."
Ez meg már milyen...
-
-
peppe79
senior tag
válasz
szőröscica #31286 üzenetére
"Fele ennyiből csinálhattam volna egy Elextrolux vagy Zanussi konyhát, esetleg teleszórhattam volna Teka és Panasonic cuccokkal. Hülye voltam."
El kell, hogy keserítselek: sajnos más kommersz márkák esetében is fennáll ez a veszély. Nálam a háztartási gépek többsége Electrolux vagy Zanussi, és én meg azokat fogom szép lassan kidobálni a lakásból. Egyedül a hűtőszekrény maradhat...egyelőre. Egyébként át tudom érezni a helyzeted, mert náluk a nejemmel már a veszekedésig fajult a hitvány mosogatógép, vagy a sütő miatti probléma. El is határoztam, hogy leszámolok azzal a stratégiával, hogy az arany középutat válasszam. A háztartási nagygépekből kizárólag prémium kategóriásat fogok vásárolni...ami persze ugyanúgy nem garancia semmire, de hátha azokkal mégis kevesebb lesz a gondunk. A mobilis, kisebb gépekből meg vagy szintén prémium kategóriásat, vagy a lehető legolcsóbb, noname vackot veszem majd. Ha utóbbi bekrepál, az nyugodt szívvel vágom majd ki a kukába, aztán nézek helyette egy másik olcsó vackot.
-
atirag
őstag
Gáz főzőlapnál van valami amitől jobb az egyik mint a másik? Mert 30k-tól 100kig sok fajta van.
-
st6969
őstag
válasz
rellif #31339 üzenetére
Nekünk is öntisztítós kondenzátoros gépünk van 2 éve (Siemens), eddig nem volt vele gond (legalábbis nem vettem észre).
Viszont 2 dolgot nem értek:
1. ha esélyes, hogy az "öntisztítás" ellenére szennyeződés rakódik a kondenzátorra, akkor miért nem lehet olyan konstrukciót létrehozni, ahol van egy megfelelő tisztítónyílás és otthon elvégezhető tisztítási eljárás?
2. Honnan tudom, hogy be van rakódva a kondenzátor, ha nem látom? Illetve mit okoz ez, vagyis működésben mit és hogyan veszem észre?
Hopp ez már 3 volt...(#31342) idegen lény
Na, szerintem ezt kerülje el a kérdező. Mi is ilyennel kezdtük, és hamar kiderült, hogy nem szeretjük használni a sima elektromos főzőlap részt, fényévekkel jobb az indukciós. Ezért örültem nagyon, amikor panelhibás lett, rögtön cseréltettem is teljes indukciósra. Az edényberuházásról: igen, ez némi plusz ktg, de Aldi/Lidl párosban szoktam vásárolni, 5-6ezer/db áron már (számomra) meglepően jó minőségű titánbevonatost kapni. 2-3 különböző méretű serpenyővel/wokkal elvagyok, Ikeában 3db-os lábas készlet, jó minőségű rozsdamentes 3k alatt (abból van kettő készlet meg egy nagyobb lábas, szintén Ikeás, ennyi). Nem egyszerre vettem meg, így nem nagy ktg. 3 tagú család, nem visszük túlzásba a főzést. Másnak nyilván más az igénye -
xXxian
senior tag
válasz
idegen lény #31340 üzenetére
Kösziiii...megávrom a péntekez azért
-
idegen lény
addikt
válasz
xXxian #31326 üzenetére
Ez szerintem egész jó. Van most egy akció, amihez ugyan egy sütőt is meg kell vásárolni, de hátha össze lehet fogni valakivel.
(#31325) Csabroncka Köszi, akkor javítás lesz, hacsak nincs valami kihagyhatatlan feketepénteki vétel.
(#31324) pjen Ez így van, csakhogy az üzemvezető leragasztatta az egyik gombot, hogy gyorsabb legyen a termelés. Ez még az előző rendszerben történt.
-
rellif
senior tag
válasz
st6969 #31333 üzenetére
Hiába a sok szűrő minimális szennyeződés mindig marad abban a vízben amivel tisztítja a kondenzátort.
Pedig minden szárítás után alaposan kitisztítok minden szűrőt.
Idővel pedig valószínűleg ez várható.
De lehet soha nem lesz vele gondunk és évekig működik majd hibátlanul. -
Bull Boss
őstag
Valaki varrógépet keresett itt a múltkor, annak jelezném, hogy a LIDL-ben Black Friday keretében Singer varrógép lesz akcióban 34.990 helyett 19.990 Ft !
-
xXxian
senior tag
Szia,
Azzal a jelek szerint nem lesz gond, a sütő már így is elektromos, van vízforraló meg mikró is...max odafigyelünk majd, hogy mi (ne) menjen egyszerre.
A gáz olcsó, de ugye tűzveszélyes, robbanásveszélyes, 4 gyerek mellett talán van biztonságosabb megoldás is.
A kerámialaposról annyit tudok, hogy gyakorlatilag villanyrezsó burkolattal (ha tévedek javítsatok ki pls) és nem keveset fogyaszt.
Az indukciós meg takarákos, nem melegíti a levegőt, viszont komplett edénygarnitúra-cserét igényel a jelek szerint...
X
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Létezik valami hasznlható, objektív összefoglaló valahol a tűzhelytípusokról? A jelelegi beépített gáz-főzőlap megérett a cserére, ennek a működését ugye nem nagy kunszt megérteni, de a hagyományos kerámialapos, ill. az indukciós lapok előnyeiről/hátrányairól vajmi keveset tudok.
Szeretnék jól dönteni, ehhez kérem a segítségeteket.
Köszi előre is,
X -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
idegen lény #31323 üzenetére
Szerintem vállalható, ha amúgy jól működik....
-
pjen
félisten
válasz
idegen lény #31321 üzenetére
Ez itt off,de a lemez vágók szinte mindíg kétkezes índításuak voltak.Most írjam,hogy Apámnak a jobb kezéről vitt le két ujját a kelelő?
-
idegen lény
addikt
Felhívtam a szervízt, 16 ezerbe kerülne a Fagor javítása. Érdemes még ennyit költeni egy nyolc éves kombinált tűzhelyre? Más gond nincs vele.
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
ribarszki, gF,ANDROID???,Dluinet, idegen lény és még aki segített porszívót választani, nem tudom szavakba önteni, hogy milyen hálás vagyok. Ugye megvettem a ELECTROLUX EPF65BR -ot. Kellet idő a kipróbálásra, stb-re. Hát élőben se sokkal szebb az biztos.
Összességében ez nagyon jó vétel volt joy napokkor, erősen ajánlom. Az a cső.. embert lehet vele ölni olyan masszív
Úgy szív, mint, ha vákumot képezne a szőnyegre.
Olyan alapos, hogy volt 1-2 szál olyan szőr is, ami még a 3-4 éve meghalt cicánktól maradt benne. (mindig azon hempergett). Döbbenet. Ég és föld a régi tizenezresekhez képest, amik voltak.Remélem sok évig hű társ lesz a takarításban.
-
zsolt19900
őstag
akkor köszönöm szépen
sajnos még ilyen a rendszer, olcsóbb fajtát vennénk, mivel néha-néha lesz használva hetente többször -nem naponta- és akkor elég lenne a kondenzációs is gondolom, de annak minimum 2x akkora a felvétele bármelyiket néztem
de akkor köszönöm a megerősítést, hogy jó értéket lesek
aztán akkor várom a pénteket, hát ha lesz valami akció ezekre valahol
-
pjen
félisten
válasz
zsolt19900 #31315 üzenetére
Jót nézel,csak félre érthető a megnevezés.A gépre a max tljeítmény felvétel van írva:pl:2,2 Kw.Tehát 2,2 Kw nak megfelelő áram fog folyni a vezetéken a gép felé mikor teljes terheléssel üzemel,minden funkció működik.Fűt,szivattyúz stb.Tehát a hálózatod szempontjából azt kell nézni ami rá van írva.
(#31314) idegen lény :az indukciós tűzhelyre kellenek a mágnesezhető edények,a kerámiásra mindegy.A tűzhely nem balkezes.Jobb kézzel ráteszed az edényt, ballal gyújtod a gázt.
-
idegen lény
addikt
válasz
Csabroncka #31316 üzenetére
Hát igen, ez tény. És az Indesitek milyenek?
Ezt olvastam, ez megfelel a valóságnak?
"Az elektromágneses indukció elvén működő főzőlap használatához olyan edényekre van szükségünk, amelyek mágnesezhetők. A legegyszerűbb megoldás erre a hűtőmágnes-teszt. A hűtőmágnest rátesszük a konyhában lévő edényekre, és amelyikre rátapad, az használható a kiszemelt készüléken. Jó tudni, hogy a gyakorlatban nem csak a méregdrága edényeket használhatjuk, a régi, zománcozott edények nagy része tökéletesen működik az indukciós zónákon."
Jó is lenne egy ilyen tűzhely, a legjobb, ha nem kéne hozzá kidobni az egész edénykészletet. De az áramfogyasztást mennyire növeli meg?
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
idegen lény #31314 üzenetére
Beko esetén kevés még a tapasztalat (minőség és garancia), de gondolj bele milyen minőséget adnak 50-ért - meg kell tapizni és szembesülni az extra vékony lemez anyaggal
-
idegen lény
addikt
válasz
Csabroncka #31303 üzenetére
Ezt a "noname ócskavas" jelzőt csak az Amicára írtad, vagy a Beko tűzhelyekről is ez a véleményed?
Szerintetek nyolc éves tűzhelyet (Fagor Innovation) érdemes lehet még javíttatni?
És miért ez a divat, hogy az összes Zanussin (és talán Electroluxon is?) a jobb oldalon vannak a sütőgombok?
Miért van mind balkezesekre tervezve?Kerámialapos tűzhelyre csak különleges edények jók?
-
rellif
senior tag
válasz
zsolt19900 #31311 üzenetére
A Bosch-ról lehet lebeszélnek majd a selfCleaning kondenzátor miatt.
Pár hónapja vettünk Siemens-t ugyanez a selfCleaning megoldással dolgozik de már látom,hogy nem tökéletes. -
tecsu
addikt
válasz
zsolt19900 #31311 üzenetére
Nem a fogyasztást kell nézned, hanem a maximális (felvett) teljesítményt, aminek a "kW" a mértékegysége. A kWh-val csak félrevezeted magad.
-
zsolt19900
őstag
látom vívódunk itt a villany ill. gáz tűzhellyel kapcsolatban
elég sokat és jókat is főz mind Édesanyám és Édesapám is, a a húsételeket meg ilyesmi féléket általában mindig a gázos sütőben sütik meg -mivel ott jött be nekik jobban, a sütiket pl. általában a villanyos tűzhelyben szokták elkészíteni
szóval részemről 1-1 mindkét termékre, mivel eddig ahogy gondolkoztak a dologról bevált
nekem viszont kérdésem lenne, ill. vívódom én is -persze topik erre vonatkozó részének elolvasása után, már 1-2 termék kikristályosodott számomra
szárítógépet nézegettem, mivel kell itthonra
nekünk nincsen sem helyszűke, nem kell semmire sem felpakolni stb. stb. viszont ami fontos, hogy az adatok szerinti fogyasztása ne haladjon meg egy bizonyos értéket....
ez az érték pedig nem más mint a "Energiafogyasztás: 2.xx kWh" nos ennek nem szabadna 2.1-2.3 fölé mennie, mivel -sajnos még ilyen a rendszer a házunkban- nem bír többet a vezeték stb.
ahogy néztem a kondenzációsok egyből ki is estek, visszaolvasva láttam itt 2 típust, hőszivattyúsak és az áruk is eléggé elfogadható + a gari is elég jó rájuk
várnék még jövő hét péntekig.... hát ha
ezt a kettőt szűrtem le úgy mint a topikot olvasva és úgy mint a mi pénztárcánkat és igényeinket összevetve
ezekkel a masinákkal mennyire foghatnék mellé?
-
Met
nagyúr
válasz
Ciccuka #31306 üzenetére
Ezek szerint akkor nálad minden gázüzemű mint pl. tűzhely, mosógép, tv, számítógép, mikró....
Mondj már egy példát hogy miért lehet annyira fontos hogy működjön a sütő azon nyomban.
Üzemeltetése is drágább.
Számold hozzá a mindenféle engedélyt ami kell (szellőző az ablakra, az említett mágnes szelep az elszívóra ha van) a szabályos bekötés ellenőríztetése, évente átnézetni a szerelővel.
Megveszed a villanytűzhelyet, bedugod a konnektorba és működik. Melyiknek drágább az üzemeltetése?A sima gáztűzhely soha nem fog megrázni.
Ez igaz ellenben a gáz meg fel tud robbanni, rossz esetben nem csak te maradsz ott hanem a környezetedben lévők is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest