- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
123xyz
aktív tag
válasz
ribarszki #31495 üzenetére
Ez esetleg jó lehet? Rowenta RO3985EA
A leírás alapján korrekt értékei vannak, többféle tartozékkal a csomagban. Éppen 25-ért. -
nightzone
aktív tag
Sziasztok! Kisebb 45cm széles mosogatógépet szeretnénk vásárrolni jó ár/érték arányban max 60-80 Eft értékben. Tudnátok ajánlani pár terméket amit most érdemes lenne megnézni? Black Friday akciós helyek előnyben.
Pro kontra érveket is szivesen olvasok az egyes márkák mellett/ellen ha van, köszönöm.
-
ribarszki
őstag
Lehet félreértetted, de azt írtam, hogy "szőnyeg állásban" karcolja meg. Amikor az átkapcsolható fejet nem állítod át sörtés/keményfelület állásba, hanem behúzott sörtékkel akarsz parkettát porszívózni.
Ugyanis az új fejekkel (Miele, Electrolux) olyan brutál vákumot állítanak elő, hogy a szőnyegen is kihívás mozgatni, nem pedig kemény felületen.
Mi karcolná meg? Az, hogy ilyen esetben a műanyag fejjell találkozik a parketta, tehát igazából az egész fej. A sörték segítenek eltartani a kemény részeket és megóvni a felületet.
-
Zeki
nagyúr
válasz
ribarszki #31494 üzenetére
Jaja.
A parkett twister fej valami brutál jó dolog.
Nekünk abból is az XL van, ami 40cm széles. Nincs benne kerék vagy görgős, tolom a markettán ezerrel, olyna irányban ahogy akarom, úgy fordul hogy öröm nézni.
Sok gyártónak van parketta feje, a mielének is a régebbi olyan volt, hogy nem fordult minden irányban, így pl előre-hátra sem. Az rossz megoldás volt. Ez most mindenhogy rátapad a parkettára.A portalanításhoz gondolkodok egy sub20 fejen, de majd jövőre...
-
ribarszki
őstag
válasz
Laslow #31474 üzenetére
"A sok fej egyébként szerintem inkább hátrány."
Mert nem próbáltál még nomális parkettafejet. Nem tudom mekkora a lakás, de ha van 2-3 szőnyeg és mellette 70-80nm kemény felület, akkor nagy áldás tud lenni egy külön parkettafej. A Miele ParquetTwister fejje kb fele/negyed annyi idő alatt végez mint a hagyományos átkapcsolhatós fejjel.
Ugyan ez az igaz a turbókefére, persze ez inkább háziállat esetén hasznos. Ja, meg sógornőmnek van egy takaríthatalan hosszú szálú Shaggy szőnyege. 2évig próbálta takarítani egy sima ócsó samsung hagyományos fejével, de a hosszú haszálai makacsul beletekeredtek a szőnyeg szálaiba. Letetteük a fél éves kislányomat a szőnyegére és a gyerek keze tele lett hajszálakkal. Ezt meguntam, ezért múltkor elvittem hozzá a Miele gépet turbófejjel, s kár, hogy nem videóztam le mit szedett ki. Te jó ég.. Apró dekorkavicsok, morzsák, 2 marék hajszál, stb.. Gyakorlatilag megújult a szőnyeg. Egy ilyen szőnyeget hagyományos fejjel lehetetlen, fizikai képtelenség tisztán tartani. Ide turbó vagy elektromos kefefej kell. Azóta vett egy Electroluxot amihez volt csomagban turbókefe. A Miele 90ezres ajánlatát soknak találta.Csak a tisztánlátás végett..
(Szőnyeg állásban pedig szét fogod karcolni a parkettát.)
-
123xyz
aktív tag
Ez világos, meg tudom hogy a topikban az általános vélekedés az, hogy a porzsákos porszívók jobbak, egy időben aktívan olvastam a topikot.
Viszont figyelembe véve hogy annyira sokat nem lenne használva a gép, és annyira sok pénzt nem szeretnék rászánni, ezért kérdeztem, hogy az adott árkategóriában van-e valami, ami megéri a pénzét. Tudom, hogy közel sem lesz tökéletes, de ha már elég használható lenne, kisebb kompromisszumokkal, akkor az nekem megfelelne. Mondjuk takarítson vállalható szinten és ne okádja vissza a port.
De ha ezzel az árkategóriával nem foglalkozik itt senki, akkor azt is elfogadom, hogy rossz helyen járok, és majd megpróbálok valamit keresni magamnak holnap, ha már kiderül, milyen termékek lesznek akcióban.
-
Lehiñito
senior tag
Én most vettem ediginél bf-en egy 8kilós beko szárítógépet ami 60cm mély.
A használati útmutatóban benne van, hogy minimun 49cm mélynek kell lennie a mosógépnek, amire rá akarod tenni.
Azaz a 60cm mély szárítót felrakhatod összeépítő kerettel a mosógépre ha a mosógép mélysége 49cm és 62cm között van. -
Brave_86
aktív tag
válasz
idegen lény #31487 üzenetére
Akkor mi alapján írtad? Hogy olcsóbb? Ha használhatatlan, akkor ez mit sem ér.
-
123xyz
aktív tag
Sziasztok!
Van ajánlott porszívó a kb 20-25 ezres kategóriában? Nyilván az elvárások nem nagyok, legyen A energiaosztályú és mondjuk a porkibocsátás is A vagy B. És minél több garancia sem ártana.
Ez 20-ért holnap mennyire jó vétel? Philips PowerPro Compact Porzsák nélküli porszívó FC9330/09
Amit nem értek benne, hogy ha a szőnyegtisztítási osztálya 'C', akkor hogy lehet a keménypadlós csak 'E' kategória. (Meg az is igaz, hogy a Philipsnél néhány termékre van 5 év garancia a motorra, és ez a típus persze nincs a listában.) -
Met
nagyúr
válasz
zsolt19900 #31463 üzenetére
Ez nekem is tetszik
Mondjuk a késleltetett indításnak mi értelme?
-
Brave_86
aktív tag
válasz
idegen lény #31472 üzenetére
Köszi és ez is vállalható, használható? Van vele tapasztalat?
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #31480 üzenetére
Pár negatív vélemény a teljesség kedvéért.
-
teppik_amon
tag
Szeretném megköszönni az itteni közösségnek amit tesz.
Porszívónk (hála istennek, utáltam) tönkre ment és sürgősen kellett egy új. Elég volt átolvasnom ezt a topikot, legalábbis az utolsó jópár oldalt. Az új egy Elektrolux powerforce Parketta lett (1 kis szőnyeg van csak a lakásban).
Nagy megelégedéssel használjuk!
Féltem hogy csak 900W, de ez félgázon is jobban szív mint az előző (porzsákos kínai teszkóból vásárolt 10éves csoda).
Szóval köszönöm szépen NEKTEK akik nap mint nap tesztek a közösségért! -
idegen lény
addikt
Ezt nem tudom, vannak univerzálisak is, de hogy ezek mekkora méretkülönbséget engednek meg, azt meg kell érdeklődni.
-
G@ß!
őstag
válasz
idegen lény #31476 üzenetére
Jól sejtem, hogy itt az a lényeg, hogy a szárítógép márkájához passzoló keretet keressek? Beko-t egyébként sehol sem találtam... :-(
-
Laslow
senior tag
válasz
ballington #31456 üzenetére
Köszönöm, azokat is néztem, de nekem túlságosan retro külsejűek. Végül egy Electrolux ZUOGREEN+ porszívót vettem, 45000Ft volt (+ 6000 Ft 3 év extra garancia). Kiállítási darab volt, azért adták ide ennyiért.
A sok fej egyébként szerintem inkább hátrány. Mi úgyis csak ráteszünk egyet, és azt használjuk, az életben nem fogjuk a fejeket cserélgetni egy porszívón. A nagyon max. az, hogy szőnyeg/laminált padló esetén átbillentjük a másik állásba.
Egyébként elmagyarázza valaki, hogy miért ajánlott kemény felületnél olyan állásba rakni a fejet, ahol kidugja a sörtéket? Azt gondolnám, hogy a sörtékkel csak mindig odébbsöprögetem a sarat/morzsákat/porcicákat, és így megakadályozom, hogy a porszívó beszívhassa.
-
G@ß!
őstag
válasz
idegen lény #31472 üzenetére
Köszi. És ha az 56cm mély? Az sem jó?
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Bocsi a számotokra biztos egyértelmű kérdésért, de fel kell tennem, mielőtt elbénáznám a dolgokat.
Van egy BEKO 60x60cm-es szárítóm.
Összeépíthető kerettel próbálnám egymás fölé hozni egy LG mosógéppel.
Jól gondolom, hogy a mosógépnek is 60x60cm-esnek kell lennie? Igazából a mélységgel gyűlik meg a problémám.
Mi van akkor, ha 45cm-eset teszek alá, illetve mi van akkor, ha 60cm alatt egy pár centivel választok mosógépet?
Köszi előre is! -
válasz
Bigemperor #31467 üzenetére
Nincs megkötés. Ha nem állsz oda nyitás előtt fél órával, akkor esélytelen. Áruházi készlet 3-5 darab.
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy Electrolux porszivót H12-es szűrővel adnak, utólag lehet H13 (vagy mégjobb) szűrőt venni hozzá?
-
Ga3rieL
senior tag
Valaki legjobb mikró ügybe? mit régebben irtam,az mégse lesz jó, mert kéne kiolvasztás is, de viszont olyan cuccokkal,amit akkor is leirtam, és aminek kb. nincs semmi problémája semmivel, és ami világít,ha kinyitod az ajtót, és aminek van lcd kijelzője. cca 100 euróig vennék.
-
Brave_86
aktív tag
Hali
Parkside akkus fúró, erről vélemény?
Kíváncsi leszek kapható lesz e holnap! Mennyire szokták elkapkodni az ilyen árukat? Gondolom áruházanként kb 2-3 db kapható? -
zsolt19900
őstag
nézelődtem még erre-arra szárítógépet illetően
ez mennyire mondható jónak?
"sok" gari miatt ill. elég sok frankó funkciót véltem felfedezni benne
-
mexel
veterán
Melyik olcsó porzsákos bosch-t érdemes már megvenni? A teljesítmény állítás az kellene, más extra kívánság nincs csak olcsó legyen
-
canniball
nagyúr
válasz
Laca1212 #31437 üzenetére
Teljesen mindegy hogy kérdés vagy sem a lényeg az utolsó szavad: semmi. Kb. 3 évig használtuk a mosógépet budapesti (igaz nem panelben de) társasházban, majd hoztuk magunkkal a vidéki családi házba ahol most már 11 éve üzemel. Ott sem rozsdásodott, itt sem rozsdásodik. Így szvsz a ti esetetekben tapasztalt probléma nem a lakóépület milyenségére hanem valami egyéb okra vezethető vissza.
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #31459 üzenetére
Megjegyzem, a Gorenje tűzhelyekhez három év garancia jár, és szerintem jobb a sütőjük. Egy felmérés szerint a legtöbb meghibásodás az Electrolux/AEG-nél fordult elő.
-
idegen lény
addikt
válasz
Psychopeti #31454 üzenetére
Én a Zanussit választanám, mert a programórával be lehet állítani, hogy mikor induljon el a sütő, és mennyi idő múlva álljon le a program. Az Electrolux tojásfőzőórája ellenben csak jelez, bár azt legalább hangosan teszi. Viszont addig ketyeg. A Zanussi kapcsolóin, mivel nem kerekek, jobban látszik, hogy éppen milyen állásban vannak, vagy hogy ki vannak-e kapcsolva. De az Árukeresőn elég sok vélemény olvasható mindkettőről; olvasd el őket, ha még nem tetted volna. Mindkettőnek vannak gyenge pontjai, de kedvelt tűzhelyek.
-
blattida
nagyúr
válasz
BigBear #31404 üzenetére
Zárásként az európai mosógéppiac (is), többek között az átlagos árak az eladások alapján. Az eu-s átlag 400 €, már sok éve. Ami azt is jelenti, hogy a többség nem vehet 300 € alatt.
Magam is rosszul emlékeztem a számokra. -
válasz
blattida #31450 üzenetére
Mindenkinek mások a preferenciái. Azért írtam le az enyémeket, hogy megismerjétek. Nem kell feltétel nélkül átvenni ezeket. Az "5 éves gyerek által is könnyedén nyitható" ajtó egy szemléltető példa. Nem azt jelenti, hogy az 5 éves gyerekekkel akarom ki-be pakoltatni a mosást. Egy normális mosógépnél a dobot nem kell kézzel pozicionálni, mert a dob minden program végén úgy áll, meg, hogy felül van az ajtó és egyetlen egyujjas gombnyomás után szép lassan kinyílik. Nem kell kapcsolgatni, illesztgetni, rángatni, húzni vonni mint a régi vacak gépeket. Ha műkörmös lennél, akkor biztos találkoztál volna olyanokkal, akiknek a mosógép ajtajának nyitásakor/zárásakor tört le a körme. Hogy ez a találkozás eddig nem jött létre, annak csak örülhetsz.
-
blattida
nagyúr
Persze, ezért is írtam, hogy a névtől függetlenül. Náluk ez az elnevezés a középkategória sajátja. Ezekből a marketinges hülyeségekből nem szabad kiindulni, az árcédula számít.. A legdrágábbak tartoznak a prémium kategóriába náluk is, ami gyakorlatilag kb 300000 forinttól kezdődik.
-
blattida
nagyúr
A whirlpool teljesen átlagos minőségű, a 155 ezres gépük meg nagyon nem prémium (névtől függetlenül), azt ugyanis ők is sokkal drágábban mérik.
BB9000
A csillapított dobajtó praktikumát nem vitázom, de még senkitől nem hallottam ezt a balesetveszélyes dolgot, soha nem is hallottam vagy tapasztaltam. Egy öt éves gyerek nem tud belenyúlni a gépbe, főleg előtte pozícionálni a dobot.
Az inverter motor gyakorlati haszna a halksága, de ennek is csak a közvetlen mellette történő alvás esetén van jelentősége. -
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #31435 üzenetére
TEKA villanysütő és főzőlap, van valakinek tapasztalata, ajánlása?
-
Rawulf
őstag
BOSCH BGS5A32R porszívó jó lehet? Blackfriday-es, viszont a francia negatív vásárlói vélemények alapján nem tudom, hogy merjem-e anyámnak ajánlani, illetve a Bosch 5 év garanciás listájában ez a típus nem szerepel.
-
Laslow
senior tag
válasz
Laslow #31377 üzenetére
Az
Electrolux ZUSGREEN58 UltraSilencer ZEN (65000Ft, 1 év gari, 58dB, 700W, 9m kábel)
vagy
BOSCH BGB45332 (50000Ft, 5 év gari, 69dB, 650W, 7m kábel)
kérdéshez: tegnap megnéztem őket személyesen is (pontosabban 1-1 másik, de nagyon hasonló típust, Bosch-ból BGB45330-t, Electrolux-ból pedig szintén picit mást). A tapasztalataim:
- az Electrolux külső borítása kicsit jobb (gumis beütésű, de nem olyan, ami gumicsíkot hagyna bármin, ha nekitolnám)
- az Electrolux csövén lévő fogó NAGYON kényelmes, sokkal jobb azt fogva tologatni a porszívót, mint a csövet fogva, bár egy picit nyikorog a műanyagok találkozásánál
- az Electrolux illesztései mindenütt gombbal oldhatóak ki, míg a Bosch-nál a csövet a gégébe csak bele kell dugni, ott nincs gomb. Mindenképp pattintósat (gombosat) szeretnék, mert a mostani olcsó Samsungunk is csak beledugós, és kikopott, fél percenként szétcsúszik, gyűlölöm. A többi résznél (pl. a szívófej és a cső találkozásánál a Bosch is gombos.
- a Bosch csöve kör keresztmetszetű, az Electroluxé nem (kb. ovális), így az Electrolux orrszívó porszívózásra csak átalakítóval használható (mi erre a régi Samsungot tervezzük használni továbbra is, de ez fekete pont az Electroluxnak)
- a rugalmas műanyag csövek hasonló minőségűek, a változtatható hosszú fix cső fixáló gombja az Electroluxnál jobban tetszik, de a Bosch is jónak tűnt
- a Bosch szívóerő állító csúsztatható gombja kicsit béna. Nem beáll a 4 érték valamelyikére, hanem simán köztes állásba is lehet csúsztatni, de azért érződik kicsit, hogy a 4 állás valamelyikére kellene állítani. Ez így sehogy sem jó. Vagy csak a 4 állás valamelyikébe lehessen tenni, vagy legyen teljesen fokozatmentes, de akkor egyrészt ne szóljon 4 fokozatról a piktogram, másrészt ne érződjön könnyebbnek valamelyik "rendes" állásba tenni mint kettő közé.A kirakott porszívók közül még a Samsung VC07M25G0WC/GE (29000Ft, 2 év gari, 79dB, 750W, 6m kábel) fogta meg a fantáziámat. Egyrészt jóval olcsóbb a másik kettőnél, másrészt mindenhol pattintósak az elemei, nem csak összedugósak, harmadrészt van hozzá a Cyclone előszűrő tartály, ami a mostani porszívónkon is van, és ami egy tényleg szuper találmány, nagyon szeretjük. Ez a porszívó azonban már a hangos porszívók közé tartozik, és épp egy Samsung porszívót utálok (plusz az előző Samsung meg több évnyi használat után egyszer csak elfüstölt kb. 1 perc porszívózás után, igaz, ezek 20e Ft alattiak).
Összegezve:
Samsung
+ olcsó (29e Ft)
+ Cyclone előszűrő
+ pattintós csatlakozások
+ úgy emlékszem kör keresztmetszetű cső (orrszívóhoz csatlakoztatható)
- hangos
- szubjektív: nem szeretnék SamsungotBosch
+ 5 év garancia
+ kör keresztmetszetű cső (orrszívóhoz csatlakoztatható)
- összedugós csatlakozásElectrolux
+ nagyon kényelmes fogó
+ pattintós csatlakozások
+ halk
+ gumírozott borítás
- csak 1 év garancia
- drága (65e Ft)
- ovális keresztmetszetű cső (orrszívóhoz adapter nélkül nem csatlakoztatható)És akkor most mit tegyek? Vegyem az olcsó Samsungot, és némi szerencsével jó lesz az is pár évig? Vagy vegyem a Bosch-t, úgyse fog szétjönni a csöve sosem, és 5 év garancia mégiscsak 5 év garancia? Vagy vegyem a drága Electroluxot, csak mert kényelmes tologatni, és mert kicsit halkabb a Bosch-nál is? És ha kipurcan 1 év múlva? Vagy ha a nagy csendesítés miatt nem szív rendesen, és megbánom? Kicsit 1st world problem érzésem van...
-
válasz
Laca1212 #31438 üzenetére
A felültöltős mosógép méretei:
Szélesség 40 cm
Magasság 85 cm
Mélység 60 cmA keskeny elöltöltős:
Szélesség 60 cm
Magasság 85 cm
Mélység 40 cm - itt tipusonként eltérés van, 37 cm - 51 cm ig keskeny kategóriába tartozik a gép.Annyi a különbség, hogy amikor kinyitod az ajtót, akkor nem felfelé nyitod, hanem elöl. Becsukva pont ugyanakkora helyen helyezhető el.
-
válasz
Laca1212 #31415 üzenetére
MM-ban is működik a csereprogram, nem csak Euronics-ban. Ha már megvannak a szempontjaid, akkor besétálsz az áruházba és kiválasztod azt, ami a legtöbb szempontodnak megfelel. Nem létezik olyan mosógép, ami mindenkinek jó, mert mindenkinek mások a szempontjai.
Gondolkodhatsz elöltöltősben is, mert már gyártanak keskeny gépeket is és azokkal is lehet mosni. És még a tetejére is lehet pakolni!
-
Bigemperor
senior tag
Nejemnek 12 éve van Teka főzőlapja és sütője. Jól működik a mai napig, elégedett vele. Ajánlott most is esetleg, 5 év garit adnának a sütőre és a főzőlapra?
-
válasz
Laca1212 #31415 üzenetére
Miért ne Whirlpool legyen? Mert nálam a márka alaposan leszerepelt. Régebben én is szerettem és több terméket is vettem tőlük, de mindegyikben csalódtam. Hűtőgép, kerámialap, mikrosütő. A felmerült hibákat már leírtam a topikban korábban, most nem részletezem. Nálam ez a márka kizáró ok. Másnak ettől még lehet jó. Más nyugodtan választhat ebből a márkából is. Én nem fogok ilyet választani és másnak sem fogok ilyet ajánlani.
@ribarszki
Rozsdásodás nálam nem szempont, mert ez alapján nem tudok érdemi különbségről gép és gép között. Mindegyik be tud rozsdásodni, ha olyanok a körülmények. Személyes tapasztalat szerint egy 12 éves Fagor Elegance mosógép alja már elég rozsdás, de még nem látta szerelő és második gépként kifogástalanul működik 12 évesen !!!! Tehát a rozsdásodásra hajlamosságával együtt is jó vétel volt. Legalábbis megvehető kategória. -
mexel
veterán
Dysont néztem de horror ár. Én próbáltam lebeszélni, engem már sikerült meggyőznötök egy jó(?) zsákosról de nem találtam a múlt heti BF-en semmit. Valami Bosc-t keresek magamnak, az olcsóbb verziókból, abból mi az ajánlott 5 év garival? Annyi féle típusszámot látok boltokban hogy meg sem bírom jegyezni.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Erről a Philips FC8476/92 zsák nélküliről mit tudni? Lesz akcióban BF-en és páromat nem tudom lebeszélni a porzsák nélküliről. Ez jó lehet azok között?
-
Laca1212
őstag
válasz
BB9000 #31413 üzenetére
"Ne Whirlpool legyen ! "
Nem baszakodás, de miért ne?Ha a rohadásra hajlamosság miatt, akkor az nem téma, mert panelban lesz. Eddig is volt Whirlpool-om. Nem rohadt. Viszont az a gép sok év használat után kikerült vidékre egy családi házba. Na ott valóban elkezdett rohadni.
Amúgy jónak tűnik ez a Candy is, de nálam csak Euronics játszik a csereprogram miatt.
-
válasz
Laca1212 #31405 üzenetére
Felültöltős mosógépeknél nekem 3 szempontom van:
Legfontosabb: Ne Whirlpool legyen ! -ez nekem fontos, más ettől még választhat ilyen márkájút.
második szempont: Ne csapódjon ki a dob fém ajtaja, hanem szép lassan nyíljon ki. Úgy, hogy akár egy 5 éves gyerek is ki tudja nyitni sérülés nélkül egy gombnyomással. Sajnos még ma is gyártanak olyan gépeket, amik a dob nyitásakor különös odafigyelést igényelnek a sérülések elkerüléséhez.
Harmadik szempont: A mosószeradagoló legyen leszerelhető és gépen kívül tisztítható. Egyre több ilyen van.
+1 szempont: Inverter motor. Azért +1, mert nem alapvetően fontos, de nagyon előnyös, ha inverter motoros a gép.Ez az a gép, ami a fentiek alapján megvehető: Candy CVFT G384TMH-S
-
válasz
Bull Boss #31393 üzenetére
Ne kösd melegvízre a mosógépet!
3 fő ok miatt:1./ Pazarlás. A melegvíz nincs ingyen! Még akkor se, ha a vizet nem a mosógépben melegíted, hanem központilag más módszerrel. Ha fixen bekötöd a melegre a gépet, akkor az összes öblítés meleg vízzel fog történni, ami normál esetben hideggel menne. Emiatt kb 4 szeres mennyiségű vizet melegítesz fel feleslegesen.
2./ A gép óvása maitt. A mosógép élettartama várhatóan csökkenni fog a melegvíz használata miatt.
3./ Ruhák óvása miatt. Vannak ruhák, amelyeket csak adott hőfokon lehet mosni, mert melegebb vízben károsodnak. Ha csak meleg víz folyik a gépbe, akkor ezeket a ruhákat nem teheted bele.
Összegezve: A mosógép melegvízre kötésének nincs előnye, csak hátránya van.
-
canniball
nagyúr
válasz
Laslow #31407 üzenetére
"Igazából egy általam ismert dolog van, amiben talán különbözhetnek a márkás szárítógépek: hogy a víztartályból le lehet-e egy műanyag csövön keresztül is engedni a vizet..."
Ilyet a miénk is tud (pedig Beko), így azt hiszem ez nem márka kérdése. Hovatovább meglepődve olvasom ezt a felvetést: létezik egyáltalán olyan amelyik csak tartályba tud üríteni? -
Laslow
senior tag
Szárítógép téma: nekünk AEG van, elégedett vagyok vele. Jó a kijelzője, egyértelmű nyomáspontú, jó minőségű gombjai vannak (nem úgy mint a Siemens mosogatógépünknek - annak utálom a gombjait). Igazából egy általam ismert dolog van, amiben talán különbözhetnek a márkás szárítógépek: hogy a víztartályból le lehet-e egy műanyag csövön keresztül is engedni a vizet, vagy mindig (értsd: 2-3 szárításonként, ahogy megtelik) ki kell húzni a tartályát, és kiönteni belőle a vizet. Ez egy felesleges macera, sokkal kényelmesebb, ha a vizet rögtön leengedi a szennyvízelvezetőbe egy csövön keresztül (ahogy a mosógép is elvezeti a vizet, és nem egy tartályban gyűjtögeti, amiből neked kell rendszeresen kiöntögetni). Szóval érdemes olyan modellt választani, ahol ez megoldott, mert így is elég macera, hogy a szűrőjét 1-2 szárításonként takarítani kell (fél perc az egész, és nem undorító meló, de akkor is), és időnként meg a kondenzátort is ki kell porszívózni.
-
Laca1212
őstag
Üdv!
Mosógép csereprogramban milyen A+++ -os felültöltős gépet ajánlanátok 100-110e(ebből jön le a 45e állami támogatás) környékén?
Ezt néztem ki hirtelen. Mennyire rossz vagy jó?
-
BigBear
senior tag
válasz
blattida #31403 üzenetére
Csak nem engeded el.
Nézz meg egy Argos, vagy Currys vagy bármilyen áruházat. A legtöbb értékelés a 300 font alatti sávban lesz. Hotpoint 220-250 font körüli gépei a legnépszerűbbek. A Bosch is ott van 300 alatt nem egy modellel, a Beko-ról nem is beszélve. Tetszik vagy sem, hiába keresnek ott jobban, ahogy az osztrákok vagy németek is, ott ugyanúgy meggondolják, mire költsenek. Sőt. Ha megkapja az ember a számára szükséges szolgáltatásokat olcsón, miért venne drágábbat? Ez a kivagyiság nyugaton sokkal kevésbé jellemző mint itt. Persze ehhez hozzájön az is, hogy itthon rohadtul elszabadultak az árak, még a nyugatot is figyelembe véve. -
blattida
nagyúr
válasz
blattida #31402 üzenetére
Amit most mobilon találtam, a statista oldaláról származik, a 2016-os adatok alapján:
This statistic depicts the ranking of the most used washing machine brands in the United Kingdom (UK) in 2016, by number of users. In 2016, an estimated 7.9 million people used Hotpoint washing machines. Ranked second and third were Bosch with 5.4 million and Beko with 4.9 million users.
Sajnos a legtöbb statisztika fizetős...ennek alapján azért nem gondolnám, hogy a legolcsóbbakra utaznának arra felé a legtöbben... -
blattida
nagyúr
válasz
pataslogeza #31400 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető volt, de a majdnem dupla állításom a magyarországi legolcsóbb gépekhez képest értendő, ha a kinti legolcsóbbról beszéltem.
A 250 font egy átlagos angolnak egy mosógépért valóban nem tétel, ez olyan, mintha Magyarországon 20000 forintról beszélnénk (a fizetési viszonyok miatt).
Láttam már mosógépekre vonatkozó piaci elemzéseket az egyesült királyságra vonatkozólag is, most visszakeresem...
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus!
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3270
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest