Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Három hete vettem egy candy márkájú mosógépet (Candy GVS169DC3 Grand'O Vita A+++ 9Kg) ami eddig rendesen működött. Tegnap kimostam a fürdőszobaszőnyeget de a mosás végén csurom víz maradt a szőnyeg. Visszaraktam a gépbe centrifuga programra, de azután is ugyanolyan csurom vizes volt mint amikor beraktam. Visszaraktam újra centrifuga programra és ott maradtam nézni mit csinál, és nem centrifugál, egyszerűen nem pörög fel, csak az a lassú "ruha lazítás" megy végig. Hallatszik hogy időnként ad a motornak áramot a centrifugáláshoz, mert hallatszik hogy megrándul kicsit de mintha letiltaná valami.
Ez a szőnyeg elég erősen nedvszívó, ezért vizesen lehet vagy 5-6 kiló, de a gép 9 kilót tud, szóval elvileg nincs túlterhelve.Mi lehet a gond ezzel a géppel?
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Dluinet #28776 üzenetére
Párom is ezt mondta, csak nem akartam elhinni hogy 2017-ben egy új "okos" mosógép nem hajlandó centrifugálni ha csak egyetlen ruha van benne. A régi 10 éves mosógépemmel nem volt ilyen gond, az ki centrifugázott mindent amit beleraktam, mindegy volt neki hogy egyetlen darab volt benne vagy tele.
Egy farmer nadrág is rendesen meg tudja szívni magát vízzel. Akkor gondolom azt sem tudom magában mosni, mert nem hajlandó centrifugálni. Eszem megáll.Gondolom a lengéscsillapítót spórolják ki ezekből a mai "okos" gépekből.
Inkább beírják a programjába, hogy ne menjen a centrifuga ha egy bizonyos értéken túl megy a kilengés, ahelyett hogy raknának bele lengéscsillapítót a felesleges hülyeségek helyett, mint a wifi, nfc, stb.[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Sütőt meg kerámia főzőlapot keresek, és 100.000 ft-ból szeretném megúszmni, de ennyiért csak számomra ismeretlen márkák vannak, mint "O.K" (mediamarktban), Amica, Beko, stb.Mennyire megbízhatóak ezek a márkák? -
pataslogeza
aktív tag
válasz blattida #31372 üzenetére
Melyik nyugati országról beszélsz? Mert én angliában élek, ami köztudottan nem egy olcsó ország, és itt majdnem minden ugyanannyiba kerül mint magyarországon!
Szeptemberben vettem egy candy mosógépet 250 fontért (90ezer ft), ami az euronicsben 110ezer ft!
Most sütőt meg főzőlapot keresek és azok is azonos árban vannak, vagy minimálisan olcsóbbak itt!
Múlt héten jöttem vissza magyarországról, és engem ledöbbentett hogy milyen iszonyat drágaság van, még júliushoz képest is, mert akkor is voltam.
Az itteni drágulásnak a brexit meg a gyenge font a magyarázata, de az iszonyat mértékű magyarországi drágulásra nem találok épeszű magyarázatot.Ja, az sem igaz, hogy az ocsóbb dolgokat csak a szegények veszik itt.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz blattida #31398 üzenetére
Azt írtad nyugaton a legolcsóbb mosógép majdnem dupla annyiba kerül, gondolom a 100ezer ft-hoz viszonyítva, mivel arról beszéltél, de em tisztáztad hogy nálad mit jelent a majdnem, ezért gondoltam hogy a 100ezer majdnem duplája, az 190ezer, ami 540 font.
A 250 fontos (87.500 ft) mosógépemet azért említettem, mert az nagyon mélyen a 190ezer ft alatt van, és nem ez volt a legolcsóbb.
Ezek a legnagyobb áruházláncok itt. Láthatod hogy a legolcsóbb mosógépek jóval 200 font (70ezer ft) alatt vannak, és azokhoz van a legtöbb értékelés is, ami azt jelenti, hogy azokat veszik legtöbben.
Tehát egyik kijelentésed sem igaz!
Legolcsóbb mosógépek angliában 1.
Legolcsóbb mosógépek angliában 2.
Legolcsóbb mosógépek angliában 3.Mint mondtam én angliában élek (13 éve) te meg magyarországon, ennek ellenére te akarod nekem megmagyarázni, hogy angliában mi a jellemző, meg mik a vásáarlási szokások. Azt sem tudom honnan veszed hogy itt a 250 font nem tétel. Itt is ugyanugy meg kell dolgozni a pénzért mint magyarországon, és aki megdolgozik a pénzért, az megnézi hogy mire költ el 250 fontot. Vehettem volna 1000 fontos mosógépet, de minek? Az enyém ezt tudja 250 fontért: 9kg ruha, 1600 fordulat, 24 órás késlelteés, méri a benne lévő ruha súlyát és annak megfelelően enged bele vizet, 3 féle gyorsmosás, napi mosás, plusz még egy rakás más program, és 10 év garancia. Nekem ennyi elég, ezért eszemben sem volt többet költeni.
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok,
Páraelszívót keresek konyhába.
A lényeg, hogy 60 centi széles legyen, jó erős szívóteljesítmény, nem túl hangos, előny ha kihúzhatós de nem feltétel, és 30 ezer ft-nál ne legyen több.
Tudnátok ajánlani néhány típust?
Én ezt néztem ki CATA TF5260X, de érdekel más típus is ha jobb valamiben. -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok,
Szabadonálló kerámia lapos villanytűzhelyet (nem beépíthetőt) akarok venni, de nem értek ehhez, ezért kellene ebben segítség.
Én már ott elvesztem, hogy nem is hallottam ezekről a márkákról, hogy Mora, Amica, O.K., és 115ezer ft alatt én csak olyat találtam, ami 50 centi széles, azokon meg nem fér el egymás mellett két fazék.
115ezernél kezdődnek a 60 centisek, de az is a számomra ismeretlen Amica márka, az ismertebbek meg 150-nél kezdődnek.
Tudntok ajánlani megfizethető áron, 60 centi széles (kerámia lapos) tűzhelyet, ami megbízható?
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok,
Szabadonálló kerámia lapos villanytűzhelyet (nem beépíthetőt) akarok venni, de nem értek ehhez, ezért kellene ebben segítség.
Mindenképpen 60cm széles hőkeverős kellene, és megbízható.
Én négy típust néztem ki, de nem tudok dönteni. Ha jól tudom az AEG márka a legjobb ezek közül, de azokra csak 1 év a garancia.
A beko mellet szól az ára és az 5 év garancia, de ez nem egy ismert márkanév számomra.
Tud valaki segíteni a döntésben?
Találtam még egyet, de ez sem ismert márka számomra.
Ja, valaki meg tudja mondani mi a különbség a két AEG között?
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
válasz pinnacle #41363 üzenetére
Hali,
Nincs azzal a kábellel semmi baj.
Nekem a sütőhöz kellett egy másfél méteres hosszabbító. A legolcsóbb (799ft) praktikeres 3 x 1 mm2-es hosszabbítót vettem, és még csak nem is langyos a hosszabbító, pedig a sütő 2500w-os, így közel 11 ampert vesz fel a hálózatból.
A mosógépem 1600w-os (ez 7 amper), gondolom itt körül lehetnek más mosógépek is, szóval simán bírnia kell a legolcsóbb szabványos hosszabbítónak a te mosógépedet is. Minőségi dugalj sem fontos, csak szabványos (16A), földelt legyen. Én dugvillát is a legolcsóbb praktikerest vettem, és arról megy a 2200w-os vízforraló meg a 800w-os mikro. -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok,
Konyhába keresek páraelszívót.
Első kérdés, hogy a kivezetés nélküli elszívók érnek e valamit? -
pataslogeza
aktív tag
Akkor kivezetésest kell keresnem.
Azoknál mire kell figyelni?
Számít az hogy egy vagy két motoros? -
pataslogeza
aktív tag
-
pataslogeza
aktív tag
válasz #48613632 #42059 üzenetére
Nem "ránézésre" kell véleményt mondani hanem teszt után. Én vettem egyet mert kicsi, olcsó és hangtalan. Nincs vele semmi gond, azt tudja amit kell.
Van bikázós töltőm is, de az nem 5ezer ft volt hanem 20, és sokkal nagyobb, nehezebb plusz a ventilátor hűtés miatt zajosabb is.
[ Szerkesztve ]
-
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy Samsung WW80K44305W típusú mosógépet. Tudja valaki, hogyan kell a programválaszó gombját leszerelni?
Itthon derült ki, hogy csak akkor fér be az ajtón, ha leveszem az ajtaját meg a programválasztó gombját. Az ajtót 2 csavar tartja, de a gombot nem tudom hogy kell levenni. -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Indesit L17S1W típusú hűtőm, amiben az ajtó szigetelő gumija elszakadt. Hol lehet ilyet beszerezni?
A garancia már lejárt.[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
válasz idegen lény #43566 üzenetére
Hello,
Ilyesmit, csak ez kicsi, az enyém 570mm x 840mm, de ez.még mindig aránytalanul drága ahhoz képest, hogy a hűtőt vettem 60 ezerért 2 éve. Én azt gondoltam 1500-2000 ft lehet egy ilyen gumi.Ja, ezeket a megadott méreteket a külső vagy a belső széléig mérik?
A gumi szélessége van vagy 3 centi, így a külső és belső méret közötti különbség lehet 6 centi is, emiatt már abban sem vagyok biztos hogy a megfelelő méretet keresem.[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Samsung addwash funkciós mosógép ajtaját hogyan lehet leszerelni? Addig eljutottam, hogy a zsanér két csavarját kivettem, és az ajtó le is jönne, de az addwash funkció miatt az ajtóban lévő vezetékek kb egy centit jönnek ki ès nem is látok sehol csatlakozót. Gondolom valamit még szét kell szedni hogy hozzáférjek a csatlakozóhoz, de mit?
-
pataslogeza
aktív tag
-
pataslogeza
aktív tag
válasz pataslogeza #44726 üzenetére
Eszem megáll, hogy úgy rakták össze ezt a szart, hogy nem lehet szétszedni. Mi van ha elromlik az a kis kapcsoló az ajtóban? Dobom ki az egész gépet mert nem lehet szétszedni az ajtaját egy 1000 ft-os kapcsoló cseréjéhez? Egyetlen csavar van az ajtóban, de azt hiába veszem ki mert nem történik semmi.
Van itt olyan téma ahol vannak mosógépszerelők? Valaki csak szerelt már ilyen mosógépet. -
pataslogeza
aktív tag
válasz #48613632 #44758 üzenetére
Mert csak úgy fér be a fürdőszoba ajtón, ami 59,5 centi széles. A gép 60 centi széles, és 64 mély, de ajtó nélkül csak 58,5 centi, szóval ajtó nélkül beférne, az ajtót meg visszaraknám bent, de egyéb javítások miatt is előfordulahat, hogy szét kell szedni az ajtót. Pl. elromlik a zár benne, vagy a kapcsolók.
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Whirlpool WNF8T2OX tipusu hutom, aminek a hutoterebol nem tudom kiszedni a rekeszeket. Tehat nem a fagyaszto reszebol, hanem felul a normal hutoterbol.
Tudja val;aki hogyan lehet kiszedni azt a ket rekeszt?Takaritani akartam, de nem tudom mert nem jonnek ki a rekeszek.
Letoltottem a hasznalati utmutatot hozza, de abban sincs benne.[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Szxiasztok,
Megvennem eletem elso szaritogepet, de tapasztalat hianyaban nehez donteni, foleg, hogy a gyartok olyan baromsagot adnak meg muszaki adatkent, mint eves fogyasztas. Honnan tudhatna a gyarto, hogy en hanyszor hasznalom a gepet egy evben, es amikor hasznalom akkor hogyan, milyen programon, mekkora hofokon, stb.
Tobb helyen olvastam, hogy a hoszivattyus a legujabb technika, ez fogyaszt legkevesebbet, viszont hosszabb a szaritasi ideje, mivel alacsonyabb hofokon uzemel, de eddig ugy nez ki ez lenne a jobb valasztas.
Amit kineztem, az a Candy GVS H10A2TCE-S.
Ez 10 kg ruhat szarit, es ahhoz kepest megfizetheto. Errol van valakinek tapasztalata? Esetleg van ilyen valakinek itt?
Ennek a 9 kilos valtozata miben kulonbozik a 10 kilostol? Adatlap szerint a meretei (a dob meret is) ugyanaz, igy nem ertem miert ne rakhatnek a 9 kilos valtozatba is 10 kilo ruhat.[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Sziazstok.
Tavaly októberben vettem egy AEG T6DBG28S (8kg) tipusú kondenzációs szárítógépet.
A szekrényszáraz program 1:32 óra hosszú, de 50 perc után kikapcsol, és teljesen szárazak a ruhák (kivéve ha csak törölközők vannak benne, azoknak kell plusz 15 perc). Igy a fogyasztása mérések alapján 1,4-1,5kwh egy szárítás alatt, ami kb 60ft. Nálunk heti átlag 4 alkalommal megy, igy a fogyasztása 240ft/hét x 52hét = 12480ft/év, ami havi 1040ft-ra jön ki, és valóban ennyivel nőtt a havi villanyszámlánk.Kétlem, hogy a hőszivattyús ennél jóval kevesebbet fogyasztana, plusz a hőszivattyúst nem lehet házilag tisztítani, és itteni infók alapján a tisztíttatás nem kis összeg (30ezer ft) 1-2 évente, plusz jóval magasbb a vételára is.
Így egy 8 éves életciklust feltételezve a kondenzációs szárítógép használata 8 x 12500ft = 100ezer ft, plusz 132ezer ft vételár, összesen 232ezer ft/8év
A hőszivattyús (feltételezve hogy fele annyit fogyaszt és 2 évenkénti tisztíttatást) 8 x 6250ft + 4 x 30ezer ft = 170ezer ft, plusz 175ezer ft vételár, összesen 345ezer ft/8év.
Szóval a kondenzációs akkor is jóval gazdaságosabb, ha a hőszivattyús fele annyit fogyaszt.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz poli27 #52673 üzenetére
Nekem nincs tapasztalatom hőszivattyússal, csak azt írtam amit itt olvastam, de az 5-6 év biztos túlzás. Én épp múlt héten húztam ki az enyémből a kondenz egységet és már szutykos volt. Nem vészesen de koszos volt, pedig minden szárítás után takarítom a szöszgyűjtőt és még alig fél éves a gép.
Amugy elképzelhetőnek tartom hogy nem is lesz baja a gépnek 5 évig sem ha nem tisztíttatod, csak épp csökken a szárító teljesítmény és növekszik a fogyasztás, mert a kosz szigetel és nem tud rendesen fűteni/hűteni, hogy létrejöjjön a kondenzáció.
Ha csak egyetlen tisztíttatást számolunk 8 év alatt akkor is gazdaságosabb a hagyományos kondenzációs mert 175 vételár + 30 tisztíttatás + 50 áram = 255ezer ft a kondenzációs 232ezrével szemben[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Összeépítőkeretet akarok venni, de a mosógép egy samsung WW80K44305W típus (8kg), a szárító meg aeg T6DBG28S típus (8kg).
Ezt a keretet néztem ki, ami a szárítómhoz biztos jó, de a mosógépben már nem vagyok biztos.
Hogyan vannak ezek rögzítve a mosógépre? Van ezeken valami állítási lehetőség, hogy passzoljon a mosógép tetejére?
Másik jelültem ez az univerzális keret, amiről szintén jókat írnak, de ennél sem látom hogyan rögzül a gépekre.Ja, a mosógép szélessége 59,5cm, mélysége a széleken 55cm, középen meg 56cm.
A szárító szélessége szintén 59,5cm, a mélysége meg 56-57cm felül, de alul csak 47cm, és a szárítónak az alja a lényeg mivel az megy bele a keretbe, szóval nemnagyon értem hogy milyen méretekre adják a minimum 54cm-t. -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy mi a különbség a Beko Bim-22300x és Bim-22305x között? -
pataslogeza
aktív tag
válasz #41635072 #56939 üzenetére
Nem irtad milyen fal. Tégla vagy beton? Ha tégla, akkor egy vésővel te is ki tudod bővíteni a nyílást, aztán beleraksz egy 150-es csövet, a cső körül kifújod purhabbal, a csőre raksz egy takaró karimát és nem is fog látszani. Ha nagyon tutira akarod, akkor le glettelheted és egy kis javító festékkel láthatatlan lesz.
Ha beton, akkor szívás, mert ahhoz gép kell.Amugy a "vállalkozók" pofátlansága határtalan magyarországon. Mi azért tettünk le a kazáncseréről mert a legolcsóbb kémény bélelő szakember 220ezer ft munkadijat akart egy fél napos (4 ora hossza) munkáért, és ennél csak magasabb ajánlatokat kaptunk!
Burkoló 450 ezer munkadíjat akart 30nm járólapozásért! Ausztriában nem kérnek ennyit. Elment ezeknek az eszük, és sajnos a kormány "családsegítő" programjában kiosztásra kerülő rengeteg ingyen pénz miatt még pofátlanabbak lesznek ezek a remek "szakemberek". -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Beépíthető sütőből melyik a jobb, electrolux vagy gorenje?
Két gépet néztem ki és látatlanban nem tudok dönteni.Egyik az electrolux
Másik a gorenje -
pataslogeza
aktív tag
válasz Donki Hóte #61585 üzenetére
Az electroluxhoz is van sütősin, és állítólag az jó márka, de a gorenjét egyáltalán nem ismerem.
Amugy 100ezer ft-ot nem mondanék alacsony árnak egy francos sütőért. Ennél magasabb ár már drága, a több száz ezresek meg elmebeteg kategória. 2018-ban 51ezerért vettem egy beko 2305x sütőt, arra azt mondom olcsó, de jó! 100ezer már az elfogadható árszint teteje.
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Te nagyon ügyes vagy, hogy úgy tudsz elsuhanni a 100ezer ft-os sütők mellett mintha ott sem lennének, de most az érdekel legkevésbé, hogy te milyen sütők mellett mentél el.
Engem az érdekel, hogy az említett sütők közül melyik jobb, de inkább csak az, hogy sütőben az electrolux vagy a gorenje jobb
Amugy meg 2004-ben 100ezer ft többet ért mint most 200, szóval 2004-ben is jó drágán vásároltál, ezért érthetetlen a "szomorúságod", mivel most is tudsz ugyanolyan drágán vásárolni.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Donki Hóte #61595 üzenetére
Asszonykám hibátlanul süt egy régi, értéktelen karancs gázsütőben is, amiben a láng intenzitásán kívül semmit nem lehet állítani, meg az új, programozható elektromos sütőben is.
A grillforgató hasznos lehet, de gondolom egy ilyen sütőért a 100ezer ft többszörösét elkérik, annyit meg nem ér. Anélkül is lehet hibátlan sültet csinálni. -
pataslogeza
aktív tag
A lényeg az, hogy aki nem tud sütni a 100ezer ft-os sütőben, az nem tud az 1millió ft-osban sem.
Észrevehetted volna már az elmúlt 8-10 év során, hogy a sznobizmusod kifejezettten irritáló számomra, ezért nem kérdezek tőled semmit, és a véleményed is emiatt értékelhetetlen számomra minden témában.
Te nem minőséget nézel, hanem árcédulát. Beállítasz magadnak egy elméleti összeghatárt, ami alatt mindent selejtnek nyilvánítasz, afelett meg mindent jónak, és az említett bejegyzésed is errő szólt, semmi másról.
-
pataslogeza
aktív tag
Ez itt nem privát chat, ahol kettesben beszélgetsz valakivel, hanem egy fórum. Itt bárki láthatja a hozzászólásaidat és bárki válaszolhat is rá. Ha ezt nem tudod elfogadni, az a te problémád, és a te problémád miatt ne próbálj engem rendre utasítani.
Amugy meg olyan témához szóltál hozzá, amit én vetettem fel, így hozzám is szóltál, csak nem közvetlenül.
Ja, és nem azért jöttem ide, hogy veled vitázzak, azt sem tudtam hogy itt vagy. Ha azt akarnék, akkor a házimozi vagy plazma tv topikba mennék, mert azt biztosan tudom, hogy azokban jelen vagy.
Én azt mondom, hanyagoljuk egymást. Nem fogok megharagudni, ha nem szólsz hozzá az általam felvetett témákhoz. Persze nem tiltom meg mint ahogy te akarod nekem, de ha hozzászólsz valamihez, akkor számíts arra, hogy választ is kaphatsz rá. -
pataslogeza
aktív tag
válasz Donki Hóte #61625 üzenetére
Azt hiszem kezdem kapisgálni
Tehát ha valamit gyorsan meg akarok melegíteni, berakom középre a ventilátor elé, bekapcsolom a hőlégfúvás funkciót, és így jóval gyorsabban megmelegszik a kaja mint normal sütő funkciónál? Jól értem?Az infragrill lényege meg a jóval magasabb hőfokú sütőtér? Mi az aminek 300-400 fok kell? Mi nem sül meg 200 fokon?
-
pataslogeza
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Közben sikerült dönteni. Számomra teljesen feleslegesek az extra funkciók, így én csak a külső alapján döntöttem az electrolux mellett, mert az szebb, de asszonykám azt mondta, kipróbálná azt a hőlégbefúvást, így 2:0-ra kiütéssel nyert az electrolux -
pataslogeza
aktív tag
válasz peppe79 #61645 üzenetére
Kössz az ötletet! Ennek hatására néztem utána a garanciának és ezt találtam az electrolux honlapján. Eszerint teljesen mindegy hol veszem, mert ha 100.000ft felett van akkor 2 év a kötelező jótálás.
jogtár link -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Elektromos főzőlapot keresek, nem indukciósat.
Van valami amire figyelni kell?
Ezt néztem ki. Praktikusnak gondolom, hogy két bővíthető zónája is van. Esetleg tapasztalata valakinek ezzel, vagy jobb ajánlat?
Ja, mindenképpen 100ezer ft alatt akarok maradni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik